|
Sada je: čet 25 lip, 2026 1:50 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 3x04 - Equilibrium
"Equilibrium" (Ravnoteža)Sezona: 3 Epizoda: 04 Datum premijere: 17.10.2008. Prikazano na HRT-u: 23.12.2008. Scenaristi: René Echevarria (teleplay), Christopher Teague (story) Redatelj: Cliff Bole Gostujući Glumci: * Lisa Banes - Renhol * Jeff Magnus McBride - Joran Belar * Nicholas Cascone - Timor * Harvey Vernon - Yolad Belar Stardate: Nepoznat (2371) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Zabavljajući se s klavijaturom, Dax odjednom počinje svirati melodiju koja joj je odnekud poznata. Nešto kasnije, prolazeći promenadom, doživljava neobično iskustvo jer odjednom svi nestanu, promenada se zamrači i pojave se dvije maskirane spodobe uz pratnju iste one glazbe koju je nedavno svirala. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST Minutae... * The origins of this episode are to be found in the magic show of Jeff Magnus McBride who portrays Joran Belar. Michael Piller saw McBride's show, loved it, and commissioned Christopher Teague, a mutual friend of his and McBride, to draw up an outline for a story based on McBride's act. McBride's show revolved around a use of masks, and the repeated removal of what is seemingly a single mask only to reveal another underneath (something which happens in the episode itself). Teague's story originally involved a kind of intergalatic circus coming to Deep Space 9 with a magician who is revealed to be a murderer, but nobody on the writing staff was keen on the idea. René Echevarria then modified it to focus on Odo and a series of disturbing dreams, before Ronald D. Moore suggested switching the emphasis of the plot to Dax, as he felt that masks were a good metaphor for the Trill species in general. (Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* This is the first episode to: - feature the Trill homeworld. - show that Jadzia's spots do go down to her feet. They can be seen briefly in shots of her on the hospital bed. - reveal that Sisko is from New Orleans.
* This episode features a number of changes to the style of the USS Defiant's bridge, including a new Captain's chair area (no fencing and new consoles), movement of the dedication plaque from the back to beside the starboard door, more consoles in the rear and additional consoles on the walls of the side stations.
* René Echevarria partly based the penultimate scene, where Dax accepts Joran's memories, on a scene in the Peter Schaffer play Equus. In that play, the word 'abreact' is used as a psychological term to describe the relieving of a trauma, and Echevarria felt that that was exactly what was happening in this scene.(Star Trek: Deep Space Nine Companion)
* Joran would be seen again in the seventh season episode "Field of Fire", although he would be played by Leigh J. McCloskey as Jeff Magnus McBride was unavailable at the time.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 23 pro, 2008 7:19 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 3x04 - Equilibrium
10  (dobro mi je sjela ova epizoda) Eto danas sigurno znam da trilli iz TNG-a nemaju veze s trillima iz DS9.-na jer jednostavno nemaju nikakve veze jedni s drugima :/ Jadzi-ino kuckasto ponasanje na pocetku je bilo bas baza , onako da se jedan od glavnih likova ponasa bezveze je ponekad zanimljivo za vidjet Super mi je inace ovo upoznavanje s trillima , uvijek nesto novo a ovaj put smo i njihov planet vidjeli Steta sto je komisija za simbiozu skirivala podatke o joranu na racun zivota jadzie , znam da su morali ali opet nije civilizacijski visoko , ubit nekog zbog tajne koju ce mozda cak i ta osoba koja ju zna cuvat za sebe Inace totalka se slazem sa julianom , svi se boje doktora na neki nacin , ipak to su one osobe koje netrebas ako je sve uredu a ako ih trebas , cesto moras cuti teske odluke koje oni donose a izravno utjecu na tvoj zivot 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 23 pro, 2008 7:37 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
LOL kao je Odo mješao špinat... Jadzia se čudno ponaša... ...konačno i vidimo Trilski planet...
...zanimljiva je situacija oko Jadzie...
...i kraj mi je dobar...
Jadzia: ako želiš znati tko si, važno je znati tko si bio.
9
| sri 24 pro, 2008 3:38 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
poprilicno dobra epizoda. ijako sam isprva ocekivao da ce biti i bolja. dosta ljep, mracan, pocetak. ali onda mi se to nekako razvodni. nestala mi je ona misterija sa pocetka epizode, ona halucinacija s maskama je tako puno obecavala. kasnije misu isli na taj spooky feeling. steta, volim takve stvari.
plus, ostao sam malo razocaran sto nije vise potencirana ta mracna strana Joranove osobnosti. lik je ipak bio psihoticno-manijakalni ubojica / genijalni (zasto ne?) glazbenik. nadasve zanimljiva ideja, fakat steta sto nismo vise toga vidjeli u epizodi. (podsjetila me epka na jednu super knjigu o Dax koju sam prije nekog vremena citao)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 27 pro, 2008 4:41 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
jesam ja jedina kojoj se ova epizoda ne sviđa? neću ocjeniti jer ću dati lošu ocjenu, pa ako netko loše ocijeni to nisam ja. jedina dobra stvar je što su se malo više posvetili trillovima i tome da se sa psihom ne treba igrati jer sve izađe na vidjelo.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 02 sij, 2009 3:26 am |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
modesty blaise je napisao/la: jesam ja jedina kojoj se ova epizoda ne sviđa? nisi 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| pet 02 sij, 2009 5:45 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
7 Nije mi bas losa epizoda, kao Modesty, ali nije mi ni nesto posebno... DS9 prosjek... Kad vidim u background infou koliko puta su mijenjali pricu i glavne likove, jos je epizoda i dobro ispala  Konacno smo vidjeli i Trill homeworld.... One pecine gdje obitavaju bebe-simbionti su spooky, a onaj cuvaj je isto skroz cudan... ko ludi knjiznicar  Zna sve o Trillovima, cak moze i osjetiti da nesto s nekim od njih nije u redu... Sada Dax ima, uz onog wannabea iz "Invasive Procedures" traumaticne memorije od jos jednog Trilla... zbilja joj je zbrka u glavi Otkrili smo i najvecu urotu Trillova - da je velik dio populacije moguce spojiti sa simbiontima, sto je u konacnici moglo dovesti do krize na planetu, zbog nestasice simbionata... Sisko je jos jednom bio odlican - kad ih je direktno ucjenio da ako Jadzia umre - da ce ih razotkriti... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 05 sij, 2009 7:17 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
I meni uglavnom prosječna epka. Al ajd, malo smo više saznali o Trillovima i njihovim mračnim tajnama...

|
| pon 05 sij, 2009 10:51 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|