Politika privatnosti i korištenja kolačića

Politika privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka

Mi, USS Croatia, Ante Jakšića 29A, Zagreb, OIB: 46623939744, udruga smo koja djeluje u Hrvatskoj na području promicanja kulture i povezivanju fandoma vezano uz serijal Zvjezdane Staze. U svojoj djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke naših članova i strana zainteresiranih za naša događanja, pri tome poštujući sve relevantne zakone i propise.

Zaštita Vaše privatnosti je naš prioritet, molimo Vas da ove Informacije pažljivo pročitate!

Ova Politika privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu postanka člana Udruge putem Internet stranice www.usscroatia.hr.

Udruga USS Croatia kao pružatelj usluga Internetske stranice www.usscroatia.hr pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU.

Upućuju se korisnici Internet stranice www.usscroatia.hr da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke udruga USS Croatia prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijele, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.  

Svaki korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu web@usscroatia.hr ili udruga@usscroatia.hr.

Prihvaćanjem ove politike privatnosti klikom, prilikom slanja osobnih podataka za učlanjenje u Udrugu na Internet stranici www.usscroatia.hr od strane korisnika, korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka kako ih ova izjava utvrđuje.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje udruga USS Croatia putem Internet stranice www.usscroatia.hr?  

Prilikom odlaska na stranicu ‘Postani član’ korisnik web stranice ima priliku zatražiti članstvo u udruzi USS Croatia. Na istoj stranici, kako bi korisnik zatražio članarinu, udruga USS Croatia, odnosno web stranica, zatražit će pružanje određenih informacija o korisniku kao što su ime i prezime, adresa (uključujući grad i poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja i OIB. Nakon što osoba popuni podatke, može pritisnuti ‘Pošalji’ čime će se izvršiti slanje unesenih podataka na službeni email udruge USS Croatia, odnosno na udruga@usscroatia.hr.

Davanje osobnih podataka je odluka korisnika. Ako korisnik ne pruži tražene obavezne informacije koje članstvo u udruzi zahtijeva, neće mu biti tehnički provediva aktivnost slanja podataka.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranice www.usscroatia.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane.

Prilikom fotografiranja raznih krajolika, mjesta, ulica pa i ljudi moguće je da se baš Vi nađete na fotografijama. Ukoliko mislite da Vaše fotografije ne bi trebale biti na ovim stranicama, kontaktirajte nas na e-mail web@usscroatia.hr, tako da nam poručite točno što Vas smeta, te ćemo u najkraćem roku maknuti fotografiju/e na kojima se Vi nalazite.

Ukoliko smatrate da neki dijelovi ili sadržaj ove stranice krše Vaša autorska prava, kontaktirate nas na e-mail web@usscroatia.hr te će se Vaš zahtjev u što kraćem roku razmotriti i ukloniti ukoliko je Vaša žalba istinita ili valjana.

U koju svrhu udruga USS Croatia prikuplja i obrađuje osobne podatke?  

Udruga USS Croatia prikuplja i obrađuje osobne podatke korisnika koji se prijavljuju za članstvo u Udruzi, a kako bi ostvarili pogodnosti koje im ono pruža.

Udruga ne prikuplja podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 18 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu www.usscroatia.hr. Niti jedan dio Internetske stranice www.usscroatia.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina, niti je Star Trek serijal namijenjen publici mlađoj od 12-14 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?  

Korisnik unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za učlanjenje u udrugu USS Croatia te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev korisnika radi realizacije učlanjenja u udrugu. Korisnik time daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na službenu e-mail adresu udruga@usscroatia.hr.

S kojim primateljima udruga USS Croatia dijeli osobne podatke?  

Udruga USS Croatia neće dijeliti osobne podatke korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. 

Udruga USS Croatia će kada to zahtijeva realizacija nekog ugovora podijeliti osobne podatke korisnika, odnosno člana sa sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kada udruga USS Croatia koja je organizator nagradnog natječaja u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor. Također, podijelit će osobne podatke korisnika u slučaju kada to interesne strane u organizaciji određenih događanja zahtijevaju iz sigurnosnih razloga.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni  

Udruga USS Croatia pohranjuje osobne podatke poslanih zahtjeva za članstvo Internet stranice www.usscroatia.hr na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je uspješno zaprimljena, obrađena i potvrđena, odnosno odbijena, prijava za članstvo u udruzi.

Pristup i ispravak osobnih podataka  

Korisnik može zatražiti i dobiti od udruge USS Croatia cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu: udruga@usscroatia.hr.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)  

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). To može učiniti zahtjevom na e-mail adresu udruga@usscroatia.hr i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. 

Pravo na prigovor  

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na e-mail adresu udruga@usscroatia.hr. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka  

Zaštitu podataka udruga USS Croatia uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako udruga USS Croatia provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.usscroatia.hr te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Politike privatnosti  

Ovu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka udruga USS Croatia može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na Internet stranici www.usscroatia.hr. Zato udruga USS Croatia poziva korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ukoliko korisnik ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo ga da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.usscroatia.hr. Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.usscroatia.hr. Nastavak uporabe Internetske stranice www.usscroatia.hr od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka. 

Pravila o postupanju s „kolačićima“  

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na računalo od strane web stranice koju posjetite. Uobičajeno je da sprema vaše postavke i postavke za web-stranicu, kao što su na primjer preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web-stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže personalizirane informacije.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući osobne informacije (kao što je osobno ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako se to izričito omogući jer web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali/la i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive korisnicima. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da samostalno izaberete hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti te zatim automatski obrisati pri zatvaranju internetskog preglednika spremljene kolačiće i ostale postavke.

Kako podesiti postavke kolačića?

Uređivanjem postavki kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Upravljanje i podešavanje postavkama kolačića, kao što smo spomenuli, može se napraviti u internetskome pregledniku. Neke postavke mogu ovisiti i o uređaju kojim pristupate internetu (stolno računalo, tablet ili mobitel) i nisu sve dostupne na hrvatskome jeziku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web-stranicama www.usscroatia.hr.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u poljima za prijavu za članstvo u udruzi.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, a neki čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa sadržaja drugih web-mjesta, na primjer reklame, koje se nalaze na web-mjestu koje trenutno gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

Koristi li www.usscroatia.hr kolačiće?

Intranet stranica www.usscroatia.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi naša web-stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi www.usscroatia.hr i zašto?

Privremeni kolačići (engl. Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju na webu www.usscroatia.hr.

Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnosti te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. www.usscroatia.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti poput „pamćenja“ da je korisnik popunjavao polja za prijavu članstva, što vama kao registriranom korisniku olakšava korištenje www.usscroatia.hr. Također koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Ima li www.usscroatia.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na udaljenim poslužiteljima. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.

Comments are closed.