|
Sada je: sub 22 kol, 2026 5:16 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
 Re: The Wire (HBO)
Englez?  E, svaka mu čast na glumi onda... Što se tiče ovog nespojlanog dijela koji sam pročitao... Citat: Ja tu zapravo nisam mislio na drogu, nego na činjenicu da u školstvu rade iste stvari kao murija, muljaju sa statistikama ...još jedna od poruka prve sezone je da policija treba raditi svoj posao sve dok to ne šteti političarima, glavešinama u policiji i javnom imidžu policije...Hvataj kriminalce, ali ne šnjofaj tamo gdje ti nije mjesto. Zato dobri policajci kao Daniels završe u nekim bezveznim odijelima kao što je arhiva i tak...
|
| sub 24 ruj, 2011 12:03 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
shirajzl je napisao/la: ...još jedna od poruka prve sezone je da policija treba raditi svoj posao sve dok to ne šteti političarima, glavešinama u policiji i javnom imidžu policije...Hvataj kriminalce, ali ne šnjofaj tamo gdje ti nije mjesto. Zato dobri policajci kao Daniels završe u nekim bezveznim odijelima kao što je arhiva i tak... Pa to je jest jedna od glavnih temi u seriji - apsolutno je nemoguće postić ikakav napredak u društvu u kojem je svačiji prvi prioritet čuvanje vlastite guzice pod svaku cijenu. Jedini lik u cijeloj seriji kojemu je policijski posao uistinu bitniji od vlastite guzice je McNulty, zato i najebe svaki put. Samo što pretjeruje sa tom "I do things MY WAY" spikom, a u stvarnom svijetu to ne prolazi.
|
| sub 24 ruj, 2011 12:12 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Baš. Cviček bi rado imao heroin u samoposluzi pored čipsa.  Samo pored cijene treba stavit - 'samo za punoljetne osobe sa razumnom slobodom izbora te uvjerenjem da konzumacija ovog proizvoda vodi na društveno dno'. Ili je to možda predug tekst za etiketu sa cijenom?  Širajzl, nemoj klikat na ovo šta slijedi: _Oz je napisao/la: Marlo čisto zlo, školski primjer sociopata, bez apsolutno ikakvih skrupula.
Uvijek me zanimalo šta je bilo dalje, tj. kako se snalazi u "legit" svijetu. Kad tad će mu i u legalnom biznisu netko stat na žulj (vidjeli smo to na Stringerovom primjeru), i baš me zanima hoće li ga Maury moć držat pod kontrolom, tj. zatomit njegov instinkt da jednostavno mecima eliminira konkurenciju. Pa ne znam baš da je bio sociopat. On je bio na vrhu svoje organizacije i radio je ono što je trebao da ostane na vrhu, a to znači da uklanja konkurenciju. Neke je uklonio silom ko one iz New Yorka, neke je pridobio na svoju stranu ko Method Mana ili onog malog šta je uvijek bio na uglovima. Dok god su mu potrebni, on se brine za njih. Ne u smislu ko Avon da im kupuje kurve i kućerine, već da ne nastradaju. Klincima u četvrtoj sezoni je isto davao pare da obavljaju posao za njega. Tko hoće, hoće, tko neće, ne mora. Dok god mu ne staju na put, nema problema.
Prop Joe mu je postao smetnja pa ga je maknuo. I zato jer ga je cinkao Omaru.
Sociopat bi kosio sve redom, civile, murju, dilere, sve. Marlo to nije.
Al mislim da na kraju je Marlo ipak otišao natrag na ulicu. On je bio na onom nekakvom sastanku arhitekata, pa kao da uloži pare i tak se obogati, al on je jednostavno otišao odande i vratio se na ulicu i odmah zakačio s uličnim dilerom. Što se kasnije dogodilo, ne znam. Uglavnom nije imao Stringerov nos za biznis._Oz je napisao/la: ali šta ne nađe Prez u školskom podrumu hrpu korisnih stvari uključujući i kompjuter kojeg nitko nikad nije ni pokazao djeci, jer se nikom ionako ne da gubit vrijeme sa hrpom malih crnaca koji će ionako za koju godinu dilat na ulici... Mislim da je komp već bio u učionici, al nisam ziher. Sjećam se da se holyshitao kad je našao kocke i hrpu udžbenika.
|
| sub 24 ruj, 2011 5:57 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Sociopat bi kosio sve redom, civile, murju, dilere, sve. Marlo to nije. O, Marlo je itekako sociopat. Uopće ne pokazuje osjećaje, nema trunke suosjećanja, i nimalo ne cijeni ljudski život. Hladniji je od bilo kojeg Vulkanca ikad viđenog u Treku, a rješenje za apsolutno svaki problem mu je metak u glavu. Najbolje od svega, mislim da nema ni punih dvadeset godina.Inače, APA (američko udruženje psihijatara) socijopatiju definira kao: "...a pervasive pattern of disregard for, and violation of, the rights of others that begins in childhood or early adolescence and continues into adulthood."
|
| sub 24 ruj, 2011 6:16 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Nakon maratonskog sešna za vikend, danas sam dovršio 2. sezonu. Odlično su nadogradili na prvu, cijela priča oko niggera i dalje se vrti u pozadini, ali elegantno, nenametljivo, a opet zanimljivo. Usporedno s tim, nova tema sezone odvija se na dokovima. Uvijek me to intrigiralo kako je na dokovima nedovoljna kontrola i dan-danas. Vjerujem da se masno krijumčari brodovima po svijetu... Kraj sezone opet nosi istu poruku; sitne ribe uhvaćene, velike pobjegle, život, droga i šverc nastavlja se s drugim licima. Malo me to razočaralo jer je kraj praktički identičan prvoj sezoni. Ajde spojlajte mi, hoće oni do kraja serije ikad uhvatit nekog važnog? 
|
| pon 26 ruj, 2011 11:56 pm |
|
 |
|
bubica
|
shirajzl je napisao/la: Ajde spojlajte mi, hoće oni do kraja serije ikad uhvatit nekog važnog? Recimo samo da će Avon ostarit iza rešetaka, a Stringer nikad neće doživjet dovršenje svojih legalnih projekata.
|
| uto 27 ruj, 2011 10:05 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Omar će imat novog dečka, eto spojlo sam ti.
|
| uto 27 ruj, 2011 5:24 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
Jedan zanimljiv detalj: pogledao sam 2 epizode 3. sezone i Daniels je nategnuo Pearlman (ili tako nekako se preziva). Prvo sam se začudio kako to vara ženu, a onda sam onako "oh, wait...aaaaa, da, da, pa vidiš..." Dakle, od silnih događanja, potpuno mi je izmaklo da se on razdvojio (rastao) od žene, a sve je to jako suptilno pokazano, detalj tu, detalj tamo. Kad odvrtiš film unatrag, sve ti postane jasno, ali ni u jednom trenutku nisu onako "crno na bijelo" pokazali scenu da se njih dvoje rastaje.
|
| sri 28 ruj, 2011 8:21 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Nisu imali toliko prostora za sapuničarenje u scenariju. A i scenarist je neki ex-kriminalist ili tak nešt, tak da mu romantika i antiromantika ne sjeda. Valjda.
|
| sri 28 ruj, 2011 10:52 pm |
|
 |
|
bubica
|
Miki je napisao/la: A i scenarist je neki ex-kriminalist ili tak nešt, tak da mu romantika i antiromantika ne sjeda. Valjda. David Simon - veteran krimi-izvjestitelj Ed Burns - veteran policajac iz Baltimorea
|
| sri 28 ruj, 2011 11:18 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
|
| pet 30 ruj, 2011 1:43 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
Dovršio i četvrtu sezonu te pročitao sve spojlere gore. Slažem se s Mikijem da 4. sezona nije baš nešto u usporedbi s ostalima. Prva sezona Barksdale saga, druga sezona dokovi, Poljaci i Grci, a treća je zaokruživanje priče Barksdale/Stringer. Četvrta je malo školstvo (koje se ne razlikuje puno od našeg, vjerujte), malo političke igre i prikaz jedne političke kampanje izbliza. Sve mi je onako "more of the same", a ni ne sviđa mi se baš što je ekipa raštrkana. Za prve dvije sezone bio sam totalno zalijepljen, za treću još nekako, ali ova četvrta je onako meh...Gledaš da odgledaš, skoro ko season fillers serija koje imaju preko 20 epizoda po sezoni.
|
| uto 04 lis, 2011 5:21 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Spoiler - OMAR ĆE UMRIJET
|
| uto 04 lis, 2011 5:23 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
Dakle, poanta cijele serije je da politika pokreće svijet, a stvarni problemi se guraju pod tepih. To smo znali i prije. Odlična serija. Remek-djelo. 
|
| sub 08 lis, 2011 8:40 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Damnit, shirajzl je u jednoj rečenici dobro okarakterizirao seriju, i sad ako ja krenem mogao bi netko reći da sam ja njegov duplić Pogledao sam nekolicinu epizoda, tako da sada mogu potvrditi sve ono što sam iznio prije (dio završio u podjeljenoj temi o "ratu protiv droge") Serija ne iznenađuje, nema naprednih ideja kako promjeniti sistem niti ništa slično, no dosta dobro prikazuje mnoge slabosti društva. O smislu "rata protiv droge" sam dovoljno pisao, i onim što serija potvrđuje sav besmisao, to još i širi i na druge društvene probleme koji su s time povezani. Savim okej je za pogledati kao primjer toga da današnji sustav policije i politike ne funkcionira i da je krajnje vrijeme da ga se zamjeni nečim boljim, manje primitivnim. Od konkretnih stvari u seriji, lijepo su prikazali da iste stvari koje muče negativce istodobno muče i pozitivce i kako su svi oni međusobno isprepleteni sivilom. Kod "pozitivaca" se može naći gomila negativnih strana - policijska brutalnost, politizacija, nekompetentnost koja prozroči više štete nego koristi, hijerarhijska struktura u kojoj se na svakoj stepenici nalaze ljudi kojima je bitnije zaštititi sebe nego zaista pomoći napretku (uz poneku iznimku poput McNultyja ili kak se već zove) i gdje naj**e svatko tko "talasa" bez obzira što ima plemenite težnje. Isto tako negativci, osim onih na vrhu, gledaju taj svoj svijet u kojem žive i ne sviđa im se ali radi toga što im sama socijalna struktura ne dozvoljava da budu nešto više, ostaju tu gdje jesu, i budu nevoljki sudionici raznoraznih sranja... Također mi je u seriji upalo u oko najveće forsanje koje sam vidio u bilo kojem filmu ili seriji u zadnje vrijeme, a možda i ikada - scena pregledavanja mjesta zločina gdje likovi valjda 50 puta ponove riječ "f**k". Okej, to je HBO serija u kojoj obožavaju scene začiniti s prostotama, ali što je previše je previše Uglavnom, serija koja gledatelje neće iznenaditi nečim što i prije nisu znali, ili ponuditi rješenje problema, ali će gomilu problema u današnjem društvu vrlo dobro prikazati.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 08 lis, 2011 9:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|