|
Sada je: sub 18 tra, 2026 5:49 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Nadolazeći SF/Fantasy
@Oz, Znači Chaky i ja nismo bili jedini koji smo gledali Jericho?  Do sada nisam vidio nijednu postapokaliptičnu seriju koja bi mi bila odlična  Ova izgleda obećavajuće, no imam veliki skepticizam prema mogućnosti da bi neka komercijalna TV kuća producirala seriju koja bi u svim pogledima bila progresivna i zadovoljila neke moje kriterije; Svijet izgleda lijepo, akcija će (sudeći po traileru) biti atraktivna, dramatika kakva bude-bude,... no sve ostalo.... debelo sumnjam. Fora s Kolapsom i ponovnim građenjem svijeta nudi beskrajne mogućnosti novih kulturnih, društvenih, ekonomskih, tehnoloških i sličnih scenarija i korištenja SFa za ono što mu je jedna od glavnih namjena - da istodobno propitkuje i današnji svijet. Ponekad slušam TZM emisije i zna se spominjati kako bi svijet nakon Kolapsa mogao izgledati, kakvih će biti problema, kakvih grupacija koje će se boriti za resurse itd. Nekako sumjam da bi jedna korporativna serija na korektan način propitkivala drugačija ekonomska uređenja, ili afirmativno gledala na bilo koje drugo društveno uređenje osim parlamentarne demokracije zapadnjačkog tipa bazirane na autoritetu i hijerarhiji... Evo čak i Falling Skies koja mi je sasvim gledljiva (pogledao 2. sezonu u zadnjih par dana) ima postavku da alieni gotovo unište Svijet a ekipa razmišlja kako da ponovno obnove SAD i da sve bude po starom, svako malo prikazivanje američanske zastave i sl... realno ko štrumpfovi  ) Čak si razmišljam da mi nema druge nego da krenem dalje čitati SF knjige, od ovog današnjeg SFa čovjek može samo oglupaviti  No možda se varam i serija iznjedri epizodu koje će nadmašiti čak i TNG "Neutral Zone". U svakom slučaju ću pogledati barem pilot, a vjerojatno i dalje,.. jednostavno ne može ispasti gora od one bitch cop serije 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 19 ruj, 2012 3:00 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: @Oz, Znači Chaky i ja nismo bili jedini koji smo gledali Jericho? Pogledao sam pilot (na frendovu preporuku), bio mi je totalno nezanimljiv. Nešto poput TV verzije "Poštara", samo dosadnije, sa bezveznim likovima.
|
| sri 19 ruj, 2012 1:05 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
E i mene je malo podsjetio a poštara, ali moram priznati da pomalo i trailer za ovu novu... vidjet ćemo... Također i dalje čekam Elysium... za koji je Blomkamp rekao da će biti baziran na SFu, akciji i sociopolitičkim idejama  Najviše me zanima kaj će ispasti jer isti lik je napravio District 9 koji je fakat bio odličan film - isto SF, akcija prožeto sociopolitičkim stvarima  No... Neoliberalisti su htjeli da Apartheid padne - JAR kao država se gotovo i nije zaduživala (slično kao i Irak... Libija... Iran... Venecuela...), i radi sankcija (opet ko Iran..) je postala samodostatna, čak je svoje aute proizvodila.... tako da su jedva čekali novo vodstvo koje će to promijeniti (i danas štrajkove radnika u privatiziranim rudnicima rješavaju strojnicama  ) . Tako da filmovi koji primarno kritiziraju apartheid i nisu sami po sebi kontraverzni.... pa je pitanje što će od toga ispasti  (ako niš drugo, barem dobar akcijski SF  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 19 ruj, 2012 1:34 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Pogledao pilot Revolutiona. A tak, zainteresira čovjeka nekak to sve, al nije baš da me nekaj previše oduševilo. Možda zato jer sam gledao ne znam koliko post apokaliptičnih filmova i serija pa su mi očekivanja tak - tak. Vidjet ćemo. Jedna epka je premalo za bilo kakvo ocjenjivanje, ali ako nastavi ovako kak je završila prva epka onda je obećavajuće. Jedino opet se sve događa samo u USA, nitko ne spominje ostale države i kontinente, ah, standardno uglavnom! I nije mi jasno, 15 godina nakon svega a u seriji vidiš jedva 3-4 puške iz WW2 i naravno jedan lik ima Desert Eagle, a ostatak s mačevima u ruci 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| čet 20 ruj, 2012 5:20 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Cmd Data je napisao/la: Pogledao pilot Revolutiona. Dobro si me podsjetio! Nisam ni provjerio datum izlaska. Epizodo S01E02 come to me, please Cmd Data je napisao/la: Jedino opet se sve događa samo u USA, nitko ne spominje ostale države i kontinente, ah, standardno uglavnom! Bio bih iznenađen da je drugačije...
|
| čet 20 ruj, 2012 5:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Arnie se vraća Conanu! Kao grom iz vedra neba danas je diljem filmskog svijeta odjeknula vijest kako se Arnold Schwarzenegger vraća Conanu, ulozi koja mu je otvorila vrata velike filmske karijere. Naime, kako navodi Deadline, Universal Pictures producirati će novi film o Conanu, pod naslovom The Legend of Conan, sa Arnoldom u glavnoj ulozi, a koji bi u kina trebao stići u ljeto 2014. godine.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pet 26 lis, 2012 11:11 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Hm. Pretpostavljam da će bit dosta specijalnih efekata, jer taj čovjek ima veće tits nego ja. 
| uto 30 lis, 2012 7:57 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pet 14 ruj, 2012 8:21 pm Postovi: 483 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Vulkanac
|
Mislim kako je ovo sad već ˝muzenje˝ do krajnjih granica . Čemu sve to, mislim osim para očito.
_________________ Pazi svoje misli, jer one postaju riječi. Pazi svoje riječi, jer one postaju djela. Pazi svoja djela, jer ona postaju navike. Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter. I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu. Što mislimo, to postajemo.
M.T.
|
| sri 31 lis, 2012 2:56 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Bryan Singer režira Days of Future Past Kao što se moglo i očekivati, 20th Century fox i službeno je objavio kako će Bryan Singer zasjesti u redateljsku stolicu X-Men: Days of Future Past, a nakon što je navedenu napustio Matthew Vaughn. Iako je Vaughn obavio odličan posao sa X-Men: First Class, vjerujemo kako većini fanova neće biti žao što posao preuzima Singer, genijalac koji nam je podario prva dva X-Men filma. Riddick dobio oznaku R Iako je Vin Diesel prethodno otkrio kako je Universal Pictures dao zeleno svijetlo za snimanje trećeg filma iz serijala o Riddicku znajući kako će navedeni nositi oznaku R, tek sada je došla službena potvrda navdene informacije.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sri 31 lis, 2012 10:49 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Illuvator je napisao/la: Mislim kako je ovo sad već ˝muzenje˝ do krajnjih granica . Čemu sve to, mislim osim para očito. A nisi se možda sjetio kako dosta nas (vidi npr. na forum.hr) želi ekranizaciju priče o Konanu kralju sa Švarcikom? 
Benedikt XVI
|
| sri 31 lis, 2012 10:51 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Miroslav je napisao/la: Illuvator je napisao/la: Mislim kako je ovo sad već ˝muzenje˝ do krajnjih granica . Čemu sve to, mislim osim para očito. A nisi se možda sjetio kako dosta nas (vidi npr. na forum.hr) želi ekranizaciju priče o Konanu kralju sa Švarcikom?  Kao npr. ja.  I ne bih imala ništa protiv da izgleda kao i u Terminatoru 4. 
| sri 31 lis, 2012 11:18 pm |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pet 14 ruj, 2012 8:21 pm Postovi: 483 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Vulkanac
|
Ne nisam  Ne radi se toliko o ideji snimanja nastavka, dapače, već me počinje lagano ić na živce vraćanje slave starijim glumcima kroz uloge koje su ih i proslavile. Opet će se napumpat sa stereoidima i sličnim sranjima itd.. Slična situacija sa Stalonom i snimanjem posljednjeg Ramba.. 
_________________ Pazi svoje misli, jer one postaju riječi. Pazi svoje riječi, jer one postaju djela. Pazi svoja djela, jer ona postaju navike. Pazi kakve su ti navike, jer one grade tvoj karakter. I pazi svoj karakter, jer on kroji tvoju sudbinu. Što mislimo, to postajemo.
M.T.
|
| sub 03 stu, 2012 12:38 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Mark Whalberg u Transformersima 4 Iako se prethodno špekuliralo kako bi glavnu ulogu u četvrtom nastavku Transformers franšize mogao dobiti Jason Statham, redatelj Michael Bay je putem svoje službene stranice objavio kako će novi Optimusov suradnik biti Mark Wahlberg. Dwayne Johnson je Herkules Iako su već duže vrijeme kolale glasine kako će Dwayne "The Rock" Johnson utjeloviti Herkulesa u mitološkom spektaklu Hercules, baziranom na stripu Hercules: The Thracian Wars, navedena ifnormacija sada je i službeno potvrđena. Osim toga, potvrđeno je kako će film režirati Brett Ratner, najpoznatiji po serijalu Rush Hour. Tom Cruise u vremenskoj petlji Nakon Obliviona, koji u američka kina stiže 19. travnja iduće godine, početkom 2014. godine moći ćemo uživati u još jednom SF spektaklu sa Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Riječ je o SF trileru All You Need Is Kill, sa Dougom Limanom kao redateljem. Nedavno je objavljena i prva slika iz filma, a možete ju pogledati u nastavku.
Benedikt XVI
|
| ned 11 stu, 2012 9:52 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
TRAILER: Man of Steel Nakon teasera nadolazećeg superjunačkog spektakla Man of Steel, a koji je objavljen još tamo u srpnju, od danas napokon možemo uživati i u prvom traileru nove priče o posljednjem sinu Kriptona.
Benedikt XVI
|
| uto 11 pro, 2012 9:55 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
I Superman postaje ozbiljan film kao Batman sa The Dark Knight. Nadam se da ce isto toliko biti dobar 
| uto 11 pro, 2012 10:02 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|