|
Sada je: čet 20 kol, 2026 11:31 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
T'Grel je napisao/la: Kakvog smisla onda ima kanon ako nije logičan. pa kanon je svojevrsan skup cinjenica uspostavljen u nekoj seriji. pomocu njega serija zadrzava kontinuitet, on ju formira u povezanu cjelinu. kanon povezuje i ispreplice radnju epizoda, price i likove, mjesta i događaje. bez kanona tesko da bi se mogla napraviti serija kao sto su to trek serije. T'Grel je napisao/la: NX nije spomenut u ostale četiri serije jer jednostavno nije ni postojao!
kakve sad pak ovo ima veze sa icime?
(molim te nemoj odgovoriti na ovo gore pitanje jer bi rasprava opet vrlo lako mogla skliznuti u dobri stari ent (ni)je trek. unaprijed hvala)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 28 svi, 2007 12:58 am |
|
 |
|
Captain
|
Hocu... necu... ma hocu, ionako mi se ne da uciti, ima jos do jutra.
T'Grel je napisao/la: Genovu osnovnicu da TREK UVIJEK MORA IĆI NAPRIJED Ne kronoloski vec ideoloski. Masis poantu. Nije Gene rekao da Trek mora ici dalje i dalje u buducnost i da je heretik onaj koji snimi epizodu iza 2264. godine. T'Grel je napisao/la: Što je za vas kanon u Star Treku? Kako ga doživljavate? Prvo, pusti skup cinjenica, brojeva, podataka i dogadjaja... na suhoparnoj razini. Drugo, konzistentnost, lijepo je vidjeti povezivanje serijala, neke sitnice kojih se scenaristi sjete... ono, dobije se dojam da netko fakat radi pricu, a ne dere epizode jednu za drugom dok ne zavrsi sezona (hint: prva i druga sezona Enterprisea). Nije najvaznija stvar na svijetu, ali ipak je glupo gledati kako Borg i Ferengiji secu federacijskim brodom parsto godina prije nego ce ovi biti sokirani kad ih vide. Rusi ukupni dojam. Mr.bobo je napisao/la: ...nisu ni pogledali 3 i 4 sezonu koja definitivno ima sve trekovski što je potrebno... i to moraju prihvatiti čak i njihovi "visoki" kriteriji !!! Treca? Sto? Napucavanja i natjeravanja? Kewl je to i sve, ali cetvrta se konacno priblizila onom sto je Enterprise trebao biti. Mr.bobo je napisao/la: ...daj pogledaj jednu od najboljih sezona u startreku, gdje se ne biraju sredstva da se dođe do cilja... Star Trek i cilj opravdava sredstvo... neidu zajedno. T'Grel je napisao/la: Ili da ENT NX rasturi neku maglicu koju ni Soverign ne može rasturit?! Gdje je tu logika?! Gle, onda je Voyager majka nekanona, to su scenaristicka prese*avanja... BTW. NX rastura maglicu? Kak' Denebulation Kitom (TM) (R) (sva prava pridrzana) v1.3 sa SP3? T'Grel je napisao/la: Kakvog smisla onda ima kanon ako nije logičan. NX nije spomenut u ostale četiri serije jer jednostavno nije ni postojao!
Sad ga vec ______. Nije ni Ent-E spomenut u The Sacred Four Series (C), pa eto ga u tvom sigu, nije ni Phoenix bio spomenut kao takav u nekom od cetiri serijala, pa eto ga, odwarpao je svoje.
_________________ I had a life once, but I lost URL.
|
| pon 28 svi, 2007 1:24 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Krešo je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...nisu ni pogledali 3 i 4 sezonu koja definitivno ima sve trekovski što je potrebno... i to moraju prihvatiti čak i njihovi "visoki" kriteriji !!! Treca? Sto? Napucavanja i natjeravanja? Kewl je to i sve, ali cetvrta se konacno priblizila onom sto je Enterprise trebao biti.
...a napucavanja i natjeravanja je i bilo u Voyageru i DS9-u... ...pa se nitko nije bunio na to...
...nedostatak scenarističkog puta u prve dvije sezone pretočen je samo u 3...
...no , četvrta setona je isto ultra zanimljiva... osim naravno,banalnog završetka...
| pon 28 svi, 2007 9:18 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Krešo je napisao/la: The Sacred Four Series
Ovo mi se sviđa i od sada ću koristit skraćenicu TSFS kada govorim o TOS-u, TNG-u, DS9-u i VOY-u. 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 28 svi, 2007 1:16 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..Kako, gad dammit, nije vezano za kanon?! Ako je slabiji onda ne može uništiti nešto što i sam Soverign ne može?! Kanon je logičan, a u ENT-u to nije. .."
