| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Re: Nestali gradovi starog vijeka
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pon 01 ruj, 2008 8:43 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Dejanira je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Ah... sve bolje za boljim... Skinut ću si ju i ja... ili ćemo netko taj Rome skinut s torrenta. Ajd kad nabavis Rome, proslijedis meni, moze?  Jel netko gledao ove Nestale gradove danas? Meni dosli gosti, pa nisam mogla gledat  kakvi su dojmovi? Naravno! Pogledao sam dokums mada me nije previše impresionirao. Pogotovo onaj arheolog, stručnjak, šta već... koji je pisao riječi koje su važne na papir i zatim ih podcrtavao. Pa zar je to bitno?!? Ili je bitno pravilno povijesno pokazati kako su stvari stajale nekoć.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 01 ruj, 2008 8:32 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...odlični su ti dokumentarci... ...nažalost na prvome sam zadrijemao... (ah, umor... ) ...ne nesmijem ponoviti to...
...čekam s nestrpljenjem sljedeći nastavak...
| uto 02 ruj, 2008 4:59 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
@Bobo, nije ni čudo što si zaspao na jednom dokumentarcu kad zaspiš i kad gledaš ST filmove...  Mnogo ti je to sve bilo zanimljivo.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 02 ruj, 2008 7:49 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...uf, danas je dobra epizoda bila...
...Wow, kako su mi zanimljive pradavne piramide... ...uopće ih se ne skuži... postale su brežuljci... a toliko muke i rada... ...pitam se koliko je ljudi živjelo u jednoj piramidi...
...i nešto manje sam drijemeo... (a što mogu kad me fjaka hvata u to vrijeme)
| ned 07 ruj, 2008 10:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
 opet sam to zaboravil pogledat ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| ned 07 ruj, 2008 10:43 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Imam valjan razlog zašto nisam pogledao: bio sam na zarukama i nalio se, a zaboravio si snimit. Baš mi je žao... ali sigurno će osvanut na torrentima.
|
| pon 08 ruj, 2008 9:01 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
T'Grel je napisao/la: Baš mi je žao... ali sigurno će osvanut na torrentima. Ima već odavno, kao i na warezima. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pon 08 ruj, 2008 2:34 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Miroslav je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Baš mi je žao... ali sigurno će osvanut na torrentima. Ima već odavno, kao i na warezima.  he he, nasao sam  ali kak to samo 3 nastavka  ? toliko traje ili...
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pon 08 ruj, 2008 2:47 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Miroslav je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Baš mi je žao... ali sigurno će osvanut na torrentima. Ima već odavno, kao i na warezima.  Super! Onda ih skidam. 
|
| pon 08 ruj, 2008 3:05 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Wow, kako su zanimljive pradavne piramide u današnjoj epizodi bile... ...uopće ih se ne skuži... postale su brežuljci... a toliko muke i rada... ...pitam se koliko je ljudi živjelo u jednoj piramidi...
| uto 09 ruj, 2008 9:45 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Da, postale su brežuljci... a time postoji kao dokaz da su takve i bosanske "piramide"... 
|
| uto 09 ruj, 2008 10:36 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
T'Grel je napisao/la: Da, postale su brežuljci... a time postoji kao dokaz da su takve i bosanske "piramide"...  ...neznam za bosanske, no ove su mi fakat fora izgledale... ...bez stepenica... ...vrhovni vođa je stanovao skroz na vrhu...
| uto 09 ruj, 2008 12:35 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Hattusa – hetiti ...zid im je bio antastičan... šteta što nije malo bolje očuvan... ...knjižnica i pismo im je zanimljivo... divim se ljudima koji su preveli te pločice... ...opa, jedan zanimljiv podatak koji je malo šokantan... ...hetiti su porazili egipčane kod Kadesh-a... laički zaključujem da su u tom trenutki bili jači i moćniji kao narod nego egipčani... ...hm , šteta što je tako bezveze jedna velika civilizacija okončala... ...pitam se kamo su otišli i gdje su se nastanili nakon velike evakuacije...?
| uto 16 ruj, 2008 10:22 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
I opet nisam gledao! Fu*k! A dobro, skinut ću s neta... kako to uvijek zaboravim. E, ovu nedjelju ne smijem zaboraviti.
|
| uto 16 ruj, 2008 10:36 am |
|
 |
|