|
Sada je: pon 07 ruj, 2026 1:08 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ant je napisao/la: hajde da se svi ljepo slozimo da DS9 rula, pa onda mozemo pustit raspravu o tome koji trek nije trek i tako to i posvetiti se vaznijim stvarima (gledanju DS9a, npr) 
Iako se naša mišljenja o nekim stvarima ne slažu, ima trenutaka kad me zadiviš svojim postom, a to je upravo ovaj.
OMG, kakve Buco ima komentare. Neka mu netko da Aspirin jer sigurno ima temperaturu. TNG najgora ST serija? Još ne vjerujem da sam to pročitao. Iako mi je DS9 najbolja serija, jako volim i TNG jer ima dosta epizoda u kojima se više nego u ostalima najbolje vidi Ideja ST-a, gotovo da je možeš dotaknuti vlastitom rukom (neću dalje komentirati TNG, jer iako znam dosta o seriji, ima i kompetentnijih poznavatelja iste koji su rječitiji u objašnjavanju Ideje).
Osim što zadnjih dana gledam ST: TOS i ponovo se oduševljavam duhom i humorom u kojima nitko ne može nadmašiti Kirka i ekipu, gledam i Ent (pogledao sam malo više od polovice prve sezone) i nisam ničime oduševljen (osim u nekoliko situacija kad je Archer dobio batina, to me je posebno veselilo), niti sam više uvjeren u trekovitost serije nego što sam bio prije. Po načinu snimanja mi više nalikuje na BSG (iako je kvalitetom miljama ispod).
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 09 vel, 2007 11:59 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@ternek Ako se ne slazemo oko toga koja serija je naj to ne znaci da mi treba "aspirin" jel tako !??
Pa nismo Borg kolektiv [ cak i tamo bas svi isto ne misle , drugo je kako postupaju extero] pa svi moramo voljet isto i divit se istom !!!!!
Sve je to ionako stvar percepcije , trenutka ili kako vec .. Ja znam jedno iz "prakse" kad me znani i nesnani u mom "selu" dave da im posudim jednu od serija STa ako im dam TNG i najcesce me vise i ne pitaju slijedecu , ako im posudim jednu od ostalih koje imam obicno pitaju jel iman jos koju ...
Dal su suseljni svi "programirani" da in ne lezi TNG neznam al je 'falkat" koji mi dobro dodje da se izvucem...!
Neznam kak je u tvom selu mozda se pale bas na TNG , a ti im onda pozudi ENT i rijesi "problem" .. ak posudjujes uopce pucanstvu taj dio subkulture , ST serijal.
@T'grel Ja san reka da je dosadan za umrijet !!!
I po meni ne zaslusuje da bude dio ST serijala , ali naravno da on to je , cak sam ga i ja gleda 3 x pokusavajuci dokucit mojim nevulkanskim umom sto sam to propustija i zasto je ostavija TNG takav dojam na mene , medjutm svaki put se vise razocaram u drustvo iz TNGa .
To ne znaci da one koji ga obozavaju ne cijenim !!
Pozdrav ili "zivi dugo i prosperitetno" [ odaberi sto ti je draze]

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 09 vel, 2007 2:34 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
@buco
hmmm... daj mi samo reci onda kakav ti je onda TOS?
...ak ti je TNG ovak dosadan (ne puca se dosta a?  ) ...a TOS se smatra nekim koijenom svega ča je trek...
i siguran sam da te nitko ne bi pito za jos treka kad bi mu prvo dao TOS
(ispricavam se ak si vec negdje napiso -nisam pratio sve)
...osjecam li ja to generacijski jaz... ?
pa zar sam tak star...? oh sudbo kleta...
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| sub 10 vel, 2007 12:27 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Je, Max... Mi smo stari ... Ipak smo rođeni davne '85-te! 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 10 vel, 2007 12:31 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
T'Grel je napisao/la: Je, Max... Mi smo stari ... Ipak smo rođeni davne '85-te! 
Pih, dječaci. 
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 10 vel, 2007 12:57 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@maX Nazalost TOS nemam i nemogu sudit o njemu vido sam par epizoda i to je sve ..
Inace iman kolegu amera on me udavio bio dal iman TOS da mu posudim da on nista drugo nece gledat jer je sve ostalo po njemu necu rec sta ..
Vijerojatno znas amere pa ti je jasno zasto si ne kupi TOS , njemu i 1 US$ previse ako more za nista ..!
I ja bih volio vidit Kompletan TOS no neman ga nisan ga mogao nac , iako nisam amer parsto US$$ mi je previse !
Cuh da se u TOSu po kabujski rijesavaju situacije tj "il kapitano" se saketa sve u 16naest , vijerojatno jos nisu smislili bili kakv bolji fazor ili su scenaristi mislili da snimaju "kaubojski " film [ seriju] , ako je istina sto pricaju po boardu ..!??
Prosvijetli me ...! Nije generacijski vec percepcijski jaz ocito ... !!
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 10 vel, 2007 1:02 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Kao što je većina napisala da nemamo ista mišljenja,ne bi ni valjalo da i imamo,ali da neko napiše TNG najgora serija i da ne zaslužuje da bude dio ST-a. ???
Daj molim te trebao si razmisliti prije nego što si to napisao.U svakom serijalu ima dobrih i loših epizoda.TOS je bio pokretač svega toga,pionir i duh samog ST-a,a onda je TNG krenuo njihovim stopama,hrabro i odlučno.
Kao što je TerNek napisao da ima dosta epizoda u kojima se nego u ostalim najbolje vidi ideja ST-a,gotovo da je možeš dotaknuti vlastotom rukom,u potpunosti se slažem.
Nemogu reći da se i u ostalim serijama kao što su DS9,VOY nevidi ideja ST-a,naravno i ENT.Ipak oni su velika porodica ST-a.
Prva moja serija je i bila TNG ( davne `89-te god. ),i kao takva ostaće najbolja iako sam napisao da je VOY najbolja serija.Da ali TNG je zapečaćen.
I za ostale mislim da su odlične.Ali nemogu da kažem da neka od tih serija ne zaslužuje da bude dio ST-a.
Nekom se sviđa DS9,nekom VOY ili ENT stvar ukusa.I kao STAR TREK fan to cijenim i poštujem.
Live long and prosper
|
| sub 10 vel, 2007 11:54 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Stvarno ne vidim čemu je TNG zaslužio da ga se ne zove Trekom. Slijedom navedenog, ENT zaslužujte tu titulu - da nije dio ST obitelji. Koliko god je VOY odstupao od svega toga on je ipak dio ST franšize.
Buco, kao i Bobo nije pogledao ništa osim kvazitreka imenom ENT pa onda i piše takve nebuloze da je TNG najgora serije i da ne zasluže, ne mogu ni izreći, biti dio ST-a.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 10 vel, 2007 1:45 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
Jasno je vidljivo iz prilozenog da ne mislimo isto niti nam je precepcija STa ista , ja neznam po cemu je TOS ili TNG zasluzija tolike epitete kao "uniqe" ili nis ostalo nije kao TNG [ e tu se 100 % slazemo , zanimljivo , jedino polaritet nije isti ] .itd.. ..bla..bla..bla !!
@T'grel vec sam par puta napisa da sam TNG gledao 3 x u zelji da vidin zasto je na mene ostavio dojam kakv sam van rekao.
Nazalost nisam pronasao nista sto bi promijenilo moje misljenje o TNGu koje sam jasno i nedvosmisleno izrekao tu na boardu kao sto si ti jasno rekao da za tebe ENT nije vrijedan da bude dio ST serijala . To je tvoje pravo i vjerojatno tvoj nacin dozivljavanja zamisljenog ideala ST epizode !! Nista neobicno ..
@nermin-st Da ti nesto pojasnim , nemoj imat straha izrasit svoje misljenje i nemoj ga se sramit , ja se mojega stava o serijama STa ne sramim i neman razloga da ga mijenjam zato sto drugi misle da je nesto "cool" sto su gledali '89 ili vec koje godine ! Ja toliko o izrazavanju misljenja !!
I neman obicaj da se "sinhronizaran" s "vodjama" boarda na taj nacin , mijenjauci osobno misljenje .
Tko je bia na "kresinom" boardu zna da je tome tako !!
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 10 vel, 2007 2:13 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Bucu za precjednika. Rekao bih da si mi u rangu s Bobom i T'Grelom, ali ih ne želim uvrijediti.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| sub 10 vel, 2007 2:28 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Nitko ne može biti u rangu sa mnom! 
|
| sub 10 vel, 2007 2:29 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
buco je napisao/la: @nermin-st Da ti nesto pojasnim , nemoj imat straha izrasit svoje misljenje i nemoj ga se sramit , ja se mojega stava o serijama STa ne sramim i neman razloga da ga mijenjam zato sto drugi misle da je nesto "cool" sto su gledali '89 ili vec koje godine ! Ja toliko o izrazavanju misljenja !! I neman obicaj da se "sinhronizaran" s "vodjama" boarda na taj nacin , mijenjauci osobno misljenje . Tko je bia na "kresinom" boardu zna da je tome tako !! Pozdrav
joj... samo sam cekao ovakav post... moram priznati dugo si izdrzao da ne napises to pa sam pomislio da i nece biti ovakovog posta
Svi lako mogu skuziti iz necijih postova da li je svoja osoba ili se voli prilagoditi drugima. Ali uvijek ce biti ljudi koji obozavaju istaknuti:
"ja sam protiv vodja foruma. ja sam alternativac. ja imam stav. ja sam mentalno jak. nece meni neki drugi odredjivati sto je cool a sto nije." i slicna patetika... neverojatno mi je kako neki obozavaju to isticati...
to sve je normalno (imati stav, ne slusati vecinu samo zato kaj je vecina i sl.) i to isticati i time se hvaliti je fakat bezveze. Hoces se jednom hvaliti kako si dobar prema ljudima jer nisi jos ni jednog opljackao?
ja na ovom forumu jos nisam vidio nikog da je promjenio misljenje u vezi najbolje serije i slicnog. Ali bas NIKOG. Svi su dosli na forum sa ve formiranim misljenjima i svi su ih branili. I Bobo i TerNek i T'Grel i maX i Ant itd. Tak da, vjeruj mi, nisi poseban i cool zato kaj se odupires fantomskim "vodjama foruma" i nema potrebe to isticati.
opet propovjedam...  uffff ... vodja chaky je rekao (tj. napisao  )
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 10 vel, 2007 4:51 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
buco je napisao/la: @nermin-st Da ti nesto pojasnim , nemoj imat straha izrasit svoje misljenje i nemoj ga se sramit , ja se mojega stava o serijama STa ne sramim i neman razloga da ga mijenjam Nemam straha izraziti svoje mišljenje i nemam ga se čega sramit.Naravno kao ti i bilo ko drugi.Za mene su sve serije dobre.Nemogu reći da mi se jedna dopada a druga ne.Volim gledati sve serije ST-a.Mada sam napisao da mi je TNG ostao zapečaćen.To je zbog toga što je to bio prvi susret sa ST-om i to je ostalo u sjećanju.A što se tiče VOY-a,zbog same radnje u Delta kvadrantu a ne u Alfa kvadrantu,njihovom putovanju kući,zbog čestih susreta sa borgom,a možda i zbog 7 of 9. Tebi se sviđa ENT.Ok to je tvoje mišljenje i poštujem to.Kao i svako drugo mišljenje od ostalih na forumu. Stvarno nemam ništa protiv ostalih serija,jer jednostavno sve su OK.I moje mišljanje važi za sve serije ST-a.Sve najbolje. Mada neki pišu da ENT nije ST,ali ja nemam ništa protiv ENT-a,jer i ENT je ST kao i ostali.Gledao sam ga i sviđa mi se.Od sada po tom pitanju koja je serija bolja ostajem neutralan. Citat: zato sto drugi misle da je nesto "cool" sto su gledali '89 ili vec koje godine !
Ma ne nije "cool".Možda neki misle,ali ja ne.Nije da se hvalim " ha ja sam gledao ST još `89 godine mnogo prije ostalih ".NE.Ima njih još koji su gledali ST iste godine jer smo imali mogućnosti,kao recimo naprimjer godine starosti i sl.,ali to sam napisao kao primjer kada sam prvi put gledao ST tj. TNG.Ništa posebno.
|
| sub 10 vel, 2007 4:54 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Onaj tko mijenja mišljenja za mene nije zavrijedio pažnju.
Za mene TNG ima posebnu važnost jer je to prvi Trek s kojim sam se sreo i zavolio Trek uopće.
|
| sub 10 vel, 2007 4:55 pm |
|
 |
|
Admiral
|
Čekaj malo.TNG je zapečaćen.Prvi ST ok.To mislim ostao u najboljim uspomenama.
Mada sam u predprošlom postu napisao da mi je TNG najbolja.
Malo sam se zanio na bucin post TNG nije ST.Ništa posebno.
Nije da se branim ali moram priznat.Uhvaćen sam.
Kao što sam gore napisao, sve serije su ok.Nema ništa loše reći ni za jednu seriju.
|
| sub 10 vel, 2007 5:21 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|