Sada je: čet 25 lip, 2026 12:27 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 1x15 - Progress 

Ocjena:
Anketa je završila: pet 14 stu, 2008 4:55 pm.
10 0%  0%  [ 0 ]
9 10%  10%  [ 1 ]
8 0%  0%  [ 0 ]
7 10%  10%  [ 1 ]
6 20%  20%  [ 2 ]
5 20%  20%  [ 2 ]
4 20%  20%  [ 2 ]
3 10%  10%  [ 1 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 10%  10%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 10

1x15 - Progress 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 1x15 - Progress
"Progress"
(Napredak)

Sezona: 1
Epizoda: 15
Datum premijere: 09.05.1993.
Prikazano na HRT-u: 24.10.2008.

slika

Scenarist: Peter Allan Fields

Redatelj: Les Landau

Gostujuæi Glumci:
* Brian Keith - Mullibok
* Aron Eisenberg - Nog
* Nicholas Worth - Alien Captain
* Michael Bofshever - Toran
* Terrence Evans - Baltrim
* Annie O'Donnell - Keena
* Daniel Riordan - a Bajoran security deputy
* Tom Morga as a Bajoran security deputy

Stardate: 46844.3 (2369)

Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)
Uz pomoć Federacije, bajoranska vlada dobiva mogućnost dobivanja golemog izvora energije na način da iskoriste rastaljenu jezgru bajoranskog petog mjeseca - Jaradda. Kira i Dax patrolnim brodom vrše orbitalnu inspekciju da potvrde jesu li svi stanovnici mjeseca evakuirani. Daxini senzori uočavaju prisustvo nepoznatih humanoida na površini i Kira se spušta da istraži to. Materijalizira se blizu malene kolibe, no potragu joj ubrzo zaustavlja bajoranski par u četrdesetima koji joj oštro prijeti.

Detaljnije informacije: Memory Alpha

Kompletan scenarij: ST Minutae

# The Kira aspect of this episode has a plot similar to TNG: "The Ensigns of Command". In fact, the final resolution to destroy the kiln is much like Data's solution of destroying the aqueduct, compelling the residents to leave.
# This is the first time in DS9 where the Bajoran name order is addressed, when Major Kira says her birth-given name, or first name, is Nerys.
# Writer Peter Allan Fields was not happy with how Mullibok came across in the finished episode. According to Fields, he'd written the Bajoran as a much more manipulative and less likable character; "I wanted a strong guy who did not change at the end. There are too many old guys in television dramas who start out nasty and then get meek and gentle at the end. That's not what I wanted." To help illustrate what he means, Fields cites the scene when Mullibok asks Kira for her given name. In the script, this question was specifically used to manipulate Kira ("He said it because he was trying to con her"), but in the final episode, it seems as if Mullibok feels a degree of warmth for her. Fields says he doesn't fault Brian Keith's performance, but instead Mullibok simply comes across as too sympathetic a figure; he is "less of an adversary than he ought to have been. He was less of a mountain for Kira to climb." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) Interestingly, in the second season episode "Second Sight", the exact opposite would happen with the character of Gideon Seyetik - a character who the writer wanted people to like and sympathize with coming across as pompous and unlikable.

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 24 lis, 2008 4:55 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: 1x15 - Progress
Jedna od dosadnijih epizoda
Najzanimljiviji je bio dio sa nogom samozatvarajucim svornjacima i jakeom , quark je na kraju dobio dobru poslovnu ponudu od nog-jake konzorcija :D

Onaj starac je bio tvrdoglav , kira je sve rijesila na kraju na jedan dosta izravan i agresivan nacin , ali cijela je radnja bila dosadna , nazalost :(

6

ps ovo je kao sustav protiv covjeka tip epizode ?
Dobrobit mnogih nadjacava dobrobit pojedinca :shock:

pet 24 lis, 2008 5:47 pm
Cadet 4th year
Cadet 4th year

4 je sasvim solidna ocijena za ovu epku... =D> boring... ima i boljih

pet 24 lis, 2008 7:11 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Film: ST: XI
Da... Malo je boooring. Loša mi je radnja.

pet 24 lis, 2008 8:37 pm
Profil ICQ
The Traveler
The Traveler

Kao što piše u background informationu, čista kopija TNG epizode Ensigns of Command.

slika

pet 24 lis, 2008 9:14 pm
Make it so
Make it so

S razlikom da su ensigns of command bili prvoklasna epizoda a ova to ipak nije , data koji pokazuje razornu moc jednog fazora , picard koji zavlaci sheliake , puno bolje nego ovo 8)

pet 24 lis, 2008 10:15 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
ja zaspao jucer dok sam ovo gledao...
tolko o tome...

sub 25 lis, 2008 1:31 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

6
Dao sam šesticu iz razloga što mi se subplot sa Noh-Jay konzorcijem i stemboltskim ismijavanjem technobabblea svidio, inače bi bilo manje.
Naravno da glavni plot epizode ima jako puno sličnosti sa epizodom "Ensigns of command", no ova epka joj nikako ne može parirati jer radnja ipak nije ni približno kvalitetno izvedena, a Kira ne može nadmašiti Datu pa i da napravi stoj na trepavicama i zasvira njegovu violinu.

sub 25 lis, 2008 3:31 pm
Profil ICQ Web stranica
Ensign
Ensign

Nisam gledao ali svi kolege mi kazali da je dosadno bilo...

ned 26 lis, 2008 2:46 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Nog i Jake se upuštaju u biznis... to je bio najbolji dio epizode...

...ima i Bolijanaca na postaji...

Ne kužim zašto bajoranci iskorištavaju mjesec za dobivanje energije :roll: :roll: , a on je pogodan za život...
...to mi je totalno nelogično...

...nek Kira je opet problem... da sam ja Sisko , već bi je najurio s postaje...

3

pon 27 lis, 2008 3:21 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

pa ..malo je dosadna..ali ok....mogli su još bolje iskoristit temu

"Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"

uto 28 lis, 2008 9:08 am
anarho trekkie

9

Nakon prosle koma epizode,... ova je dosta bolja....
Nog i Jake prica - okej ali nista bog zna sta... 5
Kira i djedica - dobro, mozda za 8, ali ne toliko dobro kao u slicnoj epizodi Ensigns of Command.

Ukupno: 7

Ono sto spasava epizodu, i radi cega cu dati 8 je Kirina spoznaja da je sad na "drugoj strani" - ne na strani ugnjetavanih nego onih koji ugnjetavaju.

Sisko: Look, I understand you're used to sympathizing with the underdog. You've spent your life fighting to overcome impossible odds... just like he's doing. But you have to realize something, Major...... You're on the other side now.

Spoooky.... totalno spooky... jos jednom sam se najezio dok sam kopipejstao quote sa minutae... totalno ju kuzim... takve scene me navode na razmisljanje....
Well... Kira je na kraju odlucila da napravi sto joj je zapovjedjeno... kad se sve zbroji i oduzme bolje da takva osoba ostane u sklopu vlasti nego neka druga koja bi se teleportirala dolje, stunnala seljake i teleportirala ih na brod.... pa makar tokom karijere morala raditi i ponesto od cega ce joj se srce slamat...

Djedica je isto bio okej - od pocetka do kraja dosljedan svojim principima.... spreman umrijeti za njih...
Nije se kao u svakoj drugoj epizodi serija uopce na kraju slozio s Kirom i otisao s planeta.
Svaka cast.

Bajoranci su se jos jednom pokazali da koriste slicne metode kao Kardasijanci - kao sto su rekli, mogli su upotrijebiti druge metode rudarenja - mjesec bi ostao ocuvan - samo sto bi za pocetak proizvodnje trebalo pricekati godinu dana.... Eksploatacijski kapitalizam na djelu.... "RESURSI SADA ODMAH!!!" ... i

Mijenjam ocjenu u 9....

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 28 lis, 2008 7:17 pm
anarho trekkie

Mr.bobo je napisao/la:
Ne kužim zašto bajoranci iskorištavaju mjesec za dobivanje energije :roll: :roll: , a on je pogodan za život...
...to mi je totalno nelogično...
Yep, to sam i ja iskomentirao post iznad - Bajoranci koriste Kardasijanske metode... :thumbs3:
Ko da im Fedsi nisu mogli posuditi koji industrijski replikator da se snadju dok ne srede gospodarstvo.... nepovratno unistavaju i ono malo sto Kardasijanci nisu stigli...
Mr.bobo je napisao/la:
...nek Kira je opet problem... da sam ja Sisko , već bi je najurio s postaje...
Ja ne bih, a ne bi ni Sisko.
Sisko zeli da ima takvu bajoranku kao prvu casnicu koja ce razmisljati svojom glavom, a ne slijepo izvrsavati naredjenja. Tako nesto je i rekao u nekoj od nedavnih epizoda...

slika

uto 28 lis, 2008 7:22 pm
Make it so
Make it so

Koliko mjeseci uopce ima bajor u orbiti ?
Cudno je sto iskoristavaju mjesec pogodan za kolonizaciju ako ima i drugih iskoristivih tijela u orbiti , ali opet mozda je bas taj mjesec po necem poseban

Bajoranci inace nisu razliciti od kardassianaca u ovom , sada je trenutno u seriji bajor energetski slab a u doba kardassianske invazije na bajor je kardassia bila slaba s resursima i hitnost ih je natjerala na napad , ista stvar

Samo ja i dalje nekuzim zasto je tako tesko se vratit na svoj maticni planet , ako znas da ces tamo zivjet sasvim okey ?

uto 28 lis, 2008 7:30 pm
anarho trekkie

captain je napisao/la:
Koliko mjeseci uopce ima bajor u orbiti ?
Ako je vjerovati Memory alpha Bajoranski sustav ima poprilicno planeta i mjeseci...
captain je napisao/la:
ali opet mozda je bas taj mjesec po necem poseban
Da, bio je poseban po tome sto ga Kardasijanci nisu stigli unistiti... pa eto Bajoranaca da poprave gresku :(
captain je napisao/la:
Samo ja i dalje nekuzim zasto je tako tesko se vratit na svoj maticni planet , ako znas da ces tamo zivjet sasvim okey ?
Zamisli da ti negdje zivis 30 ili koliko vec godina, tamo prakticki iz nicega boreci se na pocetku samo da prezivis, na kraju stvoris nesto... i onda ti pod stare dane dodje netko i kaze da ce sve to unistiti....
Isto kao oni indijanci u TNGu, ili Maquiji ili bilo koja druga epizoda te tematike - dolazi vanjska sila da ti unisti ono sto si godinama stvarao. Kako se ne bi isao boriti protiv toga?

A sto se tice toga koliko je na Bajoru okej - stanje bas i nije sjajno, s obzirom da se bore krenuti ispocetka nakon sto im je 50ak godina kardasijanske okupacije unistilo vecinu dobara....

slika

uto 28 lis, 2008 7:45 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 22 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: