|
Sada je: uto 21 tra, 2026 1:57 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Battlestar Galactica brbljaonica
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: BSG [HRT]
...fučkaš HRT...nabavio ja sebi 3 sezonu... pa ću naknadno pogledati kaj sam propustio...
| sri 31 lis, 2007 2:42 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
Ej kompa... Kako bih ja mogao doči u posjed treće sezone!?
| sri 31 lis, 2007 5:13 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
torrenti...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| čet 01 stu, 2007 4:24 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
was ist das torrenti... .......  .............
| pet 02 stu, 2007 10:26 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pogledao malo ovo suđenje... što je prikazano na HRT-u... i katastrofa... ...povuci potegni isčupati ne mogu... ...sav prljavi veš se iznosi vani, sve mračne tajne... ...ono ...
...no podržavam Lee-a... iako ne i za koga se bori... 
| uto 06 stu, 2007 5:24 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Mr.bobo je napisao/la: ...pogledao malo ovo suđenje... što je prikazano na HRT-u... i katastrofa... ...povuci potegni isčupati ne mogu... ...sav prljavi veš se iznosi vani, sve mračne tajne... nekuzim, sto je tako lose u prljavim tajnama (i, kad smo vec kod tajni, ono o Tighu smo vec znali, a da Roslinica uzima kamalu bas i nije mracno, s obzirom da zenska ima rak!)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 06 stu, 2007 7:15 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Ant je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...pogledao malo ovo suđenje... što je prikazano na HRT-u... i katastrofa... ...povuci potegni isčupati ne mogu... ...sav prljavi veš se iznosi vani, sve mračne tajne... (i, kad smo vec kod tajni, ono o Tighu smo vec znali, a da Roslinica uzima kamalu bas i nije mracno, s obzirom da zenska ima rak!) ...ali ostali to nisu znali... (mislim na likove na Galaktici)
| sri 07 stu, 2007 12:28 pm |
|
 |
|
Captain
|
 Iiiiiii jesteli gledali ovu mrak epizodu 
| pon 12 stu, 2007 6:06 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
'fcorse! zadnja epka sezone! pa to se podrazumjeva! (kod mene se zapravo svaka epka podrazumjeva  ) i bolja mi je od prvog djela. za pocetak onaj Leejev monolog. predobro. naprosto super. on moze biti jako dobar kad se nađe u takvoj situaciji, a dobar je i onaj odvjetnik koji ga je u tu situaciju doveo. a ono sto je rekao... 100% se slazem. rekao je pravu stvar, i Baltar je na kraju oslobođen. i sad tu neki ljudi pricaju o tome kako je Adama (dakle old man) u dusi posten i objektivan pa ga je taj Leejev govor potaknuo na krivi put. mos mislit. ovo mi je bio bas dobar primjer i toga zasto volim Adamu kao lika. nije on glasao oslobađajuce zato sto je uvidio da Baltar nije kriv (na krjau krajeva jedini valjani dokaz na cijelom suđenju bilo je Gaetino svjedocenje) ono sto je Lee uspio bilo je potaknuti Adamu da se zapita i da se na kraju slozi s njim: da, ovdje se radi o emocionalnoj stvari. i u takvom slucaju Adama nemoze, bez obzira na dokaze, osuditi Baltara cisto zato sto sumlja da bi takva odluka bila emocionalna. no dobro, sad sam vec zalutao i raspravljam u najboljem slucaju sam sa sobom, tako da... sto me dovodi do "drugog" dijela epizode, famoznog otkrivljenja! e, to je bilo jos bolje od ovog gorespomenutog govora! pocevsi od one atmosfere meteza kad je flota skocila i ostala bez struje, pa preko muzike pa do trenutka kad se nasa nevjerojatna cetvorka nasla u onoj sobi. i onda postaje samo jos bolje! sam izbor cylonskih likova nebih sad ovdje komentirao, djelom zato sto ni sam nisam nacistu sto da mislim, a djelom zato sto time riskiram preopterecenje foruma enormnom duljinom posta, pa cu zato samo preci preko toga... ... i doci odmah do genijalnog, ponavljam: genijalnog Tigha! od pocetka serije dvije su stvari bile karakteristicne za sam kraj jedne i pocetak sljedece sezone: Lee bi dosao u sukob sa Adamom, a Tigh bi dobio svojih "pet minuta slave" i pokazao se u pozitivnom svjetlu. posljednjih desetak minuta ove epizode podpuno je opravdalo tu tezu. njegova reakcija naprosto prekrasno odrazava njegov lik, tako pragmaticna, tako jednostavna u svom izrazu ("go to your posts") a tako duboka u svojem znacenju, donosi i samu poruku koju epizoda svojim krajem donosi. i ta poruka, tako romanticna poruka, kao da se neuklapa u realisticnu stvarnost Battlestar Galactice, a opet je, izgovorena od strane jednog Tigha, tako savrseno pase u seriju. nakon tri sezone prakticki patnje tih likova, tih ljudi usudio bih se reci, mogu komentirati samo: bilo je vec i vrijeme za ovako nesto. naprosto onaj trenutak kada gledatelj, imajuci u glavi sve protekle sezone, naprosto nmoze ostati hladnokrvan, nemoze ostati nedirnut ljepotom ideje koja mu se nudi: svatko ima izbor. ima izbor izabrati tko je. ima izbor izabrati tko ce biti. cylon, covijek, u cemu je razlika? on ce se dici, on ce otici iz te sobe, on ce doci na CIC, on ce stati uz Adamu, on ce biti ono sto je bio cijeli svoj zivot. vojnik. ne covijek, ne cylon; vojnik. i ostali ce se vratiti svojim duznostima. i Lee. pilot. ne civil, ne casnik; pilot. svatko. svatko ima izbor.
|
| pon 12 stu, 2007 10:22 pm |
|
 |
|
Captain
|
 Skidam kapu, svaka vam cast... Monolog vam je na razini onoga Leejevoga monologa... 
| uto 13 stu, 2007 12:10 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
ant... mislis da oni (skrivena 4-torka) imaju vlastitu volju? i sto mislis o samom kraju... mjuzi i zadnjim scenama u svemiru.. mislim na ovaj dio http://www.youtube.com/watch?v=aVI5iSZ4kqM (jos uvijek se najezim pri samom kraju tog dijela
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 13 stu, 2007 1:19 am |
|
 |
|
Captain
|
[quote="Chaky"]ant... mislis da oni (skrivena 4-torka) imaju vlastitu volju?
Uglavnom da... Koliko sam ja skužio oni funcioniraju sasvim samostalno ali u jednome momentu reagiraju nazovimo to refleksno i izvrše svoj zadatak... Mislim da ce sada kada su toga svjesni kako tako izaci sa time na kraj...
| uto 13 stu, 2007 10:23 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
za nastavak gustanja u galactici evo 6 od 7 dvominutnih epizoda koja se djelomicno ispunila rupa izmedju 3. sezone i filmova 1. epizoda http://www.youtube.com/watch?v=pdxRjqeblrs2.-6. epizoda na sljedecem linku zajedno http://www.youtube.com/user/unndomiell

|
| čet 15 stu, 2007 5:58 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
posebno preporucam gledanje trece! je da sam gledao u youtube (ne)kvaliteti, ali CGI izgleda cisto dobro, zasigurno puno bolje od nepostojece kakav je bio u rezistancu (  ) (a i vidimo kako Galactica eksplodira! (ok, nije bas Galactica, ali isto izgleda))
|
| čet 15 stu, 2007 12:44 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
