Sada je: pon 31 kol, 2026 11:21 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća
 kako smo nastali 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Re: kako smo nastali
buco je napisao/la:
@max pa i bilo bi neobicno za mislit da smo sami u tom beskraju zvijezda , galatika ..i ca ja znan....
Da je bilo "neobicnih" pojava , zapazanja pilota civilnih i vojnih zrakoplova ..bilo je ...!

kao sto sam i reko...vjerujem da tu ima necega... aliena itd. (samo ne znam dal ima i trenutno ili je bilo samo u proslosti) jer jednostavno ima previse nerazrijesenih pitanja...
buco je napisao/la:
To nemora znacit automatski ni da sve sto nemozemo objasnit da je odma Vanzemaljski "starship"..ali kazen jos jednom ..najvise su konfuziji i nepovijerenju doprinjeli bas oni koji su po prirodi stvari to trebali iskreno pokusat objasnit ..
No oni su da zadovolje pozicije i politiku izabrali laz u koju su se sami brzo zapetljali ..naravno to su docekali neki kojima su neke druge stvari u naumu a ne NLO i iskreni dijalog , promatranje , rasprava ..vec novac , osobna promocija ...isl. , i tu smo di smo .... nigdi ni na nebu ni na zemlji ....

e s ovim se potpuno slazem
buco je napisao/la:

A u tvojin postovima nisan primjetiaja ni jednu rijec koja bi dala i naznaku sumlje u gresku " idola" zato se nemoj iscudjvat @eraseru sta on svoje idole isto tako grcevito brani ka i ti svoje ....istina je njegdje oko vas , tko zna ....!? :wink:

pa kak da dam naznaku u sumnje "idola" kad su moji "idoli" znanstvenici, a ne politicari i vojska -koji su uveli najvise konfuzije, kao sto si i sam napisao gore... smatram da su u toj prici znanstvanici manje krivi od njih i da i dalje pokusavaju doci do konacnog objasnjenja
A da znanstvenici znaju pogrijesiti... to znam jaaako dobro! To i sami priznaju!

uto 16 lis, 2007 11:57 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Max je napisao/la:
pa kak da dam naznaku u sumnje "idola" kad su moji "idoli" znanstvenici.........

Na njih san i mislio pod "idoli" ! ..no ... vijerujem da je bilo jakih pritisaka od politike [ vojska je samo "cekic" politike ] i mislin da su kad su vidili di ce ih to odvest trebali rec , dosta ....no nisu...i mislin da su tu najvise pogrijesili ..!

Ali posto je ljudski grijesit ....cekamo napokon pojasnjenje ....iako vjerujen da bi ovi pak "drugi " od toga napravili "festu" ipak bi trebalo rec sto je bilo u nekim ne bas tako jasnim slucajevima "neobicnih pojava" ... !

Ili da pitamo Quarka on je bia tamo ! :lol:
Zanimljiva epizoda koja bas oslikava na zanimljiv nacin odnos politike i znanosti u zamucivanju stvari ...iako je tu ipak znanost "popustila"..i bar malo pomogla....! :wink:

Pozdrav

Malih zelenih 24

Tehnika Pucanstvu !

sri 17 lis, 2007 12:11 am
Environmentalist
Environmentalist

prema vašem mišljenju, mi smo primarno ili sekundarno kopneni organizmi? primarno bi značilo odmah smo na kopnu od početka, a sekundarno da smo se razvili iz morskih praorganizama (ne nužno trilobita).

sri 17 lis, 2007 2:49 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

modesty blaise je napisao/la:
prema vašem mišljenju, mi smo primarno ili sekundarno kopneni organizmi? primarno bi značilo odmah smo na kopnu od početka, a sekundarno da smo se razvili iz morskih praorganizama (ne nužno trilobita).
jel pod "mi" mislis na zivotinjski svijet opcenito ili samo na covjeka (koji se kao razivio od majmuna) ?

sri 17 lis, 2007 11:57 am
Profil ICQ
Environmentalist
Environmentalist

čovjeka. bilo od majmuna, bilo od aliena, bilo od nekog trećeg.

sri 17 lis, 2007 12:45 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

MB je napisao/la:
prema vašem mišljenju, mi smo primarno ili sekundarno kopneni organizmi?.........

Kojem "nasem" misljenju ? mos to pojasnit .......!? :?

A drugo ja se osjecan ka "riba u vodi" ...... :mrgreen:

Ah...da... neki su samo komentirali Darwinovu hipotezu ...neki osporavali , a neki zagovarali ...pa sad pojam "mi" bas i ne stoji .......malkice ga rasclani...ko svaki dobar kemicar ....! :wink:

Pozdrav

Analiticka 2

Tehnika Pucanstvu !

sri 17 lis, 2007 1:37 pm
Environmentalist
Environmentalist

konkretno...čovjeci. napisala sam u postu prije tvog. :P

sri 17 lis, 2007 3:19 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

a mislis na "hju maannneee" , svekoliko pucanstvo ...!? jel prema vasen ja san razumi ka nas koji diskutiramo na forumu ..!?

vidin da si @maxu odgovorila za "mi" ali nidgje ne vidin da si odgovorila za izraz "prema vasem misljenju"...pa cekan brzi odgovor !
Kojem " nasem misljenju"....." ak ti ni tesko .... :wink:

Pozdrav

Godotova 77

Tehnika Pucanstvu !

sri 17 lis, 2007 4:32 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

pa ja sam poprilicno uvjeren da smo nastali evolucijom na zemlji -od nekakve vrste majmuna koji su vec zivjeli na kopnu... (dakle to bi bilo -primarno kopneni organizmi ak sam dobro shvatio) a od kud su se razvili majmuni je druga prica :)
naravno, mogla je bit upletena neka treca sila u nasu biolosku evoluciju, nemrem to iskljucit..
al brijem si da ono kaj je nas naglo izdvojilo od svih ostalih organizama je pojavljivanje socioloske evolucije... tj. kad se razvila sociologija koja je drugacija nego u zivotinjskom svijetu, onda smo najedamput mogli postat dominantni... i za to ne trebaju bit upleteni nikakvi alieni :)

sri 17 lis, 2007 6:23 pm
Profil ICQ
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Max je napisao/la:
....pa ja sam poprilicno uvjeren da smo nastali evolucijom na zemlji -od nekakve vrste majmuna koji su vec zivjeli na kopnu...

Moje iskustvo s takon izjavon je bilo "kobno".. :evil:
Mlad i nadobudan klinac izjavi san mami ,kad san dosa iz skole , posnosno da znam odkud sam posta i ..mos mislt sta me trefilo ..dobija san jednu " poli uha " da mi vise ni padalo pamet pricat kak smo postali od majmuna .... jedino u skoli , na sigurnom , ..moga san tupit .."cinjenice" ..o majmunskom porijeklu ... :lol:

Dobro da na vjeronauku nisam tako sto izjavija ..:? :mrgreen:

A sad dal je sociologija uvjetovla da se covik razvije od majmuna u covilka ili je sociologija samo prirodni slijed dogadja..hmm.. mislin ovo drugo ipak...
Ovladavanjem nekih malih "tajni" prirode covik je pomalo napredova i razvija se ..dali je bilo "pomoci sa strane" to neznam i to je prostor koji se najvise koristija za ubacivanje ne malog broja teorija koje nisu pobijale evoluciju al su tvrdile da je ona malo "potpomognuta izvana" .....
kombinacija je bezbroj no principielno su 4 najjace :
1 religijska objasnjenja postanka zivota
2 Darwinova teorija evolucije
3 ova na pol Darwinova na pol "vanzemaljska"
4 potuno "vanzemaljska" [ tu imju 2 kraka ]
A : sav zivot je donesen izvana
B: najcesca , samo je covik "skrojen izvana " unosenjem DNA

Eto ja mislim nakon pracenja te teme da su to najzastupljenije hipoteze ...imaju svojih nijansi ali ...mogu se tako grupirat .

Pozdrav

Snajderska 66

Tehnika Pucanstvu !

sri 17 lis, 2007 6:58 pm
Environmentalist
Environmentalist

maX je napisao/la:

pa ja sam poprilicno uvjeren da smo nastali evolucijom na zemlji -od nekakve vrste majmuna koji su vec zivjeli na kopnu... (dakle to bi bilo -primarno kopneni organizmi ak sam dobro shvatio) a od kud su se razvili majmuni je druga prica :)
naravno, mogla je bit upletena neka treca sila u nasu biolosku evoluciju, nemrem to iskljucit..

ako smo nastali od majmuna onda smo kao i oni sekundarno postali kopneni organizmi jer se život razvio u vodi pa prešao na kopno. primarno kopneni organizmi bi značilo da nismo nastali od majmuna, nego da su nas alieni dobili u labosu. ali recimo, može postojati sekundarno vodeni organizam - kitovi, tuljani...morski sisavci.

sri 17 lis, 2007 7:13 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Da to primarno/sekundarno [ ince obveznaica u osnovnoskolskog programa] je dio Darwinove teorije evolucije ...tj hipoteze ...!
A to implementira da bas i nemora tako bit .. teroja je supljikava ...!
Ak nizi zaboravila ..a ti pricas ka da je ona 100% potvrdjena .... :wink:

Za prelazak s mora na kopno je koristen skelet ribe [resoperke mislin] uhvacene u juznoafrickim vodama ..
Al san bio citao neke clanke znanstvenika koji se bas i ne slazu da je to "kljucni" moment i dokaz prelaska zivota more/kopno... itd....!

Pa bi bilo dobro da svoje stavove izrazavas "opciono" a ne "apsolutno" !

Pozdrav

Ulica sedmog dana 88

Tehnika Pucanstvu !

sri 17 lis, 2007 8:16 pm
Environmentalist
Environmentalist

nije apsolutno.dvije opcije su ponuđene. :P

inače...kad sekvenciraju genom svake vrste jednog dana tek će se onda saznati prava istina tko je kome u rodu i tko je od koga nastao. sad se može zaključivati samo na temelju anatomskih sličnosti i metode određivanja starosti, recimo C14. darwin je na temelju promatranja mogao zaključiti o specijacijama, efektu uskog grla i sl i time objasniti prirodnu selekciju. ostalo je mogao samo nagađati. puno su oni pričica slagali. neke su bile presmješne, kao ona Lamarckova o tome kako je žirafi narastao tako vrat - htjela je jesti lišće sa visokog drveta pa se istezala i vrat joj je narastao

sri 17 lis, 2007 8:26 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

primarno kopneni organizmi bi značilo da nismo nastali od majmuna, nego da su nas alieni dobili u labosu. ali recimo, može postojati sekundarno vodeni organizam - kitovi, tuljani...morski sisavci.

je, onda smo sekundarno kopneni po meni :)

:) ovak, na prvi pogled bi reko da su kukci primarno kopneni organizmi... TA GAMAD... RUZNA!!! KO IH JE IZMISLIO? DA GA ZASORAM!

sto se tice evolucije, nisam bas cuo za neke uvjerljive "supljine"
Inace, u znanosti rijec teorija oznacuje model koji se moze testirati (pokusima) sto evolucija i jest po meni
teorija u zargonu ima malo drugacije znacenje.. pa onda dolazi do nesporazuma

sri 17 lis, 2007 8:51 pm
Profil ICQ
Environmentalist
Environmentalist

za testiranje evolucije mogu poslužiti samo neki organizmi koji se jako brzo razmnožavaju, recimo vinske mušice. čovjek nije pogodan materijal za promatranje. previše je vremena potrebno.

sri 17 lis, 2007 9:02 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 231 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: