|
Sada je: sri 29 tra, 2026 4:11 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 Re: TNG - najserija
...TNG je jedan od najboljih ST serijala.. Prvo,zato što budimo realni ima najboljeg kapetana svih vremena...većina je epizoda optimistčna čime neodoljivo podsiječaju na TOS.
Sama posada je odlična i nitko mi nije loš...Dizajn broda je definitivno najbolji Ent D je najsavršenije dizajniran brod.
Nisu skretali sa kanona postavljenog u TOS-u i jednostavno je zanimljiv i ima ono nešto...nakon prve sezone koja mi nije baš najbolje sjela iako nije bila ni toliko loša.
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| ned 23 ruj, 2007 2:53 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"......TNG je jedan od najboljih ST serijala.." Pa sad bas ..hmm... neznam jel bi se moga slozit no , jedno je sigurno da nisan gleda usname mislia bi da to @T"grel napisa ....... Jes toi sigurna da nije "jos neko" koristia tvoj username ..? Pozdrav Lose serije 55

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 24 ruj, 2007 12:36 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
http://www.youtube.com/watch?v=6-1OPCIwyWg ...ja mislim da je ovo komedija nad komedijama...
LOL
| sri 07 stu, 2007 5:45 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Mr.bobo je napisao/la: http://www.youtube.com/watch?v=6-1OPCIwyWg
...ja mislim da je ovo komedija nad komedijama...
LOL Kinder surprise, blah.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 07 stu, 2007 9:17 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
OK, meni je TNG dugo bio najbolja serija, a onda sam pogledao DS9. Ali, zašto je TNG bitan za DS9? Zato što goleme količine činjenica, zapleta ni raspleta ne bi bilo da kroz TNG Klingonci nisu prikazani do detalja. Picardova uloga u Worfovom životu, njegovo poznavanje Klinogonske kuture i diplomacije postavili su temelje onome što ćemo kasnije vidjeti kao nepobjedivo savezništvo Klingonskog Imperija i Federacije. Worf, Kahless, Gowron, sve su to likovi koji započinju svoj život u TNG. Onda Bajor i Kardasija... Srećemo kardasijance, tada još okupatore, Bajorance, kao dio SFleeta, ali i kao ljude od krvi mesa... Zaplet se postavlja, i u DS9 nastavlja. Na neki način, možemo (i moramo) te dvije serije gledati kao jednu! Zato je TNG najserija!
Da ne spominjemo ferengijski razlog: 7-8 Emmy-a i Grammy-a, 2 zlatna globusa za TNG, omogućili su franšizi da nastavi život kroz DS9 i Voyager, pa i ENT.... Ako je cijeli ne-ST svijet priznao kvalitetu serije, da citiram odvjetnike: I rest my case
| čet 29 stu, 2007 1:37 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Nemojmo samo kak se nagrade dijele ..... oskari, emmyji, grammyji... eurosongovi...i sl.... ca bi rekla 7od9 nebitno.....! "..Ali, zašto je TNG bitan za DS9? Zato što goleme količine činjenica, zapleta ni raspleta ne bi bilo da kroz TNG Klingonci nisu prikazani do detalja..." Pa ca bi tek tribali rec za onu bracu Lumierre [ ili kak se vec pise] da njih ni bilo nebi bilo ni TNGa znaci oni su zapravo glavni za ST serijal...!?.. Jel da je "otkacena" analogija ..100% , eto pa tak je i tvoja ...analogija zasto je TNG najbolji ..... Svaka cast tebi osobno , more ti bit TNG najbolja serija..tu nema prigovora ..al nemojmo generalizirat ka T'Grel..hmmmm nesto mi se on pritajija ... da ni opet promijenija usrname..?.. i neke hipoteticke analize izbacivat ka svaki dobar fizicar !? DS9 je tako dobro uradjen da niko "normalan" to nebu povezal s najdosadnijom serijom ST serijala TNGom.... Ak je Worf bi tamo i u DS9 ..cuj tamo je bia dosadnjakovic i " cudak" u DS9 je ipak potpuno u drugon svijetlu prikazan.. e sad rec kak je za to zasluzan Picard a ne scenaristi koji su bar na jednom liku skontali ca triba mijenjat.tj ni bilo dobro u TNGu.. stvarno je hrabra paralela......moran priznat.... Pozdrav Quarkova 99

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 29 stu, 2007 7:53 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: pet 23 stu, 2007 12:48 pm Postovi: 763 Lokacija: Galaksija Pivska pjena, pod šankom
|
buco je napisao/la: DS9 je tako dobro uradjen da niko "normalan" to nebu povezal s najdosadnijom serijom ST serijala TNGom.... Ak je Worf bi tamo i u DS9 ..cuj tamo je bia dosadnjakovic i " cudak" u DS9 je ipak potpuno u drugon svijetlu prikazan.. e sad rec kak je za to zasluzan Picard a ne scenaristi koji su bar na jednom liku skontali ca triba mijenjat.tj ni bilo dobro u TNGu.. stvarno je hrabra paralela......moran priznat.... Hahahahahahaha.... OK, jesu, scenaristi su... Koji su jednako tako napisali i lik Picarda. Nije on živio sam za sebe.  A van serije. Možda je hrabra, ali je moja. Ja cijenim tvoje mišljenje, pa budi fer, pa cijeni i ti moje. Tebi se ne može naturiti ničije, i to je dobro. Tvoje je pravo da braniš svoje, ali ne i da pljuješ po tuđem, zar ne? I moje je mišljenje da nisu baš ništa promijenili, već su samo malo dublje ušli u lik.... Što za Picarda, na primjer, ne bi baš mogao reći, makar smatram da je vrlo kompleksan, a to što mi GLEDAMO plošno, stvar je percepcije i mašte, zar ne?
| pet 30 stu, 2007 10:54 am |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:32 am Postovi: 17 Lokacija: Zenica(BiH) - Rijeka(HR)
|
Picard je napisao/la: buco je napisao/la: DS9 je tako dobro uradjen da niko "normalan" to nebu povezal s najdosadnijom serijom ST serijala TNGom.... Ak je Worf bi tamo i u DS9 ..cuj tamo je bia dosadnjakovic i " cudak" u DS9 je ipak potpuno u drugon svijetlu prikazan.. e sad rec kak je za to zasluzan Picard a ne scenaristi koji su bar na jednom liku skontali ca triba mijenjat.tj ni bilo dobro u TNGu.. stvarno je hrabra paralela......moran priznat.... Hahahahahahaha.... OK, jesu, scenaristi su... Koji su jednako tako napisali i lik Picarda. Nije on živio sam za sebe.  A van serije. Možda je hrabra, ali je moja. Ja cijenim tvoje mišljenje, pa budi fer, pa cijeni i ti moje. Tebi se ne može naturiti ničije, i to je dobro. Tvoje je pravo da braniš svoje, ali ne i da pljuješ po tuđem, zar ne? I moje je mišljenje da nisu baš ništa promijenili, već su samo malo dublje ušli u lik.... Što za Picarda, na primjer, ne bi baš mogao reći, makar smatram da je vrlo kompleksan, a to što mi GLEDAMO plošno, stvar je percepcije i mašte, zar ne? Meni licno TNG i nije nešto posebno zanimljiva, što buco rece previše ubermoralnosti su navaljali(mora da je to naivnost 80tih) pa to sve nekako izgleda neuvjerljivo i na momente dosadno. Po mom mišljenju ENT i VOY (za DS9 ne znam jer ga još nisam pogledao) su puno bolje i zanimljivije serije iz jednostavnog razloga: posada više nije "polirana" do savršenstva i apsolutno nepogrešiva, nego se vidi da na tim brodovima rade, žive itd. obicni ljudi(pogotovo u ENT-u) koji ponekada moraju iskriviti koje pravilo, pa ga cak i prekrsiti dok to u TNG-u nije slucaj. Moram reci da je upravo ovo razlog što sam prvenstveno poklonik Star Wars-a pa tek onda Star Trek-a. Samo nemoj misliti da ja, ako se ne slažem sa tobom, ne poštujem tvoje mišljenje. Pozdrav. 
| ned 02 pro, 2007 10:56 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa je... enterprise i voyager su blizi SW-ima likovi su im jednaki danasnjim ljudima
u TNG-u su likovi napravljeni vise "savrsenima"... tj. glavni likovi su takvi i to je po cemu se TNG razlikuje od ostalih SF serija (i po cemu se ST razlikovao od ostalih SF serija)... jer u svim SF serijama/filmovima glavni likovi su obični ljudi u neobicnim situacijama... u TNGu su drugaciji ljudi u neobicnim situacijama TNG je zracio optimizmom u vezi razvoja ljudske rase... i to je mene privuklo ST-u... to je meni istaknulo ST medju masom drugih SF serija
ali sa ovim novim serijama ST sve vise postaje samo jedna u nizu SF serija... nema nista specijalno svoje
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 02 pro, 2007 3:40 pm |
|
 |
|
Admiral
|
Chaky je napisao/la: pa je... enterprise i voyager su blizi SW-ima likovi su im jednaki danasnjim ljudima
u TNG-u su likovi napravljeni vise "savrsenima"... tj. glavni likovi su takvi i to je po cemu se TNG razlikuje od ostalih SF serija (i po cemu se ST razlikovao od ostalih SF serija)... jer u svim SF serijama/filmovima glavni likovi su obični ljudi u neobicnim situacijama... u TNGu su drugaciji ljudi u neobicnim situacijama TNG je zracio optimizmom u vezi razvoja ljudske rase... i to je mene privuklo ST-u... to je meni istaknulo ST medju masom drugih SF serija
ali sa ovim novim serijama ST sve vise postaje samo jedna u nizu SF serija... nema nista specijalno svoje Nemam viš niš za dodati... @revan: Svatko ima pravo na svoje mišljenje! I ako se netko ne slaže samnom, (ili s tobom), ne znači da je antiprotivan...  U svakom slučaju, preporučam da pogledaš DS9, za kojeg je i dalje MOJE mišljenje da je integralni nastavak TNG-a....
| pon 03 pro, 2007 10:53 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Ca bi reka @revan nije da te ne postujen gsn. @Picard...ak mislim drugacije... al ak ti tak mislis... a ca da delan...? Chaky je napisao/la: ..u TNG-u su likovi napravljeni vise "savrsenima"... tj. glavni likovi su takvi
U TNGu opet da ponovim , jer kad se vec ponavljamo...., ta "bogolikost" i sterilnost samih likova je meni osobo ni nis specijalno. Nazalost to je prica o necemu ca ni bilo , ni i nece ni bit ......mislim naravno na "ubermoral" hjumana ..... Samin tim likovi su sterilizirai [ kastrirani od ljudskosti ] pa i ni cudo da u takvoj situaciji naj covik biva Data .. jedini zanimljiv lik TNGa .. Vjerojatno zato ca je aniteza "od ljudskosti kastriranim" likovma kapetana i njegovih slugu [ dijela posade koj nam je prid ocima ] .... Ispada grotesktno zapravo da vecina ljudi zeli da po moralu dosegne Datu ka pojam umermorala , a on brizan , valjda ih ni shavtija dobro , zeli da bude "obican covik" sa svin manama i vrlinama ... To je glavana tema TNGa .. i to skonta , valjda ..!?..  .. svaki oni koji ga je stvarno gleda .... Ljudi TNGa gotovo "Borgovski" teze ubermoralnom liku Date ,a protivu teza valjda toj "gluposti" je commander Data koji , ispada suprotnom , jer pravi ljudi nisu spojivi s ubermoralom , tezi ljudima .....mozda je zato i najzanimljiviji lik. Tak da me TNG vise podsjeca ne neuspjelu komediju...sto se glavne poruke serije tice..... Pozdrav Wikipedije 4

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 03 pro, 2007 8:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
buco je napisao/la: Ispada grotesktno zapravo da vecina ljudi zeli da po moralu dosegne Datu ka pojam umermorala ma oce bit ko Picard! -Totalni zenskar i JEBAC u mladosti ! Nabrijani delikvent koji zalazi u sumljiva mjesta di se posora kad ga neko krivo pogleda, .. ono FACA e! A kad ostari postane iskusnjara koja zna kak se treba ponasat, cita svima bukvicu, spasava svemir i u pauzicama se druzi s jedinom facom vecom od njega - bogom.. ono FACA e! 
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pon 03 pro, 2007 10:38 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
maX je napisao/la: buco je napisao/la: Ispada grotesktno zapravo da vecina ljudi zeli da po moralu dosegne Datu ka pojam umermorala ma oce bit ko Picard! -Totalni zenskar i JEBAC u mladosti ! Nabrijani delikvent koji zalazi u sumljiva mjesta di se posora kad ga neko krivo pogleda, .. ono FACA e! A kad ostari postane iskusnjara koja zna kak se treba ponasat, cita svima bukvicu, spasava svemir i u pauzicama se druzi s jedinom facom vecom od njega - bogom.. ono FACA e!  Ovo je dobro...!  ..A jos da mu pravo srce u grudima bije..mislin Picardu... Da , valjda ona epizoda o Pikiju "zenskrau" triba "oprat" svu onu "povucenost" ...u kasnijen zivotu...zanimljivo ... Jedino ca ga je Vash uspila navabit u zamku....pa je cudno za zenskara izkusnog u tin godinama izgubia je orijentir .. E a sad na scenu stupa scenarij koji brze bolje dovodi "Q"a koji mu odvodi dragu u "bespuca svemiraske zbilje"....i tak se nas Piki vrati svoj ustaljnom umermoralizmu i platonizmu.... Moran priznat lukavo ... u 2 epizode su tili namutit pucanstvo da poviruje u pricu o Pikiju srcolomcu...koji je eto nazlost uspija poprilino slomit svoje srce ... ostalo su naklapanja .....nismo imali cast vidit....tolike slomljene "komade" ...osin one "mutne" episzode s Crushericon ..di je isplao ka da je on moga bit "prvi" ..hhmmm..al mu se omaklo jer je tia pomoc zatreskanom prijatelju .... Zaista kad bolje pogledas cak i te epke su nasadjene na "ubermoralni kolac"... Ma ludnica.... Pozdrav Vinogradska X

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 04 pro, 2007 12:05 am |
|
 |
|
Admiral
|
Hahahahahaha... jedino kaj se njemu nemože slomit srce. Jerbo ga nema. Odnosno je umjetno. Pusti sad Vash... A ona koka koja je bila namjenjena nekom drugom? A? Na nju smo zaboravili? Hahahahahahahahaha
| uto 04 pro, 2007 2:19 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Aaa.. vi bi gdicnu Vash ak je moguce ikako , zaboravili.. hmmm.. zanimljivo !.. Pa to jedina Pikijeva prava draga za koju je bia spreman ucint sve , posadu je vec bila pocela hvatat "panika" , naravno dok ni dosa oni neubermoralni "Q" protiv kojega ni pomoga ni ubermoral ni taktika slavnog kapetana ..iii ... tak ..osta sa slomljnim srecen od "zeljeza"....sam i tuzan... I ni cudo da to triba zaboravit ak je ikako moguce , jer se ne uklapa u shemu o "liku i djelu druga Picarda" .... Pozdrav Ljubavnih jadi 66

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 04 pro, 2007 4:33 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|