ok, vrijeme za review. RAZOR sto je to Razor uopce?(nadam se da cete preskociti ovaj ulomak, jer ako neznate sto je to razor, onda stvarno... cuvajte me se na sastanku...  ) dakle, Razor je direct to DVD film u trajanju od sat i pol do dva sata. film prati dvije paralelne radnje, prva se bavi Cylonskim napadom na kolonije iz Pegasusove perspektive dok je druga smjestena u sredinu trece sezone te prati prvu misiju Pegasusa nakon sto je Lee preuzeo zapovjednistvo. Film je najprije osmisljen kao "prosirene" dvije epizode, dakle nikada nije postojala mogucnost distribucije u kinima. premijera na SciFi Channelu predvidena je za 24. studenog, dok ce se DVD za reiju 3 (to smo dakle mi) naci u prodaji 26. prosinca. film je iscurio (te se vec sada moze naci na netu) za vrijeme screeninga koji su organizirani u desetak najvecih americkih i kanadskih gradova koji su organizirani kao promidba filma. Razoru predhodi 7 takozvanih Razor flashbackova, mini epizoda u trajanju od oko dvije i pol minute koje nam donose pricu o posljednjoj bitci prvog Cylonskog rata te o Adaminoj ulozi u njoj, o cemu ce kasnije biti rijeci u samom filmu. prve cetiri epizode originalni su materijal, dok su posljednje tri ukomponirane u sam Razor. za pracenje radnje nije neophodno pogledati flashbackove, ali bih ja to toplo preporucio s obzirom na trud i resurse ugradene u proizvodnji istih (CGI je na razini filma, a vidi se i spacefight i "stari" cyloni). ok, sad kad znate o cemu se radi, sljedi moj komentar  najprije upozorenje: sljedeci tekst sadrzi spoilere!dakle, upozoreni ste. najprije da se pozabavim likovima. - prva stvar je jako dobra kombinacija glavnih likova iz serije, sporednih likova iz serije i novih likova (koji se ne pojavljuju u seriji).
dakle, iz serije su preuzeti Lee, Adama i Starbuckica sto je cisto dovoljno da bi se dobio onaj BSGovski feeling. zatim su uzeti i admiralica Cain, Fisk i Gina (sixica sa Pegasusa) koje smo vec upoznali u one tri epizode druge sezone. a glavni lik u filmu je Kendra Shaw koju do sada jos nismo vidjeli. dakle dobra kombinacija koja donosi onu atmosferu iz sredine druge sezone, zadrzava poznato okruzenje i donosi ljepu dozu svjezine.
- druga stvar, Kendra Shaw. lik je genijalno osmisljen, napisan, odglumljen. dusa filma, utjelovljenje "razora" iz naslova, lik na razini Starbuckice ili Adame. od njenog dolaska na Pegasus pod Cainicinim zapovjednistvom, preko sluzenja pod njom pa do pokolja civila na onom civilnom brodu sto definira njen lik u kronoloski kasnijim dogadajima Kendra ostaje dostojni glavni lik filma, sto nikako nije mala stvar kad se uzmu u obzir legende koje se tu jos pojavljuju.
- treca stvar, lik admiralice Cain. meni osobno ako ne najbolji onda definitivno medu prvih 5 sporednih likova u BSGu uopce, i to do sada na temelju tek one tri epizode. Razor je u tom pogledu ispunio sva moja ocekivanja.
ako vas zanima sto se to dogodilo sa Cainicom, kako je dosla od admiralice do ubojice civila (i vlastitih casnika) svakako pogledajte Razor. Cainica uvjetuje ostale likove, snazno utjece na Kendru i u tom pogledu moglo bi se reci da je glavni lik u pozadini filma. u pocetku filma vec se vidi ona recimo to tako "druga" strana Cainice, i kad Kendra dolazi na CIC i ova ju opere, ali onda se onako veselo i zadovoljno nasmije, vidi se ta njena dobronamjernost ispod discipline koju zahtjeva od svojih podredenih. dobra je i ona jedna scena u kojoj ona prolazi hodnikom i bas se vidi taj jedan gotovo bih se usudio reci majcinski odnos nje prema posadi. a tu je i njen prelazak na "dark side". e, da je bar tako Revenge of the S(h)ith izgledao...
- pod cetvrto moram primjetiti i Ginu, odnosno model sixice koji se nalazio na Pegasusu. ljep kontrast u odnosu na Baltarovu Sixicu, prosto osvjezavajuce. nema "i love you Gaius" sranja, nema one vec tako isfucane brije o monoteizmu. dakle, moze ona biti i neiritantna kad hoce.
