Sada je: sub 18 tra, 2026 2:42 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Zeitgeist: Addendum 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Post Zeitgeist: Addendum
Stigao je novi Zeitgeist... sto mislite o njemu?

ned 05 lis, 2008 1:04 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: Zeitgeist - Addendum je stigao!!!
gledao sam prvi i odusevio sam se. sestra je insistirala na je***om sex i grad pa jos par dana necu moci da skinem dok je ne skinem svih 18 678 943 epizode :x

moze nesto ukratko (teme koje su zakacene)?

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

Zadnja izmjena: TerNek; sub 18 lis, 2008 9:00 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

cenzura prostote

sub 18 lis, 2008 4:58 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Post Film koji će vam doslovce PROMIJENITI ŽIVOT
ZEITGEIST

Ovo guglajte, nisam linkove stavila, za 3 sec možete i sami nać. Ima i na youtubeu s hr titlovima.

Ako želite znat istinu o religijama, 11.9., Bankama, svijetu... Ovo će vas šokirati. Ja sam sad pogledala prvi film i u šoooku sam.

P.S. Hvala adminima kaj si mi lockali kutak :thumbs3:

pon 27 lis, 2008 2:43 am
Profil ICQ
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
Post Re: Film koji će vam doslovce PROMIJENITI ŽIVOT
nema li već topic o zeitgeistu?

btw. izašao je prije mjesec dana zeitgeist: addendum ... još nisam pogledala ...

And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep...

pon 27 lis, 2008 10:11 am
Profil Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Ezri je napisao/la:
ZEITGEIST

P.S. Hvala adminima kaj si mi lockali kutak :thumbs3:

Samo as trazit da ti ga odloockaju...
zanimljiv film... iako je dosta nategnuto... ali zanimljiv film....

pon 27 lis, 2008 4:35 pm
Profil Web stranica
Trill symbiont
Trill symbiont

Ovo je vrlo ozbiljno. Taj dokumentarni film bi trebalo pokazati svima na ovom planetu.

Ja sam ga pogledala, oba nastavka ( spremam se i zaglobalno zatopljenje i EU... ) i jako me zaintrigiralo.

Ja podržavam projekt Venus, zapravo ono što on znači ( dakle čista priroda, jednakost... ) ali on bi se mogao pokrenuti kako? -- novcem!

A film je upravo o tome govorio, kako je novac -- loš!! Slažem se s time, ali s tim istim novcem se treba pokrenuti revolucija... Malo licimjerno, zar ne?

No dobro... Ako ikada Venus zaživi ( ja navijam za to ) bit će to raj na Zemlji i šteta što mi nećemo biti tu da ga vidimo. Uglavnom, ja imam dosta za reći o svemu tome, ali previše bi bilo pisanja...

uto 28 lis, 2008 1:40 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Ezri je napisao/la:
Ako želite znat istinu o religijama, 11.9., Bankama, svijetu... Ovo će vas šokirati. Ja sam sad pogledala prvi film i u šoooku sam.
Vrlo zanimljiv film.
Mene neki djelovi i nisu previse dirnuli, jer sam vec od prije znao za neke stvari.
Religiju zasto je nastala, i dosta glede toga znam vec dugo...
Buduci da nisam ekonomist, tek sam kasnije iz jednog stripa na internetu saznao za fractional reserve, i da... prvi put sam mislio da je to neka zezancija... ali sam isao vise proucavati i vidio da su zaista osnove ekonomije postavljene na takvim muljazama...
Posaljem link na strip ako ga nadjem....
Ezri je napisao/la:
Ja podržavam projekt Venus, zapravo ono što on znači ( dakle čista priroda, jednakost... ) ali on bi se mogao pokrenuti kako? -- novcem!
Well... u sadasnjem svijetu drugacije ni ne mozes nesto zapoceti....
Mislim da je za sadasnjost najbitnije da ljudi skuze da moze postojati i pravedniji Svijet od danasnjeg.
Ta spika o Venus projektu ima jako puno slicnosti sa uredjenjem Federacije u Treku, i zato mi se jako svidja kao ideja...

Kad jos jednom pogledam oba filma komentirat cu sve to skupa detaljnije...
Ezri je napisao/la:
Uglavnom, ja imam dosta za reći o svemu tome, ali previše bi bilo pisanja...
Samo naprijed.... ja osobno nemam nista protiv duzih postova - dapace! :thumbs2:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 28 lis, 2008 9:25 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Venus projekt mi se veoma sviđa baš zato što podsjeća na uređenje Federacije, a i Svijet bi tako nekako izgledao, sav futuristički pun tehnologije...

Izgleda da taj projekt neće zaživjeti sve dok stari prdonje drže konce svijeta. Kad odapnu možda će se dogoditi neke promjene. Ali teško je pokazati milijunima ljudi taj film i da ga shvate. Neki će samo odmahnuti rukom, drugi će reć da je to neistina, treći će pak postat paničari i još se propucat u mozak...

Ali šokiralo me što se tiće aviona... Ja sam mislila da je to super, ali postoji prometalo koje je x puta bolje o toga ( kaj je tip rekao, iz New Yourka u Kinu za 2 h i tak nekak... ) Uglavnom velika je šteta što to neće zaživjeti uskoro.

Ja sam i prije mislila, pa zaš ne naprave te rakete ili kaj im već treba za istraživanje... nemaju novaca... Koja glupost. Sami sebe sprječavamo u napretku i boljem životu. Uvijek sam mislila, da se bar udruže svi koji su potrebni za izgradnju rakete, shuttlea, laba... nije bitno i to naprave -- iz čiste dobre volje, ali neeeee svi bi novac... taj prokleti novac.

Starije generacije su zaglibile u taj novčani sustav preduboko da bi se izvukli van ali za nas ima spasa. Ja zaista vjerujem tom čovjeku koji je to napravio i vrlo je hrabar kraj svih ti ubojica koji rade za gospodare.

U prvom dijelu me zaprepastio famozan mikročip. Ma nek si ga Ameri ili tko god zaguraju u dupe, ja to u sebe nikada nebi stavila. Rađe bi se ubila a ne bila u vlasništvu nekog prdonje koji me može "isključiti" samo tako, jer ne želim njega slušati.

Užas.

Što se tiće religije -- e to bi voljela pokazati svim zatucanim kršćanima i onima koji se tako osjećaju. No najžalosnije je što ovi stariji bi rekli da je film bullshit.

Navijam za Venus, iako par stvari i zamjeram tom projektu, no više je vrlina nego mana.

Premalo je nas koji želimo promjene.

sri 29 lis, 2008 12:11 pm
Profil ICQ
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Opis Stanja: Drowning In Hell, Burning In Heavens
Ezri je napisao/la:
Što se tiće religije -- e to bi voljela pokazati svim zatucanim kršćanima i onima koji se tako osjećaju. No najžalosnije je što ovi stariji bi rekli da je film bullshit.

mislim da bi trebala pogledat sljedećit dokumentarac

Richard Dawkins The Root Of All Evil

Part 1: The God Delusion

"The God Delusion" explores the unproven beliefs that are treated as factual by many religions and the extremes to which some followers have taken them. Dawkins opens the programme by describing the "would-be murderers . . . who want to kill you and me, and themselves, because they're motivated by what they think is the highest ideal." Dawkins argues that "the process of non-thinking called faith" is not a way of understanding the world, but instead stands in fundamental opposition to modern science and the scientific method, and is divisive and dangerous.

Part 2: The Virus of Faith

In "The Virus of Faith", Dawkins opines that the moral framework of religions is warped, and argues against the religious indoctrination of children. The title of this episode comes from The Selfish Gene, in which Dawkins discussed the concept of memes.

And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep...

sri 29 lis, 2008 12:33 pm
Profil Web stranica
Trill symbiont
Trill symbiont

Čim nađem vremena, pogledam...

sri 29 lis, 2008 2:04 pm
Profil ICQ
anarho trekkie

Ezri je napisao/la:
Izgleda da taj projekt neće zaživjeti sve dok stari prdonje drže konce svijeta. Kad odapnu možda će se dogoditi neke promjene. Ali teško je pokazati milijunima ljudi taj film i da ga shvate. Neki će samo odmahnuti rukom, drugi će reć da je to neistina, treći će pak postat paničari i još se propucat u mozak...
Nece se nista promjeniti kad ti "stari prdonje" umru... imaju i oni svoje nasljednike.

A ne bi se ni gledanjem Zeigheista svima moglo otvoriti oci, jer unatoc svojim kvalitetama i tome sto je puno stvari iz filma provjerljivo i drzi vodu - to je ipak "conspiracy theory" film, koji otvoreno promovira svoju stranu price, bez kritickih osvrta i bez nekakve dokumentaristicke objektivnosti... a koliko sam cuo, javljali su se i ljudi koji su rekli da su neki od navodnih izjava politicara i drugih jednostavno krivo napisani... i izvadjeni iz konteksta. Cini mi se da su se u Addendumu ipak malo vise potrudili nabaviti provjerene informacije.
Ezri je napisao/la:
Uvijek sam mislila, da se bar udruže svi koji su potrebni za izgradnju rakete, shuttlea, laba... nije bitno i to naprave -- iz čiste dobre volje, ali neeeee svi bi novac... taj prokleti novac.
Yebiga, ljudima trebaju novci da prezive, malo tko si moze priustiti da provede godine radeci za nesto a da za to ne dobije naknadu.
Ezri je napisao/la:
Starije generacije su zaglibile u taj novčani sustav preduboko da bi se izvukli van ali za nas ima spasa
Tako je vec tisucama godina... jos od vremena kad ljudi poceli ostvarivati viskove u proizvodnji (npr.poljoprivredi) i odlucili ih mijenjati za nesto drugo sto im treba a oni to ne mogu stvoriti... i kasnije nastao novac kao posrednik, da se ne mora uvijek minjenjati roba za robu sto je neprakticno.
Ezri je napisao/la:
Navijam za Venus, iako par stvari i zamjeram tom projektu, no više je vrlina nego mana.
Naravno da ima hrpu mana i da ce najvjerojatnije i propasti - ali ono sto je bitno - ideali boljeg i pravednijeg drustva koje promoviraju su odlicni, i kasnije ce se na to nadovezati ljudi s jos boljim idejama i mozda kroz parsto godina i krenemo prema boljem Svijetu (ukoliko nas ne unisti apokalipsa 2012. :mrgreen: )
Ezri je napisao/la:
Na ovo mogu reci samo da se nadam da Daso ne prati ovaj topic :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 29 lis, 2008 7:56 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Cvicek je napisao/la:
Ezri je napisao/la:
Uvijek sam mislila, da se bar udruže svi koji su potrebni za izgradnju rakete, shuttlea, laba... nije bitno i to naprave -- iz čiste dobre volje, ali neeeee svi bi novac... taj prokleti novac.
Yebiga, ljudima trebaju novci da prezive, malo tko si moze priustiti da provede godine radeci za nesto a da za to ne dobije naknadu.

To stoji ali nebi radili zabadava. npr. želiš imati kuću u new Yorku i svaki dan Snickers dobivati i da svakih 6 mj neki jaki komp... nije bitno sad.. I to dobiš a zauzvrat napraviš neki dio bitan u raketi... I tak

čet 30 lis, 2008 1:02 am
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: Care to buy my ship?
Koje si vrste?: Ferengi
Gledao sam prvi i zanimljivo je o vjeri
Sada gledam taj addendum i nadam se da ce me isto sokirat kao i prvi

9. Prilika + instinkt = zarada.
10. Pohlepa je vjecna.
48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz
95. Prosiri posao ili umri.
190. Cuj sve, ne vjeruj nista.
285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.

čet 11 pro, 2008 2:18 pm
Environmentalist
Environmentalist

gledala sam prvi, a onda i drugi ali moram reći da me nije dojmio previše jer je to recimo spomenar svih zavjera i vijesti i malo mi je previše senzacionalistički. sve one stvari o 9/11 i bankarstvu zna svatko tko je ikad malo pratio pozornije vijesti iz gospodarstva i reportaže o 9/11. vjerujem da su mlađe gledatelje šokirale neke stvari ili ih oduševile, ali kako vidim iz cvicekovih postova on je filmiće doživio slično kao i ja.

sub 13 pro, 2008 2:54 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

I u prvom me filmu neke stvari nisu previse iznenadile, ali druge su bar dale nesto za razmisljati....
Npr. mozda se 'Svjetska vlada' ne sprema na porobljavanje stanovnistva koristeci RFID chipove, ali film bar daje do znanja, upozorava kuda bi takvo koristenje tehnologije moglo dovesti...

slika

pon 15 pro, 2008 1:35 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: