Sada je: čet 24 ruj, 2026 7:21 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 271 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Sljedeća
 DS9 
Autor/ica Poruka
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
sve sto cu (ponovno) reci je: In the Pale Moonlight, 6x19

btw, to mi je jedna od najboljih DS9 epki.

sri 14 lip, 2006 12:31 am
Profil ICQ Web stranica
Njegova Debela Eminencija
Njegova Debela Eminencija

Tako sam pročitao na netu i vidio da je rečeno u DS-u. A i moje je osobno mišljenje da je, tko zna zašto tako mislim. :?:

Pa, poslije onog debakla sa Founderima, vise niti Obsidian Order ni Tal' Shiar nisu neke
mocne organizacije. Gradjanski rat i pad vojne hunte na Kardasiji, te pobuna Remanaca su jasni pokazatelji raspada obaju obavjestajnih sluzbi.

sri 14 lip, 2006 7:30 pm
Profil Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Arogancija im je došla glave. To mi je bilo nekako teško probavljivo. Dvije vrhunske tajne službe izgleda nisu obavile špijunažu kako treba kad su doživjele takav gaf i nasjele na trik Foundera. Takva blamaža nije slična ni jednima ni drugima. Bez obzira na nijhovu beskrajnu aroganciju, bilo mi je bezveze da pošalju na misiju sve svoje elitne agente i dožive takvu neslavnu propast.

sri 14 lip, 2006 8:31 pm
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Bez obzira na nijhovu beskrajnu aroganciju, bilo mi je bezveze da pošalju na misiju sve svoje elitne agente i dožive takvu neslavnu propast.

ili mi samo mislimo da je bilo tako?

sri 14 lip, 2006 9:46 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

sri 14 lip, 2006 9:54 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

sve sto cu (ponovno) reci je: In the Pale Moonlight, 6x19

btw, to mi je jedna od najboljih DS9 epki.

Prebrzi tempo gledanja ipak uzima svoj danak. Nisam se mogao sjetiti svega, pa sam pogledao epizodu ponovo. Jednostavno briljantno. Epizoda sadrži sve zbog čega mi je ova serija najbolja u cijeloj Trek sagi. Vrhunska priča, mračna, tajnovita, kompleksna. Garak u punom svjetlu spletkarenja i beskrupuloznosti, pravi moj zemljak. Sisko isto odličan, pokazao je zašto mi je najbolji kapetan u Treku. Vidi se kako je izrastao od sposobnog, ali preplašenog commandera koji je došao za zapovjednika DS9 u pravog jedinstvenog kapetana koji je odustao od lažnog moraliziranja i prestao se skrivati iza uzvišenih načela Starfleeta kao neki kad ne znaju što bi. Umjesto skrivanja, on je svjesno lagao, varao podmićivao i žrtvovao tuđe živote da bi Romulance uvukao u rat protiv Dominija. Znači razmišljao je svojom glavom i slijedio zacrtani čin koji je smatrao dovoljno važnim da bi opravdao sva upotrijebljena sredstva koja su bila potrebna da bi ga se ostvarilo. Legenda. I taj cilj je ostvario uz najmanje moguće žrtve, znači dobro je i prošao. Kad sam još jednom vidio svu perfekciju ove epizode i serije općenito, ježim se od pomisli da mi je slijedeći na repertoaru kvazitrek. :roll:
Svaka čast na izboru, Ant, u potpunosti se slažem. Jedva čekam da odgledam kvazitek i TOS što prije se opet vratim na DS. :D

čet 15 lip, 2006 3:11 am
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant Commander
Lieutenant Commander

:s_clap: \:D/ :s_clap: \:D/ :s_clap: :trekkie:

HUSMOP member

pet 16 lip, 2006 1:15 am
Profil ICQ
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Ipak sam promijenio raspored, Jučer sam počeo gledati kvazitek i izdržao jednu epizodu, jednostavno ne mogu, možda jednog dana uspijem pogledat cijelu seriju, al ne denes. Idemo opet na "Encounter at Farpoint" (cijeli TNG), a onda opet moj top kapetan Sisko. :D

pet 16 lip, 2006 9:38 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Ipak sam promijenio raspored, Jučer sam počeo gledati kvazitek i izdržao jednu epizodu, jednostavno ne mogu, možda jednog dana uspijem pogledat cijelu seriju, al ne denes.

gledaj epizode sa Shranom :lol:
ti kao DS9-ovac moras cijeniti rad legendarnog Jeffreya Combsa.

pet 16 lip, 2006 2:02 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Mogu reći da je Jeffrey majstorski obavio svoj posao u DS-u jer je vrhunski okarakterizirao Brunta i Weyouna koji su mi na vrhu top liste najiritantnijih likova, ali bez nijh DS nebi bio isti. Quarka baš ne volim previše, pa mi je poseban gušt kad se iz ničega čuje odvratni glas: "Brunt, FCA!" :twisted:

pet 16 lip, 2006 5:08 pm
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

i cini mi se da je Combs uz Spinera jedini glumac koji je bas glumio vise likova u isto vrijeme i pritom nemislim na onu foru tipa Riker i njegova kopija, ijako je Combs i to odradio (Treachery, Faith, and the Great River, 7x06), nego mislim na totalno razlicite likove.
ma lik je totalno fora.

pet 16 lip, 2006 5:19 pm
Profil ICQ Web stranica
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Ipak ću se malo liječiti od šoka TNG-om pa onda ponovo pokušati sa kvaziterkom. Mogao bih i bolje proučiti aliena Kramera i paralelnom svemiru. :)

sub 17 lip, 2006 1:29 am
Profil ICQ Web stranica
the Red Viper

Post Re: DS9
topic poput ovog apsolutno NESMIJE pasti u zaborav!

zato, evo par komentara jos jedne epke koju volim pogledati, legendarni:
The Siege of AR-558

dakle, Sisko i ekipa dolaze na AR-558 kako bi im bostavili namirnice za jelo i zalihe jaffa kaksa, kad tamo zateknu neocekivanu situaciju, sezdesetak posto ljudi je mrtvo, prezivjeli jedva uspjevaju odbiti Jem'Hadarske napade. I dok je Defiant prisiljen na povlacenje Sisko, Dax, Bashir, Nog i Quark ostaju na planetu i pripremaju se za veliki Jem'Hadarski napad.

mracna atmosfera obiljezava ovu epku u kojoj, malo za promjenu, gledamo na rat iz perspektive pravih vojnika, a ne starship kapetana. gotovo osvjezavajuci pristup i steta sto toga nismo vise u treku vidjeli.

kulminacija radnje sve do one velike scene predkraj kad Jem'Hadari napadaju jako je ljepo odrađena, a ta sama scena djelo je genija. atmosfera, muzika, slowmotion, Bashir, Nog, ma predobra scena u svakom pogledu.

par slikica:

slika slika
slika slika

i onaj Quarkov citat koji tako dobro opisuje srž epizode:
"Let me tell you something about Hew-mons, Nog. They're a wonderful, friendly people — as long as their bellies are full and their holosuites are working. But take away their creature comforts ... deprive them of food, sleep, sonic showers ... put their lives in jeopardy over an extended period of time ... and those same friendly, intelligent, wonderful people will become as nasty and violent as the most bloodthirsty Klingon. You don't believe me? Look at those faces, look at their eyes..."

sve u svemu, jedna od onih epizoda koje se pamte.

uto 03 srp, 2007 12:18 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

cudno je to... kako je ds9 uspio proci kao trek koji je agresivniji, pun akcije .... dok se vec voyageru i posebno entu to specijalno zamjeralo... sto to jos ima (ili nema) DS9 a da ove druge 2 serije nemaju (imaju) ?

u americi je DS9 prozvan crnom ovcom fransize zbog fokusiranja na rat i tamnu stranu covjecanstva...kod nas je to ipak drugacije

uto 03 srp, 2007 3:44 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

evo, za to je (bar meni) super primjer epkizoda koju sam gore opisao.
i ono sto je Quark rekao, ili tocnije cinjenica da je tako nesto rekao.

jer nije u DS9u poanta bila napraviti akciju, ili nekakvu super-ultra-cool cgi scenu. u DS9u se obrađuje rat, ali u centru pozornosti su ljudi, likovi, pa cak i federngiji (smece jedno :) )

i to je ono sto ja smatram najvaznijim za neku seriju koja tako naginje ka drami (kao sto je to DS9). moraju se likovi imati na umu, mora ih se razvijati, mora ih se dovoditi u nove situacije, nova iskusenja, do krajnjih granica izdrzljivosti.

i DS9 je to, imho, postigao. i da on tematizira rat, i da tu ima akcijskih scena mozda vise neo u bilo kojem treku, i da tu smo vidjeli epske bitke i velike flote brodova kako se saljecu jedne na dgure, i fazori, i torpeda, i eksplozije... ali vidjeli smo i jednog Siska, i Jadziju, i Weyouna, i Dukata (i Vindiju :) )

a sto se, recimo, Voyagera tice, on je imao potencijal za dosta igranja sa likovima, i jako dobar razvoj istih, ali to nikako nije iskoristio. najveci problem je "epizoda po epizoda" princip, odnosno ideja da predhodna epka ne utjece na sljedecu. i na taj nacin su si vise manje unistili sav potencijal za razvoj likova jer bi u svakoj epizodi (ako bi se uopce upustali u to) kretali odpocetka, i sa novom epkom sve to stavljali pod tepih.

a Ent je (po meni) trek najslicniji DS9u (mislim prvenstveno na 4, a i 3. sezonu, kada je Ent dobio svoj karakter) jer se dosta radi sa likovima, pa ipak tu ostaje onaj problem zanemarivanja. tako smo na kraju imali trojac Archer, Trip i T'Pol (+ Phlox, recimo) koji su bili izgrađivani i koji su se razvijali, a svi ostali su zaostali (manje ili vise) sto se u najvecim razmjerima ocituje u liku Travisa, sutljivog kormilara koji jedva da je na kraju imao 2-3 rijeci po sezoni.

i u tome je DS9 opet bio jak, jer je imao velik broj ponavljajucih likova + standardnu postavu o kojima se jako brizljivo brinuo, koje je njegovao, koje je razvijao. jer kad jednom dopustis da ti se lik poTravisuje onda ga slobodno mozes ubiti, od njega nema vise koristi. a DS9 to svojim likovima nije dopusta.

uto 03 srp, 2007 3:59 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 271 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: