Sada je: ned 06 ruj, 2026 9:58 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 Set 
Autor/ica Poruka
Commander
Commander

"Vjera je političkai pokret kako bi se ovladalo masama"

u potpunosti si u pravu, crkva kontrolira ljude naprimjer ove babe kaj im crkva kaže oni to sljede jer misle da če ići u raj.... ali naravno crkva računa na to...

ja sam setanist po vjeri,.. rado bi bio mason.. ali crkva mi je totalno out,,.. isus ih sigurno nije tako učio.. novac radi svašta....

ned 29 tra, 2007 10:34 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

ja sam setanist po vjeri,.. rado bi bio mason.. ali crkva mi je totalno out,,.. isus ih sigurno nije tako učio.. novac radi svašta....

prvo bi te pitao sto/tko je to setanist? (u koga ili sto vjeruje? zasto? Da li uopce vjeruju u nesto? Da li su organizirani? ... sto vise detalja to bolje)

a sto se tice crkve i masona.... hehehehe
kazes crkvu je novac promjenio... sto mislis da novac nema utjecaja na masone?

ned 29 tra, 2007 2:57 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

setanist vjerovanje u egipatskog boga seta , postoji setova crkva , koja mi se ne sviđa jer želi seta poistovječiti sa sotonom....
ja se smatram pravim setanistom tj, nema rituala,institucija ni simbola nego samo osobne molitve.....

ned 29 tra, 2007 4:01 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

ja se smatram pravim setanistom tj, nema rituala,institucija ni simbola nego samo osobne molitve.....

Zašto baš Set? Zbog kul simbola kojeg možeš tetovirati na moćne bicepse i zavoditi maloljetne gotičarke, ili?

pozdrav

Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.

Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her

I like your flowers...

ned 29 tra, 2007 5:03 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

masoni i jesu novac......

heh... crkvu prozivas zbog love a ti zelis uci u drustvo koje skroz brije na novac...
onda opet prozivas crkvu jer kontrolira ljude a htio bi uci u drustvo koje (po tebi) kontrolira svijet
cudno... cudno :)

Scimitar je napisao/la:
setanist vjerovanje u egipatskog boga seta , postoji setova crkva , koja mi se ne sviđa jer želi seta poistovječiti sa sotonom....

da postavim pitanje kao kralj svemira... zasto Set? Da li on ispunjava molitve? Da li postoje nekakva pravila oko vjerovanja u Seta?

ned 29 tra, 2007 5:47 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

u seta ja vjerujem jer mi je on .. nadahnjuće . istražujem ga od malih nogu ovako slučajno nisam ni znao da postoji vjera dok se nisam upisao u temple of set, ali oni su mi preglupi......

a šta vi znate o setu??(ne seth!!)

crkva danas i glega na novac, a ako niste znali mnogo svečenika su masoni,.. ma dosta o njima..... religija u vjera..

vjeru tjeraju kao pravu religiju, dok su druge,,.. religija...heheh :lol: :lol:

uto 01 svi, 2007 12:31 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

sto je pametnog "covjek" napravio ili rekao? Koja mu je stav prema zivotu, ljudima i sl. stvari.

uto 01 svi, 2007 11:21 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
a šta vi znate o setu??

Set (aka Sutekh, Setesh, Seteh) bio je jedan od Goa'ulda prisutnih u starom egiptu. nakon sto je pokusao (i neuspio) svrgnuti Ra-a nasao je neprijatelja među system lordsima koji su ga od tada proganjali. osim njih bio je trazen i od strane Tok'ra.
nakon pokapanja stargatea na zemlji odlucio je nastaniti se među ljudima neko vrijeme kako bi ostao sakriven od svojih neprijatelja. kroz povijest oko sebe je u brojnim prilikama okupljao sekte sljedbenika koje bi na kraju zavrsavale ritualnim samoubojstvima.
1999. clanovi Tok're svhatili su da se Set i dalje nalazi na zemlji te su upozorili SGC na njegovu prisutnost. nakon toga ga je SG-1 uspjesno locirao te potom i infiltrirao njegovu rezidenciju sjeverno od Seattlea. pritom su od njegovog utjecaja oslobodili velik broj "sljedbenika" koji su bili pod njegovim utjecajem, a koji je odrzavn pomocu inhalirajuce droge. Seta je tom prilikom usmrtila Samantha Carter nakon sto je on pokusao pobjeci.
sve u svemu, nevidim svrhu u "stovanju" osam godina mrtvog bivseg system lorda koji i dok je bio ziv nije uspio nista vise od organiziranja vojske koja je bila predmet ismijavanja od strane ostalih jaffa ratnika.

