| Autor/ica |
Poruka |
|
Admiral
|
 GOSPODAR PRSTENOVA
Ni sam neznam gdje uvrstiti ovu temu. Gospodar Prstenova... Šta reči, a da ima smisla? Ovaj me film očarao. Fantastična radnja, priča, prijateljstvo, ljubav, odanost, hrabrost i još mnogo, mnogo toga spojili su se u jedan film. Želio bih još pisati o ovom filmu, ali ne nalazim riječi. Ali znam da se ovakav film više neće snimiti.
|
| sub 23 vel, 2008 10:14 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: GOSPODAR PRSTENOVA
je, LOTR je definitivno jedno od kultnih ostvarenja kinematografije uopce. super trilogija, napravljena na dobroj podlozi i to itekako dobro napravljena. jedan od rijetkih filmova/trilogija za koju je mozda i tocno reci da bi covijek prije zavrsio sa citanjem knjiga nego sa gledanjem filmova 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 23 vel, 2008 10:40 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 27 srp, 2006 5:16 pm Postovi: 706 Lokacija: Sl.Brod
|
Film mi je prezakon... pogotovo sto volim orcove,elfove,ljude,hobite, treante i sve to... Tog sveg imas u HOMM ili u Warcraftu... tako da mi je film prezakon... a i obozavam epic glazbu, pogotovo requiem for a dream 
| ned 24 vel, 2008 12:00 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Mislio sam da na forumu postoji LOTR tema, no prevario sam se. LOTR je kao trek, saga od koje zastaje dah. Toliko lagano za čitanje, a tako bogato opisima, likovima, bitkama, avanturama malih koji su opet veliki, jer su im srca velika.
Dok sam čitao LOTR, zanimao sam se za Tolkenov život i djelo te saznao par stvari o samoj trilogiji. Naime, Trilogija Gospodar Prstenova je pisana pred II.Sv.Rat. i u njoj je metaforički je opisana ljudska želja za moći. Prsten predstavlja moć, a onaj tko ga nosi je nositelj te moći, a tada je to bio Hitler. Stvaranje novog svjetskog poretka pronalazimo i u Trilogiji,a i u Hitlerovom naumu da stvori novi svjetski poredak sa rasom Arijevaca koji bi ga vodili. U trilogiji su to Orci. Postoji još dosta poveznica, da ih sve ne nabrajam.
Sve u svemu, ne znam dali sam više uživao čitajući ili gledajući tu fantastičnu priću velikog majstora.
| ned 24 vel, 2008 12:22 am |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Film je izvrstan , ali knjige su jos i bolje. Toplo preporucam. 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| ned 24 vel, 2008 12:53 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Prvi film je relativno dobar, drugi je prolazan, a treci je tesko smece. Doslo mi je da se zbljujem poslje njega od onolko patetike... Uglavnom, filmovi nisu ni do koljena knjigama
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 24 vel, 2008 2:53 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
nisam citao knjige pa se unaprijed ispricavam zbog pitanja... no... zar nije fantasy opcenito pun patetike... i lotr knjige kao dio tog svjeta?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 24 vel, 2008 2:56 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Chaky je napisao/la: nisam citao knjige pa se unaprijed ispricavam zbog pitanja... no... zar nije fantasy opcenito pun patetike... i lotr knjige kao dio tog svjeta? LOTR apsolutno nije 
| ned 24 vel, 2008 2:57 pm |
|
 |
|
Admiral
|
LOTR je zasigurno najbolje napravljeni film do sada. Priča uzeta iz knjige te mjesta na kojima je film snimljan rezultat su vrhunskog dijela.
|
| ned 24 vel, 2008 3:02 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
MacGyver je napisao/la: Prvi film je relativno dobar, drugi je prolazan, a treci je tesko smece. Doslo mi je da se zbljujem poslje njega od onolko patetike... Uglavnom, filmovi nisu ni do koljena knjigama Patetika Sad , cu pisat ozbiljno nakon ovog s patetikom Meni se kraj treceg dijela uopce ne sviđa i mislim da bi mogao bit bolje napravljen , kao i mozda zavrsna bitka (koja mi se ne sviđa) 
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 24 vel, 2008 3:35 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Chaky je napisao/la: nisam citao knjige pa se unaprijed ispricavam zbog pitanja... no... zar nije fantasy opcenito pun patetike... i lotr knjige kao dio tog svjeta? LOTR knjige nisu, a nisam to bas primjetio ni u drugim fantasy knjigama... Ali treci dio filma je bas prepun patetike... stalno neka tuzna muzika, netko umire, netko se place...
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| ned 24 vel, 2008 11:51 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Jedna odlučno zamišljena trilogija... ...sve je super...
...najdraži mi je dio DVIJE KULE... ...tamo ima najviše akcije, i najbolja bitka...
| pon 25 vel, 2008 2:09 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: ...najdraži mi je dio DVIJE KULE... tu bih se slozio s tobom. jedino su mi oni Entovi malo smetali, ali oprostiti cu im cisto radi njihova imena 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 25 vel, 2008 4:19 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
meni su oni baš zakon filmovi su mi super (osim kraja trećeg dijela...prva dva dijela su me fakat oduševila a treći malo manje). scene su prekrasne knjige nažalost nisam pročitala, ali imam ih u dugoročnom planu.
_________________ njanjanja
|
| pon 25 vel, 2008 7:52 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Lil'Mee je napisao/la: filmovi su mi super (osim kraja trećeg dijela... prva dva dijela su me fakat oduševila a treći malo manje). scene su prekrasne Evo tako i mene , bas tako 
_________________ Surviving the new decade
|
| pon 25 vel, 2008 7:54 pm |
|
 |
|