|
Sada je: sub 25 tra, 2026 12:06 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
bas bi mi bili ovdje na forumu i raspravljali o STu da su scenaristi bili relisticni i zavrsili seriju nakon prvog kontakta Voyagera i Borga...
ja uvijek kazem...bilo je i drugih brodova koji su dosli u kontakt sa Borgom i odmah bili unisteni... samo nisu o njima snimili seriju jer nebi bila uspjesna 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 13 tra, 2007 8:00 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: uto 22 kol, 2006 10:26 pm Postovi: 363 Lokacija: ROMULUS. ROMULAN STAR EMPIRE
|
istina prema njima i šatl bi mogao uništiti cjeli unikomplex iovak ga je glupi voyager uništio...šmrc... btw unikomlex je stvarno fascinantno mjesto ima ko sliku ili slike unikomplexa??? 
_________________ http://nosgoth.dogoo.us/index.htm forum koji je samo za ljubitečje fantastike,ljubitelje magije i metala..... i koji su visoko tolerantni na druge religije...
|
| pet 13 tra, 2007 9:35 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..Pa morao ih je mlatiti kad je Borg asimilirao svo njegovo znanje. .."
@nermine jesul' tebe naucili pucat is puske .?. e dobro ako jesu .. al sto ce ti moj @nermine to znaje ak nemas pusku... !?  jel ti jasno ...!?
Borg je ucinia ono sto bi ucina i drugima no koliko god ga u VOY prikazivali "tupastim" u TNG izgleda da bas nije bia tako zamisljen pa je vjesto iskoristija Pikardovo znaje o floti i bitne podatke koje je on imao i cak ga ,da totalno zbuni fedse [ moje misljenje naravno] , postavija za "vodju napada" [ centarfora] kocke , jedne jedine , mos mislit , i vidija si sto je bilo ....
Fedsi u soku nisu mogli virovat da im njihov najodaniji "sluga" i najbolji kapetan rastura flotu ...  i dok su se pribrali falilo in je pol flote
A ono za salu drago mi je da si se nasalia... 

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 13 tra, 2007 11:34 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
da kraljica zeli ( i da nije toliko daleko od njihovog podrucja) ona bi osvojila Alpha i Beta quadrant samo tako. slala je obicne kocke. Takticka kocka je skoro duplo jaca od obicne. sta bi bilo da je nju poslala?
Stvar je u tome da ni Roms'i nit klingonci nebi imali sanse protiv borga. velicina federacije tu ne igra nikakvu ulogu.
Borg rules.. pomirite se s tim
|
| sub 14 tra, 2007 1:20 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Ancient Evil je napisao/la: Borg rules.. pomirite se s tim
nakon kraja Voyager ... not so much
scenaristi (zemljani) rules... pomirite se s tim 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 14 tra, 2007 1:30 am |
|
 |
|
Lieutenant
|
scenaristi su to sebi u korist napisali... ja idem logicnim putem.. tak da.. zemljani u k??cu
|
| sub 14 tra, 2007 1:49 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Ancient Evil je napisao/la: da kraljica zeli ( i da nije toliko daleko od njihovog podrucja) ona bi osvojila Alpha i Beta quadrant samo tako. slala je obicne kocke. Takticka kocka je skoro duplo jaca od obicne. sta bi bilo da je nju poslala?
Stvar je u tome da ni Roms'i nit klingonci nebi imali sanse protiv borga. velicina federacije tu ne igra nikakvu ulogu.
Borg rules.. pomirite se s tim
neznam bas.
ima tu par problema.
1. Alfa i Beta su i dalje poprilicno daleko. tako da cak i da osvoji Zemlju imala bi problema sa opskrbom i logistickim stvaima. jer koliko god da Borgovske kockice bile jake takvi brodovi sigurno trose puno goriva, a i treba ih negdje odrzavati (ijako ovo drugo mogu raditi i sami, ali za to im opet treba resursa).
tako da cak i kad bi prodrli do Zemlje trebalo bi im vremena da se ucvrste, da izgrade infrastrukturu, rudnike, rafinerije... nekazem da bi to trajalo dugo, ali ipak bi trajalo.
2. u slucaju da osvoje Zemlju nasli bi se doslovno opkoljeni. i dok bi im trebalo nesto vremena da ucvrste svoj polozaj u solarnom sustavu bili bi izlozeni napadima od strane ostataka Federacije i strafleeta. jer koliko god da je Zemlja vazna, ipak sam misljenja da bi i nakon njenog pada ostalo dovoljno razljucenih starfleet kapetana da oforme jos par flota i pocnu napadati Borga.
3. s obzirom na velicinu, Federacija definitivno predtavlja velik zalogaj, cak i za Borga. jer trebas ti najprije asimilirati tisuce planeta, a onda ih i braniti. jer svemir je veliko mjesto i pruza dobru osnovu za gerilski nacin ratovanja. predpostavimo da prvi napad prezivi svega 20% starfleeta (brodova) oni i dalje mogu stvarati znatne stete Borgu cisto napadajuci novoasimilirane planete. jer sumljam da cak i Borg ima dovoljno kocaka da postavi jednu uz svaki planet koji asimiliraju.
4. u slucaju da i uspiju osvojiti cijelu Federaciju (ijako bi jos imali smetnji iz nutra) sad bi dosli oci u oci sa jos dva nikako slaba protivnika. Romulanci i Klingonci su u Dominijskom ratu pokazali da su spremni stati na stranu Federacije kad shvate da je njen protivnik prijetnja za cijeli kvadrant, a Borg to svakako je. zato bi i oni krenuli u napade.
i sad bi se Borg nasao u dilemi: da li poslati svoje snage uz granicu sa Romulancima i Klingoncima i ostaviti centar Federacije otvoren za gerilske napade ostataka Starfleeta, ili ostaviti granicne svjetove da gore sređujuci unutarnju situaciju.
nekazem ja da bi se Alfa i Beta kvadrant uspjeli obraniti od Borga, niti da bi ga uspjeli otjerati. za to nikako nemaju resursa. ono sto kazem je da bi Borgov napad sada bio dosta skup. morali bi uloziti mnogo brodova, mnogo resursa i onda bi se jos morali dosta dugo boriti. sto nije u Borgovom stilu.
njima se vise isplati polako se siriti sve dok ne dođu na prag Federacije. i onda ga lagano prijeci, sa podporom svih osvojenih planeta u zaleđu. a dok ne dođu u tu poziciju mogu svako malo poslati po kocku, dvije, da provjere kako Fedsi napreduju, mozda da pokusaju provesti svoj plan sa time travelom ili nesto slicno. jer za to im netreba puno resursa.
i tako oni mogu mirno sjediti, imajuci svjeze podatke o borbenoj moci starfleeta (a i Klingonaca i Romulanaca) i polako se siriti na obliznje planete koji im ne pruzaju ni blizu takav otpor.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 14 tra, 2007 11:18 am |
|
 |
|
Lieutenant
|
sta se tice resursa... borg ga ima i previse. pa i reko sam da je predaleko od granica borga ali sam samo reko da Alpha i Beta quadrant nemaju sanse sprostaviti se borgu. je da bi to dugo trajalo al bi na kraju ipak bili zgazeni.. (Fedsi i ostali)
|
| sub 14 tra, 2007 11:56 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
buco je napisao/la: "..Pa morao ih je mlatiti kad je Borg asimilirao svo njegovo znanje. .." @nermine jesul' tebe naucili pucat is puske .?. e dobro ako jesu .. al sto ce ti moj @nermine to znaje ak nemas pusku... !?  jel ti jasno ...!? Da naučili su me ne samo pucati iz puške nego i iz protivavionskog top-a. Htjeo sam reći da je borg mnogo lakše savladao Fedse uz pomoć Picard-ovog znanja. Normalno da bi oni savladali flotu ali malo teže. Mislim jedna kocka na onoliko bradova. A opet bi bili svladani jer se prvi put susreću s Borgom. Jer je borg bio daleko jači od Fedsa u to vrijeme.Citat: Borg je ucinia ono sto bi ucina i drugima no koliko god ga u VOY prikazivali "tupastim" u TNG izgleda da bas nije bia tako zamisljen pa je vjesto iskoristija Pikardovo znaje o floti i bitne podatke koje je on imao i cak ga ,da totalno zbuni fedse [ moje misljenje naravno] , postavija za "vodju napada" [ centarfora] kocke , jedne jedine , mos mislit , i vidija si sto je bilo .... Fedsi u soku nisu mogli virovat da im njihov najodaniji "sluga" i najbolji kapetan rastura flotu ...  i dok su se pribrali falilo in je pol flote  Naravno da su bili u šoku. Picard nije imao šanse jer je bio asimiliran. A znaš šta to znači. Izbrisali njegovu individualnost. Jednostavno postao je lutka u koncima Borgr kraljice i njezinog kolektiva. Logično je da njega postave za vođu napada. Jer on ipak zna sve o Fedsima. A što ga u VOY-u prikazuju "tupastim", e pa sad nisu ga prikazivali baš tupastim. Borg je i dalje bio opasan čak i u VOY-u, samo što je Kata uvjek imala blagi kontak s njima, a uz to i malo sreće. Jer ipak Voya je bio u Delta kvadrantu i scenaricti su morali nešto smisliti da bi serija išla dalje. Nebi valjalo da je Borg odmah uništio Voyager-a pri prvim susretom, jer jednostavno kraj bi bio nevjerovatno glup. Zamisli dođe Borg raznese Voyager-a i kraj.Citat: A ono za salu drago mi je da si se nasalia... 
Šta bi bilo da sam mislio ozbiljno? He he. 
| sub 14 tra, 2007 12:20 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
neg.. kad smo vec kod Borga... jer ima di na netu da pise o borgovskoj tehnologiji i kako je Borg zapravo nasto?
|
| sub 14 tra, 2007 1:03 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..Picard nije imao šanse jer je bio asimiliran. A znaš šta to znači.."
@nermine Ja neznam , za sad san osta "neasimiliran".. a ti !?
Inace sve to je ok Borg ovo , Borg ono.. resursi.. cuvanje ljudi..Dominij..isl.
Vi kao da ste 2 bitne stvari glede Borga "zaboravili" :
1. Borg ocito nije klasicna "okupaciona" sila , kao Dominij, kao Romulanci, kao Klingonci, Kardasijanci.., on asimilira tj osvojeni svijetovi potaju njegov dio .. sami postaju Borg ..pa nema potrebe da ih "cuva" netko i delta kvadranta ..
2. Sto se udaljenosti tice pa oni putuju Transwarp kanalima , sijetite se pogodbe Kraljice i Kate o tome da ih Borg "prebaci" doma ... zato neznam odakle van ideje da bi mu to bilo daleko i tesko za "odrzavat" .. Borg nije Dominij koji je omanua zbog one jedne "rupe" u svemiru , Borg sam ima vlastite "rupe" i pravi ih po potrebi.....
Vijerute mi , a pokusajte i sebi , po samoj pocetnoj definiciji Borga , nista ga , ama bas nista ne sprijecava da pokori Alfa kvadrant , sto se moglo vidi u TNGu .
No vec tamo se dalo naslutit kako su se scenaristi ipak prenaglili i shvatili da bi serijal osta nedorecen ak ne nadju rijesenje za Borga . U bitci s fedsima vec su "zabrljali" s samo jednom kockom u boju ..hmm .. ali to je bia znak da ce se nesto radikalo promijenit glede Borga .
Dolaskom serije VOY promijena ne samo da je bila ocita vec po meni i previse ocita , mislim da su pretjerali ... pa je sve oko Borga ispalo "smijurija" , steta .. Mogli su ipak nac neko manje "bedasto" rijesenje "pitanja" obrane od Borga.
No sto je tu je.... uzivajmo u ST serijalu takvom kakav je.. s manama i dobrim stranama..
