|
Sada je: sri 29 tra, 2026 2:54 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
 Re: TNG - najserija
Ant je napisao/la: darmok je institucija. Bez daljnjega da je Darmok stvarno odlična i posebna epizoda, no mi znamo koja je najepizoda Treka svih vremena, je li tako, Ant?
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 12 pro, 2007 11:38 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
A koja je ta?
| sri 12 pro, 2007 11:39 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
data's day, chain of command ("there are 4 lights!!"), best of both world ("he IS a borg")...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 13 pro, 2007 12:03 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Chaky je napisao/la: best of both world ("he IS a borg")... e, ova epka mi i nije nesto narocito. mislim, borg je uvijek dobar, i nemam ja nista protiv epizode. i istina da je cak i iznad nekog prosjeka, ali bas među najboljima... nekako bas i nije. ima jako dobrih dijelova (tipa onaj kad se Ent sakrije u maglicu, ili fightovi i takve stvari) ali nekako mi nije epizoda na razini na koju ju ljudi uzdizu. @ TerNek: ma naravno, zna se koja je epka najbolja 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 13 pro, 2007 12:44 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Ant je napisao/la: Chaky je napisao/la: best of both world e, ova epka mi i nije nesto narocito. mislim, borg je uvijek dobar, i nemam ja nista protiv epizode. i istina da je cak i iznad nekog prosjeka, ali bas među najboljima... nekako bas i nije. ima jako dobrih dijelova (tipa onaj kad se Ent sakrije u maglicu, ili fightovi i takve stvari) ali nekako mi nije epizoda na razini na koju ju ljudi uzdizu. ...i ja bi se složio... ...ni meni ta epizoda nije nešto posebno, samo jedan paradoks kojeg je trebalo riješiti... ...zato sam ju išao i ponovo pogledati da vidim di je fora... ...i nisam ostao paf... epizoda ko epizoda... ...među boljima je, ali definitivno ne i najbolja...
| čet 13 pro, 2007 11:57 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
Ma interesantno kao najednom ima super epizoda, čak i kod protivnika TNG-a...... Zbiljač interesantiš..... Ok, i dalje tvrdim da je Darmok van svih kategorija, i taj tip frst (seknd, trd, votever...) kontakta jednostavno iskaće iz prosjeka run and gun epizoda iz TOS-a, a da o Xindi Ent sapunici ne pričamo..... Jednostavno (da, Chaky, po mojem mišljenju, a kad se jednom sretnemo objasniću ti neke stvari....) cijela ta ideja oko te epizode vraća ST u izvorne SF vode.... Zašto? Zato što pokazuje da fracking prevodilac ne može bit rješenje za sve u svemiru. Lets spik ingliš da te ceo svet razume....ma daj..... 
| čet 13 pro, 2007 12:39 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pon 16 srp, 2007 12:45 pm Postovi: 245 Lokacija: The one and only: Osijek
|
Meni je ta epizoda odlicna,pogotovo zato sto ima borga,svaka epizoda sto ima veze sa borgm je meni super,jednostavn vlim gledati borbe s brgom
| čet 13 pro, 2007 12:42 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
eto da mi predzadnji post na forumu bude o treku... samo 2 kratke djecacke recenice... Picard is a legend! Trek je najbolja serija a TNG vrhunac treka!mark my words 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 08 srp, 2008 10:10 pm |
|
 |
|
Valkyrie
Pridružen/a: čet 06 ožu, 2008 7:38 pm Postovi: 2711 Lokacija: mental asylum Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: ST: XI Opis Stanja: foundation and empire
|
zato jer ima datu  i radnja je super i likovi su super 
_________________ No one ever creates anything great without a dash of madness. (Aristotle)
|
| uto 08 srp, 2008 11:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
alien she je napisao/la: zato jer ima datu Da http://www.natelki.net/video/6449/tbf---dataOn je jedan i jedinstven, njime ponosi se flota U galaksiji ciloj, nema takvog pilota Uspravno stoji, za konzolom kormilara napravljen od neuništivog materijala Moždani pozitroni mu rade ka ludi On procesira miljarde podataka u sekundi Izracunava zadatke, unosi koordinate Zna radit na sve brodske aparate Nikad se ne smije, a uvik valja baze Poznat je po snazi, i Klingonci ga se paze I glumi i svira, on je posebnog formata pravi meštar od zanata, komandante Data! Mada pola je mašina nije zao ka Borge A najbolji prika njemu je La Forge Vole ga i Ryker i savjetnica Troi I doktorica Crusher premda je stroj Da li je slobodan il rob bilo je pitanje tad Kad ga je odbranio Jean Luc Picard Premda je mašina ima ljudskih osobina I od masu ljudi ima više vrlina Zaista bi malo našli njemu mana I za hrabrost je od flote dobiva odlikovanja I u svakom on uvik isto pitanje budi Šta tribamo ciniti da bili bi ljudi? Komandir Data, bijelo lice, Kad ceš doci do Zemljice Da pricamo danima, jer nas zanima Da li u stroju obitava anima. R: Digni fazore na pozdrav (u zrak) Kad vidiš komandanta Da! To je on! Komandir Data! Za datu 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 08 srp, 2008 11:59 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
" Trek je najbolja serija a TNG vrhunac treka! "Potpuno se slažen ali.... Poslije ENTa , DS9 i VOY ....je sigurno najbolja serija treka ! Pozdrav Samo jednom se ljubi 7

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 12 srp, 2008 2:41 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
A šta da kažem.... TNG ima svojih kvaliteta to nemogu opovrgavat... ali moram reći da prve tri sezone su barem meni najveći užas!!! Toliko loše glume, toliko loše radnje, toliko nekih čudnih aliena kojima je jedini cilj uništiti Enerprise a oni jedino što žele jest svoriti prvi kontakt i dobre odnose s svim živim bićima. Onda užasna super moralnost i neki kvazi savršeni obiteljski odnosi posade unutar samog broda... ma imao bi još dosta toga za navest. Nebi bilo pošteno sad govorit nešto protiv Gene Roddenberrya stvoritelja ST-a, ali mislim stvarno da je čovjek živio u nekoj svojoj iluziji ako su Origional Series i prve sezone Next Generationa bile njegova vizija budučnosti ljudske rase. Pod to ne mislim na tehnologiju u ST-u, već baš na to koliko je ljudska rasa evoluirala u to vrijeme.. Sreća u nesreći je to što kasnije kako se njegova bolest pojačavala pa kad je nažalost i umro da su drugi ljudi uzeli kormilo i preokrenuli kako će se odvijati radnja same serije i kako će se ljudi tamo prikazivat. Hoću reći da su kasnijim sezonama TNG-a malo relanije prikazali ljudsku rasu... i baš je to razlog zašto mi se napočetku TNG nije sviđao...
| uto 15 srp, 2008 1:40 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Suikotreki je napisao/la: A šta da kažem.... TNG ima svojih kvaliteta to nemogu opovrgavat... ali moram reći da prve tri sezone su barem meni najveći užas!!! ... Treca sezona je jako dobra , nekuzim zasto u prve 3 sezone ? 
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 15 srp, 2008 2:44 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Pa zato što je te još uvijek radio Gene Roddenberry. Kao što sam rekao nije mi bila nakana omaložavat čovjeka ali iskreno mi se nesviđa ono na koji je on način zamišljao ST i drago mi je što je kasnije promjenjen koncept serija...
| uto 15 srp, 2008 5:25 pm |
|
 |
|
The Traveler
Pridružen/a: sub 05 sij, 2008 1:38 pm Postovi: 1198 Lokacija: In the Pale Moonlight Naj Serija: TNG
|
Suikotreki je napisao/la: Hoću reći da su kasnijim sezonama TNG-a malo relanije prikazali ljudsku rasu... i baš je to razlog zašto mi se napočetku TNG nije sviđao... "Realno prikazati ljudsku rasu" - To je relativan pojam. Čovječe, pa govorimo o razmaku od 400 godina. Kad samo pogledam TOS i neke stare filmove, jednostavno vidim kako su ljudi prikazani primitivno, a to je zato što i jesu tada bili takvi. Ogroman pomak u ljudskoj evoluciji se dogodio u samo 50 godina, a tko zna što će tek biti za 400. Ako netko snima seriju 1990 godine, i nastoji prikazati likove u budućnosti onakve kakvi su baš 1900e godine (ono što ti kažeš realnije), za 50 godina serija će svima izgledati glupava, kao što većini danas TOS izgleda. U 24. st ljudi bi trebali izgledati idealnije nego danas. I to je TNG postigao. Suikotreki je napisao/la: A šta da kažem.... TNG ima svojih kvaliteta to nemogu opovrgavat... ali moram reći da prve tri sezone su barem meni najveći užas!!! Toliko loše glume, toliko loše radnje Nebi bilo pošteno sad govorit nešto protiv Gene Roddenberrya stvoritelja ST-a, ali mislim stvarno da je čovjek živio u nekoj svojoj iluziji ako su Origional Series i prve sezone Next Generationa bile njegova vizija budučnosti ljudske rase.
Zar je život u iluziji nešto negativno. Ono što čini star trek trekom je Geneova iluzija idealne budućnosti. To je star trek. A nije star trek dominion war. Nemam ja ništa protiv DS9-a, dapače DS9 mi je odmah najbolji serijal nakon TNG-a, ali jednostavno su scenaristi morali nešto napraviti da privuku širu publiku. Isto kao uvođenje i 7of9 i T'Pol. Da nema tih stvari, ti nikad možda ne bi ni pogledao nijednu epizodu Star Treka. Ako ti je toliko stalo do tih stvari, gledaj onda Galacticu. Evo moj razlog, zašto je prva sezona TNG-a neuspješna (ne prve 3). Prve sezone kod svih serijala su loše. Iznimka su jedino TOS i ENT. Voyager ne znam jer ga još nisam gledao. A realno gledano, Gene nije nikad bio za redatelja. On je bio čovjek s VIZIJOM. Nije on mogao ostvarivati character development i slične stvari. Jedina razlika kad je Gene otišao je ta, što se više počelo raditi na razvoju likova. I za kraj da kažem: Nemam ništa protiv nijednog serijala. Svaki me je jednako oduševio. Uživao sam gledajući kako TOS, tako i TNG i ENT pa i sve ostale. Razlog je tome što su Berman i ekipa zadržali originalnost star treka, tj. Geneovu viziju. Bez obzira što je poslije prikazano toliko bitki, zadržali su malo moraliziranja i nezaboravnih citata koji su učinili TNG onim što jest.
_________________ Picard: With first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably. Sisko: There's an old saying: Fortune favors the bold. Odo: There's no room in justice for loyalty, friendship or love.
|
| sub 19 srp, 2008 1:11 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|