|
Sada je: sri 23 ruj, 2026 11:41 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Što mislimo o trenutnoj članarini
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: 15.05.2008.
El Zvonko je napisao/la: No mislim da bi se clanarina morala povisiti; e sad razlozi  : eh... ja ocekivao prave razloge a dobili smo ovo... ajmo tocku po tocku... 1. Clan placa clanarinu na "godisnjoj bazi" tj. mjesec od kad je uplatio do mjeseca sljedece godine, ne jednom godišnje kako je bilo prije pa se je znao okvirna svota love koja je stigla u blagajnu[/quote] i ovo je razlog za povecanje clanarine... zasto? El Zvonko je napisao/la: 2. Ovakvim nacinom placanja prva konkretna povecanja budzeta Udruge osjetila bi se za nekih 6 mjeseci, kad bi odredeni broj clanova uplatio tu "visu clanarinu" zar ovo nije razlog protiv povecanja clanarine? El Zvonko je napisao/la: 3. Dosad je bilo puno prijedloga na sto bi se moglo potrositi, ali nikad nije bilo dosta novaca tj. prelazili bi onaj minimum sto Udruga mora imati pa da cujem/procitam te prijedloge... konkretno pliz El Zvonko je napisao/la: 4. Sjecam se da je bilo mogucnost kupovine printera za fanzine, pa je to propalo bas iz gore navedenog razloga...bilo je jos ideja i svakako od nas ima neke ideje, ali trenutno nista sa ovakvim budzetom ok... printer... to je konkretna ideja ali... zar nismo skuzili da bi nas on puno kostao + morali bi i tintu placati... tako da bi ponovno ostali na istim (ako ne i vecim) troskovima uz nikakvo povecanje kvalitete ispisa fanzina... cak bi izgubili naslovnicu u boji...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 17 svi, 2008 12:27 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Fakat mi se ne da qoute, qouta svakoga raditi a ni nisam budala da stavljam financijsku sitaciju Udruge na javni dio, bus cuo na skupstini... uglavnom:
da, prvi razlog je bio da neznas koliko love ce ti stici tokom godine, a izdatke imas, podosta
ovo 2. nije razlog protiv vec jednostavno objasnjenje sitacije, tak da ne mislis ili neko drugi da bude povecanjem dosla ogromna kolicina love odjednom
a projekti uvijek postoje; jedino ak ne mislis stalno da smo u podrumu, board gameamo i gledamo telku, onda nam fakat ne treba vise od 50kn...eh da i da su nam fanzini c/b kao dosad
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sub 17 svi, 2008 1:17 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
El Zvonko je napisao/la: Fakat mi se ne da qoute, qouta svakoga raditi a ni nisam budala da stavljam financijsku sitaciju Udruge na javni dio, bus cuo na skupstini... uglavnom: El Zvonko je napisao/la: da, prvi razlog je bio da neznas koliko love ce ti stici tokom godine, a izdatke imas, podosta i povecanjem clanarine za 100 % cemo znati koliko ce love stici tokom godine?  El Zvonko je napisao/la: ovo 2. nije razlog protiv vec jednostavno objasnjenje sitacije pa onda nisi trebao to staviti pod popis razloga  El Zvonko je napisao/la: a projekti uvijek postoje.. opet cu biti papiga... koji konkretni projekti?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 17 svi, 2008 1:38 am |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 08 tra, 2006 12:18 pm Postovi: 180 Lokacija: USS Pridelands (NCC-74622)
|
Konkretni primjer/projekt je pisač za fanzine. Nisi u pravu da se kvaliteta ispisa ne bi povećala jer se itekako bi. To znamo i u to smo sigurni. Da bi koštao više - ne bi - jer sa nekakvom računicom na generičkoj zamjenskoj patroni fanzin bi koštao isto kao sada ili manje (ne sjećam se konkretnih brojeva, sastanak je bio davno). Razlog zbog kojeg printer nije već kupljen (koliko sam ja upoznat i ako se dobro sjećam - ispravite me ako griješim) je nedostatak sredstava u ovom momentu i tip printera (bilo je priče da ne bi kupili baš najjeftiniju varijantu, nego možda malo bržu/štedljiviju, itd...). Štoviše, cijela stvar je stavljena u pozadinu onog momenta kada je Frenky rekao da će provjeriti da li nam može naći sponzora za ispis fanzina (c/b ili u boji). Ne znam kakva je situacija trenutno s tim, neću ulaziti u detalje.
_________________ Don't use the force. Use a hammer!
|
| sub 17 svi, 2008 9:32 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
pa zar ne printamo trenutno fanzine? Ili grijesim? ako printamo... kako bi se onda povecala kvaliteta ispisa?

|
| sub 17 svi, 2008 10:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Simba je napisao/la: ...jer sa nekakvom računicom na generičkoj zamjenskoj patroni fanzin bi koštao isto kao sada ili manje (ne sjećam se konkretnih brojeva, sastanak je bio davno).
