|
Sada je: čet 30 tra, 2026 9:43 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 Re: Novi fanzin - do kraja godine
neeData je napisao/la: Nisam bio, nisam ni znao da je bio ali sam pročitao tvoj report sa Geie i baš mi se svidio. Ja sam ti čovjek od mnogo zanimacija tako da mi je SF samo jedna u nizu stvari koje zbilja volim, te nažalost nikada se ne stignem profilirati u jednom pravcu te tako ni ne sudjelujem mnogo u udrugama i institucijama(u najširem smislu riječi)...prokletstvo i blagoslov hehehe To je ljepo,kad budeš našo vremena dojdi na koji kon I nadam se da ćeš uvijek naći vremena za ovako dobre članke kakve pišeš! 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| sri 09 sij, 2008 12:38 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
neeData je napisao/la: Buco, upravo tako, znaš onu: bolje šutiti i biti smatran budalom nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju heheeh Ta mi je baš dobra!
Moran priznat da je... !... A zato ti onoliko pricas u svojimi clanci.... Dalje nesmin pisat ..znas i san nebi bilo uredu...  . A i ...zanimljiv si ti covjek. A clanci su bili uredu , vjerovao ili ne citao sam ih ..... @TDA sad nemoj se spustat tako nisko , i ja se slazen da to ne prilici curi tvojeg kova.....!.. A to da bi treba napist nesto za Fanzin ako bi smija dobit dozvolu primjetit necija lazna obecanja..vis nisan zna za to pravilo...skuzaj .zanimljivo . Covik na oven boardu osin nacina upravljanja more jos svakakova neobicna znanja pokupit ...... Ovaj znam da neces brisat jer je C/P u racunalu , pa ti ga lako vratin nazad .. odlucija san za neke replaye sam napravit "trash.bin" ko se kemu omakne brisat on topic postove .... A posto je to , bar po @ANTu knjizevno djelo, ... nebi se htio mjesat u ono ca ni bas moj fah ..ipak....zato ne pisen clanci i tome slicno. Svoj ego zadovoljavan na boardu .... Pozdrav Seljacka 22

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 sij, 2008 2:58 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco... sto je to, po tvom misljenju, knjizevno djelo? (kad se vec hvatas toga  )
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 09 sij, 2008 3:23 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Chaky je napisao/la: buco... sto je to, po tvom misljenju, knjizevno djelo? (kad se vec hvatas toga  ) Pitanje ti je na mjestu...  .. Moj sastavak iz osnovne naravno...i ca jos .hmmm.. "Jutarnji list" .. Zadja stranica "24 sata" to je jedan od boljih knjizevnih uradaka...zadnje vrime Ali mislin da Fanzin nije .....sad...nek me izvinu oni drugi..koji misle obrnuto ... Pa bi voli da mi odgovore zasto njima je , ako misle da je naravno.. Jednom san vec pita ali neuspjesno...valda je pametnije neodgovorit ... Pozdrav Ana Karenjina 44

