|
Sada je: sri 19 kol, 2026 9:36 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Re: Enterprise
MacGyver je napisao/la: Ali za tocno se sjecam na pocetku Generationsa mislim, kad su pitali Kirka kako se osjeca sad kad je izasao prvi Enterprise na kojem on nije kapetan... A u biti je Archer bio prvi kapetan Enterprisea... tako da je to najveca (i usudio bih se reci, jedina) greska Kao npr. da sam ja neki tamo kapetan broda u 20.st. i da idem raditi i glumiti da sam npr. ispred admirala Nelsona bio prije njega admiral... mislim zar to ne bi bilo nelogično?? Prvi kapetan Enterprisea bio je cpt. Kirk. I puncto! Naravno da su vremenski paradoksi i petljanje u vrijeme (odlaženje u prošlost i/ili budućnost) vražja posla. Samo dr. Brown iz Povratka u budućnost je rekao da nije nikako dobro putovanje kroz vrijeme. I nije. U samom Treku (TOS, TNG, DS9 i VOY) postoje objašnjenja kako nije preporučljivo putovati kroz vrijeme jer se time utječe na normalan tijek povijesti. Pa ENT je gadno utjecao na tijek Star Treka kako su ga scenaristi, producenti i ini pokušali progurati pod okrilje ST-a ali im to nije pošlo za rukom. To su uvidjeli "stari trekiji i trekeri" i zato je serija obustavljena jer nije dobila odobravanje pravih ST fanova. Shvatite da je ENT kvazitrek i kao prema takvom se ponašam. A ako neki ENTovac ili ENTovka želi razmišljati drugačije i ako si je utuvio-la u glavu da je ENT Trek... a što mu ja tu mogu. Kako kaže ona narodna: "svaka budala ima svoje veselje" - bez uvrede, folks. 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 19 srp, 2008 11:58 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
T'Grel je napisao/la: Prvi kapetan Enterprisea bio je cpt. Kirk. I puncto! Naravno da su vremenski paradoksi i petljanje u vrijeme (odlaženje u prošlost i/ili budućnost) vražja posla. Samo dr. Brown iz Povratka u budućnost je rekao da nije nikako dobro putovanje kroz vrijeme. I nije. U samom Treku (TOS, TNG, DS9 i VOY) postoje objašnjenja kako nije preporučljivo putovati kroz vrijeme jer se time utječe na normalan tijek povijesti. Pa ENT je gadno utjecao na tijek Star Treka kako su ga scenaristi, producenti i ini pokušali progurati pod okrilje ST-a ali im to nije pošlo za rukom. To su uvidjeli "stari trekiji i trekeri" i zato je serija obustavljena jer nije dobila odobravanje pravih ST fanova. Shvatite da je ENT kvazitrek i kao prema takvom se ponašam. A ako neki ENTovac ili ENTovka želi razmišljati drugačije i ako si je utuvio-la u glavu da je ENT Trek... a što mu ja tu mogu. Kako kaže ona narodna: "svaka budala ima svoje veselje" - bez uvrede, folks.  ...ipak po kronologiji je Archer prvi kapetan sviđalo se to tebi ili ne... a to što se ti na slažeš s time... tvoja stvar 
...paradokse kroz vrijeme najbolje je ne pokušati objasniti 
...i ako je Ent kvazi trek, onda si ti kvazi komentator... jer komentirati nešto što nisi pogledao je smiješno 
| ned 20 srp, 2008 12:15 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
T'Grel je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Ali za tocno se sjecam na pocetku Generationsa mislim, kad su pitali Kirka kako se osjeca sad kad je izasao prvi Enterprise na kojem on nije kapetan... A u biti je Archer bio prvi kapetan Enterprisea... tako da je to najveca (i usudio bih se reci, jedina) greska Kao npr. da sam ja neki tamo kapetan broda u 20.st. i da idem raditi i glumiti da sam npr. ispred admirala Nelsona bio prije njega admiral... mislim zar to ne bi bilo nelogično?? Prvi kapetan Enterprisea bio je cpt. Kirk. I puncto! Ne, ipak je Archer prvi kapetan Enterprisea. Naravno, mislim na svemirske brodove Enterprisee, a ne na morske. I tu je Enterprise zeznuo, da se brod zvao drukcije vjerojatno nebi bilo tolikih problema.
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 20 srp, 2008 1:42 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Ali zašto je tu problem kod samog naziva broda. Zar postoji neko nepisano pravilo da niti jedan brod prije Kirka se nesmije zvati Enterprise?? A i osim toga svi vi ponosni TNG-ovci ste zaboravili jednu malu sitnicu. Kirk je PRVI kapetan Enterprise-a, i njegov Entrprise je PRVI, ali u Federaciji, dok je Archerov Enterprise Zemaljski brod... i to su dva različita pojma koje ste vi TOS-ovci i TNG-ovci očito svrstali pod jedno te isto. Jer Zemaljski brodovi prije Federacije i Federacijski brodovi (iako slično izgledaju) nisu isti brodovi, iako se u starijim serijalima prikazuje da to u biti je tako.
A kad je riječ o Federaciji... Federacija bi trebala biti savez različitih vrsta s njihovim matičnim planetima, gdje su svi jednaki, no skroz od TOS-a pa do DS9-a se prikazuje da Federacija nije nikakav savez već da je u potpunosti ljudska svemirska tvorevina poput Terran Empire-a u Mirror univezumu gdje ljudi dominiraju i gdje je povijest Federacije u biti ljudska povijest.
A to je ST Enterprise odijelio. U prijašnjim serijalima Zemlja je najvažniji planet cijele Federacije, a ljudi su najvažnija rasa, po čemu to, zašto?? U jednom nastavku DS9 vidimo kako Sisko drži govor na nekom sastanku da ljudi, Klingonci i Romulanci su zajedno u savezu i da se bore protiv Dominiona... samo malo ljudi??? Zar nije Federacija zajednica?? I zar se samo ljudi bore protiv Dominiona? A što je s ostalih tisuću i nešto članica?? Naposljetku što je s Vulkanicima i Andorijancima koji su zajedno s ljudima osnivači Federacije i koji su u vrijeme prije Federacije imali razvijeniju tehnologiju od Zemlje?? Zar oni nebi branili svoje planete?
E tu je problem.... i to je ST Enterprise ispravio. Zemlja je dio Federacije, ali samo Zemlja nije Federacija. I zato je Enterprise loš zato što je ljudsku rasu "spustio na Zemlju", jer ju nije prikazao kao neka savršena bića kakva je prikazivana u prijašnim serijalima (izuzet DS9), zato što ovdje čovječanstvo nije najsavršenija i besgrešna vrsta u svemiru, zato što ipak nismo toliko važni koliko je to prije prikazivano?
Ali ne to nije važno... ipak je važnije to dali je Kirk prvi kapetan Enterprise-a, ili kad su Romulanci izumili Cloaking device i takve nekakve smiješne sitnice...
| ned 20 srp, 2008 11:33 am |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
T'Grel je napisao/la: Prvo napišeš ovo: Lore je napisao/la: Nemam ništa protiv Enterprisea, ali je kanon svetinja. Pa onda ovo: Lore je napisao/la: Jedino im zamjeram što su brod nazvali Enterprise. Kako to sad? Kanon je svetinja, a jedino im zamjeraš što su brod tako nazvali? Nisi dosljedan. Samim time što su i brod tako nazvali time krše kanon. Pa to sam i rekao. Ja nemam ništa protiv serije. Jer i nema nekog velikog rušenja kanona osim tog nepostojećeg broda Enterprise. Ono su sve ostalo sitnice koje ima svaka serija. Da su brod nazvali npr Discovery, onda bi Kirk ostao prvi kapetan Enterprisea... I još vi koji govorite protiv ENT-a, kažete da ljudi nisu savršeno prikazani. Pa govorimo o 22. st. Što bih ja onda trebao reći za DS9 u 24. st.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| ned 20 srp, 2008 12:54 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Mr.bobo je napisao/la: ...ipak po kronologiji je Archer prvi kapetan sviđalo se to tebi ili ne... a to što se ti na slažeš s time... tvoja stvar  Ma koja kronologija... daj me nemoj nasmijavat. Kao da kažeš da je (iz mog područja) Eiffelov toranj izgrađen prije piramida. Tako je isto s ENT-om.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 20 srp, 2008 9:00 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
