|
Sada je: uto 15 ruj, 2026 8:34 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Koju vrstu glazbe slusate?
Koju vrstu glazbe slusate?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
 Re: Koju vrstu glazbe slusate?
glasala sam za rock i sve blisko rocku i za ostalo.  eto...to slušam. svašta slušam. ali mi je važno da je uključena gitara, klavir ili saksofon.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| čet 22 stu, 2007 3:29 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
zar ni "sax" obiljezje samo najranijeg r'n'r a , kasnije su ga sutnuli ka i klavir ... meni je gust cut Hammondove orgulje [ pogotovo s Manzarekom ]....
Pozdrav
Jazz live 4

Tehnika Pucanstvu !
|
| čet 22 stu, 2007 1:59 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: meni je gust cut Hammondove orgulje [ pogotovo s Manzarekom ].... aha... na forumu imamo skrivenog Rimmera 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 22 stu, 2007 2:13 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Jembri da ima tema identična ovoj, samo bez ankete.
|
| sri 31 kol, 2011 9:59 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
EVOLUTION OF MY FAVOURITE MUSIC Prva pesmu u zivotu koju sam cuo je ZZ Top-La Grange sa kojim sam skakao po krevetu kao manijak da su morali kad tad da kupe novi Tu takodje spadaju i ZZ Top-Tush, Alice Cooper-School's Out, Jethro Tull-Locomotive Breath , Jethro Tull-My God i komletno Bijelo Dugme..ostalo se ne secam Dakle govorim o periodu od 3-12 godine 12-14 Slusam Rock/Hard Rock,Techno,Dance... 14-16 Hard Rock/Heavy Metal kasnije i malo Power i Thrash-a 16-21 Death/Thrash/Heavy i metal 95% 21- Death Metal najvise ,pa Thrash/Heavy...uglavnom najvise volim pored Deatha fuzijeske zanrove..Avangarde Metal i jako cenim origanalost koju sam oduvek jako cenio..a i Electronica tipa Trance/Electro-House/Dubstep se polako budi ali Metal uvek dominira sa 90%  i tako ce vazda biti jer je to moj omljeni zanr 
| pet 08 lip, 2012 10:23 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Uu zanimljivo, evolucija slušanja 0-10 - Tabula rasa, što padne pod uho to se sluša. Lepa Brena, Zlatni dukati, ET, Psihomodo pop (u prvom osnovne sam pjevao Sexy magazin za ocjenu jer se nisam mogao sjetit nijedne druge pjesme  ) i sve ono što svira na radiju i televiziji, a to je doba rata, pa je izbor ograničen na patriotizam, šund i kazete Jugotona. 10-14 - Dance se pojavio u Hrvatskoj. Senna M, Minea Vrapci i komarci, Velina Šeri Šeri, Kasandra i ostale dive dance scene devedesetih  . Kupili smo satelitsku antenu, pa otkrivam MTV i VIVA, a to znači uhodavanje sa suvremenom pop glazbom. Povremeno čujem neke čudne bendove tipa Korn i holy shit lajkao sam od prve. SCOOTER JE ZAKON!!1 15-16 - Početak srednje. Limp Bizkit, Korn, Metallica, i ostali bendovi koji su na komercijalnim televizijama po danu. Metal emisije su mi bile prekasno. Malo sam tu ugazio i u rap - Puff Daddy, 2Pac, Notorius BIG, pa i naši Blackout i kultni Tram 11 sa albumom Čovječe ne ljuti se. U popu sam i dalje u tijeku. 16-20 - Metal brate  . Možda kasno u odnosu na neke, al šta sad, nisam imao neki izbor niti ekipu koja bi to slušala. Otkrivam Panteru, Sepulturu, Napalm Death, Cradle of Filth. Ispadam iz MTV VIVA tijeka top ljestvica i nije mi žao. 20-24 - Metal je šarolik žanr, otkrivam pravce i podpravce, te sortiram neke smjerove po strani tipa power i heavy jer su mi nezanimljivi. Doom mi je zanimljiv. Malo i u darkwave vode ulazim. 24-25 - Pa ne moram imati baš svaki album baš svakog benda. Postajem sve kritičniji u pristupu slušanju, zanimaju me bendovi koji nisu šablonizirani u svojoj glazbi u smislu da imaju konstantnu strukturu pjesama ABABCB ili nešto slično. Također dužina pjesama postaje bitna, dosadile su kratke pjesmice od 3,5 minute; u potpunosti prelazim na doom, black i kojekakve bendove koji se igraju sa strukturama pjesama. 25-28 - Od tog metala je ostalo samo creme de la creme; opskurni bendovi malo poznati široj javnosti (pa čak i široj metalnoj javnosti). Broj jedan pravac mi je dark ambient  . Sve nakon toga djeluje naprosto ograničeno rimom, ritmom i metrom.