sri 02 svi, 2007 12:50 am
Profil ICQ Web stranica
Commander
Commander

Citat:
Set (aka Sutekh, Setesh, Seteh) bio je jedan od Goa'ulda prisutnih u starom egiptu. nakon sto je pokusao (i neuspio) svrgnuti Ra-a nasao je neprijatelja među system lordsima koji su ga od tada proganjali. osim njih bio je trazen i od strane Tok'ra.
nakon pokapanja stargatea na zemlji odlucio je nastaniti se među ljudima neko vrijeme kako bi ostao sakriven od svojih neprijatelja. kroz povijest oko sebe je u brojnim prilikama okupljao sekte sljedbenika koje bi na kraju zavrsavale ritualnim samoubojstvima.
1999. clanovi Tok're svhatili su da se Set i dalje nalazi na zemlji te su upozorili SGC na njegovu prisutnost. nakon toga ga je SG-1 uspjesno locirao te potom i infiltrirao njegovu rezidenciju sjeverno od Seattlea. pritom su od njegovog utjecaja oslobodili velik broj "sljedbenika" koji su bili pod njegovim utjecajem, a koji je odrzavn pomocu inhalirajuce droge. Seta je tom prilikom usmrtila Samantha Carter nakon sto je on pokusao pobjeci.
sve u svemu, nevidim svrhu u "stovanju" osam godina mrtvog bivseg system lorda koji i dok je bio ziv nije uspio nista vise od organiziranja vojske koja je bila predmet ismijavanja od strane ostalih jaffa ratnika.

egipatski bog zla oružja i kaosa.....

sri 02 svi, 2007 2:04 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

hm....

egipatski bog zla oružja i kaosa.....

stujes boga zla, oruzja i kaosa... ok... sad znamo malo vise.... americki republikanac si :)

ali ja jos cekam objasnjenje zasto njega stujes? i please nemoj odgovoriti sa "pa cool je" :)

sri 02 svi, 2007 3:00 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

pa nisam tako glup.. gledaj priča je tako stara da ju ja više ne shvačam.. sve je počelo prije prije 10 godina kad sam čuo za seta , bio sam hm.. malo dijete..(ne potpuno,,.. imao sam oko 6.g ) sviđala mi se njegova magija tražio sam na netu sve o njemu(makar nemaš puno izboraŽ).....
tako sam bio opsjednut njime do prije 4 godine kada sam saznao za tos(temple of set) ubrzo sam se upisao u njih ali sam brzo i ošo jer inmaju mutave ideje....set je imao svoje izreke i ima svoju svetu knjigu (slična je umjetnosti rata) on če doče opet na zamlju, tu imam puno teorija... i tako...

sri 02 svi, 2007 7:56 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

sorry kaj te toliko gnjavim sa pitanjima ali ti si mi prvi poznanik koji brije na nekog "mracnog" egipatskog boga pa me zanima... pa... sve :)
Ako ti se neda vise odgovarati slobodno nemoj...

Di si cuo za seta? U nekom animeu ili negdje drugdje?

Zasto ti se ne svidja krscanstvo a svidja ta druga vjera?

Da li je to tvoje vjerovanje u Seta ili stovanje Seta?

Da li je Set idealist ili prakticni bog?

U cemu se razlikuje od ostalih "zlih" bogova starog svijeta?

Zasto te vise privlaci zao bog od nekog dobrog?

Da li mozes citirati koju izreku? (ako vjerujes u/stujes Seta valjda znas koju)

Da li ti se kod njega i dalje svidjaju zakon magije? Da li sad ima nesto vise sto ti se svidja?

Da li mislis da magije stvarno postoje? Ako mislis da postoje, da li postoji nekakvo objasnjenje za njih ili ti ne trebaju takva objasnjenja?

I za kraj... koja je njegova prica oko njegovog povratak na zemlju? (od kuda ce se vratiti, zasto vec nije, kad ce se vratiti i sl.)

sri 02 svi, 2007 9:19 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

Citat:
Di si cuo za seta? U nekom animeu ili negdje drugdje?

Zasto ti se ne svidja krscanstvo a svidja ta druga vjera?

Da li je to tvoje vjerovanje u Seta ili stovanje Seta?

Da li je Set idealist ili prakticni bog?

U cemu se razlikuje od ostalih "zlih" bogova starog svijeta?

Zasto te vise privlaci zao bog od nekog dobrog?

Da li mozes citirati koju izreku? (ako vjerujes u/stujes Seta valjda znas koju)

Da li ti se kod njega i dalje svidjaju zakon magije? Da li sad ima nesto vise sto ti se svidja?

Da li mislis da magije stvarno postoje? Ako mislis da postoje, da li postoji nekakvo objasnjenje za njih ili ti ne trebaju takva objasnjenja?

I za kraj... koja je njegova prica oko njegovog povratak na zemlju? (od kuda ce se vratiti, zasto vec nije, kad ce se vratiti i sl.)

za seta sam čuo od frendova i iz tomb raidera 4....(animeu kaj je to=??)
krščanstvo mi se ne sviđa radi ideje...(isus rođen od djevice.... raspet i uskrsnuo .. ono... :nebuislo: )
stovanje i vjerovanje ipak rijetko kad ide jedan bez drugog....

Set je više idealist....(nema institucija (osim tos-a))

gle set nije 100% zli bog, znao je ponoći Ra u borbi brotiv kralja zla apepa.... on ima razum , ubio je brata te prvi koji je prestavio ljubomoru ljudima.....(ali horusu je dao osvetu prema njemu)-...

zao bog (nije paš) jer ipak dobro mi je jednosmjrno , dogmatično, zlo nije, zlo je višesmjerna jedinica, jer kad si u dobru, nesmiješ raditi zlo, a kad si u zlu , radiš obadvoje...

"osveta je radost bolesnog uma!!"

Set se bavi visokom magijom.,,, najviše...

Pa magija postoji ja mislim da je svijet relativan i da se može kontrolirati, (ne uz riječi ) nego kroz kemijske reakcije...

ja imam teorije koje možeš pročitati na...http://freemasonry.blog.hr/

sri 02 svi, 2007 10:01 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

frendovi sestogodisnjaci su te upoznali sa setom??
Ili si ga prvi put vidio u igrici?
Jel ti tada Set bio samo cool negativac (pretpostavljam da je negativac... nisam igrao igricu) ili se vec tada sa 6 godina skuzio kako te on nadahnjuje?

Scimitar je napisao/la:
krščanstvo mi se ne sviđa radi ideje...(isus rođen od djevice.... raspet i uskrsnuo .. ono... :nebuislo: )

tko je rodio Seta?
Koje su Setove moci? Da li su te moci realnije od uskrsnuca? Kazes da ce se Set vratiti na zemlju? Kako se to razlikuje od Isusovog uskrsnuca (osim sto je Isus bio brzi od Seta :))?

Scimitar je napisao/la:

zli bog... pa idealist? Nije to bas uspjesna kombinacija... ali mozda grijesim

Scimitar je napisao/la:
gle set nije 100% zli bog, znao je ponoći Ra u borbi brotiv kralja zla apepa....

Da li to znaci da je dobrica iznutra a izvana se predstavlja zlim?
btw.
koliko posto je on zao bog? a koliko posto dobar bog? :)

Scimitar je napisao/la:
on ima razum , ubio je brata te prvi koji je prestavio ljubomoru ljudima.....

eh... vidim da nam se razlikuju definicije razuma :)

Scimitar je napisao/la:
(ali horusu je dao osvetu prema njemu)-...

kakve mu koristi od te osvete kad se nije mogao radovati tome? ili je Set bolesnog uma?

Scimitar je napisao/la:
zao bog (nije paš) jer ipak dobro mi je jednosmjrno , dogmatično, zlo nije, zlo je višesmjerna jedinica, jer kad si u dobru, nesmiješ raditi zlo, a kad si u zlu , radiš obadvoje...

da li ti volis ljude koji su jednosmjerno dobri prema tebi ili vise volis da su visesmjerne jedinice te da su i dobri i zli prema tebi?

Scimitar je napisao/la:

sto je to visoka magija?

Scimitar je napisao/la:
Pa magija postoji ja mislim da je svijet relativan i da se može kontrolirati, (ne uz riječi ) nego kroz kemijske reakcije...

da li je, po tebi, kemija magija?

Scimitar je napisao/la:

treba ti bolja pozadina (ili drugacija boja teksta) ... jer ovak je necitljivo

sri 02 svi, 2007 11:32 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Scimitar:

--------------------------------------------------------------------------------

frendovi sestogodisnjaci su te upoznali sa setom??
Ili si ga prvi put vidio u igrici?
Jel ti tada Set bio samo cool negativac (pretpostavljam da je negativac... nisam igrao igricu) ili se vec tada sa 6 godina skuzio kako te on nadahnjuje?

quote:

krščanstvo mi se ne sviđa radi ideje...(isus rođen od djevice.... raspet i uskrsnuo .. ono... )

tko je rodio Seta?
Koje su Setove moci? Da li su te moci realnije od uskrsnuca? Kazes da ce se Set vratiti na zemlju? Kako se to razlikuje od Isusovog uskrsnuca (osim sto je Isus bio brzi od Seta )?

quote:

zli bog... pa idealist? Nije to bas uspjesna kombinacija... ali mozda grijesim

quote:

gle set nije 100% zli bog, znao je ponoći Ra u borbi brotiv kralja zla apepa....

Da li to znaci da je dobrica iznutra a izvana se predstavlja zlim?
btw.
koliko posto je on zao bog? a koliko posto dobar bog?

quote:

on ima razum , ubio je brata te prvi koji je prestavio ljubomoru ljudima.....

eh... vidim da nam se razlikuju definicije razuma

quote:

(ali horusu je dao osvetu prema njemu)-...

kakve mu koristi od te osvete kad se nije mogao radovati tome? ili je Set bolesnog uma?

quote:

da li ti volis ljude koji su jednosmjerno dobri prema tebi ili vise volis da su visesmjerne jedinice te da su i dobri i zli prema tebi?

quote:

sto je to visoka magija?

quote:

da li je, po tebi, kemija magija?

quote:

treba ti bolja pozadina (ili drugacija boja teksta) ... jer ovak je necitljivo

pa da upoznali su me dok sam bio mlad.. tj jako mlad.....

nisam ga prvi put vidio u igri nego sam ga potpuno spoznao u igri.....
pa on je negativac ali nije glavni lik nego on je kao riznica moći...
pa sa 6 mislim data se i uči o vjeri ....
set je rođen od geba i nuta..
set može uništiti planet, konrtolira kosturima i smrču, magiaj čiste plazme...
pa set če doči kada zvjezde pokažu a to če biti 2063 godine..
on je zli bog koji se bavi povješču, i nadahnjuču ljutskog duha, ali na zli i izopačen način...

pa set je isključivo zao bog, a kada su mu interesi da bude močan, rado če otiči u dobro i iskoristiti priliku(takvi su i setanisti)...

ubij....hhe...
set se je smatrao kraljem i vladao je dok ga horus nije porazio i set je uskrsnuo na nebo kao bog/(zvježđa škorpiona)...
volim višesmjerna ljude..

visoka magija je magija koja se mora obaviti u određeno vrijeme najčešče prema zvijezdama....
pa mislim da je kemija magija .. i da magija kao magija ne postoji....

čet 03 svi, 2007 10:40 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: