| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 1x18 - Home Soil
"Home Soil" (Domaće tlo)Sezona: 1 Epizoda: 18 Prvi put prikazana: 22. 2. 1988. Prikazana na HRT-u: 28. 1. 2008. Scenaristi: Robert Sabaroff, Karl Guers, Ralph Sanchez, Robert Sabaroff Redatelj: Corey Allen Stardate: 41463.9 (2364) Gostujuci glumci:Walter Gotell - Kurt Mandl Elizabeth Lindsey - Louisa Kim Gerard Prendergast - Bjorn Bensen Kratak sadržaj: (preuzeto sa ST centra)Na zahtjev Federacije, Enterprise posjeti planet Velara III gdje skupina teraformera radi na pretvorbi prividno pustog planeta u planet moguć za naseljavanje. No na nesreću, jedan od treaformera biva ubijen tijekom njihova posjeta u bizarnoj nesreći u hidrauličnoj komori. Detaljnije informacije: link
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 28 sij, 2008 9:57 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: 1x18 - Home Soil
...poprilično zanimljiva epizoda s pronalaženjem novog oblika života... ...ocijena 8
| uto 29 sij, 2008 12:03 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Dobra epizoda sedmicu joj dajem ja ruzna vreca vode 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 29 sij, 2008 12:15 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
8 od mene, konačno epizoda kroz koju se upozorava ljude da ne idu maleni ispod zvijezda.
| uto 29 sij, 2008 2:21 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
iako nema nekih fora i specijalnih zanimljivosti (osim mozda Datinog izmicanja laseru) ova epizoda ima odlicnu ideju koja je dobro pretvorena u pricu malci rasturaju  epizodi dajem 8
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 29 sij, 2008 2:57 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Osmica i od mene. Epizoda nije spektakularna, ali je zanimljiva i poučna. Teraformiranje mi je zanimljiva ideja, jer će jednog dana možda i zaživjeti. No tu se javlja problem koji smo vidjeli u epizodi. Nađeš planet i zaključiš da na njemu nema života, a još ima toliko toga za istražiti i definirati što je život zapravo i kakvi oblici života postoje. Dobro su i rekli alienčići da smo arogantne vreće vode i nek se hjumoni lagano vrate za kojih 300-tinjak godina.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 29 sij, 2008 3:44 am |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
moram priznati da mi se svidjela ova epizoda i da je u potpunosti - logična  i ova bića na bazi silicija su logična (jedino nelogično su mi oni povećani kristali ako su bića od silicija, a silicij ima tetraedarsku orjentaciju i to kako uništiti na tako lak način bića od silicija ako silicij ima talište više od 1600 C i zašto u epizodi govore da su bića električki vodljiva zbog natrija, a silicij i germanij - koji je ako se ne varam također bio spomenut kao sastavni dio, mogu funkcionirati kao poluvodići  ). pretpostavlja se da je nešto tako moguće i da postoji i jako dobro je ubačeno u star trek. jedino mi je za oko zapalo što su ovdje bili izrazito pozitivni i izrazito negativni likovi tako da je kraj epizode bio predvidljiv i nije bilo napeto i puno iščekivanja. i konačno, pouka epizode da se ne igramo bogova tamo gdje ne trebamo. imamo svoj svijet i bolje da se bavimo njime i poboljšavamo ga nego da unakazimo već postojeće svjetove, kulture (bakterija, izvanzemaljaca) i civilizacije. svaki svijet/planet funkcionira onako kakvi su uvjeti na njemu. ako promjenimo nešto od toga taj svijet neće biti taj svijet. i eto konačno je teraformiranje etiketirano kao sebičan čin 'naše civilizacije' koja sve želi prilagoditi sebi i lakše joj je to učiniti nego se posvetiti shvaćanju kako funkcioniraju drugi ekosistemi. evo ovdje link i za slučajno mjenjanje ekosistema na našoj dragoj Zemlji: http://www.net.hr/znanost/page/2008/01/28/0355006.htmlzbog dosadašnjih epizoda dajem 9. desetka je ipak tu mač.  p.s. ispričavam se na detaljnoj analizi - profesionalna deformacija  nastojala sam skratiti.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 29 sij, 2008 9:27 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
devetka od mene... Konačno jedna epizoda koja pokazuje zašto je TNG to što volimo...
| uto 29 sij, 2008 10:26 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
Picard je napisao/la: devetka od mene... Konačno jedna epizoda koja pokazuje zašto je TNG to što volimo... slazem se
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| uto 29 sij, 2008 1:06 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
modesty blaise je napisao/la: p.s. ispričavam se na detaljnoj analizi - profesionalna deformacija  nastojala sam skratiti. Ma samo navali, nikad ne škodi naučiti nešto novo. Meni je ova analiza, kao propalom kemičaru, vrlo zanimljiva.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| uto 29 sij, 2008 1:13 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pon 10 tra, 2006 9:00 am Postovi: 581 Lokacija: Zagreb
|
7 dobra je epizoda. Malo me priča podsjeća na TOS1x27 The Devil in the Dark, ali samo malo 
_________________ - žena u bijeloj kutiji TM Thei'khaiell ssuin hw'aenevha
|
| uto 29 sij, 2008 1:29 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Zanimljiva i dobra epizoda. Ocjena 8.
| uto 29 sij, 2008 5:52 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
9 - odlična epizoda. mali alieni koje smo jedva priznali kao živa bića nam pokazuju kako smo sebični i arogantni. epka sa zanimljivom radnjom i dobrom poantom.
_________________ njanjanja
|
| uto 29 sij, 2008 8:36 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Natprosjecna epizoda. Volim kad se pokazuju i nehumaniodne vrste. Cisto zasluzena osmica.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sri 30 sij, 2008 3:08 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Isto dajem osmicu. Teraformerska postaja mi izgleda sterilno, a život na njoj osamljeno. I to je relativno dobar prikaz teraformera koji negostoljubiv ambijent pretvaraju u nešto ljepše. I dobra ideja da živo biće ne mora nužno imati dvije noge i dvije ruke. Zanimljivi i snažni mali fakeri; čim tako utječu na tehnologiju. 
|
| sub 19 ruj, 2009 2:08 pm |
|
 |
|