|
Sada je: pet 07 kol, 2026 6:23 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
 Re: PC trkeljana
Nisam neki fan Applea, niti neprijatelj, ali mislim da je u redu postati ovaj link ovdje: http://www.apple.com/stevejobs/
_________________ It is smaller on the outside!
|
| čet 06 lis, 2011 10:27 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Jel netko zna kako se može skinut (removat) tripodova stranica s neta? 
| pet 07 lis, 2011 1:24 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Što napravit kad mi se isključi prokleta particija na prokletom hard disku?
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 03 stu, 2011 1:39 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Sovereign X je napisao/la: Što napravit kad mi se isključi prokleta particija na prokletom hard disku? Kako misliš, "isključi"? Samo je nestala? Instaliraj Acronis Disk Director i malo pogledaj u tome.
|
| čet 03 stu, 2011 1:59 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
_Oz je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: Što napravit kad mi se isključi prokleta particija na prokletom hard disku? Kako misliš, "isključi"? Samo je nestala? Instaliraj Acronis Disk Director i malo pogledaj u tome. Nije nestala, nego mi piše da je offline i sve što je na njoj je nedostupno A tamo mi je muzika, slike, saveovi od igri, dokumenti (između kojih i predavanje koje bi trebao imat danas) - ma strašno nešto
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| čet 03 stu, 2011 2:17 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Lol. Ubuduće radi backup na recimo usb disku... 
| čet 03 stu, 2011 5:21 pm |
|
 |
|
Overlord
|
Spet je napisao/la: Lol. Ubuduće radi backup na recimo usb disku... Ma ima ja većinu backupa na USB-u i CD-ima/DVD-ima, al problem je u tome što mi sad fali ta particija, a ne da mi se formatirat ju i ponovno sve to vraćat gore. Uz to neke stvari nisam stigao backupat među kojima je i to predavanje

|
| čet 03 stu, 2011 5:33 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
|
| čet 03 stu, 2011 7:15 pm |
|
 |
|
Overlord
|
Miki je napisao/la: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc732026.aspx
Jel ovo pomaže? Ne znam jel imaš Win7. Nope, imam WinXP.

|
| čet 03 stu, 2011 7:24 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Ne kužim gdje bi ti moglo pisati da je offline. Daj screenshot. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Dok željno (nakon dva dana) iščekujemo Sovovo daljnje pojašnjenje problema, može meni neko objašnjenje?
Komp mi se smrznuo, i disk je čudno zvučao, nekakvo kao zujanje. Prisilni restart mi je rekao da je failao u bootanju, pa da ubacim cd. Ništa, gasnem sve, malo prtljam po kontaktima i funkcionira zasad; iako tu i tamo opet zazuji.
Išao sam provjeriti u čemu je caka. Prvo sam provjerio imam li kakav virus, i otkrio mi je na particiji E: neki .ico file kojeg ne može učitati.
Onda sam otišao provjeriti imam li bad sectore, jer jednom sam imao bad sectore pa se nisam dobro proveo. Disk checkup mi je prije Windowsa izvrtio sve brojke i doista, 4kb bad sectora.
Potom sam išao provjeriti stanje defragmentiranosti, i svaka od particija (a imam ih 4) ima 4kb file cluster.
Pa sam sad zbunjen. Malo sam čitao po netu kompjuterski govor, ali nisam ga baš pohvatao.
Može li se preživjeti s bad sectorima? Odgovor je može i ne može, to je moguć početak kraja.
Je li 4kb file cluster na E: doista oštećenje na hardu, dok su drugdje uobičajena stvar; ili su softveri negdje zapeli kad ga ne mogu učitati?
Jesu li dijagnostički alati u Windowsima manjkavi, u smislu da nešto što antivirus ne može pročitati odmah označe kao fizičko oštećenje?
Ima li neki program kojeg preporučate? Cviček, Zvonko? Vi dva ste programeri.
Ili pitam nepotrebna pitanja?
I kakva su to zujanja i smrzavanje?
|
| sub 05 stu, 2011 7:58 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Komp mi se smrznuo, i disk je čudno zvučao, nekakvo kao zujanje. Prisilni restart mi je rekao da je failao u bootanju, pa da ubacim cd. Ništa, gasnem sve, malo prtljam po kontaktima i funkcionira zasad; iako tu i tamo opet zazuji. Na samrti je. Backupiraj esencijalne podatke i kreni trazit zamjenu. Jel serial ili parallel ATA? Ako je potonji, mislim da se ne isplati uzimat polovni, a novi su preskupi... Miki je napisao/la: Jesu li dijagnostički alati u Windowsima manjkavi, u smislu da nešto što antivirus ne može pročitati odmah označe kao fizičko oštećenje? Nadaš se da je lažna uzbuna? Moguće, ali malo vjerojatno. Hardovi umiru. Deal with it.
|
| sub 05 stu, 2011 8:12 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Jep, uskoro će na vječna lovišta. Koliko ti je star hard i koje je marke?
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| ned 06 stu, 2011 1:54 am |
|
 |
|
Overlord
|
Miki je napisao/la: Ne kužim gdje bi ti moglo pisati da je offline. Daj screenshot. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Dok željno (nakon dva dana) iščekujemo Sovovo daljnje pojašnjenje problema, može meni neko objašnjenje? Evo:
 Miki je napisao/la: Komp mi se smrznuo, i disk je čudno zvučao, nekakvo kao zujanje. Prisilni restart mi je rekao da je failao u bootanju, pa da ubacim cd. Ništa, gasnem sve, malo prtljam po kontaktima i funkcionira zasad; iako tu i tamo opet zazuji.
Išao sam provjeriti u čemu je caka. Prvo sam provjerio imam li kakav virus, i otkrio mi je na particiji E: neki .ico file kojeg ne može učitati.
Onda sam otišao provjeriti imam li bad sectore, jer jednom sam imao bad sectore pa se nisam dobro proveo. Disk checkup mi je prije Windowsa izvrtio sve brojke i doista, 4kb bad sectora.
Potom sam išao provjeriti stanje defragmentiranosti, i svaka od particija (a imam ih 4) ima 4kb file cluster.
Pa sam sad zbunjen. Malo sam čitao po netu kompjuterski govor, ali nisam ga baš pohvatao.
Može li se preživjeti s bad sectorima? Odgovor je može i ne može, to je moguć početak kraja.
Je li 4kb file cluster na E: doista oštećenje na hardu, dok su drugdje uobičajena stvar; ili su softveri negdje zapeli kad ga ne mogu učitati?
Jesu li dijagnostički alati u Windowsima manjkavi, u smislu da nešto što antivirus ne može pročitati odmah označe kao fizičko oštećenje?
Ima li neki program kojeg preporučate? Cviček, Zvonko? Vi dva ste programeri.
Ili pitam nepotrebna pitanja?
I kakva su to zujanja i smrzavanje? E tak je meni nešt slično bilo. Dakle upalio sam komp i počeo je komp neke čudne zvukove proizvodit i nakon minute evo ti BSOD i sr*nje I ništ, ja ga uspješno restartam. Rekoh valjda nije ništa bilo, kad ono upalim winamp i da ću pokrenut pjesmu no neće svirat nijednu. Odem na start i vidim da su mi nestale prečice na my documents, my pictures, my music... Onda sam otišao na my computer i vidim C je tu, ali ne piše kolko je prostora zauzeto, a kolko slobodno i kad pokušam uć u njega ništa se ne događa tj. pojavi se poruka da disk nije formatiran i da li ga želim formatirat
I sad ja ne znam kak riješit taj problem, tj. kak vratit tu particiju da proradi. Još gore je što su mi tamo sve slike, muzika, dokumenti i sl. Nešto malo sam uspio spasit pomoću ovog file recovery programa, al većina ostalih stvari mi je nedostupna, a i fali mi taj prostor. Ja se samo nadam da to ne znači kraj harda

|
| ned 06 stu, 2011 2:47 pm |
|
 |
|
Desolate
Pridružen/a: ned 30 svi, 2010 10:23 pm Postovi: 1848 Lokacija: Rijeka Spol: Muški Opis Stanja: Alienated Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
|
Sov, bojim se da je i tvoj hard na izdahu, vjerojatno nije bio dovoljno dugo formatiran, defragmentiran, a možda je jednostavno bilo pitanje vremena kad će počet štekat.  Moj savjet, probaj instalirati još neke programe za povrat podataka, a ako ne upali jbg, za drugi put stalni backup je poželjan.
_________________ Langt...der borte i morket... Ved Buens Ende "Kill a man and you are a murderer. Kill millions of men and you are a conqueror. Kill everyone and you are a God." Jean Rostard Last fm

Hrčak je napisao/la: lol ja nisam dama
|
| ned 06 stu, 2011 3:35 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Disk mi je marke Maxtor, star je  nekih 7-8 godina. Njega sam uzeo nakon što mi je riknuo disk koji je došao s kompom. A otišao je zbog bad sectora. Al nije bed jer ima samo 40GB kapaciteta; samo kaj su na njemu Windowsi. Imam i sekundarni prikopčan, veličine 160GB, taj je par godina mlađi. Tak da ak ovaj mali rikne, imam rezervu. Samim time što su stariji od 2009., Oz, znači da imam paralelni. Sov, zbilja ne kužim kak ti se to dogodilo. Šta ti kaže dok odeš pod Disc management? (control panel-administrative tools-computermanagement) Jel možeš tamo open ili explore? Ili možda pod Device manager da ti je slučajno disk disejblan?
|
| ned 06 stu, 2011 3:47 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|