jedino sto bih mozda zamjerio nepostojanje je eksplicitnijih scena izmedu nje i Cainice, to bi svakako bilo zanimljivo za pogledati
to bi bilo to sto se likova tice, sad da kazem koju rijec o prici vezanoj uz cylonski napad na kolonije i dogadaje na Pegasusu koji su usljedili. primjetio sam da ljudi u vezi ovog djela zamjeraju sto se "nije nista novo otkrilo". osobno smatram da je ovo netocno. istina, dogadaji poput bijega skokom "u prazno" (bez prethodnog izracunavanja), ubojstva prvog XOa, ubijanja civila te zlostavljanja Gine bili su od prije poznati. ali oni su tek spomenuti, ispricani, ne pokazani. nismo znali ni kako ni zasto su se dogodili, i to je upravo smisao Razora: da ponudi odgovor na ta pitanja. jer, barem meni, je vaznije vidjeti kako se nesto dogodilo nego jednostavno znati da ce se to dogoditi. ali bilo je tu i novih stvari, recimo odnos Cainice i Gine koji je objasnio toliko toga. no, idemo redom. - prvi napad cylona i bjeg Pegasusa.
u ovom djelu price zaista nismo saznali puno vise nego sto smo do sada znali, ali ovdje u pocetku je bilo vaznije upoznati likove nego razradivati nekakvu perverzno kompleksnu pricu. dakle, ovaj dio u pogledu price i nije nesto posebno, cak su mogli malo vise iskoristiti ideju kontraverznosti skoka bez priprema. pa ipak, tu su spektakularni specijalni efekti, eksplozije, raideri koji napadaju, i, kao glavna zvijezda filma, sam Pegasus. sve to izgledalo je prekrasno, vjerodostojno BSG nasljedu.
- drugi dogadaj koji smo ocekivali blo je ubojstvo XOa.
e, tu moram napomenuti da sam ostao razocaran. situacija je bila donekle napeta, i istina je da je bilo potrebno donjeti brzu odluku koju je potom trebalo jos brze izvrsiti, i istina je da je brod bio u opasnosti. ali ja u svemu tome nisam vidio razlog za ubijanje svog prvog casnika i, po onome sto smo vidjeli, prijatelja. scena je nerazradena, ja bi tu jos dodao nekakvi osobni razlog, nekakvu izdaju ili nesto slicno (kao sto je kasnije i vise nego dobro napravljeno sa Ginom). okljevanje u izvrsavanju (upitnih) naredbi nije po mom misljenju dovoljan razlog. da je XO pokusao Cainicu smjeniti ili tkao nesto, ajde mozda. ali ovako? ne.
- sljedeca stvar je Ginin put do one zatvorske celije.
e, i to mi se jako sviđa (mozda cak i najbolja stvar u filmu). ima taj osobni element o kojem sam gore pricao, a koji smatram neophodnim u ovakvim situacijama. Ginina izdaja bila je ono sto je totalno pokosilo Cainicu, i ona scena u zatvoru kad dolazi lieutenant Thorne (poznat nam jos iz druge sezone) je predobra.
- i, za kraj, tu je jos ubojstvo civila.
e, to je bilo nesto novo. scena je jako ljepo povezana sa Kendrom, predstvavlja kulminaciju njenog recimo to tako "pada" (ijako ja to nebih tako nazvo). onaj trenutak kad svi stoje tamo u redu i onaj jedan marican ponavlja "what are we doing here", i pogled koji mu je uzrvatila je predobar. i Fiskova faca kad je pucanje pocelo. i super mi je kako je taj događaj u biti ukomponiran u cijeli fil, dio po dio, i kako se tek na kraju vidi sve sto i kako se dogodilo. jako dobro zamisljeno, realizirano. gluma je predobra. i one scene kad hodaju kroz onaj plavkasti zamraceni hodnik sa svjetlom iza leđa... (joj, idem sad opet pogledati taj dio!)
a sad komentar radnje koja se odvijala "u sadasnjosti", odnosno u sredini druge sezone, nakon Leejevog preuzimanja zapovjednistva nad Pegasusom. - kao prvo, moram pohvaliti tematiku nastanka cylona.
to je nesto sto me zanimalo jos od trenutka kada su se (tamo u trecoj sezoni) prvi put pojavili hibridi i prica o njima, a poslje nije vise bilo govora o tome. dakle, tema je podpuno pogođena. doznajemo o tome kako su nastali cylonski ljudski modeli, ali i ne samo to, otkrivamo i pozadinu cylonske religije (kad onaj Hybrid kaze da ga njegova djeca smatraju bogom)
- sljedeca stvar koja upada u oci pojavljivanje je starih cylonskih modela.
e, to mi se i nije svidjelo. s razlogom su u miniseriji napravili move modele. ovi stari izgledaju u najmanju ruku smijesno, o neuvjerljivosti da i ne govorim. mogli su ih barem malo unaprijediti. no dobro, mogu razumjeti da su htjeli ostati dosljedni miniseriji u kojoj vidimo da su u vrijeme prvog rata cyloni izgledali tako, ali to nemjenja moje nezadovoljstvo.
- sto me dovodi do Hybrida.
na samom kraju filma Kendra dolazi k njemu i on joj kaze da ju je ocekivao. ok, ako on kao zna buducnost ili tako nesto onda mu i nebi trebalo biti drago s obzirom da ona nosi sa sobom atomsku bombu koja ce ih oboje raznjeti u komadice. mo dobro, nek mu dube, mozda je suicidalan gad. onda nabaci onu pricu kako je on bog, dobro, to jos i moze proci (Baltar bi lako mogao za sebe tvrditi isto ). i onda kaze kako ce Starbuckica odvesti covjecanstvo u propast. ok, to bi mu ja kao globalni moderator odmah obrisao jer je totalni off topic, no nek mu bude. ali najnelogicnija je stvar to sto, nakon sto joj to kaze, i nakon sto Kendra sad ide javiti to Leeju on ju ponovno jamma! mislim, koja mu je to fora reci joj tako nesto i ond ajoj ne dozvoliti da to javi drugima?! i zasto joj je to uopce govorio, nije da ce njoj samoj taj podatak biti od neke velike koristi, ionako je vec prakticki mrtva. a nije ni da ju je to nesto narocito pogodilo, ionako je Starbuckicu poznavala tek par dana. no dobro, ajde, nije to los teaser za 4. sezonu, ali su ga stvarno nespretno ukomponirali. mogli su to puno bolje izvesti.
i sada jos par opcenitih obzervacija: - najprije jedan veci minus: pojedini likovi govore frfljavo za poluditi!
Kendra je rekao bih najgora u tom pogledu. ijako se covjek privikne s vremenom, na pocetku ju je stvarno tesko za razumjeti. i Lee je standardno tih i frfljav. njih dvoje u kombinaciji su koma. ali nije to jos najgore. najgori je ona Hybrid. taj lik stvarno nezna govoriti. morao sam dvaput preslusati i jos uvijek nisam ulovio svaku rijec. no dobro, sad bi vec trebali negdje biti dostupni nasi titlovi, tako da to i nije neki (pre)veliki problem.
- jos jedna zamjerka koju imam je na odnos Kendra - Starbuckica.
Starbuckicino neslaganje sa XO-om viđen je vec i vise nego dovoljno u samoj miniseriji, o daljnjim sezonama da i ne govorim. i zastita jednog Adame je vec viđena. tako da mislim da bi film prezivio i bez tih par scena u kojima su se njih dvije zakvacile. ijako ni ovako to nije neki preveliki minus, samo smanjuje originalnost.
- ideja "razora" i onaj Cainicin govor u kojem objasnjava Kendri njeno promaknuce je fenomenalan.
u sebi donosi objasnjenje glavnog lika i na neki nacin filozofiju koju oslikava cijeli film. da ne pricam vise o tome u prazno evo citata: "You are capable of setting aside your fears, setting aside your hesitation and even your revulsion. Every natural inhibition that, during battle, could mean the difference between life and death. When you can be this, or as long as you have to be, then you're a razor."
i jos par screenshotova za kraj (enjoy  ):  razor  Cainica i XO  Kendra Shaw  Gina  Pegasus se izvlaci iz goruceg doka  Cyloni pwnaju brodogradiliste  Lee je dobio brod, Lee je faca  XO je dobio u bulju  Fiskova faca nakon sto je Kendra pucala u civile  stari raideri  novi-stari cyloni  Hybrid melje gluposti
|
| ned 18 stu, 2007 5:21 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|