| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: LOTR brbljaonica
Mir'Na Riker je napisao/la: U prvom slučaju nemamo nikakve šanse za dobar ishod bez "deus ex machine", u drugom imamo. 1. Tolkiena nitko nije tjerao da na Pelennorsko polje stavi toliku neprijateljsku vojsku. Mogao ih je stavit nešto manje, tek toliko da pobjeda dobra bude moguć (iako vrlo malo vjerojatan) ishod. 2. Mogao je malo proučit teoriju vojne strategije, konzultirat se sa nekim od svojim prijatelja intelektualaca/povjesničara koji se kuže u te stvari, pa da Rohan i Gondor odnesu pobjedu zahvaljujući nekom pametnom taktičkom manevru. Osim toga, taktički nadmudrit hrpu retardiranih orkova i ne djeluje tako komplicirano. Priznaj, vojska mrtvih od nikud je easy way out. BTW, ako ti se ne sviđa metafora s Poirotom, zamisli sebe kako igraš neku strategiju i pred porazom si, al ti se više ne da mučit pa pukneš cheat code i potamaniš neprijatelja... Zapravo, vojska duhova totalno podsjeća na onog "nuke troopera" u Age Of Empires (kad upišeš "e=mc2")  Mir'Na Riker je napisao/la: Također, koja korist pisat dvije i 3/4 knjige u kojima se likovi iznova i iznova izvlače iz teških situacija da bi na kraju sve ošlo kvragu? Herojski poraz je časniji od pobjede na prijevaru 
|
| ned 30 sij, 2011 7:43 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Kao prvo, vojska mrtvih nije prvi put spomenuta kad je aragorn išao po njih. Postoji čitava razvijena priča i samo je bilo pitanje vremena kad bi se oni uveli u borbu. Pitanje jesu oni potrebni ili ne uopće nije važno. Tamo su, dio su povijesti Međuzemlja i točka. Meni se sviđaju. Ja volim deus ex. Ne želim da mi se sve racionalno objasni. Želim dozu mističnosti, želim neke lude duhove duboko u planini koji ne mogu nać mir. Istina, priznajem ti to, mogao je vrlo lako nekom strategijom obrnuti razvoj bitke. Zaista misliš da mu nije palo na pamet? Pisci imaju bezbroj mogućih ishoda, postupaka, zapleta u glavi. (Govorim iz iskustva, sumnjam da je drukčije bilo kod tolkiena...osim onog s orlovima, to se zaista nije sjetio.  ) I da, orci nisu retardirani.  Bar ne u knjizi. _Oz je napisao/la: Herojski poraz je časniji od pobjede na prijevaru  Hm...diskutabilno. 
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| ned 30 sij, 2011 8:16 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
 Re: CLONE WARS
Mir'Na Riker je napisao/la: Molim lijepo, za svako tvoje tolkien-pitanje sam ti ponudila sasvim vjerodostojan odgovor.  Nije li to upravo bio _Ozov point? 

|
| sri 02 vel, 2011 12:21 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
| pet 14 pro, 2012 8:49 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Zagreba ni nema. Nije fer da je naša metropola Isengardova vukojeb...khm...predgrađe
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sub 15 pro, 2012 6:18 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Pa nema ni Budempeste , Bukeresta , Praga , Varsave ,a to su sve veci gradovi od Zagreba..  Ne , nego verovatno jedna od tvrdjava bi bila (iako Isengard nema u knjigama drugu tvrdjavu).... like Minas Morgul i Barrad-dur kod Mordora Jedino sto oblik BG-a ne podeseca na Isengard (mislim na grad) , najvise nasta podseca je na ostvro Numenor tacnije pljunuto ono 
| sub 15 pro, 2012 8:44 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 29 srp, 2010 9:19 pm Postovi: 811 Lokacija: treća s desno od kraja Spol: Ženski Naj Serija: ENT Koje si vrste?: not martian
|
_________________ run you clever boy and remember...
|
| sub 15 pro, 2012 9:36 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Norexan je napisao/la: Pa nema ni Budempeste , Bukeresta , Praga , Varsave ,a to su sve veci gradovi od Zagreba..  Ne , nego verovatno jedna od tvrdjava bi bila (iako Isengard nema u knjigama drugu tvrdjavu).... like Minas Morgul i Barrad-dur kod Mordora Jedino sto oblik BG-a ne podeseca na Isengard (mislim na grad) , najvise nasta podseca je na ostvro Numenor tacnije pljunuto ono A da fakat. Kud su baš potrefili naše područje za Isengard. Po meni bi prije bilo to Gondor London je lijep grad, ali po meni je sjena naspram New Yorka. Isto ko kad kažu za Pariz da je grad svjetla. Po meni je NY grad svjetla
Nego gdje su drugi kontinenti? Ili je recimo Amerika WesternEarth, Azija EasternEarth...
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| sub 15 pro, 2012 9:57 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Norexan je napisao/la: Jedino sto oblik BG-a ne podeseca na Isengard (mislim na grad) , najvise nasta podseca je na ostvro Numenor tacnije pljunuto ono  Beograd? Tamo na mapi je to meni malo prejužno za Beograd... tako da sigurno Beograd nisu stavili za Isengard. Prije bi rekao da je negdje južna Srbija ili Kosovo. A i ova karta je onak lagano glupa. Skandinaviju stave da bude Rohan, a Isengard Balkan, a zapravo su oni susjedi. Cijela karta je totalno užasno napravljena. Baš ono politička podjela Europe za vrijeme Hladnog rata. 
| sub 15 pro, 2012 10:54 pm |
|
 |
|
Admiral
|
| sub 15 pro, 2012 11:40 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Jel ko odgleda Hobbit ? ..kakvi su dojmovi ? Da citiran šta san napisa na SF centru Citat: Pitanje je pisat nešto šta može bit spojler ili nepisat ? ..no ajmo sad nepisat puno o događajima u filmu ali pisat nešto o ovom genijalnom ostvarenju na način da neotkrijen puno a ipak nešto napišen I di da počnen , sam film je spektakularan ali uz taj spektakl idu i super razgovori među likovima kao i dosta humora i samim time se može kazat da film sa neke intelektualne strane ispunjava sve zahtjeve , film je podosta usporediv sa kasnijom(ranije snimanom) prstenovom družinom u smislu da predpostavljan da će vrhunac hobbit priče ipak bit u naredna dva filma kao šta je bija slučaj i sa filmovima LOTR trilogije ( početak pustolovine je isto sličan) Jako zanimljivo mi je bilo vidit "mudrace" gobline koji se ponašaju ko vrloružni zli ljudi a ja san ih nekako uvik zamišlja ko bića životinjskog ponašanja bez jezika i bilo kakvog intelekta ..no ipak čak i sa ovom inteligencijom nisu baš genijalci Šta tek reć o patuljcima i priči koja se veže uz njih , tu mi je početak genijalno odrađen i jako dobro uvodi gledatelja u slavu i tragediju patuljaka i njihovog najbogatijeg kraljevstva Elfovi su ko i uvik mistični i gotovo kao neki vulkanci međuzemlja sa svojom mudrošču i logikom , koja ponekad zna bit i okrutna (ono napuštanje patuljaka u priči na početku filma je tako) Smeagol je u Hobbitu skroz isti ko u LOTR-u samo mi nekako njegove prehrambene navike djeluju okrutnije nego ono jedenje sirove ribe u LOTR-u ..on ga dođe ko ljudožder ode ..no zagonetke od kojih san čak jednu pogodija i prije nego šta je riješenje rečeno u filmu ..su definitivno zanimljivi dio njegova nastupa u Hobbitu Dojmova je previše i da sad ne iden u detalje jer je detalja stvarno puno ..samo ću kazat da je film ispunija sva moja očekivanja i da se isplati otić ga pogledat ..jednostavno film za pamćenje
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 16 pro, 2012 1:56 am |
|
 |
|
Admiral
|
Sovereign X je napisao/la: A da fakat. Kud su baš potrefili naše područje za Isengard. Po meni bi prije bilo to Gondor Tacno...kako si pogodio nasao sam i drugu verziju....  Citat: Jel ko odgleda Hobbit ? ..kakvi su dojmovi ? Ja nameravam da ga odgledam za par nedelja 
| ned 16 pro, 2012 1:58 pm |
|
 |
|
Overlord
|
E tak već da. Ovo je bolja mapa Po njoj ispada da je ZG na granici Gondora i Rohana. To mi se već više sviđa
Hobbita ću vjerojatno pogledat kad izađe na DVD-u.

|
| ned 16 pro, 2012 2:10 pm |
|
 |
|
Admiral
|
| ned 16 pro, 2012 2:17 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
| ned 16 pro, 2012 10:47 pm |
|
 |
|