|
| sub 09 lip, 2012 8:21 am |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Ideš Miki! Lijepo si to posložio, slično bi mogao i ja.  Zapravo lista bi bila približno slična kao i tvoja izuzev rap glazbe u koju nisam nikad ugazio. Ae ukratko... 0-12: Slušam sve što se moglo čuti na radiju, od Magazina, Crvene Jabuke, Novih Fosila, Prljavog kazališta i ostalih pop/rock stvarčica. Bio čak na koncertu Novih Fosila sa mamom 1989. kad su bili u Rijeci u prostoru današnjeg HKD-a. U međuvremenu, zahvaljujući svom starom, tu i tamo osluhnem: Chris Rea, Eric Clapton, Led Zeppelin, Rolling Stones i The Beatles. Znam da mi je tad bila baš kul pjesma The Road To Hell iako nisam imao pojma ni šta je to Hell.  U 6. razredu jedan razredni kolega je imao kazetu od Metallice, mislio sam da je postao neki huligan jer su na omotu bili križevi (Master Of Puppets). 13-15: Nekakva Scooter faza me uhvatila.. FIREEEE!!! How Much Is The Fish i tak to. Relativno brzo me prolazi. Otkrivam komercijalnije oblike metala poput Korna. Imao na zidu sobe ogroman poster Korn - Freak On A Leash (printao doma papire A4 sa djelovima postera pa ih kasnije spajao u nekakav A2  ). Izleti u bendove poput Beastie Boys, House Of Pain i slično. MTV i Viva Zwei mi počinju okupirati pažnju. Prvi put vidim punokrvni metal spot Metallica - One i ushitam se u gaće od sreće.  Kako mi je to bilo dobro, nakon toga sam čekao da se opet pojavi kako bi ga mogao snimiti na video kazetu. 15-18: Kreće srednja škola. Izlazi meni tada najbolji metal album Slipknot - Iowa. Kreće upoznavanje sa ekstremnim metalom zahvaljujući raznolikoj ekipi koja je počela kupovati instrumente i osnivati raznolike bendove (neki od njih su i danas aktivni, npr. Kryn). Počinjem slušati bendove kao što su Children Of Bodom, Cradle Of Filth, Sepultura, Dimmu Borgir, Emperor. Kasnije otkrivam i one više anti-kršćanske i anti-religijske bendove poput Dark Funeral, Gorgoroth itd. 19-23: Počinjem shvaćati šabloniziranost i ograničenost većine metal i glazbenih pravaca koje sam do tad slušao. Black metal, avantgarda i ambijentalna glazba mi više privlači pažnju. Otkrivam Arcturus, Ved Buens Ende i ostale nešablonske bendove. Postajem izbirljiv po pitanju svih metalnih podpravaca. Na jesen 2004. godine postajem član Cmar-net uredništva na području recenzija. 24-26: Okrećem se lagano prema nekakvim simbiozama dooma i melodic deatha ne zapostavljajući i dalje black metal kao omiljeni podpravac. Otkrivam australsku scenu. 27-> : Ulazim u dublje istraživanje suicidalnog depresivnog black metala, post blacka i shoegaze-a.
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| pon 11 lip, 2012 12:46 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Wildchild je napisao/la: Bio čak na koncertu Novih Fosila sa mamom 1989. kad su bili u Rijeci u prostoru današnjeg HKD-a.  Ja sam bio DVAPUT na koncertu Malavizije  . Tada su bili hit za djecu. Darko, Ivica i Bucka. Special guest star - VLADO KALEMBER  Jednom u dvorani u Čazmi, drugi put u lokalnoj školi gdje smo svi morali ići. Al i dan danas znam onu staru: Kad bi svi ljudi na svijetu Baš kao sva djeca na svijetu O kad bi svi ljudi na svije-he-tu Odlučili DA. Wildchild je napisao/la: ahvaljujući svom starom, tu i tamo osluhnem: Chris Rea, Eric Clapton, Led Zeppelin, Rolling Stones i The Beatles.  Od mojih staraca ništa takvoga. Stara me tjerala da naučim plesat na narodnjake za maturalnu večer. Wildchild je napisao/la: Nekakva Scooter faza me uhvatila.. FIREEEE!!! Neki dan je na Čmaru rekao netko da je isto slušao Scootera ko klinac. To je očito trend. I jedan frend isto se ložio na njih, prva kazeta koju je kupio je bila od Scootera. Doduše, ja nisam takvo što kupovao, ja sam kupovao kazete i presnimavao od drugih ili bi čekao uz radio kad će bit neka dobra stvar i stisnut REC. Bilo mi je prezakon kad sam snimio Limp Bizkit, al sam jebo majku spikeru radija što mi se usred Metallice usječe u pjesmu s najavama o oglasima, a ja to snimam. Ah dobra vremena kad još mp3 nije postojao. Inače prva kazeta koju sam kupio je bila od Backstreet Boysa - Backstreet's Back.  Bio sam prvi na županijskom iz engleskog il čega već pa sam dobio pare i kud ću šta ću odo u tu neku knjižaru-kopirnicu-cd shop. E al je išla i sestra sa mnom pa joooj daj mi kuuupi Kevin je taaak zgodan. Kasnije sam tu istu kazetu razbio o zid. Wildchild je napisao/la: Kasnije otkrivam i one više anti-kršćanske i anti-religijske bendove poput Dark Funeral, Gorgoroth itd. Pod utjecajem takvih bendova sam si na faksu na jednom predavanju iz čiste dosade nacrtao ogroman obrnuti križ na torbi, valjda sam pola kemijske olovke ispuco na to.  Al fakat je ogroman. Torbu sam si tak zajebo jer se ne da oprat. A dobra torba. Samo šta ima taj idiotski detalj. Wildchild je napisao/la: Na jesen 2004. godine postajem član Cmar-net uredništva na području recenzija. Ti si veteran tamo. Meni je ono malo šta sam recenzirao dosadilo jer ne moš srat cijelo vrijeme u smislu da napišeš poduži tekst na neki osrednji album. A ni ne znam pojmove tipa bootleg, bottleneck, razliku između Fendera i Ibaneza, dijelove gitare. To je nekak out of my reach i nisam zainteresiran da to bubam. Wildchild je napisao/la: Ulazim u dublje istraživanje suicidalnog depresivnog black metala, post blacka i shoegaze-a. Vjerojatno će ti i to dosadit. Svaki pravac ima svoje odlike al nakon X preslušanih bendova i projekata svugdje otkriješ šablonu. Čak i ja sa svojom ambijentalom; 75% šta poslušam odmah obrišem jer je ili preofucano ili premonotono. Ajd dvajst minuta slušaj jedan te isti DUUUUUUUUUUUU  U biti jedina iznimka je sedmosatni  Somnium od Roberta Richa, to baš ima neki hipnotički učinak za uspavljivanje, al ono DDDUUUUUU je iritantno. Ko da netko opali žicu na basu, to pojača do ibera i misli da je drone party. 