ST je napisao/la: A kad je riječ o Federaciji... Federacija bi trebala biti savez različitih vrsta s njihovim matičnim planetima, gdje su svi jednaki, no skroz od TOS-a pa do DS9-a se prikazuje da Federacija nije nikakav savez već da je u potpunosti ljudska svemirska tvorevina poput Terran Empire-a u Mirror univezumu gdje ljudi dominiraju i gdje je povijest Federacije u biti ljudska povijest To je jedno od boljih pojašnjenja situacije oko ENTa i specijalno TNGa (oni su ipak "UberSTovci " mi ostali smo "travu pasli po njima" ! @ST dobro si primjetio to samoljublje Picarda (TOS nisam gledao ali kad bih citirao mog frienda koji mi je i snimio DVDe s serijalima, što misli o TOSu pol boarda bi me do kraja života grdo "gledalo" ) svojom nadveličinom , zemljana kao najpametnije rase , uvijek i jedno uvijek spremne da nešto pametno napravi za čitave galaksije , svemir itd vjerojatno su i Big Bang pokrenuli .... Ostali su kao rase te iste Federacije prikazanoi toliko inferiorni i "tupasti " da to nemoš vjerovati kad gledaš ! Dobro je rekoao Quark Sisku kad mu ga je više bilo dosta glede pljuvanja po Ferengijima (Lore je taj citat stavio na topic citati ) da su oni zapravo obični barabari i da na fin način pokušavaju osvojiti ono što žele pa ako neide fino onda ide i drugačije . Jedan od odličnih primjera tvrdji @STa (mislim da sam već o tome i pisao ranije ) je primjer kad Dominij napada Betazed i nakon dramatičnog poziva u pomoć Sisko i admirali flote im kažu kako nema brodova jer se moraju braniti vanjske granice Federacije . No par epizoda dalje Ti isti brodovi , gotovo svi , su povučeni u obranu te iste Zenmje , jer je "POSTOJALA OPASNOST " da bi Zemlja mogla bit napadnuta . I sad ono najznaimljivije Sisko kaže "AKO ZEMLJA PADNE PAST ČE I FEDERACIJA !" !! A u toj istoj Federaciji ima tisuče planeta koji po brojnosti i razvijenosti ništa ne zaostaju za "Zemljacima" ..baš neobična "demokracija " u toj Federaciji !? To je jedan inače prilično veliki fail ST serijala to pljuvanje i omalovažavanje ostalih rasa . u TNGu su odlličan primjer za to i klingonci i Romulanci , koji su prikazani toliko bedasti da nemoš vjerovat . Pa nije čudo da pored takvih "tupana" Picar mora ispast "veličina" . Klasični trik trgovina "on line" kad slikaju proizvode za presentacije ! @T'G uredu je da imaš svoj stav oko ENTa kao što ja imam oko TNGa , no to nije razlog da sve one koji vole TNG nazovem budalama , jeli tako ?! Pozdrav Centar svita 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 20 srp, 2008 9:28 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
buco je napisao/la: @T'G uredu je da imaš svoj stav oko ENTa kao što ja imam oko TNGa , no to nije razlog da sve one koji vole TNG nazovem budalama , jeli tako ?! Pozdrav Centar svita 1 Krivo si me razumio. Rekao sam da samo budale si nešto utuvljuju u glavu ono što nije i uvjeravaju se da je to tako mada nije. A pametan čovjek se preispituje i uvidi problem. Kao što sam ja oduvijek tvrdio da je Kefrenova piramida zapravo najeveća i da je zapravo ona Keopsova... zbog onog trokuta gore (znalci znaju o čemu pričam) no skužio sam nije tako. Dakle, ispravio sam se i nisam se dalje uvjeravao da je Kefrenova Keopsova piramida.
|
| pon 21 srp, 2008 3:06 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
T'G je napisao/la: A pametan čovjek se preispituje i uvidi problem. Kao što sam ja oduvijek tvrdio da je Kefrenova piramida zapravo najeveća i da je zapravo ona Keopsova... zbog onog trokuta gore (znalci znaju o čemu pričam) no skužio sam nije tako. Dakle, ispravio sam se i nisam se dalje uvjeravao da je Kefrenova Keopsova piramida.
Hmm... zanimljivo ! Sve je uredu ..nego ipak je ona općenarioda kao i sve " explicitna " i to vrlo , ne ostavlja dvojbu ! Ali uredu .. ono je bilo samo kao podsjetnik kako bi se lako na taj način mogli stavit u poziciju koja nije baš na oboytrano zadovoljstvo ! Osim....hmmm...ako ....!? Pozdrav Nefrete 22

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 21 srp, 2008 3:15 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Jooj ne sječam se tko je to rekao i u kojoj seriji (prepostavljam da je Quark u DS9) ali cijeli citat mislim da ovako ide: "Kod Borga barem znaš da će te asimilirat jer ti to otvoreno kaže dok te Federacija "asimilira" a da ti to ni ne znaš." - tako nekako.
Uglavnom taj citat stvarno dobro opisuje Federaciju kakva ona zapravo je, ili točnije kakvi su ljudi u Star Treku.
| pon 21 srp, 2008 9:10 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Govorio je to kad je opisivao sok s mjehurićima . Tad je rekao i tu poznatu da je Federacija kao i taj siok , ni ne osjetiš da si asimiliran ( nije citat ) ! Imao je i "Quark" svojih trenutaka "mudrosti" ! (upravo vam ide ENT na SCIFI kanalu na D+ provideru ) Pozdrav Cezarova 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 21 srp, 2008 9:39 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Suikotreki je napisao/la: "Kod Borga barem znaš da će te asimilirat jer ti to otvoreno kaže dok te Federacija "asimilira" a da ti to ni ne znaš." - tako nekako. Bio je pametan taj Quark... nije on bio lud. Bio je vrlo snalažljiv i lukav.
|
| uto 22 srp, 2008 12:44 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
T'Grel zna o čemu govori...da se ne ponavljam. StarTrek se ODREKAO serijala Enterprise (koji to, nota bene nije ni bio prije treće sezone, a i onda samo da privuće ST fanove). Serija kao takva ima svojih odličnih momenata, i ne želim nipodaštavati rad glumaca i scenarista, da se odmah razumijemo! Ali i najnovije izdanje ST enciklopedije izlazi BEZ događaja objevljenih u Enterprise-u, kao i flimu First Contact, tek se spominje Phlox, kao "jedan Denobulanski liječnik", radi objašnjenja ravnih i naboranih čela kod Klingonaca, što je odličan rasplet scenografskog gafa. Ako nekoga interesira originalni Timeline, lako se informira. Btw, da još jednom kažem: Ne, ovo nećete pronaći na "oficijelnim starnicama" jer su to stranice distributera svih serija i oni se naravno neće odreći tantijema! Nisu ludi! Ako gledamo seriju kao jedan "paralelni timeline" onda OK, ali ENT nije, niti će nikad biti StarTrek. I basta. Btw, dali radije pogledam ENT nego neke nazovi SF serije, naravno da DA!!!!! Ignoriram scenarističke nebuloze i gladam na momente odličnu seriju, da se razumijemo. Također razumijem klince koji su s ENT-om uopće ćuli za ST....ako ih je natjerao da gledaju ST, hvala mu. Ali...pogledaj gore 
| uto 22 srp, 2008 1:56 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...hmm... Ent će uvijek biti trek... za većinu fanova...
...oni koji imaju neke drugačije poglede na trek općenito... možda preko stvari ne mogu preći...
...no Ent svakako pripada trek obitelji...
| uto 22 srp, 2008 2:09 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@Picard znaci za potrebe "DEGAFIRANJA nazovi "orginalnog STa" dogar je i dio ENTa ..a ince nije !?
Cuj dali ce netko slijpo slijedit raznorazne sljedbenike sekti i podsekti u STu to me ne zanima , svatko se moze nazvat "Kanonodavcem" i izmislit neka svoj "pravila" tj kaknone . Da se mene pita ja bih TNG preporucio buducim gledateljima ST serijala da ga izbjegavaju , jer je totalno nerealistican cak i za SF zanr .
Goto vo nevjeerojatno kako netko samo tako , jer je opet to nekto treci negdje sebi utuvio u glavu , priohvaca i siri netom nebuloyne ideje TNGovaca uglavnom ... kako je ono T'G rekao u onojk narodnoj (ne'u ga citirat) !
Pozdrav Zvjezdane prasine 66

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 22 srp, 2008 2:48 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|