| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Re: Kak biste se snašli u srednjem vijeku?
Dejanira je napisao/la: Jedina stvar bez koje ne bih mogla živjet (ok, osim, hrane, vode...) je kozmetika  Umrla bi bez svojih kremica  A ko kaže da u srednjem vijeku nije bilo nekakve kozmetike?  Bilo je, itekako je bilo. 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 15 ruj, 2012 3:17 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Jeste bilo je samo kakve da te Bog sacuva... Jedina kozmetika u srednjoj veku koja se koristila stalno bio je sapun ,ali ne ovaj koji mi sada koristimo mekani i mirisljavi..vec natrijumski koji je tvrd i ne bas prijatnog mirisa, pa kad sa njime peres kosu (ako si nekada prao) ja jesam u mom selu ,domaci po starom receptu, pa kad ti malo zakaci samo oci ,a one nateknu i pocrvene koliko to pece Takodje postajalo je tu jos puno toga sto sta mislim kozmetika je postojala jos i u anticko vreme ,ali svakako nije bila toliko raznovrsna kao sto je sada... 
| sub 15 ruj, 2012 3:47 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Pa ako ćemo pretpostavit da je taj procjep otvoren, onda bi vrlo vjerojatno prodavao neke stvari iz našeg doba (ne pretjerano značajne da ne promijenim previše prošlost) za ogromne količine zlata koje bi u današnjem dobu zamijenio za novac i obogatio se tako
@Dejanira: U nedostatku tih tvorničkih kremica i sl. postoji jedna prirodna koja je navodno čak zdravija od tih umjetnih. A ti me sad pitaj koja je to?
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sub 15 ruj, 2012 3:58 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
|
| sub 15 ruj, 2012 4:27 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Nikako  ..e to bi bija mog odgovor na pitanje iz naslova teme
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 15 ruj, 2012 4:27 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
T'Grel je napisao/la: A ko kaže da u srednjem vijeku nije bilo nekakve kozmetike?  Bilo je, itekako je bilo.  Smrdljivi sapuni se ne računaju Sovereign X je napisao/la: @Dejanira: U nedostatku tih tvorničkih kremica i sl. postoji jedna prirodna koja je navodno čak zdravija od tih umjetnih. A ti me sad pitaj koja je to? Sov, neću spermu mazat po sebi Ako si na to mislio 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| sub 15 ruj, 2012 4:31 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
 Znaš da je.
|
| sub 15 ruj, 2012 4:32 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Dejanira je napisao/la: T'Grel je napisao/la: A ko kaže da u srednjem vijeku nije bilo nekakve kozmetike?  Bilo je, itekako je bilo.  Smrdljivi sapuni se ne računaju Sovereign X je napisao/la: @Dejanira: U nedostatku tih tvorničkih kremica i sl. postoji jedna prirodna koja je navodno čak zdravija od tih umjetnih. A ti me sad pitaj koja je to? Sov, neću spermu mazat po sebi Ako si na to mislio Yep, pogodila si I btw sperma ne smrdi tak da je to još jedan plus
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| sub 15 ruj, 2012 4:53 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Dejanira je napisao/la: T'Grel je napisao/la: A ko kaže da u srednjem vijeku nije bilo nekakve kozmetike?  Bilo je, itekako je bilo.  Smrdljivi sapuni se ne računaju Ne mislim na smrdljive sapune. Bilo je raznih pripravaka, a neki su se prenijeli i iz staroga vijeka. Tako da nije uvijek srednji vijek bio mračan. Sovereign X je napisao/la: Yep, pogodila si I btw sperma ne smrdi tak da je to još jedan plus Još ćeš reć da je ljekovita. 
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 15 ruj, 2012 5:01 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
| sub 15 ruj, 2012 5:06 pm |
|
 |
|
Overlord
|
T'Grel je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: Yep, pogodila si I btw sperma ne smrdi tak da je to još jedan plus Još ćeš reć da je ljekovita.  Actually izgleda da jest: http://www.jutarnji.hr/istrazivanje--sp ... e/1049152/

|
| sub 15 ruj, 2012 6:17 pm |
|
 |
|
Admiral
|
Ima u tome istine Sov 
| sub 15 ruj, 2012 6:34 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Završila bih spaljena na lomači. I bolje. 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 15 ruj, 2012 6:41 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Ja bi bio drvosječa. Nema problema. Po cijeli dan čilam sa panjevima, kasnije krešem svoju vojvotkinju.
|
| sub 15 ruj, 2012 6:53 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Miki je napisao/la: Ja bi bio drvosječa. Nema problema. Po cijeli dan čilam sa panjevima, kasnije krešem svoju vojvotkinju. Citamo malo Lady Chatterley?
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| sub 15 ruj, 2012 7:07 pm |
|
 |
|