Cijena printera je bila oko 950kn sa orginalnim tonerom. No zamjenski je kostao oko 450kn jer je bio u pitanju HP-ov printer. Onda se odustalo od toga zbog kako si rekao i sam financija. Sječam se da si i ti nekakav rabljeni printer davno ponudio, pa bi samo trebalo kupovati tonere, neznam kaj je s tim Chaky je napisao/la: pa zar ne printamo trenutno fanzine? Ili grijesim?
BAŠ PRINTALI samo naslovnu str. i kostalo je vise nego fanzini cijeli Fanzine trenutno printamo ali na kopirki u fotokopiraoni (detelje nek objasni Frenky), a i sami znate kakva je onda kvaliteta ispisa kad kroz kopirku prođe na dan bezbroj kopiranih materijala. No evo Frenky mi je skrenuo paznju da (ako se na varam) Canon-ov printer, manje bi nas kostao i boje su JAKO jeftinije nego ova gore opcija...s time da bi cak mogao ici i cijeli u coloru.
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| ned 18 svi, 2008 12:47 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: sub 08 tra, 2006 12:18 pm Postovi: 180 Lokacija: USS Pridelands (NCC-74622)
|
 Re: Što mislimo o trenutnoj članarini
Treba razdvojiti kvalitetu ispisa na fotokopirci (to i nije printanje, već nešto sasvim drugo) i na printeru. Na printeru je kvaliteta daleko bolja jer se radi o ispisu u sivim tonovima ili boji (ovisno o printeru, naravno). No pojedinosti o ovome ne možemo ovako na forumu, već je potrebno malo dublje o tome porazgovarati jer povlači i neke druge teme (organizacija fanzina i sl.). Printer je bio samo moj odgovor na konkretni primjer "projekta" za koji su nam potrebne financije i koliko sam ja za sada upoznat, fanzin se fotokopira, a ne printa.
_________________ Don't use the force. Use a hammer!
|
| ned 18 svi, 2008 1:32 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Ja sam svakako za povečanje članarine....
Ne da mi se sad objašnjavat razloge, ali 50kn smatram zbilja samo simbolikom....koja ne pokriva ni fanzin. Mislim da 100kn nije previše, kao ni ako imamo kakav KONKRETAN projekt dodatna sredstva od članova.... Ali o tome na skupštini....
P.S. Nemojte me više nasmijavat filmom. Get real.
| ned 18 svi, 2008 5:58 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Picard je napisao/la: P.S. Nemojte me više nasmijavat filmom. Get real. filmom?

|
| ned 18 svi, 2008 11:13 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: čet 27 tra, 2006 1:58 am Postovi: 206 Lokacija: Bird of pray....(New model)
|
Moj prijedlog jos stoji ssto se tice. Imam printer viska, samo treba napuniti toner za 280 kn. Printajte koliko hocete onda. Necu gnjaviti Mozete isto tako podijeliti troskove s O. macem. Taj printer ce ovak i onak biti tamo u glavnoj sobi pa ga mogu svi koristiti. Refil omogucuje printanje 3000 stranica.
_________________ ..." I am constant as a northern star! "....
http://www.kmt-ts.com
|
| pon 19 svi, 2008 2:22 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
El Zvonko je napisao/la: No evo Frenky mi je skrenuo paznju da (ako se na varam) Canon-ov printer, manje bi nas kostao i boje su JAKO jeftinije nego ova gore opcija...s time da bi cak mogao ici i cijeli u coloru. Pretpostavljam da je Frenky spominjao iP4500.... ali jos cu s njim popricati o tome, kao i koliko gramski papir koje vrste bi koristili za Fanzin, pa da napravim probni tisak fanzina doma, imam isti takav. Savjetovao sam se s likom koji puni tonere, i bas je taj printer spomenuo kao najbolju soluciju za kasnije jeftino punjenje boje. I ako je sve OK glede kvalitete ispisa i cijene refilanja, mislim da za iducih par fanzina printanje (vjerojatno cijeli u boji) nece biti problema, ali ne zelim na Forumu (jos) o tome u detalje.... dogovorimo se sve nakon skupstine, ionako iduci fanzin izlazi kroz par mjeseci pa nije neka zurba  Uglavnom, imam plan koji cu predloziti predsjednistvu i nadam se da ga (i) ovaj put nece odbiti 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 19 svi, 2008 3:37 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...ok, zar nije logično da se da link fanzina u full coloru na rapidshare ili gdje već... (što je već učinjeno) ...pa oni koji ga hoće u boji mogu si sami isprintati...
...previše je babica i diskusije oko toga...
| pon 19 svi, 2008 2:26 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Ja se baš i ne kužim u vođenje udruga ..ali zar dobre ideje ne donose novce a ne novac dobre ideje !? A što se printanja tiće , pa ako napravite dovoljno kvalitetan , sadržajem , fanzin vjerojato je da bi mogao bit zanimljiv i ljudima iz 'ne udruge' i možda bi prodaja mogla pokrit troškove pripreme i štampanja . Ili kako je rečeno zašto trošit novac na printanje , stavite ga isključivo on line . Tako nećete morat trošit ono malo novca od članarina na printanje ... Mislim da se o tome već trošila tipkovnica ... Izvinite na smetnji , nije namjerno ... Pozdrav Gutenbergova 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 19 svi, 2008 2:42 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|