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 14 tra, 2007 1:27 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
buco je napisao/la: on asimilira tj osvojeni svijetovi potaju njegov dio .. sami postaju Borg ..pa nema potrebe da ih "cuva" netko i delta kvadranta .. opet si u krivu (zasto me to uopce vise cudi?) istina je da borg asimilira cijelu populaciju jednog planeta, ali, da te pitam, kako ce se jedan planet obraniti od orbitalnog bombardiranja i napada iz svemira? vidjeli smo u treku mnogo puta da se glavne bitke odvijaju u svemiru, među brodovima, te da su same planetarne obrane dosta slabe i da se planeti oslanjaju na podporu svemirskih brodova. tako da se ni borgovska kolonija (kao ni jedna druga) nebi mogla samostalno obraniti od napada jedne iole ozbiljnije armade. kad bi planet cuvala jedna kugla, ili kocka, to je druga stvar. onda napadaci nebi imali sanse. ali same kolonije bile bi dosta ranjive. (pogotovo zato sto bi primarno trebalo osigurati sirovine i gorivo, dakle izgraditi industriju) nadam se da kuzis sto hocu reci  buco je napisao/la: 2. Sto se udaljenosti tice pa oni putuju Transwarp kanalima , sijetite se pogodbe Kraljice i Kate o tome da ih Borg "prebaci" doma ... zato neznam odakle van ideje da bi mu to bilo daleko i tesko za "odrzavat" .. Borg nije Dominij koji je omanua zbog one jedne "rupe" u svemiru , Borg sam ima vlastite "rupe" i pravi ih po potrebi..... istina je da oni posjeduju tranwarp tehnologiju, ali pozabavi se cinjenicama iznesenim u seriji: 1. niti u jednom od dva svoja napada na Zemlju Borg nije koristio tranwarp kao nacin dolazenja do Zemlje. 2. Janewayica je unistila transwarp hub sto ce nesumljivo ograniciti njihovu mogucnost kretanja 3. cak i u tranwarpu treba proci određenu udaljenost. a u Voyu smo vidjeli da se tranwarp coili mjenjaju nakon kojih 20 000 ly, a s obzirom da ih na jednoj kocki treba biti nekoliko to predstavlja potencijalni problem. pogotovo zato sto je same zavojnice dosta tesko proizvesti (ni Janewayici to nije poslo za rukom, a znamo kako je ona bila snalazljiva) buco je napisao/la: Vijerute mi , a pokusajte i sebi , po samoj pocetnoj definiciji Borga , nista ga , ama bas nista ne sprijecava da pokori Alfa kvadrant , sto se moglo vidi u TNGu .
mala napomena: nemozes se ograniciti u razmisljanju na samo ono sto smo vidjeli u TNGu. jer to jednostavno nije svo, i nije vise tocno. svidjelo se to tebi/nama/meni Borg nije ostao isti onakav kakvim je prikazan u TNGu i tu se nista nemoze promjeniti
|
| sub 14 tra, 2007 1:55 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
ok. dakle svi se slazemo da su scenaristi to sve tako napravili da bi se ocuvo ST. ali sama logika nalaze da bi borg mogo pokorit sile aplpha i beta quadranta. lagano? NE.. ali uspjesno? DA
|
| sub 14 tra, 2007 2:05 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Ancient Evil je napisao/la: ok. dakle svi se slazemo da su scenaristi to sve tako napravili da bi se ocuvo ST. ali sama logika nalaze da bi borg mogo pokorit sile aplpha i beta quadranta. lagano? NE.. ali uspjesno? DA
ma stvar je u tome sto Borg prije svega gleda na profit (k'o Ferengiji su!)
to se vidi iz najbanalnijeg primjera: ne asimiliraju brodove ako nisu dovoljno tehnoloski razvijeni.
dakle dobiveno mora biti vece od ulozenog.
isto tako mislim da je njihovo gledanje na Federaciju:
mogu je osvojiti danas, uz nesto muke i vremena, ili je mogu osvojiti sutra uz vise od pola te muke i vremena.
a najbolja stvar je sto njima Fedsi nista ne smetaju, neidu ih nesto napadati ili nesto slicno) i Borg ih cijelo vrijeme (vise/manje) drzi u strahu. a i Dominijski rat je isau u korist Borgu. jer sad su Alfa i Beta kvadrant preslabi da bi se zabavljali nekim ludim idejama (kao npr. napad na Borga ili nesto slicno)
tako da, ako pogledas, trenutno stanje je vise nego povoljno za Borga, njihova dosadasnja politika je bila vise nego uspjesna i nema razloga da ju mjenjaju.
|
| sub 14 tra, 2007 2:20 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
heh... ali s cekanjem su eto dopustili federaciji da si nabavi supertorpeda i superoklop iz buducnosti ... nece dugo proci i federacija ce poceti masovnije proizvoditi te dvije tehnologije
a onda imamo ponovni pokusaj unistenja borga na nacin koji su imali sa Hughom ali su odustali zbog (uber)moralnih razloga
pa s trece strane imamo potencijalni svez sa vrstom 8472 koja ima prilicno ucinkovitu tehnologiju protiv Borga... (a sto se Docovog "lijeka" protiv vrste 8472 kojeg su dali borgu ... a Q-a mi... pa moze Doc naci i zastitu od toga  )
i onda jos mozemo okrenuti Dominij na Borg i rjesiti 2 muhe jednim udarcem
evo cetiri brza rjesenja za borbu kontra borga 

|
| sub 14 tra, 2007 5:28 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|