|
Sada je: sub 18 tra, 2026 7:22 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Čovjek koji je imao 256 godina??
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Li_Qing_YuenFascinira me priča o ovom čovjeku. Ne mogu si to izbit iz glave. Navodno je imao 256 godina i bio ljekar tj. skupljao trave te pio neke afrodizijake da dugo živi. I navodno je jakoo sporije stario od ostalih ljudi. Vaš komentar?
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 29 ruj, 2008 9:21 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Čovjek koji je imao 256 godina??
Ne, bas i ne vjerujem u tu pricu.... Inace, nisam znao da afrodizijaci djeluju i na dugovjecnost 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 29 ruj, 2008 9:44 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Cvicek je napisao/la: Inace, nisam znao da afrodizijaci djeluju i na dugovjecnost  Heh... nisam mislio tako. Nije zapravo riječ o afrodizijaku nego o sredstvu za vitalnost i dug život. Ali prije se nisam mogao sjetit te riječi koja bi opisala taj biljni preparat. Nego, gledao sam šaku od tog čovjeka: izgleda jako mršavo tj. kao da je samo kost i gore presvučena kožom, a mesa da ni nema. To me fasciniralo i pomalo vjerujem u to da je mogao doživjet toliko godina.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 29 ruj, 2008 9:59 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
bas i nevjerujem ali podsjeca na pricu iz onog filma, the man from the earth. (uz iznimku da je film ipak vise cool)
ijako, u neku ruku, nemogu zaobici pitanje "a zasto ne?" svi smo mi u neku ruku mašine. nije to bas romanticna ideja i, osobno, nisam bas odusevljen njome, ali ipak je istina. tako da ako je covjek nasao pravu mast za podmazivanje motora, pa dodaj tome jos izvanredni dizaj, dugovjecnost i nije tako nezamisliva.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 29 ruj, 2008 10:26 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Da, ali tolika dugovječnost?? Naime, čovjek za sebe tvrdio da zapravo ima 192, a ne 250(6), no dekan jednog kineskog sveučilišta je dokazao da je 1933. kad je umro imao 256 godina te da mu je kineska carska vlada čestitala 150 i 200-ti rođendan. I navodno da je uvijek našao lijeka za svoje bolesti skupljajući biljke i liječeći se biljnom medicinom.
|
| pon 29 ruj, 2008 10:41 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
 Da, vjerujem da nije toliko živio, to je smiješno!!!
| uto 30 ruj, 2008 12:54 am |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Ne vjerujem Možeš naći na tisuće ljudi koji su navodno živjeli toliko... 
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 30 ruj, 2008 3:51 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Lore je napisao/la: Možeš naći na tisuće ljudi koji su navodno živjeli toliko...  Ma jel? A gdje to? Gdje su te tisuće ljudi? Mada zvuči jako nemoguće, nije da ne vjerujem, ali ni da vjerujem. Skeptičan sam ali opet si mislim da bi ipak nekako bilo moguće jer ipak se u našem svijetu pojavljuje paranormalnih pojava.
|
| uto 30 ruj, 2008 4:54 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Ne znam, mozda nije nemoguce, ali ipak sumnjam u to...
U svakom slucaju, to bi bila odlicna tema za Fringe
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 30 ruj, 2008 5:09 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Istina, 256 godina je fakat previše za ljudsku rasu. A sad... kažem, tko zna jer fakat ima na ovom svijetu svačega pa zašto ne bi i toga.
|
| uto 30 ruj, 2008 5:10 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
T'Grel je napisao/la: Lore je napisao/la: Možeš naći na tisuće ljudi koji su navodno živjeli toliko...  Ma jel? A gdje to? Gdje su te tisuće ljudi? Evo npr prije sam čitao časopise Bug i Enter. I u svakom broju ima nekih 10ak novih izuma, kao što su nevidljivi plašt, auto koji ide po vodi, holografski ispis....... a ništa od toga nije zaživjelo niti je prikazano u nekoj ozbiljnijoj tv emisiji ili nekim novinama.... to su sve laži ista stvar i s ovim. Čovjekov životni vijek je 50-60 godina i on se ne produžuje kao što mnogi misle. Medicina nije produžila životni vijek nego je samo smanjila smrtnost. Službeno najstariji čovjek je imao oko 114 godina. U to vjerujem.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| uto 30 ruj, 2008 7:22 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Lore je napisao/la: Čovjekov životni vijek je 50-60 godina i on se ne produžuje kao što mnogi misle. cek, sto nije vec sad negdje na 70ak? a kad smo vec kod tog ocekivanog zivotnog vijeka, tu meni nesto smrdi. mislim, to se određuje na temelju trenutno prikupljenih podataka, dakle, na temelju trenutnog broja, recimo, sedamdesetogodisnjaka. e, sad, ako uzmemo da na neciju smrt u vecoj ili manjoj mjeri utjece sve sto je radio cijeli zivot, onda to sto neki ljudi umiru sa 70 meni ne znaci puno, jer oni su prvih 50 godina svojih zivota bili izlozeni drugacijim uvjetima od onih u kojima ja zivim. dakle, ako mene zanima kolko cu ja pozivjeti onda moram gledati kretanje prosjecne zivotne dobi u nekom vremenskom intervalu, a ne samo njezinu trenutnu vrijednost. al' to je samo neko moje misljenje.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 30 ruj, 2008 11:44 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Još se u srednjem vijeku smatralo da čovjekov životni vijek iznosi sedamdeset godina. Dante je imao 35 godina kad je napisao ,,Na pola našeg životnoga puta...''
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 02 lis, 2008 1:55 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
_________________ "Danas su oružja utihnula. Velika je tragedija došla kraju. Spoznali smo gorčinu poraza i ushit trijumfa. Iz obojeg smo naučili da nema povratka. Moramo kročiti naprijed, da u miru očuvamo ono što smo stekli u ratu"
|
| čet 02 lis, 2008 2:12 pm |
|
 |
|
The Traveler
|
Ant je napisao/la: Lore je napisao/la: Čovjekov životni vijek je 50-60 godina i on se ne produžuje kao što mnogi misle. cek, sto nije vec sad negdje na 70ak? To 70ak je isforsirano zbog konzumiranja raznih lijekova...
|
| čet 02 lis, 2008 8:29 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|