| Autor/ica |
Poruka |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
 Vulkanci & Ljudi
Vulkanci su humanoidna vrsta podrijetlom s planeta Vulkan u sustavu 40 Eridani. Vulkanci su prije 2000 godina bila vrlo nasilni i ratoborni, sve dok njihov najveći filozof Surak nije postao popularan sa svojom filozofijom da je jedini spas od uništenja odrješenje od osjećaja. Nakon krvavog građanskog rata u 4. st. pr. Kr. između Surakovih pristaša i protivnika, na Vulkanu je konačno zavladalo blagostanje i mir. Slijedio je dug proces obnove društva i odrješenje od osjećaja koji umalo da nisu upropastili njihovu civilizaciju. Nakon 1000 godina oporavka, Vulkanci su krenuli u istraživanje svemira. Sredinom 1950ih su počeli nadgledati razvoj ljudi i njihovo otisnuće prema zvijezdama. To je bilo i razdoblje kada su stupili u prvi kontakt s Andorijancima. Prvi kontakt je bio obećavajući, ali je stanje uskoro eskaliralo u hladni rat dug 200 godina. Povijesni trenutak za ljude je bio 2063. godine, kada su Vulkanci stupili s njima i prvi kontakt kod mjesta Bozeman u Montani, SAD. Vulkanci su pomogli ljudima u izgradnji društva, razorenog nakon 3. svjetskog rata. Zapravo Trek bez Vulkanaca ne bi bio Trek. Mislim da su oni jedna od vrsta bez koje Trek ne bi bio takav kakav danas je! Pa pogledajmo samo utijesaj Spocka na TOS 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| sub 07 srp, 2007 8:08 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Vulkanci & Ljudi
...zar samo Spocka... ? ...meni su svi Vulaknci bili fora...
...i Tuvok , i T'Pol, Vorik , Soval, Surak, ... i ostala manje poznata ekipa...
| pon 09 srp, 2007 1:57 pm |
|
 |
|
Predsjednica
Pridružen/a: pet 05 svi, 2006 7:11 pm Postovi: 2008 Lokacija: where no WOMAN has gone before.... Spol: Ženski Naj Serija: TOS Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Human
|
ma i ostali su odlični no Spock je ajmo reć otac Vulkanca u ST-u...on je prvi pokrenuo tu Vulkanomaniju 
_________________ Yeah, I am harsh. I'm also demanding, stubborn, self-sufficient, and always right
|
| pon 09 srp, 2007 3:33 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
a uz to se i tda pali na njega hihihihihi 
_________________ njanjanja
|
| pon 09 srp, 2007 8:47 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
odlični su mi vulkanci. već sam komentirala da mi se jako sviđa njihov stav prema svemu i što sve gledaju s logične strane. pogotovo zaključci. možda su hladni, al zar je to bitno? nije to marisol pa da se neprestano događaju ekplozije emocija u seriji/filmu. kad bi birala rasu, bila ih vulkanka. ili Q. 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 10 srp, 2007 12:44 am |
|
 |
|
Predsjednica
|
Vulkanci su zapravo prije bili jako slični ljudima dok nisu naučili savladavati svoje emocije
|
| uto 10 srp, 2007 1:45 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
modesty blaise je napisao/la: odlični su mi vulkanci. već sam komentirala da mi se jako sviđa njihov stav prema svemu i što sve gledaju s logične strane. pogotovo zaključci. možda su hladni, al zar je to bitno? nije to marisol pa da se neprestano događaju ekplozije emocija u seriji/filmu. kad bi birala rasu, bila ih vulkanka. ili Q. 
...jesli li i to Vulkanka u trek svemiru? ...ili poluvulkanka? ...ili nešto treće?
| uto 10 srp, 2007 3:28 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
uh, što me otkrilo? a, nisam ni sliku stavila 
|
| sri 11 srp, 2007 11:04 pm |
|
 |
|
Predsjednica
|
Vulkanci su doista fascinantni...Mislite li da bi ljudi jednog dana bili sposobni funkcionirati koristeći logiku? 
|
| pet 13 srp, 2007 1:41 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Ted;DeA je napisao/la: Vulkanci su doista fascinantni...Mislite li da bi ljudi jednog dana bili sposobni funkcionirati koristeći logiku?  Mislis kao Vulkanci, suzbijajuci emocije? Tesko. Emocije su jedna od najvaznijih stvari koje nas i cine ljudima. Sumnjam da bi itko zelio zivjeti u sustavu slicnom onom u Equilibrijumu 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 13 srp, 2007 2:13 pm |
|
 |
|
Environmentalist
|
Gul Remal je napisao/la: Ted;DeA je napisao/la: Vulkanci su doista fascinantni...Mislite li da bi ljudi jednog dana bili sposobni funkcionirati koristeći logiku?  Mislis kao Vulkanci, suzbijajuci emocije? Tesko. Emocije su jedna od najvaznijih stvari koje nas i cine ljudima. Sumnjam da bi itko zelio zivjeti u sustavu slicnom onom u Equilibrijumu  vjerovao ili ne, već smo živjeli no, mislim da će jednog dana i već za par godina biti isto kao i u Farenheitu (po njemu je snimljen Equilibrium, ali je izbačeno ono na što ja mislim), da će skoro svi ljudi misliti kolektivno samo na zabavu i razmišljati onako kako im nameću mediji.
|
| pet 13 srp, 2007 6:19 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
modesty blaise je napisao/la: no, mislim da će jednog dana i već za par godina biti isto kao i u Farenheitu (po njemu je snimljen Equilibrium, ali je izbačeno ono na što ja mislim), da će skoro svi ljudi misliti kolektivno samo na zabavu i razmišljati onako kako im nameću mediji. Ne bih se kladio na to, no zasigurno necemo zavrsiti ko Vulkanci. Iskreno, da mogu birati izmedju istrebljenja i vulkanskog nacina zivota, mogu ti reci da bi dobro razmislio...
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| sub 14 srp, 2007 1:30 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Vulkanci su legende E da i pokazuju emocije samo u manjoj mjeri od ljudi , nisu oni cista logika
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 27 sij, 2008 12:24 am |
|
 |
|