Sada je: sri 23 ruj, 2026 8:15 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 
 15.05.2008. 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post 15.05.2008.
Buduci da sam obecao, evo mog reporta proslog sastanka,... good, bad and ugly :twisted:
Pa neka drugi dopune ono sto sam zaboravio napisati...

Dosao sam u Udrugu vec oko 19:30 sati.... do 20h doslo je svega nekoliko ljudi (El Zvonko, Simba, Chaky, Lilma, HomoC i jos poneko)

Bilo je nesto komentara na moju novu frizuru ... nazalost zaboravio sam se slikati, tako da nista od toga u ovom reportu ;)
Lilmee me je cak slikala sa svojim foticem (ili mobitelom?) da pokaze slike nekim frendicama i frendovima....

Nazalost, MaX se zbog odredjenih razloga nije pojavio, pa je presjedanje raspravom o buducnosti Udruge preuzeo na sebe El Zvonko.
Nazalost, nije se toliko pricalo o pravoj buducnosti Udruge (jer je samo tih par ljudi tada bilo prisutno) vec se sve svelo na pripreme na nadolazecu Skupstinu.
Na pocetku je Chaky konacno i sluzbeno a ne samo deklarativno potpisao ostavku, i time je nakon 3+ mjeseca zavrseno prostituiranje inace casne funkcije potpredsjednika.

Za skupstinu su (koliko se vec mogu sjetiti, neka me drugi nadopune) bile predlozene sljedece teme:

- Izabrat ce se novi clanovi predsjednistva: potpredsjednik i clan nadzornog odbora.

- Predlozeno je da se za ubuduce ljudi trebaju kandidirati do tjedan dana prije, tako da se izbjegnu neke komplikacije. To je predlozio Simba, i podrzavam ga, primarno da se vise ne dogodi da se npr. netko odluci kandidirati za predsjednika dan prije i onda na skupstini djeli svoje letke i cita nekoliko stranica svog programa :zzz: :) )

- Bit ce rasprava o Webu Udruge.
Na moje pitanje kada ce web sluzbeno biti gotov, kao odgovor sam dobio optuzbe da to pitam samo zato da znam kad smijem poceti pljuvati po tome #-o
Simba kaze da kad ce ne ovisi o njemu i da ce (nadam se da se sali [-o< ) na stranici ostaviti obavijest da je web "zauvijek" under construction, tako da se npr. topic o novom webu nikad nece smjeti odlockati... :shock:

Ako smijem napisati jednu opasku: tko god da radi neki posao, treba biti spreman za konstruktivne kritike, nitko toga ne smije biti "postedjen" samo zato sto se srami cuti kritike.
Ja, sam se npr 'izborio' da Chaky i ostali imaju pravo da me kritiziraju kao admina, a ne da im se takvi postovi brisu (dok god nisu vrijedjanje i prelazak na privatne napade) zato da bih ja radio svoj posao jos bolje i da se ne opustim, i za pravo kritiziranja cu se uvijek zalagati. Svatko ima pravo reci "kralj je gol" :deda:

- Spomenulo se je i povecanje clanarina, ja sam predlozio da se poveca na 100kn (jer se prvu godinu na clanovima prakticki i nista ne zaradi za Udrugu... sve ode na Fanzine i bedzeve), ili barem da oni koji su izvan ZG sami placaju postarinu za fanzine&bedzeve ili odaberu da dobiju PDF verziju fanzina...
Moja pretpostavka je da se clanarina nece povecati, jer za to ce trebati svi glasati, i ispast ce kao da na referendumu idemo glasati da li zelimo povecanje poreza ;)

- MaX ce naravno imati jos nekih tocki dnevnog reda, koje ce objaviti najkasnije 7 dana prije skupstine, i samo da znate: SVAKI CLAN ima na skupstini pravo predloziti jos neku tocku dnevnog reda.

Ostatak drage mi ekipe dosao je tek pred kraj rasprave,... prekasno za raspravu, ali taman za Q continuum kviz.
U prvoj grupi su bili Tom'ca, Ronaldino i Lilmee (koju je kasnije zamjenio Gul Remal), u drugoj smo bili Zmajcekica, Bricktip i moja malenkost, a u trecoj Ternek, T'Grel, Shadowmaster i El Zvonko. Chaky je bio voditelj, a Homo C., Simba i Mislav suci.

slikaslika
slikaslika

Kao i prosli puta, trebali smo trkeljanjem i technobableom objasnjavati nelogicnosti i neobjasnjene stvari iz ST Svijeta.
Iz moje ekipe smo se u objasnjavanju izmjenjivali Zmajcekica i ja.

Neka od pitanja kojih se sjecam su bila:

- Stardate: zbog cega jedna godina ima tocno 1000 stardateova.
Mislim da je moja ekipa imala najbolju teoriju - o pulsaru u sredistu galaktike koji salje zracenje jednoliko po cijeloj Federaciji, tako da ne smeta prostor/vrijeme/warp pa je svugdje 1 stardate = 1 'otkucaj' pulsara.

- Zasto se u TNG vremenu ne spominje Enterprise NX.
Mi smo teoretizirali da je to bilo prije Federacije, pa ne ulazi u globalnu povijest Federacije, vec samo Zemljinu povijest, kao i to da NX oznacava testni primjerak medjuzvjezdanog broda.
Ternekova ekipa je naravno ostala pri stajalistu da je cijeli Enterprise samo Rikerova holodeck simulacija :lolsmjeh:

- Zasto se Remanci ne pojavljuju/spominju prije Nemesisa.
Tu smo teoretizirali da Federacija nema naj podnose s Romulancima, kao i to da su remanci jedan od robovskih naroda Carstva i da se Federacija ne mijesa u unutrasnju politiku Romulanskog carstva.

- Zasto Fedsi imaju toliko svetala po brodu i osvjetljeno ime broda.
Tu smo imali teoriju da Federacija zeli pokazati svoju raskos, u cilju privlacenja drugih rasa u Federaciju kao i za ostavljanje boljeg dojma kod drugih civilizacija.

- Zasto se "gay people" bne pojavljuju u STu.
Ja sam prvo htio da damo teoriju da je gayizam greska u genima, i da su oni kao inferiorni bili istrebljeni u Eugenickim i drugim ratovima... ali smo se (zbog bodova ;) ) odlucili standarnu spiku kak je Federacija napredna, da to vise nije 'issue', a da su glavni likovi (cije prikazane veze su bile hetero) po zakonu vjerojatnosti svi hetero...

Na kraju je Ternekova ekipa dobila 93 boda, mi 106, a Remalova ekipa 140 bodova.
Mislim da smo nepravedno izgubili s toliko bodova razlike, a zasto je to tako se mozda raspisem u temi "Izmisli svoju teoriju zavjere" :twisted:

Nakon igre smo kolektivno surfali preko jednog kompa usporedjujuci shuttlove, i raspravljali da li je moguce da veliki Delfa Flyer moze proci kroz vrata od shuttle baya...

Razisli smo se oko 22:30 .... valjda je bilo premalo ljudi na ovom sastanku, a nikome se (osim meni i jos mozda ponekome) nije dalo ostati boardgejmati...

Mi neumorni (Ternek, Bricktop i ja) smo jos otisli na nekoliko partija biljara, i na kraju ispred kutije sibica jos neko vrijeme raspravljali o nevaznim likovima iz STa koji se jesu ili nisu probili da postanu glavni (O'Brien, Ro Laren, ona Crusherina pomocnica i dr)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 16 svi, 2008 5:36 pm
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: 15.05.2008.
Cvicek je napisao/la:
Na pocetku je Chaky konacno i sluzbeno a ne samo deklarativno potpisao ostavku, i time je nakon 3+ mjeseca zavrseno prostituiranje inace casne funkcije potpredsjednika.

hehehehe... "prostituiranje casne funkcije potpredsjednika"...
:lolsmjeh: :lolsmjeh:
neki stvarno pate na funkcije i njihovu "vaznost"... :)

Cvicek je napisao/la:
Na moje pitanje kada ce web sluzbeno biti gotov, kao odgovor sam dobio optuzbe da to pitam samo zato da znam kad smijem poceti pljuvati po tome #-o

pa zasto bi inace bio toliko zeljno cekao informaciju da je web gotov? ... pa na svaku naznaku da je web gotov ti si skoro skocio iz stolice i glasno pitao "znaci sad je sluzbeno web gotov?"
cisto sumnjam da je to zbog pohvala ... ali budemo vidjeli kad web bude gotov da li si bio krivo optuzen :)

Cvicek je napisao/la:
Spomenulo se je i povecanje clanarina, ja sam predlozio da se poveca na 100kn (jer se prvu godinu na clanovima prakticki i nista ne zaradi za Udrugu... sve ode na Fanzine i bedzeve),

podsjecam, nasa udruga je neprofitna...
ako bude nekih konkretnih prijedloga za trosenje love onda bi i razmislio o povecanju clanarine... sorry, ali podizati clanarinu samo zato da "udruga zaradi na clanovima" mi je bezveze (bez uvrede ;) )

Cvicek je napisao/la:
Ostatak drage mi ekipe dosao je tek pred kraj rasprave,... prekasno za raspravu, ali taman za Q continuum kviz.
U prvoj grupi su bili Tom'ca, Ronaldino i Lilmee (koju je kasnije zamjenio Gul Remal), u drugoj smo bili Zmajcekica, Bricktip i moja malenkost, a u trecoj Ternek, T'Grel, Shadowmaster i El Zvonko. Chaky je bio voditelj, a Homo C., Simba i Mislav suci.
....
Na kraju je Ternekova ekipa dobila 93 boda, mi 106, a Remalova ekipa 140 bodova.
Mislim da smo nepravedno izgubili s toliko bodova razlike, a zasto je to tako se mozda raspisem u temi "Izmisli svoju teoriju zavjere" :twisted:

a cuj... tesko se moze protiv HK (hodajuce karizme) Remala :)

btw. bilo je lijepo ponovno o Treku pricati...

eh da... puko sam od smjeha kad se u jednom trenutku ronaldinho vratio nazad u podrumske prostorije usput rekavsi da mu nisu dali da pusi vani pred vratima mjesne zajednice... nebi to bilo toliko smjesno da medju onima koji su ga potjerali nije bio i Cvicek (koji se, da podsjetim, i sam naveliko bunio da mu se nije dalo pusiti na katu kada je predsjednistvo imalo svoj sastanak tamo)
:mrgreen:

pet 16 svi, 2008 9:27 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Chaky je napisao/la:
eh da... puko sam od smjeha kad se u jednom trenutku ronaldinho vratio nazad u podrumske prostorije usput rekavsi da mu nisu dali da pusi vani pred vratima mjesne zajednice... nebi to bilo toliko smjesno da medju onima koji su ga potjerali nije bio i Cvicek (koji se, da podsjetim, i sam naveliko bunio da mu se nije dalo pusiti na katu kada je predsjednistvo imalo svoj sastanak tamo)

Ovo je, majke mi, NAJBOLJI POST IKAD! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pet 16 svi, 2008 11:40 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Simba je napisao/la:
Chaky je napisao/la:

Ovo je, majke mi, NAJBOLJI POST IKAD! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Slazem se :thumbs2:
Nema pusenja gdje su sastanci bilo da su oni ispred zgrade ili na WC-u :lolsmjeh: ,i kak to (mislim na pusace) bas u to vrijeme morate ici pustiti
Ali svaka cast, covjek je kad smo ga zamolili jer nas moze malo ostaviti, nije se bunio :trekkie:

pet 16 svi, 2008 11:48 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...Cvicek, svaka čast na reportu...
...makni si onaj admin ispod nicka i nova titula ti je ''report master''!! ;)

ned 18 svi, 2008 12:23 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Evo moj sto sazetiji odgovor 'Inkvizitoru':

- Za clanarine su ti vec drugi objasnili bolje nego bih ja mogao
- za prostituiranje ti sam najbolje znas odgovor, i kad bih ja ikada bio potpredsjednik, meni bi to zaista bila CAST a ne sprdnja.
- Zanima me kada ce web biti gotov jer kao i vecina clanova, volio bih vidjeti da imamo funkcionalni i lijepo dizajniran web, koji ce biti ogledalo nase Udruge i koji mozda privuce jos kojeg clana, ili barem kojeg forumasa, i nadam se da ce se redizajn privesti kraju na opce zadovoljstvo svih clanova. A glede 'optuzbi' - to vise govori o onima koji optuzuju, pa me to ne zabrinjava.
- Ronaldihna ja NISAM istjerao niti mu bilo kako nagovjestio da mi smeta, netko drugi ga je zamolio da se makne, no shvacam zasto je nekima urnebesno smjesno to sto sam se igrom slucaja tada nasao tamo :lolsmjeh:

Toliko o tome.... idemo radije komentirati nove epizode TNGa :D

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 19 svi, 2008 7:03 am
Inquisitor
Inquisitor

Cvicek je napisao/la:
- za prostituiranje ti sam najbolje znas odgovor, i kad bih ja ikada bio potpredsjednik, meni bi to zaista bila CAST a ne sprdnja.

pa i meni je bila cast... tako da iskreno ne znam sto tebi znaci prostituiranje o ovom slucaju :? ... a stvarno me zanima....

Cvicek je napisao/la:
A glede 'optuzbi' - to vise govori o onima koji optuzuju, pa me to ne zabrinjava.

isto vrijedi i obratno u vezi prostituiranja ;)

pon 19 svi, 2008 11:44 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Chaky je napisao/la:
pa i meni je bila cast... tako da iskreno ne znam sto tebi znaci prostituiranje o ovom slucaju :? ... a stvarno me zanima....
Ako kao ne znas sta to znaci (kako li me ovo podsjeca na "ne znam sta je italic"), mogu ti jos jedanput ispricati uzivo.

A ovdje cu samo staviti tvoj quote iz jedne 6+ mjeseci stare teme u "Dobrodosli":
Chaky je napisao/la:
u zadnje vrijeme previse vremena provodim na forumu... raspravljam, brisem, uredjujem, moderiram, svadjam ... ukratko solim pamet mnogima
promjenio sam se... na lose... postao sam zajedljiv, svadljiv i naporan prevelikom broju frendova ... and me no like that :evil:
Me no like that too...

slika

pon 19 svi, 2008 1:00 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Cvicek je napisao/la:
Chaky je napisao/la:
u zadnje vrijeme previse vremena provodim na forumu... raspravljam, brisem, uredjujem, moderiram, svadjam ... ukratko solim pamet mnogima
promjenio sam se... na lose... postao sam zajedljiv, svadljiv i naporan prevelikom broju frendova ... and me no like that :evil:
Me no like that too...

Potpisujem... :mrgreen:

pon 19 svi, 2008 1:10 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Cvicek je napisao/la:
Chaky je napisao/la:
Ako kao ne znas sta to znaci (kako li me ovo podsjeca na "ne znam sta je italic"), mogu ti jos jedanput ispricati uzivo.

A ovdje cu samo staviti tvoj quote iz jedne 6+ mjeseci stare teme u "Dobrodosli":
Chaky je napisao/la:
Me no like that too...

i kakve to ima veze sa funkcijom potpredsjenika?
to je vise bio moj osobni problem, zar ne?

ali ajde dobro, nadam se da ces mi uzivo reci sto te tocno muci (i nadam se mirno ;) )

pon 19 svi, 2008 1:24 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: