|
Sada je: pet 17 tra, 2026 6:26 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Upravo tako. Kako Kirk, Picard, Sisko i Janeway mogu čuti za Archera kad je on tek kasnije spomenut tj., kako kaže TerNek, i pravo kaže, nasilno ubačen kao nešto prije svega. Trebali su mislit i na to ako su kanili radit nekakav Star Trek koji uopće na to ne liči.
Mislim, besmisleno je ići kronološki ispred prijašnjih serija. Bolje se trebalo čekati par godina, ne predugo, 5-8 da se napravi kvalitetna Star Trek serija. a ne srljati bezveze. I naravno da onda ENT nema početka ni kraja jer ne znaju kako bi radnju napravili jer oni "iza" (TOS, TNG, DS9 i VOY) nikad čuli za Archera i sl.
Zašto nisu napravili nešto koronološki iza VOY-a jer im to današnja tehnika dopušta, a ne oni idu radit seriju "ispred" 60-ih godina, tj. TOS-a.
Jednostavno NESHVATLJIVO.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 03 lip, 2006 5:47 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
kako znas sto Kirk zna ili ne zna... nikad nije rekao... "ja ne znam za nikakvog Archera" ili nekaj slicno... dakle nagadjas sto je on znao ili ne... a to nije bas neki argument [/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------
Opet se vraćamo na ono što je Ant rekao o nespominjanju nepoznatog, što sam objasnio u primjeru sa meteorom. To je kao da ja kažem: "Ja ne znam za nikakvog Hitlerovog nasljednika koji je atomskim napadom na Amere 1960. započeo 3. svjetski rat". Naravno da ne znam kad ga nije bilo, niti je uopće započeo 3. svjetski rat. Naravno da neću reći da ne znam za hrvatskog kralja koji je u 16. stoljeću imao najveću hrvatsku državu u povijesti kad takav čovjek nije postojao i imali smo 5 puta manju državu nego Tomislav u 10. stoljeću.
Picard je u puno navrata spomenuo Kirka i njegove ostvarene kontakte sa nekim vrstama, a je li spomenuo Archera? Nije jer nije ni postojao.
Ljudi, na koji načina da vam nacrtam?
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 03 lip, 2006 6:03 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Na koji način da im nacrtaš? Šalji im ilustrirani dopis (dopise voli slat naš C-in-C).
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 03 lip, 2006 6:08 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
TerNek je napisao/la: Picard je u puno navrata spomenuo Kirka i njegove ostvarene kontakte sa nekim vrstama, a je li spomenuo Archera? Nije jer nije ni postojao. Ljudi, na koji načina da vam nacrtam?
pa koliko je puta spomenuo kapetana Enterprisea B ili C?
niti jednom... a to ne znaci da oni nisu postojali
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 03 lip, 2006 6:10 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Nisam umjetnički nadaren, ali morat ću se potrudit da naučim crtat, jer više ne znam kako da riječima objasnim očite činjenice koje uz sav moj trud ostaju neshvaćene. Pogledaj ti, T'Grele pa mi reci shvaćaš li ti što ja pišem, možda pišem na turskom.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 03 lip, 2006 6:16 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Enterprise B je spomenut kao brod na kojem je poginuo kapetan Kirk (tako se mislilo) i za njega su znali (ST 7: Generations). Kad je Enterprise C izašao iz prostorno-vremenskog poremećaja pred nos Enterpriseu D, svi su znali da koji je to brod, znali su tko je njime zapovijedao i znali su da je uništen 22 godine ranije pomažući Klingoncima kod Khitomera. (odnosno Picard je pomogao posadi u alternativnom vremenskom pravcu da se to sazna jer je izlaskom ENT-a C iz te anomalije promijenjena prošlost)
|
| sub 03 lip, 2006 6:25 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ja trazim cinjenice, isjecke iz serija i sl.
matematicar sam i naviknuo sam se da mi se nesto dokaze cinjenicama i logikom...
a jos nisam vidio logicki dokazano (potkrijepljeno cinjenicama) da se Xindi arc nije mogao desiti po starijim ST serijama... samo sam cuo osobna misljenja i dokaze tipa... nisu spomenuli -> dakle nije se dogodilo (sto bi logicki znacilo da se puno toga nije desilo)
a i dokazi tipa "gledaj pazljivije epizode i skuzit ces izmedju redaka nesto" kod mene ne pale
ali znam ja da ti nemam apsolutno nikakve sanse promjeniti misljenje u bilo cemu ... kao i nikome drugome... svima je najteze promjeniti misljenje (i meni  )
i da zavrsim sa ponovnim izjasnjavanjem (jer sam cuo da "mudro sutim" u raspravama o enterpriseu): ent JE Trek... ali meni osobno najlosiji
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 03 lip, 2006 6:32 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
TerNek je napisao/la: Kad je Enterprise C izašao iz prostorno-vremenskog poremećaja pred nos Enterpriseu D, svi su znali da koji je to brod, znali su tko je njime zapovijedao i znali su da je uništen 22 godine ranije pomažući Klingoncima kod Khitomera. (odnosno Picard je pomogao posadi u alternativnom vremenskom pravcu da se to sazna jer je izlaskom ENT-a C iz te anomalije promijenjena prošlost)
da je izasao Enterprise NX-01 onda bi znali sve o njemu... ali nije
i da li su spomenuli Enterpise C, njezinu kapetanicu i pomaganje Enterprisea C klingoncima ikada prije te epizode (ili poslije te epizode...)
dakle, mogli bi reci da su tada na silu ubacili nesto u proslost ST-a iako se nikad o tome prije nije pricalo... znaci li to da je i TNG nije Trek?
zasto bi povijest Trek svemira bila totalno objasnjena u 4 prethodne serije...

|
| sub 03 lip, 2006 6:38 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Chaky je napisao/la: zasto bi povijest Trek svemira bila totalno objasnjena u 4 prethodne serije... đ
A, zašto ne bi?
|
| sub 03 lip, 2006 7:07 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
TerNek je napisao/la: Pogledaj ti, T'Grele pa mi reci shvaćaš li ti što ja pišem, možda pišem na turskom.
Naravno da shvaćam što pišeš i u potpunosti te razumijem ne samo zato jer imamo drugačije mišljenje.
Chaky je postao ENT-ovac. Kad Mario čuje...
|
| sub 03 lip, 2006 7:08 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
T'Grel je napisao/la: Chaky je postao ENT-ovac. Kad Mario čuje...
hehehe... sad si kao Bush... ili si sa nama (protiv toga da je ENT trek) ili si protiv nas (ljubitelj Enterprisea)
kod mene nije nista crno-bijelo...

|
| sub 03 lip, 2006 7:19 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Nije ni kod mene C/B. I nisam Bush!  Ne podnosim ni njega ni Amere.
Krivo sam se izrazio u prethodnom postu.
|
| sub 03 lip, 2006 7:26 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Naravno da nije sve crno-bijelo. Možemo onda mi napraviti seriju da svi budu zadovoljni. Neka se recimo zove "Star Trek - Space revelation" (za one kojima je engleski slabija strana revelation = otkrivanje, otkrivenje..., znači otkrivenje svemira). Za početak ćemo napraviti dvostruku pilot epizodu u kojoj će Zefram Cochrane na samrtnoj postelji zazvati Boga i zamoliti ga da sav njegov trud oko warp leta ne propadne, neka njegovi potomci nastave njegov rad. Ali, budući da stari Zefram tijekom života nije mario za božji nauk, nego se radije prepuštao porocima (alkoholu, pušenju i bludnim ženama), Bog mu nije uslišio želju da se osobno pobrine za njegove prohtjeve, pa je zadužio nadzornika Čistilišta koji pretendira i na Pakao Q-a da se pobrine za brbljarije alkoholiziranog starca. Q bijaše božji podanik i jedan od njegovih najpouzdanijih suradnika, te je zbog toga bio svemoćan, iako je bio drzak i svojeglav i vrlo sklon nepodopštinama zbog čega je imao ograničen pristup Raju. Tog Q-a opsjela je neka čudna samilost, pa usliši želje jadnog starca, pucne prstima i njegovog nećaka Henrya Archera učini pametnim čovjekom, sposobnim fizičarom i izumiteljem koji izumio motor sposoban za razvijanje brzine warp 5, a Henryev sin Jonathan, bit će slobodnog duha poput galeba Jonathana Livingstona i postat će najveći svemirski istraživač u povijesti, veličanstveni JONATHAN ARCHER koji će probiti sve granice nepoznatog...
"Za sad toliko, nastavak ćemo skemijat ako gledateljstvo popuši foru.
Mislim da će dobro proći jer ćemo premostiti jaz između Trekkera i ENT-ovaca. Bit će para! (dinamični duo Branon & Braga)
Zbog ovoga će se lomit koplja, al kad je bal nek... 
|
| sub 03 lip, 2006 8:57 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pošalji scenaristima...
@Chaky-glas razuma...
...nismo mi krivi što Picard ne spominje Archera i što finišaza nije išla po redu... peboli činjenicu... 
| sub 03 lip, 2006 10:53 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Veliki trekkeri bi i ovu moju kvazitvorevinu lako pretvorili u, po vašem mišljenju, odličnu "Trek" seriju. Bitno da netko napiše da je to trek. Nisam nacistički orijentiram, ali moram majstoru propagande Gobbelsu odati priznanje na njegovoj izreci: "Ako laž ponoviš dovoljno puta ljudi će povjerovati da je istina." Neki ljudi su to dobro primjenili u slučaju "ENT je Trek". Samo je pitanje koliko puta su je vama ponovili i koliko puta ste si puta tu laž ponovili sami prije nego ste u njju povjerovali.
|
| sub 03 lip, 2006 11:14 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|