eto sad kad sam konacno prolistao svoj primjerak fanzina mogu malo i prokomentirat tvoj clanak
opcenito... jakooo dobro, bas mi je najveci gust citati necija osobna misljenja i razmisljanja o ST (ili dijelu STa) ... (a ovaj fanzin je imao cak 3 takva clanka... po meni jos nismo imali ovako kvalitetan fanzin... kvalitetan sadrzajem a ne ispisom

... no odlazim previse u stranu

)
sto se komentara na drustveno uredjenje tice... slazem se sa njim... socijalisticka utopija na Zemlji ... a sto idemo dalje od Zemlje i sredista Federacije kao rubovima (granicama) sve manje to slici na utopiju i sve smo blize nasoj realnosti... ratovi, spijunske spletke, savijanja (citaj: krsenja

) pravila i sl.
to me pomalo podsjeca na "Apokalipsu danas"... od relativno uredjenog do sve gadnijeg i cudnijeg
i gledajuci kroz takvu prizmu mozemo vidjeti kako su se neki likovi mjenjali nakon sto su otisli sa brizne majcice Zemlje... naravno klasicni primjer je Kim

... a i donekle Sisko (samo ih usporedite kakvi su bili u 1. i u 7. sezoni

)
sto se komentara na religiju (tj. nedostatak iste)... tu mogu reci da se u potpunosti slazem sa Roddenberryjem... IMHO moral ne ovisi o religiji... tu stvarno ne mogu ici u dubinu zasto tako mislim... niti se znam dovoljno dobro izraziti niti imam vremena (tulum zove

)
eh da... zbunio me kraj sam... na sto se odnosi
"Gene Roddenberry, (Interwiev of G. Roddenberry - writer...)"
na citav tekst (?) ili dio teksta? (koji dio?)
btw. jesi konacno dobio svoj vlastiti primjerak fanzina?
eto toliko