|
Sada je: ned 31 svi, 2026 2:45 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Knjige koje su vam zbilja obogatile život
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
|
 Knjige koje su vam zbilja obogatile život
Kao što naslov rado otkriva, ovdje sam zamislio da spomenite knjigu-dvije-tri koje su vam se zbilja i nedvosmisleno usjekle u pamćenje, ostavile vas neravnodušnima te koje bi recimo izdvojili i svima preporučili.
Ja ih imam više, no eto:
Carl Sagan: Koliko sunaca, koliko svjetova
Werner Keller: Parapsihološki fenomeni
Sve od Hessea(no to je za sanjare i duhovnjake)
i još mnogo mnogo mnogo toga...
| pet 02 vel, 2007 1:35 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Pročitao sam puno knjiga i velika većina je bila kvalitetno štivo, no izdvojio bih dvije koje su mi stvarno iznad ostalih.
Od znanstvene literature izdvojio bih "Prve 4 minute" S. Hawkinga o teoriji Big banga, a kao naj umjetničko djelo književnosti mi je bez premca F.M. Dostojevski i njegova "Braća Karamazovi". Bez obzira na pozamašan broj stranica, Karamazove sam pročitao 3 puta od korica do korica i mogao bih opet.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 02 vel, 2007 1:57 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
To su svakako knjige o povijesti mada priznajem da su me fascinirale knjige Arthura C. Clarka. Lokalni šerif u Lukaču ih ima.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 02 vel, 2007 2:07 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Bulgakovljev Majstor i Margarita i Orwellova 1984.
Ah, da, i jednu kratku Borgesovu priču ću uvijek pamtiti, Asterionova kuća.
pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| pet 02 vel, 2007 2:25 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pon 25 ruj, 2006 1:37 pm Postovi: 1032 Lokacija: Deep space Spol: Muški Naj Serija: VOY Opis Stanja: Care to buy my ship? Koje si vrste?: Ferengi
|
Meni su knjige Da Vincijev kod i Andjeli i demoni najbolje
I preporucujem ih svima
A knjiga Alkemicar mi je otvorila nove vidike i poboljsala mi je zivot i potakla me da jos malo vise razmisljam o svom zivotu
Knjiga Peta gora je optimisticna i govori o pretpostavkama koje bi se mogle desiti ali nije me nesto "udarila u srce"
_________________ Mind is terible thing to waste
9. Prilika + instinkt = zarada. 10. Pohlepa je vjecna. 48. Sto je veci osmjeh, to je ostriji noz 95. Prosiri posao ili umri. 190. Cuj sve, ne vjeruj nista. 285. Niti jedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.
|
| pet 02 vel, 2007 12:36 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Čitajući T'Grelov post, sjetio sam se da sam iz njih puno naučio i svima bih preporučio knjige Arthura C. Clarkea (iako jeon samo potpisnik i komentator, a "robovski posao" su odradili Simon Welfare i Jonh Fairley) "Misterije svijeta", "Kronika čuda i misterija" i "Svijet zagonetnih sila". Prve dvije i osobno posjedujem.
Također, od umjetničke književnosti, posebno me se dojmila i knjiga Georgea Orwella "Životinjska farma" koju pamtim iako sam je poodavno pročitao.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 02 vel, 2007 4:01 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
 Svaka Čast
oduševili su me vaši odgovri na moj post. Ja osobno studira, pored filozofije i ruski i književnost, te mi je Dostojevski jedan od najomiljenijh pisaca svih vremena, Braća Karamazovi i Idiot su mu , po meni, dvije najmoćnije knjige...zbilja se nisam nadap da ću naići na čitatelje <dostojevskoga ovdje...palac gore! Također Majstor i Margarita mi je jedan od najgenijalnijih knjiga koju sam pročitao...Prve tri minute svemira od Weinberga imam, ali nemam Prve 4 minute od Hawkinga...imate žicu ljudi dragi, imate...
| sub 03 vel, 2007 11:42 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Studiraš rusku književnost? Cool. Imam jedan dobar recept koji čuda radi za odmaranje živaca, a izumila ga je moja profa iz hrvatskog iz srednje, koja je uz to i profesorica ruskog. Na jednom satu, pustila je Vangelisa na liniji, i uz laganu mjuzu 20-ak minuta recitirala Jesenjinove pjesme, nešto na hrvatskom, a nešto u originalu na ruskom. Savršenstvo.
|
| ned 04 vel, 2007 12:39 am |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
Jerome David Salinger-Lovac u žitu - jedna od najboljih knjiga koju sam pročitao u zadnjih pet godina, zatim tu je naravno Harry Potter, te Sherlock Holmes, no vrijedilo bi spomenuti i Bibliju, odnosno NZ koji sada čitam.
| ned 04 vel, 2007 2:42 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
 Mrak!
Vanglis i jesenjin; ima smisla, dapače! Morao bi ih nabaviti jer oboje su odlični. Što se tiče A.Clarka i njegovih knjiga koje si spomenuo ranije; jeli to stručno štivo ili takoreći, stručna beletristika? Dakle, jeli znanstveno djelo ili kao SF dramsko sa fabulom i likovima ali naravno, krcato znanstvenim zanimljivostima?! Imam od Clarka jednu Odiseju, to spada u ovu drugu kategoriju...
| ned 04 vel, 2007 8:26 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
 Re: Mrak!
neeData je napisao/la: Vanglis i jesenjin; ima smisla, dapače! Morao bi ih nabaviti jer oboje su odlični. Što se tiče A.Clarka i njegovih knjiga koje si spomenuo ranije; jeli to stručno štivo ili takoreći, stručna beletristika? Dakle, jeli znanstveno djelo ili kao SF dramsko sa fabulom i likovima ali naravno, krcato znanstvenim zanimljivostima?! Imam od Clarka jednu Odiseju, to spada u ovu drugu kategoriju...
Ove 3 što sam naveo od Clarkea nisu beletristika, nego baš stručno štivo. Bave se objašnjavanjem raznih pojava, od jetija, duhova, vražjih stopa, do NLO-a i sličnih stvari.
|
| pon 05 vel, 2007 1:17 am |
|
 |
|
Admiral
|
Citat: Ove 3 što sam naveo od Clarkea nisu beletristika, nego baš stručno štivo. Bave se objašnjavanjem raznih pojava, od jetija, duhova, vražjih stopa, do NLO-a i sličnih stvari.
Ovaaj... To, IMHO, nije čak ni popularna znanost, a kamoli stručno štivo  .
pozdrav
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
I like your flowers...
|
| pon 05 vel, 2007 1:43 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
A kaj je onda? Zbirka novela temeljena na stvarnim neobjašnjenim događajima? 
|
| pon 05 vel, 2007 1:17 pm |
|
 |
|
Admiral
|
TerNek je napisao/la: A kaj je onda? Zbirka novela temeljena na stvarnim neobjašnjenim događajima? 
U je*ote, al' si smiješan  . Smijem ti biti prijatelj?
Oprosti mi, molim te, ali meni te knjige djeluju kao one gluposti koje se prodaju na teveu oko termina Na rubu znanosti. Ako je to stručno štivo, što su tek onda Saganove ili Hawkingove knjige?
pozdrav
I like your flowers...
|
| pon 05 vel, 2007 1:30 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Na rubu znanosti je jako dobra i zanimljiva emisija, moilit ću lijepo...
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 05 vel, 2007 2:43 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|