Sada je: pon 31 kol, 2026 12:55 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
 2x08 - The Communicator 

Ocijeni epizodu
Anketa je završila: čet 17 lip, 2010 4:53 pm.
10 53%  53%  [ 8 ]
9 7%  7%  [ 1 ]
8 13%  13%  [ 2 ]
7 13%  13%  [ 2 ]
6 0%  0%  [ 0 ]
5 7%  7%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 7%  7%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 15

2x08 - The Communicator 
Autor/ica Poruka
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
 2x08 - The Communicator
The Communicator
(Komunikator)

Sezona: 2
Epizoda: 8
Datum premijere: 13.11.2002.
Prikazano na HRT-u: 18.05.2010

Scenarist: Andre Bormanis

Redatelj: James A. Contner

Gostujući Glumci:
Dennis Cockrum – tuđinski barmen
Francis Guinan - Gosis
Tim Kelleher - poručnik Pell
Brian Reddy - dr. Temec
Jason Waters – vojnik

Kratak sadržaj: (preuzeto s ST CENTRA)
njegov komunikator. Nakon podužeg pretraživanja, shvaća da ga je izgubio negdje na planetu. Hoshi uspijeva pronaći energetski potpis komunikatora i pokazuje na njegovu lokaciju blizu krčme koju je Reed, sa ostatkom tima bio posjetio. Archer zna da moraju povratiti svoju tehnologiju ili riskirati kontaminaciju pred-warp društva toga planeta i tako se Archer i Reed vraćaju na planet, skrivajući svoj šatl u šumi.

Detaljnije informacije: Memory alpha

Scenarij: The Communicator

uto 18 svi, 2010 4:54 pm
Profil ICQ Web stranica
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 2x08 - The Communicator
Trip ima skrivenu ruku , to jest nevidljivu ruku :zubo:

Svidila mi se epizoda jer onako zbog banalne stvari i banalnih niza događaja je doslo do kontaminacije jednog planeta i do događaja koji moze utjecat na povijest tog planeta ...malcolmu je jednostavno ispa komunikator i zboog mogucnosti da ga pronađe netko oni moraju komunikator uzet ..ali nazalost archera i malcolma je zarobila vojska i sad zbog tog banalnog i uobicajnog događaja (da ljudi pogube nesto) se duo nalazi u jako nezgodnoj situaciji ..koja postane nezgodnija kad ekipa otkrije da archer i malcolm nisu ko oni i da imaju drugaciju krv ali i drugacije organe
Sad dolazimo do problematicne stvari ..zeleci smanjit stetu malcolm kaze kako je on geneticki poboljsan a archer kako je njegova tehnologija eksperimentalna a sve se dodatno zakomplicira za vrime spasavanja kada nevidljivi sulibanski brod spasava archera i tripa ..sta uistinu moze dovest do misli da susjedna drzava na tom planetu ima nevidljive geneticki promijenjene ili uzgojene vojnike i brodove ..da ima opasno oruzje i da se sprema napast ..sad vec ta misao moze prominit sliku globalne politike na jednom planetu i dovest do ozbiljnijeg stanja ..iako realno moze ispast da su ovi vojnici ludi jer nemaju dokaza za svoje tvrdnje ali uglavnom od bezazlenog događaja je doslo do neceg ozbiljnijeg :pokislo:

10 ipak

Sad ce oz dat 1 i rec da je epizoda sranje :zubo: ..nesto je kritican prema zadnjim ent epizodama :zubo:

uto 18 svi, 2010 5:15 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Vau, vidim puno desetki je dodijeljeno ovoj epizodi, no ne dijelim potpuno vaše mišljenje (u biti dok ovo tipkam, samo je Captain dao objašnjenje).

Prašina se podigla zbog Malcolmovog i Archerovog laganja da su prototipovi, genetički modificirani vojnici i što već ne; na taj način govoreći svoj kidnaperima upravo ono što žele čuti; da su neprijateljski agenti, no ne agenti sa drugog planeta jer to očito nije upalilo, već agenti suprotstavljene nacije. Dosta nemoralno, no u neku ruku ih mogu razumijeti naš duo, jer su valjda očekivali da će tako alieni zašutit i WTFisat se da su im protivnici sposobni za takvo nešto; no morali su predvidjeti i to da će biti secirani i detaljno proučeni. Dakle nisam baš preuvjeren namjerom Archera i Reeda; što su time mislili postići. Bijeg sigurno ne, globalni rat...e potencijalno da. Ako su se tako mislili osvetiti alienima zbog njihovih hladnoratovskih prepucavanja (uvlačeći ih još dublje u sukob), opet jedan nesmotren potez koji opet mora što prije dovesti do uvođenja Prve zapovijedi.

I upravo ta prikrivena priča oko Prve zapovijedi nije toliko eksplicitna, ali nije ni preinovativna. Komad tehnologije u rukama predwarpske civilizacije...pa to smo već vidjeli više puta u ostalim serijama. Samo ovdje je naglasak kako malena stvarčica može imati globalne posljedice; ne prema svojevrsnom prosvjećenju, već prema globalnom samouništenju zbog paranoidnosti i nadmetanja.

Ono što mi je još zapelo za oko jest način na koji se Archer ponio prema Reedu nakon što mu je ovaj priznao da je možda izgubio komunikator. Dosta skulirano je rekao: takve stvari se događaju, sve oke. Čak je krenuo s njime natrag na planet. E pa nije ok. Ne samo u ovom gorenavedenom kontekstu kontaminacije kulture (inače kontaminacija mi je pomalo glup termin u ovom slučaju, al kaj sad), već je to dosta neodgovorno od Reeda kao časnika. Picard je održao bukvicu Worfu kad je ovaj zakasnio na dužnost, Archer je prilično laissez faire prema posadi, što možda jest simpatično; no autoritet je bolja metoda, pogotovo na takvim zadacima.
Jest da se takve stvari događaju, no pri tako osjetljivoj situaciji treba svesti rizike na apsolutni minimum. Komunikatore inače drže u džepu na rukavu i još imaju šlic na džepu; tak da mi nikak nije jasno kako je Reedu mogao ispasti komunikator, i to još dok je sjedio u lokalnoj birtiji. Malo čudno. Da prvi put gledam Trek uopće, očekivao bi da taj problem sa ispadajućim komunikatorima riješe čim prije, no znajući stotinjak godina u budućnost - TOS u bilo kojem timelineu - taj problem sa komunikatorima neće riješiti.

Eto, ne znam što dati. Epizoda ima jednu čudnu moralnu dilemu koja je posljedica 'these things happen' nezgode, no i te stvari koje sam gore natipkao su mi baš upale u oko. Al ajde, epka gura na raspravu. Dao sam sedmicu, možda me razuvjerite da dam nešto više. :D

uto 18 svi, 2010 9:32 pm
Make it so
Make it so

Ja mislim da su vecu stetu napravili svojim djelovanjem nego da su ostavili komunikator ali zbog tih zajeba mi je epizoda super :mrgreen:

uto 18 svi, 2010 9:51 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
captain je napisao/la:
Ja mislim da su vecu stetu napravili svojim djelovanjem nego da su ostavili komunikator ali zbog tih zajeba mi je epizoda super :mrgreen:

E pa upravo to....
Ono bla bla kulturološka kontaminacija,
bla bla, ne smijemo im reći da nismo s njihovog planeta jer nisu izumili warp tehnologiju...
I kud ih je to dovelo, kud ih je Prime directive doveo.
Ovaj nastavak je htio pokazat da ni Prime directive nije uvijek savršen i da može napravit više štete nego koristi...
Da su samo zanemarili izgubljen komunikator nebi bilo nikakvih velikih posljedica.Percepcija tih aliena njihovih neprijatelja nebi bila takva kakvu ju sad imaju, tako da je u ovom slučaju rađenje prema Prime directiveu učinilo upravo suprotno od onoga koja mu je namjera...

uto 18 svi, 2010 10:24 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Asimiliran !
10 ocjena
Napokon malo akcije ....

sri 19 svi, 2010 1:34 pm
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
bio mi je jak Trip kada je "ostao bez ruke" :mrgreen: pogotovo na kraju kada mu je još samo ona rupica ostala :zubo:

..do cega može sve doci zaboravkom jednog komunikatora, oni ljudi su na kraju ostali totalno zbunjeni, pogotovo onaj glavni...kada je vdio njih kako bježe i odlaze u nevidljivoj letjelici...ono, wtf :zubo:

9

sri 19 svi, 2010 4:25 pm
Profil YIM Web stranica
Make it so
Make it so

pahuljica je napisao/la:
bio mi je jak Trip kada je "ostao bez ruke" :mrgreen: pogotovo na kraju kada mu je još samo ona rupica ostala :zubo:

:lolsmjeh: :lolsmjeh:

To mi je bilo totalno smisno :lolsmjeh: :lolsmjeh:

sri 19 svi, 2010 4:27 pm
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
meni je to s rukom nakon trećeg gledanja te epizode onako...

ali zato je ostatak emisije dovoljan za 8

ali dala sam 10 jer određena osoba namjerno sabotira svaku emisiju... svi znamo tko si... 8)

čet 20 svi, 2010 3:56 pm
Overlord
Overlord

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Opet laaameee, al dosta akcije pa ću dat 8 :thumbs2:

Prvo mi je uopće glupo što su se Archer i Malcolm išli vraćat na planet, jer je ovaj izgubio komunikator. Mislim ono, pa neće ovi s planeta uz pomoć toga uspjet izmislit warp pogon, štitove, fazore..., to je običan komunikator uz pomoć kojeg nebi mogli baš puno saznat i nikad nebi skužili od koga je i kak je dospio na planet, al ne oni su se ipak morali vratit i napravit još više sranja :facepalm:

Drugo, glupo mi je što jednostavno nisu teleportirali taj komunikator na brod, ili su mogli kad su ga našli, odmah se teleportirat na brod pa kolko god se to njima činilo nesigurno :P

Treće, mogli su reć istinu, jer bi tako manje kontaminirali rasu, nego da su T'Pol i ekipa u nevidljivom brodu sletili u bazu i onak se raspištoljili. Mislim sad ovi više znaju nego što bi znali da su ostavili taj komunikator na planetu :P

Al dobro mi je kad su Trip i Travis slagali cloak na sulibanskoj ćeliji pa je ovom nešt eksplodiralo i uspio si je cloakat ruku :lolsmjeh:

slika

ST battles audio/video tribute!

pet 21 svi, 2010 2:31 pm
Profil YIM Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
10, jer sam uživao od prve do posljednje minute.. to je trek ....

ned 23 svi, 2010 2:11 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: