|
Sada je: čet 30 tra, 2026 4:25 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Re: Udružna brbljaonica
Ja bi udruzi pomogao da mogu. Da nemam teških problema, bi. Kandidirao bi se i za predsjednika. Ali kako ne mogu, nisam previše kritičan. Samo ukazujem na kolektivno nezadovoljstvo udrugom.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pon 24 lis, 2011 1:23 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ja nisam kolektivno nezadovoljna udrugom. U biti, i da je nema ne bih osjetila neku pretjeranu tugu... čak i da forum padne u zaborav. 
| pon 24 lis, 2011 9:07 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Re: Rat Entovaca i TNG-ovaca
Suikotreki je napisao/la: Drugo, molim te nemoj me potezati za jezik... jer ne želiš znati na što izgledaju tvoja predavanja i zašto su ljudi dolazili na njih. Ali reći ću ti samo jednu stvar.... nije zbog stručnosti. No, da... moja predavanja su barem bila duža od minute i nastojao sam da to ne bude previše ozbiljno. A na zadnje predavanje na Sferakonu mi je došlo 70-tak ljudi. Imam već iskustva u predavanjima. I uvijek mi je došlo dosta ljudi na predavanja i na Konu i u udruzi. I otkad ja to govorim da sam ja stručan u nekom području? Ja samo jako dobro poznam neko područje, a da bih bio stručan morao bih i iz toga imati diplomu. Među ostalom, jel... I nečega imam diplomu, a iz nečega nemam. Ali i to će se promijeniti. I, Cviček, na više ljudi negativno djeluje sumpor... ima ih podosta u udruzi. I na dotičnog Suika, također. A da ne pričam o ostalima. Da... A šta se tiče skupštine, ona će biti vrlo skoro... vrlo skoro... buwahahhaa..... a onda.... hm... daaa
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 24 sij, 2012 2:20 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
T'Grel... a da jednom uzmeš stvari manje ozbiljno?
I spominješ skupštinu na kojoj bi trebali potkopati forum najmanje pola godine. Nije se ništa dogodilo.
ST je najprije serija, a ne nešto oko čega bi trebao gubiti živce. Shvatili smo da ne smatraš ENT trekom, ok. Sad odi i gledaj nešto što smatraš Trekom, i ne troši živce na dodatna objašnjenja.
_________________ It is smaller on the outside!
|
| uto 24 sij, 2012 7:27 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Suikotreki je napisao/la: @Alpha Q, nadam se da si ovo u vezi "poznavatelja istinskog kanona" samo šalio jer nećete onda bi fanovi Star Treka u Bosni daleko doći ako će vas T'Grel podučavati Treku-  Suiko...moramo se šalit malo Ali kao što Mimi kaže ne treba gubit živce oko jedne serije, tu smo da se zabavimo. Spustimo loptu na zemlju.Što volimo to gledajmo ( Yao...zvuči ko neka parola  ) A osobno mislim da bi T'Grel trebao držati Ent kao službeni dio trek kanona što se tiče predavanja koja bi imao u svojoj sekciji radi šire publike i zanimljivosti, a uvijek može reći na kraju svoje mišljenje kojim ne smatra Ent trekom i to je to.
|
| uto 24 sij, 2012 9:19 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mimi Sky je napisao/la: I spominješ skupštinu na kojoj bi trebali potkopati forum najmanje pola godine. Nije se ništa dogodilo. Nisi informirana  Bio je on mjesecima spominjao skupštinu i šta će na njonj napraviti. Mislim da sam relativno tolerantan, no na kraju mi je koji tjedan prije skupštine postalo malo previše, pa sam sam dao zahtjev da sve to što spominje uvrstimo kao teme za skupštinu. Kako je sve prošlo, neka ti drugi pričaju Mislio sam tada da je stvar riješena, no izgleda da iznova počinjemo krug 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 24 sij, 2012 9:22 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
alfa_Q je napisao/la: A osobno mislim da bi T'Grel trebao držati Ent kao službeni dio trek kanona što se tiče predavanja koja bi imao u svojoj sekciji radi šire publike i zanimljivosti, a uvijek može reći na kraju svoje mišljenje kojim ne smatra Ent trekom i to je to. To se neće dogodit dok sam ja voditelj Sekcije. Ne mogu predavat o nečemu u što ne vjerujem. Mogu predavat o seriji ali ne mogu na način da ju smatram Trekom, a samim time ništa ne bi bilo od toga. Eventualno mogu napravit predavanje o nelogičnostima i kršenjima kanona u Ent-u. Cvicek je napisao/la: Bio je on mjesecima spominjao skupštinu i šta će na njonj napraviti. Mislim da sam relativno tolerantan, no na kraju mi je koji tjedan prije skupštine postalo malo previše, pa sam sam dao zahtjev da sve to što spominje uvrstimo kao teme za skupštinu. Kako je sve prošlo, neka ti drugi pričaju Mislio sam tada da je stvar riješena, no izgleda da iznova počinjemo krug  Nije tamo ništa riješeno jer si ti sve trivijalizirao. Nije sve tako jednostavno kako ti misliš. Nad forumom i forumskim osobljem postoji nadzor od Izvršnog odbora. Ako je forum sastavni dio udruge onda je forumsko osoblje sastavni dio funkcionera udruge. Pa, shodno tome moraju nekome odgovarati. Nisu se sami postavili na ta mjesta nego ih je Skupština postavila. Uostalom, kao i mene na mjesto voditelja Povijesne sekcije. Prema tome, svi mi, funkcioneri u udruzi moramo odgovarati, prvo Izvršnom odboru i Skupštini. A kako praktički nemamo IO, tu je Skupština.
|
| uto 24 sij, 2012 10:37 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: ned 31 srp, 2011 12:26 pm Postovi: 82 Spol: Muški Naj Serija: ENT Koje si vrste?: hjuman
|
T'Grel je napisao/la: Prema tome, svi mi, funkcioneri u udruzi moramo odgovarati, prvo Izvršnom odboru i Skupštini. A kako praktički nemamo IO, tu je Skupština. I kakve to ima veze s temom topica? Mislim na ta unutar stranačka, oopsss, unutar udružna prepucavanja. Pozdrav Dom Lordova 1
_________________ Today's scientists have substituted mathematics for experiments, and they wander off through equation after equation, and eventually build a structure which has no relation to reality. - Nikola Tesla
|
| uto 24 sij, 2012 11:06 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
beta je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Prema tome, svi mi, funkcioneri u udruzi moramo odgovarati, prvo Izvršnom odboru i Skupštini. A kako praktički nemamo IO, tu je Skupština. I kakve to ima veze s temom topica? Mislim na ta unutar stranačka, oopsss, unutar udružna prepucavanja. Ne miješaj se u ono o čemu nemaš pojma. Odgovarao sam na neke izjave ovdje dane.
|
| uto 24 sij, 2012 11:09 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
T'Grel je napisao/la: Nije tamo ništa riješeno jer si ti sve trivijalizirao. Nije sve tako jednostavno kako ti misliš. Nad forumom i forumskim osobljem postoji nadzor od Izvršnog odbora. Ako je forum sastavni dio udruge onda je forumsko osoblje sastavni dio funkcionera udruge. Pa, shodno tome moraju nekome odgovarati. Nisu se sami postavili na ta mjesta nego ih je Skupština postavila. Uostalom, kao i mene na mjesto voditelja Povijesne sekcije. Prema tome, svi mi, funkcioneri u udruzi moramo odgovarati, prvo Izvršnom odboru i Skupštini. A kako praktički nemamo IO, tu je Skupština. Skupština (dakle skupina koju mogu činiti svi članovi udruge) je glavna. No možda nam i ne treba raditi službenu skupštinu (pa da se mora slati na grad i sl). Ako popis članova nije tajan (više na kraju ne znam jel je ili nije, svako ima svoje mišljenje a meni se ne da istraživati), daj tjedan dana za javnu raspravu o nekom pitanju, i ako nakon toga imaš popis da većina članova udruge to želi, provede se. Barem što se tiče mojih funkcija. Za raspravu i popisivanje glasova možeš koristiti i forum  I da, ovdje smo offtopic.... pa s obzirom da ne znam koja druga tema bi bila prihvatljivija, selim u udružnu brbljaonicu.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 25 sij, 2012 12:34 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Naravno da je popis članova tajan. Zar bi, bez njihova znanja, trebali im imena i prezimena pisati po forumima i sl.??
A zašto bi ja pitao druge za nešto što ja želim predložiti ili raspravljati na skupštini (razlika je između skupštine s malim s, i Skupštine sa velikim S.). Ako smatram da je to pitanje važno, potegnut ću ga. Da imamo Izvršni, tamo bih potegnuo to pitanje ali kako ga nemamo... tu je Skupština.
|
| sri 25 sij, 2012 12:46 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
T'Grel je napisao/la: Naravno da je popis članova tajan. Zar bi, bez njihova znanja, trebali im imena i prezimena pisati po forumima i sl.?? OK, onda ovako: danijel može reći broj aktivnih članova, i svaki član (ako želi) može dobrovoljno istupiti i reći da je član. I onda se izjasniti oko prijedloga. Po potrebi provjeriti kod frode je li na popisu članova. Ili provjeriti kod nadzornog da li je sve u skladu sa statutom. T'Grel je napisao/la: A zašto bi ja pitao druge za nešto što ja želim predložiti ili raspravljati na skupštini (razlika je između skupštine s malim s, i Skupštine sa velikim S.). Ako smatram da je to pitanje važno, potegnut ću ga. Tnx sa objašnjenje. A što se tiče "zašto" - zato što to može ubrzati donošenje neke odluke, i ne mora se slati zapisnik u grad i sve ostale procedure koje idu uz to. Na skupštini se moraju raditi samo stvari koje su bitne baš za relaciju udruga - grad, da sve bude po zakonu. Za ostalo se možemo dogovoriti da funkcionira kako god želimo. Tako Skupština može djelovati dinamičnije i brže riješiti probleme koji su nastali, ili sprovesti neku ideju... T'Grel je napisao/la: Da imamo Izvršni, tamo bih potegnuo to pitanje ali kako ga nemamo... tu je Skupština. Imamo izvršni. Leo će ti na pitanja odgovoriti na fejsu u USS grupi (redovito piše tamo), dok suikija i frodu možeš nazvati ili posjetiti u udruzi. Jedino je tu geografski problem da ih ne možeš svu trojicu fizički okupit na jedno mjesto. Kad se Leo u proljeće vrati, organizirati ćemo skupštinu.
|
| sri 25 sij, 2012 1:16 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ali kako skupit određeno članstvo? Kad ionako mali broj članova dolazi na sastanke. Gdje, kako i kada održati sastanak?? Mislim da većinu uopće nije briga kako je u udruzi i kako je na forumu. Dobro im je i ovako kako je. Meni nije. I želio bi da se stanje popravi. Ne da nekome napakostim ili nešto sl. nego da poboljšamo stvari kako bi nam i udruga i forum bili bolji.
Ali opet... Skupština ima svoju težinu... ali ni tamo nije ništa bilo bolje... a ni Izvršni, kada je Leo i bio u Zg-u nije me poslušao... pa onda kako nekoga pitati da se riješe problemi?
No, vjerujem da se sve to može interno dogovoriti. Samo, za koga bi to vrijedilo... za udrugu ne, ali Izvršni bi mogao donijet odluku što se tiče funkcioniranja foruma i opomena nekim određenim članovima foruma da nije forum ničiji zabavni park nego da je to dio udruge... pa prema tome se treba tako i ponašati. Doza ozbiljnosti mora postojati. Uvijek je bila prisutna i ne želim dozvoliti, kao dugogodišnji redovni član Skupštine i udruge, da se takvo što radi. Možemo se mi šalit, nabacit koju zaje*anciju ali sve to ima svoje granice. Neki ovdje misle da mogu pisat kako žele i što god žele. Postoje pravila, ali i važnije - postoje norme kulturnog ponašanja. Ne samo prema forumašima nego i prema članovima udruge. Forumaši nisu članovi udruge. I to treba bitno razlikovati.
Ne može se jedan forumaš petljati u rad udruge ako nije njen član. Kao što su ovdje neki pokušali. To treba sasjeći u korijenu. Jedan forumaš se na sam blagdan Božića ponašao, reći ću najblaže, neadekvatno. A usto nije ni član udruge.
O tome govorim. Forumaši bi morali znati gdje im je mjesto - na forumu. A članovi udruge, i to redovni, su jedini koji mogu raspravljati o stanju u udruzi i raditi na tome. Ali isto tako trebaju upozoravati na rad foruma jer se forum tiče i udruge. Forum tj. forumaši ne mogu upozoravati na rad udruge i njenih članova jer nisu "ovlašteni" za to. Dok obrnuto svakako vrijedi.
Mislim da sam bio sasvim jasan i da pametnom čovjeku ovo nešto znači.
|
| sri 25 sij, 2012 1:45 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Grel je napisao/la: Mislim da sam bio sasvim jasan i da pametnom čovjeku ovo nešto znači. Mislim da pametan čovjek prvenstveno zna cijeniti odvajanje teksta u paragrafe. 
|
| sri 25 sij, 2012 3:48 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ah, kao što sam i mislio: samo neozbiljni komentari. Ali dobro, paragrafirat ću tekst.
|
| sri 25 sij, 2012 5:23 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|