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 sij, 2008 5:20 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
 MYSTERY IS SOLVED...for now at least
heheheeh, Kana Arenjina i 24 sata da... Vidim kako ste ogrezli u branši teorije književnosti, a ja taman neki dan prolazim pored antikvarijata i nalazim Solara i njegovu mučilačko štrebersko pretenciozno katastrofalnu ali korisnu knjigu Teorija književnosti...po 5 kuna čak te ju naravno ugrabim...i sudeći po njegovom autoritetu spram sviju nas koji nismo život posvetiti izučavanju klasifikacija i definicija svih silnih entiteta koji plutaju po toj branši...bojim se kako se Solar ne slaže sa tobom buco, a i začudio bi se kako su 24 sata i fanzin oboje književna djela. Ne mislim samo u najširem smislu riječi. Stvoren od latinske riječi značenja literatura upućuje da je književnost ono što je napisano, te nije nipošto samo ono što je napisano u knjigama...no, ono na što ti aludiraš je uži pojam književnosti kao nečega egzemplarnog te klasičnoga, da ne kažem, glasovitoga(poput Ane Karenjine, iako preferiram Dostojevskog  ). No, književnost se naziva umjetnost riječi kada se želi istaknuti kako je upravo jezik ona građa od koje se gradi književno djelo. No, ono što nas većinu navodi da oklijevamo prije nego naš fanzin ili kakve dnevne novine nazovemo književnim djelom jeste upravo taj naglasak na umjetničkom, no počujmo što veli naš dosadnjaković Solar kojeg sam nažalost morao odgovorati na 1 godini faksa: ''odnos umjetničke proze prema znanstvenoj prozi važan je za teoriju knjiž. kako zbog porijekla umjetničke prozeu u proznim oblicima knjiž.izražavanja tako i zbog suvremenog prodora znanosti i znanstvenog načina izražavanja u sve oblike ljudskog života...bla bla bla...strogu granicu između znanstvenog djela i djela umjetničke proze zapravo je nemoguće povuči'' Uostalom, sve navedeno(fanzin, novine, članci, feljtoni, eseji, reportaža putopisi) spadaju u publicistiku, a publicistika je rod književnoga djela!! Dakle, sve što napišemo u nekoj koherentnoj cjelini koja imade smisao i elemente jeste književno djelo odrežene vrste ili žanra. Ono na što bucko misli kada se poziva na književno djelo je naprosto velebna konotacija toga pojma a koja znači, neko značajno književno djelo heheeh Ukratko, fanzin je književno djelo, svaki element fanzina je književno djelo, samo drugačije vrste...a kvaliteta, to je već druga tema no ona ne određuje kategorizaciju hehehe. Ugodan ostatak rasprave 
| sri 09 sij, 2008 7:04 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Hvala na definicija....samo da dodan.. Nisan se ja prvi poveziva Fanzin s knjizenoscu vec @Ant kad me je pita jesan li ja to "knjizevni kriticar" onda sam ja pita jel Fanzin knjizevno djelo.. Nasto ni odgovorija..lako moguce da nakon tvog pojasnjena tj "teorije knjizevnosti" covik i napokon rece koju ..hmm mislim da znam ca ce i napisat... Mene to "tvoje" objasnjenje knjizevnog djela podsjeca na onu "koliko andjela more stat na usicu igle" ..... Po tome ispada da je sve knjizevno djelo , a ope t i nije..zapravo kako se kome svidi u kom trenutnku... al mu je definicija ...skuzaj...... On je lipo sve ca je ko napisa ili natipka podvea pod knjizevno djelo i basta , lipo je opra ruke od svega ..tj radite ca vas je volja ... Valjda mi se zato vise svidjaju prirodne znanosti ..npr kemija ... Eto upravo smo sad ispisali kup knjizevnih djela ...samo u ovon topicu.... Moran nac knjigu teorija knjizevnosti , nebi vjerova al imam je negdje na polici ..al...nesto mi bas ni tribala zadnih godina i vise... Ali za mene Fanzin ni knjizevno djelo NHF ...... sad ja znan da ce za one koji pisu u njemu , pasat ova tvoja da je ....ma ludnica.... U svakon slucaju ako Solar ili ki vec rece da je onda je... jeli.... sad je bar jednostavnije komunicirat......sve je je knjizevno djelo i to je to...... A ca je onda knjizevni kriticar.. ca me je pita @Ant ..jel to oni koji cita i ogovra knjizevna djela...kako ca su novine ..playboy i slicna djela ....!? ... Pozdrav Vecernjakova 77

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 sij, 2008 7:45 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Eto vidiš kako je Solar to lijepo olakšao heheh. No, vjeruj mi, nije on to nimalo olakšao, uzmi knjigu i počni čitati, želudac će ti se okrenuti heheeh... Jednostavno je stvar žanra, da. No, ako ne želiš o žanru(ni meni se neda) možemo pričati o još jednom kriteriju, a to je umjetnički izričaj...po tom pitanju publicisitika(pa i amaterska, loša, srednja i odlična) nije književno djelo u užem smislu. No eto, svoje članke primjerice smatram spojem naučnog(osobnog te najviše posuđenog znanja) i umjetničkog(osobna (ne)umješnost) rasporeda riječi u rečenične kostrukcije te korištenje ''pjesničkih figura'' poput metafore, inverzije i dr. Ne govorim ništa o kvaliteti svoga rada(bilo bi blesavo) no samo velim da imaju određene elemente književnog djela, no pišem ti ja i pravu fikciju, priče sa fabulom i likovima, eto...to ti je književno djelo u tvom smislu riječi... Opet, kvaliteta je druga tema U fanzinu imaš i sekciju sa čistokrvnom fikcijom, onim djelima koje je i sami Gene primao od pisaca te stavljao na njih pečat ''ST material'' ili odbijenicu...dakle, taj fikcionalni dio je književno djelo jer je kreativni umjetnički uradak...
| sri 09 sij, 2008 7:55 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Bas na to sam mislio , umjetnicki dojam...da se sad ne pravin pametan..ali si to stvarno lijepo opisao.. !..
Slazen se s ocjenom kvalitete , to je tesko procjenit objektivno jer..covjek vecinu stvari doxivljava veoma subjektivno cak i neke fizicke velicine dozivljavamo toliko subjektivno koji put a kamo li ne ia tog zanra fikcije ..npr.. Mene fikcija i ne samo fikcija ... podsjeca na iznosenje neke "hipoteze " nekog misljenja o necemu, svoga stava presentiranog kroz govor likova, govor tijela , glazbu... Sve oblike komunikacije tj interakcije zivoga i nezivoga i iznosenju stava o necemu...dal o ljubavi.. fuzionim reaktorima... letovima u galakticka prostranstva ...i sta ja sve znam....
A kvaliteta... pa iskreno receno ..da sami mislimo da to ni bas kako treba nebi to publicirali...jel tak.. Zato me uvijek cudio stav onih koji pisu da eto oni nis ne misle o svom djelu , mislin javno...naravno da misle i imaju stav i zna se i kakav..
Nije to nista neobicno..normalno da je afirmativan ...zasto se toga sramit.. a stvarnu vrijednost djela bi trebala odredit publika a ne "kriticari" .....sad...to je moje misljenje o djelicu toga...
A Fanzin....meni to sta si reka .."sto je i sam Gene ...." naprosto nevjerojatno.. Sta smo mi bez mozga ? pa tata tj. "Veliki vodja" triba rec ca je OK ca ni !?
Ako to podloga , bit ..Fanzina onda bolje da i ne citam.. tako sto ...
Ne zelin Big Brother uradke ......vec nesto osobno , nefiltrirano ..ne kanonizirano....i ne cenzurirano.....
Pozdrav
I.Gundilica 66

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 sij, 2008 9:05 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Ma no...ovi tekstovi nisu centuzirani u tom smislu riječi, samo lektorirani hehe A genea sam koristio kao primjer samo u smislu žanra tekstova, dakle čista fikcija po kojoj su radili ekranizaciju serijala, to sam mislio, a što se tiče samog Genea on je na to imao pravo jer uopstalom, to je bio njegov snow, a ne show bilo koga/ćega...on se samo brinuo da serija bude na visokoj nozi, a za to mu moramo biti zahvalni...zamislio da je rekao svima koji bi nešto objavii i ekranizirali8a to ti je 90% amerika): vi pišite, a mi ćemo trošiti lovu studija i producentske kuće na sve vaše ideje i tekstove... No generički, slažem se s tobom vezano za cenzuru i to, svakako...izvorno ili nikako... 
| sri 09 sij, 2008 9:25 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
neData je napisao/la: A genea sam koristio kao primjer samo u smislu žanra tekstova, dakle čista fikcija po kojoj su radili ekranizaciju serijala, to sam mislio Moras priznat da ni uvik lako pogodit ca je "pjesnik otija rec" ...sad mi je lakse kad znan ca si mislia ... Pozdrav Mojsijeva 5

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 09 sij, 2008 9:36 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
vazda stojim na usluzi! 
| čet 10 sij, 2008 12:09 am |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
Ja sam Fanzin upravo poslala Frankyju tak da se može sad službeno reći da bi se idući tjedan trebao printati. Sad napokon idem spavati-LAKU NOĆ 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| sub 12 sij, 2008 1:25 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
well done
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 12 sij, 2008 3:28 am |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Time to put the fanzin where your mouth are Je li stigao? Ako je, chaky budi dušica kakvom te znam i volim te mi ga molim te pošalji. Jel ti se svidjela glavna tema? 
| sri 16 sij, 2008 1:35 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...skoro sam već dobio novi fanzin... ...no ipak nisam... s frenky-em sam se vidio danas, pa je spomenuo da je gotovo... ...samo ga treba isprintat!
| sri 16 sij, 2008 3:54 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|