|
Sada je: čet 25 lip, 2026 10:07 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 1x10 - Move Along Home
Move Along Home Sezona: 1 Epizoda: 10 Datum premijere: 14.03.1993. Prikazano na HRT-u: 15.10.2008. Scenaristi: Michael Piller (story) Frederick Rappaport and Lisa Rich & Jeanne Carrigan-Fauci (teleplay) Redatelj: David Carson Gostujuæi Glumci:Joel Brooks - Falow James Lashly - George Primmin Clara Bryant - Chandra Stardate: nepoznat (2369) Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra) Obučen u svečanu uniformu, Sisko obavlja posljednje pripreme za doček prve službene delegacije iz Gama Kvadranta. Radi se o novootkrivenoj vrsti zvanoj Wadi. Sisko, Kira, Jadzia i Bashir dočekuju ih na spojnom mjestu kako bi im zaželjeli dobrodošlicu na DS9. Međutim, vođa wadijske delegacije, imenom Falow, odmah im daje do znanja kako ga ne zanimaju svečani dočeci, ni ikakve slične ceremonije. Umjesto toga, Falow odmah želi ići u Quarkov kafić jer je čuo kako je kod Quarka moguće uživati u raznim igrama. Detaljnije informacije: Memory AlphaKompletan scenarij: ST Minutae# The working title of this episode was "Sore Losers". # Wadi is an Eritrean word, meaning child or son. It is also an Arabic word meaning "valley" (sometimes with the sense of a dry riverbed), and has been appropriated into English with this sense. # The Wadi ship was the first appearance of this type of vessel. It was later seen as a Bajoran transport vessel seen frequently during the series, and a Trill transport. # Director David Carson has described this episode as "disappointing." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # This episode was ranked last in Entertainment Weekly's evaluation of the first two seasons of the show. # This episode marks the final appearance of George Primmin (James Lashly) on the series. # According to one of the writers, Jeanne Carrigan-Fauci, the name of the game, "Chula", comes from "Chutes and Ladders", as the maze game is a "three-dimensional form" of the game. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # First versions of the episode were more complex, but history and scenographies were eventually simplified due to budget issues. (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # According to writer Frederick Rappaport "in an earlier version of the teleplay, our people win the game, but they discover that Bashir has not been returned to the station. So Falow strikes a deal - Quark must return all his winnings if they want Bashir back." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # Michael Piller said that this episode was inspired by the episode "Checkmate" of The Prisoner. In some early versions of the script, our characters were placed in a surreal village, similar to the village seen in "Checkmate". (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # This episode shares several thematic elements with VOY: "The Thaw". In both episodes, crew members are transported to a surreal environment, where causality and logic are deranged, and where they are mocked for their efforts to escape. # Armin Shimerman is one of the few people to actually like this episode; "In it's own cracked way, it's an okay show. It was the first time the writers allowed Quark to get somewhat serious. As Quark, I was once again screwing up, but they had given me a wonderful, almost heroic speech. They allowed Quark to, if not be a hero, at least have aspirations of doing something heroic. It's one of my favorite episodes." (Star Trek: Deep Space Nine Companion) # Colm Meaney (Miles O'Brien) does not appear in this episode.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 15 lis, 2008 4:56 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 1x10 - Move Along Home
Nikad ne varaj wadie Zanimljiva igra , no meni se cini zapravo da je cijela bit epizode u tome da su wadiji zeljeli naucit quarka pameti i pobrinut se da vise nikog ne vara Istini za volju njihova akcija je bila kriminalna ali vidjet quarka kako moli i place i kako se boji da nebi bio uzrok smrti nekog DS9 officra , je bilo jako zanimljivo Pocetak je bio smijesan kad su wadiji dosli i umjesto prvog kontakta i protokola odmah otisli do quarka nekakva 7 , ali jedva 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 15 lis, 2008 5:24 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Danas sam dobre volje pa neka bude 2
totalno glupa epizoda...
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sri 15 lis, 2008 7:05 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: sub 11 lis, 2008 4:12 pm Postovi: 72 Lokacija: City Lakat at Cardassia prime
|
Nerealno,bezveze, definitivno je za 1 jedino je dobro što sam se nasmijao kad je quark plakao pa cu staviti 2
_________________ ____________
    For Cardassia!!!
|
| sri 15 lis, 2008 7:48 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
4 Sluzbeno najgore rangirana epizoda u prve 2 sezone DS9-a. Armin Shimerman je, kako pise na wikipediji, jedan od rijetkih koji epizodu smatra dobrom, jer se je njegov lik Quark dosta istankuo u toj epizodi. Tako je Sisko koji ne voli djecje igre morao zaigrati sa Wadijima, a Quark je plakao (mada mi se cini da je muljao  ) Kira je komentirala lude Federacijske casnike koji zude nacine First contacta smatraju fascinantnima "I'm sure all you Starfleet explorers find this fascinating... but I'm a Bajoran administrator... this is not what I signed up for..."Bilo je smjesno kad su prvi sluzbeni gosti iz Gama kvadranta prvo otisli potraziti Quarka Jako zanimljiva ideja koja je upropastena u tako lose snimljenoj epizodi.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 15 lis, 2008 10:49 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Hmm… zakaj si Bashir nije replicirao svečanu uniformu?
Sisko : ''Prvi kontakt nije kao nekada'' LOL Vadiji se vole igrati… fora su igru izvadili… …ja bi ih išao posjetiti da vidim kaj još imaju… no malo mi je daleko do gama kvadranta doći…
Quark se uvalio u nevolje , a s time i Siska i ekipu… LOL
Kira: ''Ovo mi nije u opisu posla'' LOL
Quark : ''Vjeruj kockaru'' LOL
…kako se samo Quark raspao na kraju… plačući i na koljenima… LOL
8
| sri 15 lis, 2008 11:38 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
10 odlična epizoda....jedna od najboljih scena je kad Quark vidi novu igru..oci su mu bile ogromne.... i kad je Sisko reko doktoru ako šta vidi neka samo opet zavrišti....
_________________ "Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"
|
| čet 16 lis, 2008 8:00 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Od 2 do 10 , ovu epizodu stvarno svi shvacaju drugacije 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 16 lis, 2008 12:53 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Ternek i MacGyver jos nisu glasali, moguce je da ce raspon biti od 1 do 10 
|
| čet 16 lis, 2008 1:28 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Glasao sam, ali nisam napisao komentar. Chula je fora igra i kroz nju je Quark dobio dobru lekciju da se mora igrati pošteno. Tijekom igre, zgodan je bio onaj Allamaraine shap jer su svi osim Siska totalni pjevački antitalenti (posebno Kira koja pjeva gore i od mene). Unatoč ovim pozitivnim i komičnim stranama, epizoda mi je ipak ostavila nekakav posr**i dojam pa zato samo trojka.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 17 lis, 2008 2:19 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
ako treba ocjeniti igru onda dobiva najviše ocjene, ako treba ocjeniti epizodu, neće dobiti dobre ocjene. a sad da napišem tipično ženski komentar: muški wadi su baš kjut 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pet 17 lis, 2008 10:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Cvicek je napisao/la: Ternek i MacGyver jos nisu glasali, moguce je da ce raspon biti od 1 do 10  nece petica od mene
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pet 17 lis, 2008 10:42 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Ma čista desetka.
Jedna od najdražih mi epka.
Ono s Allamaraineom mi je najnajnajnajdio. Te liste koja je epka dobra a koja nije su čista bedarija jer je poimanje kvalitete epizode veoma veoma subjektivno. Dok je meni ova epka na prvom mjestu uz "If Wishes Were Horses" i još se možda do kraja 1. sezone nađe koja... Loreu je loša... Dakle tko može razumno i objektivo ocjeniti epku - nitko, osim svaki čovijek za sebe.
Ona brojalica mi je prezakon.
_________________ It's me. Dax !
|
| sub 18 lis, 2008 1:00 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ezri je napisao/la: Ono s Allamaraineom mi je najnajnajnajdio. Ona brojalica mi je prezakon. "Allamaraine, count to four, Allamaraine, then three more, Allamaraine, if you can see, Allamaraine, you'll come with me..." Kad je Kira "zapjevala" svojim katastrofalnim glasom i bruklinškim naglaskom, polomio sam se od smijeha. Prestrašno. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 18 lis, 2008 9:48 pm |
|
 |
|
Trill symbiont
Pridružen/a: čet 12 srp, 2007 11:32 pm Postovi: 2043 Lokacija: Zagreb Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI
|
Baš se čulo da onako preko kur... "pjeva", Basihir  je neki science touch dao toj pjesmici, Jadzia mi je to odpjevala oke ali Sisko ih je sve potukao u tome. Jeb.. ga he's black.
_________________ It's me. Dax !
|
| ned 19 lis, 2008 1:24 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|