|
| pon 11 lip, 2012 11:44 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 29 srp, 2010 9:19 pm Postovi: 811 Lokacija: treća s desno od kraja Spol: Ženski Naj Serija: ENT Koje si vrste?: not martian
|
aaaaaaaa, moj glazbeni spomenar do 14 - sve što sam čula na radiu plus rock. preko oca koji je imao masu ploča sam zapravo i počela slušati Creedence (koje sam znala sa 5 godina), Shocking Blue, Rolling Stonse, Zeppeline i ostalu ekipu... mlada počela... srednja škola - rock i metal, otprilike... ajmeeee, nostalgija...  Nightwish, Blind Guardian, Helloween, Evenescence, HIM, Disturbed... rock napredovao zahvaljujući ekipi u razredu...  metal napredovao zahvaljujući ekipi van razreda fakultet do dana današnjeg - ostaju rock i metal, uz to da rock slušam triput mjesečno, a nešto od metala stavim jednom u dva mjeseca. slušaju se OST-ovi, orientalna, ambientalna, ethno, FATM koja ide u posebnu kategoriju... trenutno se vrti Alan Silvestri. ljubav... 
_________________ run you clever boy and remember...
|
| uto 12 lip, 2012 11:57 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Šta je FATM?
|
| uto 12 lip, 2012 10:57 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 29 srp, 2010 9:19 pm Postovi: 811 Lokacija: treća s desno od kraja Spol: Ženski Naj Serija: ENT Koje si vrste?: not martian
|
Miki je napisao/la: Šta je FATM? grupa. Florence and the Machine.
_________________ run you clever boy and remember...
|
| sri 13 lip, 2012 12:27 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ok, evo sad kako je to kod mene išlo.
Otprilike do 13 godine ili 7. razreda osnovne sam uglavnom slušao pop, osamdesete, rock i sl. s obzirom da su mi više manje i starci to slušali (bilo je tu raznih bendova i pjevača poput Queenovaca, Rolling Stonesa, Zeppelina, Abbe, George Michaela, Whitney Houston, Tine Turner, Shakire, Backstreet Boysa...). Prva kazeta koju sam kupio bila je od Shakire , a ostale su mi bile od staraca koje sam frekventno slušao. U to vrijeme mislim da su mi se najviše sviđali Queenovci i Zeppelini. Uz to sam također sa starcima znao pogledat neke koncerte na televiziji poput Pink Floyda, Bee Geesa, U2-a i sl.
Eh sad negdje u 7. i tijekom 8. razreda sam lagano počeo sa žešćim bendovima poput Linkin Parka, Limp Bizikita (ok danas znam da nisu tolko žestoki, al u to vrijeme su mi bili), AC/DC-a, Gunsa, Scorpionsa... I baš negdje u ljeto prije polaska u 8. razred za moj rođendan mi je frend donio CD na koji mi je spržio Iron Maiden i Hammerfall. Kad sam to počeo slušat, meni je to bilo nešto prebrutalno i s tim sam otprilike krenuo u metal vode
Nakon toga polako počinjem otkrivat nove bendove preko prijatelja/školskih kolega, PC igara...među kojima sam otkrio Disturbed, Bullet For My Valentine, Avenged Sevenfold i jedan od meni najdražih bendova ikad Running Wild I ti bendovi uključujući i ove starije su se žešće slušali tokom 1. i 2. srednje.
U 3. srednje počinjem lagano zalazit u vode Black/Death/Trash/Speed Power metala od kojih bih izdvojio Cradle Of Filth, Children Of Bodom, Burzum, Immortal, Gorgoroth, Dimmu Borgir, Slayer, Iced Earth... Naravno bendovi od prije su se još uvijek slušali, ali puno rijeđe. Ipak su tu prednjačili žešći žanrovi
Negdje krajem srednje polagano prestajem bit nabrijan na te žešće žanrove i pomalo se vraćam dobrom starom Heavyju, Poweru i Pirate metalu. Uz to se počinjem opet vraćat na Rock, ali i na ono što mi se svidi od ostalih žanrova muzike (osamdesete, pop, disco, elektronika). Tako da danas uglavnom slušam sve pomalo što mi se svidi. Niti sam neki metalac, niti rocker baš već sam više svestran tj. slušam širok raspon žanrova. Od recimo popa pa sve do blacka. Usput sam otkrio neke nove bendove poput Bad Religiona, Dragonforcea, HIM-a, Heavenlyja, Nickelbacka, Three Days Grace, Skilleta...
Naravno poslušam i neke naše domaće bendove poput Prljavaca, Parnog Valjka, Opće Opasnosti, Hladnog Piva...uglavnom naše poznatije bolje bendove
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 13 lip, 2012 10:55 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Rowena je napisao/la: Miki je napisao/la: Šta je FATM? grupa. Florence and the Machine. A. Ja mislio da je Faith and the Muse. 
|
| pet 15 lip, 2012 12:22 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Kud svi forumaši... 0-16 Majka me forsala da idem u glazbenu školu (violončelo) i usput i to da slušam klasičnu glazbu, nastupam na koncertima i tako ta sranja... tu i tamo nešto domaće, uglavnom pop/rock i Dreletronic  16-21 Rock s naglaskom na Psihomodo i Pipse i tu i tamo neke druge uglavnom domaće bendove ex Yu rocka (Dugme, Valjak Bajaga, Jabuka i sl) 21-... Uglavnom punk rock s naglaskom na Bad Religion i Hladno pivo. S vremenom sve manje HPa (zadnji album mi je sranje koje još nisam uspio poslušat do kraja) no BR ko i prije 10 let, plus raznorazni drugi bandovi ovisno što mi se svidi, uglavnom između soft rocka i punk rocka, žlica metala, plus tu i tamo "egzotika" ala Zeitgeist song...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 15 lip, 2012 2:18 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Kud svi Turci...
Napisat ću slično kao i Cviček:
o. 3-7: narodna muzika Slavonije, Podravine.. (izvorna ili novo-skladana tamburaška glazba), - sudionik kulturnog ansambla (domaćeg)
7-13: hrvatski pop i slično, pokoja klasična glazba, sviranje u OŠ frule, pjevanje raznih narodnih pjesama u OŠ
13-18: hrvatski hitovi (stariji i noviji) ali i pokoja strana glazba, pokoja klasična glazba
18, 19- : (stara) narodna muzika / glazba, bilo izvorna bilo novo-skladana, bivše Jugoslavije, početak učenja profesionalnog pjevanja... proučavanje narodne glazbe naroda sa prostore bivše Jugoslavije, od kraja 2.svj. rata do danas.
I, da, još nešto: osjetljiv sam kad netko ne raspoznaje vrste glazbe i sve "trpa u isti koš". Ako netko ne sluša neku vrstu glazbe onda neka ju ni ne pokušava svrstavati u neke grupe u koju ne spada. Meni ne pada napamet, npr. metal svrstavati u neke kategorije, a to ne slušam. Ne bi se štel mešati... jer ne razumijem tu vrstu glazbe i ne slušam ju. Isto tako, nisam lud da nekome solim pamet što bi, a što ne bi trebao slušati.
Svačiji ukus u glazbi se razlikuje i poštujem drugačiji ukus ali ga nikad ne kritiziram.
Predviđanja: 29- : intenzivnije učenje sviranja harmonike i gitare, aktivnije uključivanje u profesionalno pjevanje
I još nešto: osjetljiv sam kad netko kritizira vrstu glazbe koju ne sluša ili ju svrstava tamo gdje joj nije mjesto. Npr., ja ne slušam i ne razumijem se u metal glazbu pa to ni ne komentiram niti mi pada napamet ju nekamo svrstavati gdje smatram da bi to trebala biti. Svačiji ukus u glazbi je različit i ja to poštujem. Ako nešto ne slušam - ne slušam... ali nisam takav da bi nekome nametao svoj ukus u glazbi niti bi dozvolio da mi postavlja što ću slušati. Ok, možemo mi se nešto svidjet pa to počnem slušat ali kritika nečega što ne poznaješ je nešto najgore što se čovjeku može dogodit u slobodi izražavanja i mišljenja.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 15 lip, 2012 4:55 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|