Kanon uopce nije logican ... nemora zancit ak je jaci da je mocniji , uostalom moc proizlazi is znaja , a katkad je ono vezano na dosjetke na terenu , dobre ideje ...uostalon tu do izrazaja dolazi sposobnost i kreativnost posade ..itd... sijeti se brojnih epizoda u cijelom ST serijalu kad se jaci protivnik , po tvojim mjerama , mora povuc ..kako to !? logicki objasnit ako "jacinu" gledas na taj nacin !?
Prvo sam sebi definiraj pojmove , rascisti u svojoj glavi i sam sa sobon sto os rec... pod taj "kanon" pa onda reci "nemoj skocit pa rec hop" ....
@chaky o scenaristickim "varijacajma" na temu sam vec nesto pisao , nekim se more "progledat kros prste " , bar mi se tako cini jer su kratke i nemaju utijecaja na na nis posebno ..dok neke zadiru malo vise u "opstanak" zemljaka .
Naprimjer slucaj Borg u TNG ..koji po meni daleko najveca scenaristicka lakrdija , veca i od one u VOY ili ovog promasaja s Borgom u ENT [ u dvije epizode ak se ne varam , nis posebno ] ..
No u svakoj od serija naci cemo neobicnih stvari cak i za SF ali ... nisu toliko iritantne da bi ugrozile opstanak flote ili federacije ili jednostavno "Earth" ka majke svih tih "intergalaktickih udruga" .
Vijerojtno se oni drugi nebi sitili udruzivat da nema nas pucana .. malo su ka zaostali ..a sta ces bog je nasoj strani [ prije mi se cini da je to Geneov kanon ] iako je meni osobno smijesan ali.. je razumljiv jer tko bi gleda ST da nema "zemljaka" u njemu .!?
Na kraju se sve ipak svodi da si sam onaj koji gleda ST odredi sto smatra dosljednim a sto ne ..sto ce tolerirat , sto nece .... sto je po njemu "logicki" a sto nije ..iako u fikciji neznam koliko se moremo bas bukvalno pozivat na logiku , zato sam se ja pozivao kod "kritike" slucaja Borg u VOY i ENT na "scenaristicku nedosljidnost " odnosno "scenaristicku smijuriju" a ne bas na logiku , iako je koristena ta rijec "logika" da se stalno ne utipkava taj izras koji je dugacak ali je jasno receno na sto se misli.
Mislimn da je bezpredmetno uopce raspravljat o kanonima , ali ako si netko zeli , sam sebi , uvest kanone pa nek si uvede ..i amen ! 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 28 svi, 2007 2:03 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
buco je napisao/la: Mislimn da je bezpredmetno uopce raspravljat o kanonima , ali ako si netko zeli , sam sebi , uvest kanone pa nek si uvede ..i amen ! 
...tako je... !! (evo slažem se s Bucom... )
...kome treba kanom nek si ga uzme doma... i "amen"... ...meni ne treba... 
| pon 28 svi, 2007 2:12 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
fascinantno...
Mr. Bobo... sto bi rekao na epizodu u kojoj Enterprise NX-01 potegne warp koji je mnogo brzi od maximalnog warpa Kirkovog enterpisea samo zato jer su u strojarnici bili izvukli maksimum iz motora? Da li te nebi cudilo zasto onda Kirkov enterprise ne moze postici toliku brzinu 100 godina kasnije? Ili bi te bilo briga za to i nebi se opterecivao time?
pa ST nije "outer limits" ili "zona sumraka" da je svaka epizoda u potpunosti neovisna o prethodnoj... u ST-u se gradi velika prica i razvija bogati ST svemir koji jako povecava dozivljaj serije... a ako se uopce nebi drzali kanona (ja cu se zadrzati na tom izrazu... naviknuo sam se na njega) onda nebi imali nista od tog ... imali bi npr. 700 epizoda ST sa razlicitim kapetanima enterprisea u svakoj epizodi/sezoni bez ikakvog objasnjenja. I to bi mozda bila ok serija, ali ni blizu nebi imala toliko poklonika kao sada. Fanovi se nebi imali sa cime igrati
ali dobro... vama pridrzavanje prije postavljenih "cinjenica" nije vazno za potpun dozivljaj serije... i to puno objasnjava oko izbora Enta za najseriju...
ali svatko ima pravo na svoje misljenje
(ali i ja imam pravo na iscudjavanje ... nadam se)
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 28 svi, 2007 2:31 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"...ST nije "outer limits" ili "zona sumraka" da .."
Pa bas TNG je pokaza koliko je to upravo to sto bi ti tija da nije ... nazalost... bar vi TNGovci po tom pitanju nemate sto prigovorit ni jednoj jedinoj seriji St serijala .
Majka svih lakrdija , i daleko najveca nije malo veci ili manji warp od TOSa u ENT cak ni onaj humopr s Borgom u VOY [ ono je nastavak TNGovske gluposti] vec , najlakrdija ikatd vidjena u STu a to je sukob Fedsa i Borga u TNGu.... Tu je razbijena svak prica o slijedu stvari i stvorena "zona sumraka" za buduce serije .. nazalost ....  Ako je vec netko poteze to pitanje ....nek si jos jednom pogleda taj dio TNGa ja jesan ....
Kad si to objasnite , sami sebi najprije ..javite nam.... pa cemo raspravit o svim manama i "out limitima" ENTa i ostalih serija , filmova ST serijala ...
Pozdrav
Locotus of Borg svemirska W 359 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 28 svi, 2007 2:44 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
buco je napisao/la: ono je nastavak TNGovske gluposti
Možda ovo vadim iz konteksta no ENTovcima je TNG glupost kao i TOS i DS9 dok su s VOYagerom još donekle na ti jer je VOY malo unazadio kanon ali svejedno ide u TSFS.
| pon 28 svi, 2007 2:49 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
T'Grel... da li za tebe ima smisla snimati neku novu ST seriju? Ipak Gene nije nista rekao o nekoj novoj ST seriji... Da li bi po tebi ST trebao ostati na ovome sto je trenutno snimljeno?
Buco... gdje se TNG skvadra igrala sa Borgom? Sto su tocno prekrsili u vezi "cinjenica" sa Borgom?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 28 svi, 2007 2:55 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Chaky je napisao/la: T'Grel... da li za tebe ima smisla snimati neku novu ST seriju? Ipak Gene nije nista rekao o nekoj novoj ST seriji... Da li bi po tebi ST trebao ostati na ovome sto je trenutno snimljeno?
Hm, trebalo bi snimiti ali ne još, još jednu ST seriju koja bi se nastavila na VOY tj. Nemesis. ST je sada dobar kakav je s TSFS-om no trebalo bi još jednu posadu uzeti u kojoj bi kapetan bila žena iz Saudijske Arabije.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 28 svi, 2007 3:19 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
"..no ENTovcima je TNG glupost kao i TOS i DS9 dok su s VOYagerom još donekle na ti ..."
Pa neznam za druge ljubitelje ENTa ali meni je DS9 jako zanimljiv kao i VOY ..TOS nisam gledao [ par epizoda] pa nemogu sudit , ka ti ENTu...
Chaky nije TNG porgrijesija .. kao ni VOY , pogrijesili su scenaristi tj njihov nacin rijesavanja sukoba Borga i Fedsa , koji je u TNGu je gori od "zone sumraka" ...
Pozdrav
Trg BorgQueen 3

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 28 svi, 2007 4:03 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Meni su se zamjerili Troi i Riker jer su gostovali u zadnjoj epizodi ENT-a. Sram nek ih bude! Ali oni su ipak glumci i glume radi love i živo ih zaboli za kanon.
|
| pon 28 svi, 2007 5:16 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
"..........Sram nek ih bude! Ali oni su ipak glumci i glume radi love i živo ih zaboli za kanon. ."
@T'grel ova ti je ok , svaka cast drzis se svojeg do "zadnje kapi krvi"
Da i meni se bas ta epizoda nije dopala ali... eto kad su ih tu strpali stoces..bolje da je Data bija gost u ENTu !!
Jesam ti ja reka .. ti scenaristi su svasta u stanju napravit cak i upropastit ENT stavljajuci ono dvoje iz TNGa ..ali... eto...sta ces..bit ce bolje u nekoj slijedecoj seriji STa .
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 28 svi, 2007 6:45 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
buco je napisao/la: "...covjek je cak stavio navodnike .." Tocno @chaky ali jesi mu procita replay cijeli ili samo "navodnike" ostali dio replay covik prica , zbori , pise ...bez navodnika ....iskreno i ozbiljno ..de malo proditaj , osvijezi si dan ..novin idejama evo ti dio kraja replaya "...da se stalno izmislja topla voda ili prekrojava povijest .." kad smo vec kod navodnika ... mogi bi se i ja pozvat na ovo ..no nije stvar u tome vec u izrecenom ...on tako i misli....
Cek stvarno ne shvacam sta ti hoces reci? Da ja smatram povijest ST-a stvarnom i da brijem da je ST realan?
Da ti pojasnim, jer ocito jedino tebi od sviju ljudi na forumu nije jasno:
ST je SF serija. U kojoj se odvija nekakva radnja (gle cuda). Skup svih tih radnji iz svih ST epizoda cini nekakav imaginarni kronolski niz dogadjaja, iliti imaginarnu povijest te serije.
Ja sam rekao da ta imaginarna povijest predstavlja "kanon" ST-a i da bi bilo lijepo da se scenaristi, u pisanju buducih epizoda, ipak drze tih dogadjaja i da ne mijenjaju nesto sto se vec desilo u seriji. Takodjer sam rekao da to uvijek nije moguce, jer ima puno razlicitih scenarista i puno razlicitih pisaca tako da se ne moze uvijek paziti na sve detalje, i rekao sam da me to generalno ne smeta.
Jel ti trebam to jos bolje pojasniti? Da ti mozda nacrtam shemu toka razmisljanja ili sta?
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pon 28 svi, 2007 10:02 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|