|
Sada je: ned 23 kol, 2026 7:50 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: The Wire (HBO)
Bed mi je za Sobotku. Lik je postao korumpiran samo da podmićuje vijećnike tak da mu odobre proračun za produbljivanje kanala i izgradnju mola za žito, tak da mu ljudi imaju šta radit, a na kraju završio prerezanog grla.
Malo mi je i bed što je ta radnja o luci strpana u jednu sezonu, ko da je izdvojena iz cijele serije. Bilo bi još kompleksnije da se ta radnja proteže od starta kao ovo sa Avonom. ___________________________________-
Odgledao i četvrtu sezonu. Spiros ipak nije otišao, iako se pojavio samo na tren. Četvrta sezona mi je malo hm, slabija, jer ima puno politikanstva koje ne kužim, a ni nema naslovne teme - the wire ekipa je raštrkana iz raznih razloga. Al dobro, svejedno je super, lijepo su razradili priču sa klincima.
|
| ned 24 srp, 2011 8:55 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
|
| ned 24 srp, 2011 9:04 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Ne, krivo sam se izrazio. Nema naslovne teme u smislu nema 'wire', tj. nema prisluškivanja u četvrtoj sezoni. Tj. nešto malo u početku, al je stavljeno u drugi plan. Al Lester mi je zakon lik, ko neki mentor svima.  I Bunk, ko neki plišani homoerotični medo koji voli lokat 
|
| ned 24 srp, 2011 10:33 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Na preporuku Oza i Mikija, The Wire je nabavljen i nakon što odgledam Pacific, krećem na ovo. 
|
| pon 12 ruj, 2011 10:37 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Kreni i nemoj bit overwhelman početnim bombardiranjem informacijama.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
The Wire od ponedjeljka, 19. 9. 2011. na HRT2 u večernjem terminu - 22, 23h, nije fiksno jer to je HRT.
|
| ned 18 ruj, 2011 2:33 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Pogledao prvih 5 epizoda.  Serija nema nekih klasičnih cliff hangera, ali stalno me drži okupiranim, stalno želim još. To je kod mene znak da je serija odlična. 
|
| sri 21 ruj, 2011 6:00 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Je odlična je, al meni su bolji Sopranosi. Za razliku od njih, ovdje je radnja na bad guysima i good guysima umjesto na centralnom liku. Iako ponekad ta dihotomija dobar lik - loš lik često nije bistra.
Meni je trebalo više od 5 epki da se zaljepim.
|
| sri 21 ruj, 2011 9:24 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
Dakle, prva sezona odgledana. Dee dobio 20 godina, Wee-Bey doživotnu bez mogućnosti uvjetnog, onaj treći dobio 15 godina...a Avon samo 7! ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Damn it, znam da je to zato što ga nitko nije htio cinkati pa su mu prišili samo "posjedovanje s namjerom distribucije", ali svejedno sve me to ostavilo razočaranim nekako. Fora mi je što su prikazali kako život ide dalje, dilanje se nastavlja, samo s drugim licima. Rat protiv droge ne može se pobijediti, samo poneka bitka.
|
| pet 23 ruj, 2011 7:27 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
shirajzl je napisao/la: ali svejedno sve me to ostavilo razočaranim nekako. Navikni se. U The Wireu ime više "svršetaka", nekih sretnih, nekih tragičnih, a nekih ni vrit, ni mimo. shirajzl je napisao/la: Fora mi je što su prikazali kako život ide dalje, dilanje se nastavlja, samo s drugim licima. Najgore od svega, ponavlja se onaj klišej - "eliminiraj jednog, zamijenit će ga dva nova, još gora i brutalnija". Kao u Spielbergovom Munichu kad Mossadovi operativci pobiju praktički sve terorističke "mozgove" odgovorne za minhensku tragediju, pa na kraju shvate da time nisu postigli apsolutno ništa (a ni danas, 40 godina kasnije, situacija nije ništa manje očajna). shirajzl je napisao/la: Rat protiv droge ne može se pobijediti, samo poneka bitka. Sve se svodi na jednu stvar - Baltimore je siromašan grad i naprosto se nema sredstava za pravi "drug war". Plus, gdje ćeš imat najviše narkomana nego u gradu u kojem ljudi nemaju perspektivu. Najveća ironija je što Amerikanci stalno ostatku svijeta nabijaju na nos svoj "američki san", a dobar dio zemlje im nije ništa bolji od zemalja tzv. "trećeg svijeta". Pričekajte četvrtu sezonu, kad se serija dotakne javnog školstva...
|
| pet 23 ruj, 2011 8:05 pm |
|
 |
|
PARTIJA
|
Problem tih niggera je što nemaš prilike biti išta drugo u životu, nego diler i/ili narkoman. Od malena si okružen time, s 12-13 godine već budeš look-out, a s 15 aktivno dilaš...Jednostavno nema šanse da izađeš iz začaranog kruga. Dilanje donosi stabilan prihod novca bez puno rada, a to onda još više privuče neobrazovane ljude.
|
| pet 23 ruj, 2011 11:21 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
_Oz je napisao/la: Najgore od svega, ponavlja se onaj klišej - "eliminiraj jednog, zamijenit će ga dva nova, još gora i brutalnija". Jep. Koliko god Avon bio bad ass madafaka, ipak je Marlo još veći, pogotovo kad krene skrivat trupla po kućama. _Oz je napisao/la: Pričekajte četvrtu sezonu, kad se serija dotakne javnog školstva... Meni četvrta sezona je ok baš zbog toga jer se vidi kako se klince vrbuje u tu 'vojsku' gangstera, daju im par novčanica da prenesu paket i odmah su si super. A super su si jer nemaju para, pa i to malo što tako zarade im je izvor nekog samopoštovanja, jer takav je zakon ulice. Al ono u školama mi je ništ posebno. Ima dosta takvih filmova na tu temu gangsta školaraca pa kak su svi neposlušni, tak da nije to ne znam kak zanimljivo. Mislim, zanimljivo je, al ne daje neki novi uvid. Btw. nikak mi ne paše Pryzbilewski u ulozi učitelja. Širajzl, nemoj kliknut na spojlere.
|
| sub 24 ruj, 2011 1:10 am |
|
 |
|
bubica
|
Širajzl, vjeruj mi, NE ŽELIŠ čitat spojlere! Miki je napisao/la: Jep. Koliko god Avon bio bad ass madafaka, ipak je Marlo još veći, pogotovo kad krene skrivat trupla po kućama. Avon je klasični gangsterski "I take care of my people" boss, Stringer je zapravo biznismen koji samo hoće zaradit dovoljno da izađe iz svega toga, dok je Marlo čisto zlo, školski primjer sociopata, bez apsolutno ikakvih skrupula.
Uvijek me zanimalo šta je bilo dalje, tj. kako se snalazi u "legit" svijetu. Kad tad će mu i u legalnom biznisu netko stat na žulj (vidjeli smo to na Stringerovom primjeru), i baš me zanima hoće li ga Maury moć držat pod kontrolom, tj. zatomit njegov instinkt da jednostavno mecima eliminira konkurenciju.Miki je napisao/la: Al ono u školama mi je ništ posebno. Ima dosta takvih filmova na tu temu gangsta školaraca pa kak su svi neposlušni, tak da nije to ne znam kak zanimljivo. Ja tu zapravo nisam mislio na drogu, nego na činjenicu da u školstvu rade iste stvari kao murija, muljaju sa statistikama zbog subvencija iz saveznih fondova, a taj novac se na kraju uopće ne troši u obrazovne svrhe i nikom zapravo uopće nije stalo do te djece. Npr. onaj Colvinov pilot projekt (školski, ne Hamsterdam) se nakon nekog vremena pokazao kao pun pogodak, ali nikog nije bilo nimalo briga.E, ispravi me ako sam u krivu, ali šta ne nađe Prez u školskom podrumu hrpu korisnih stvari uključujući i kompjuter kojeg nitko nikad nije ni pokazao djeci, jer se nikom ionako ne da gubit vrijeme sa hrpom malih crnaca koji će ionako za koju godinu dilat na ulici...
|
| sub 24 ruj, 2011 10:36 am |
|
 |
|
PARTIJA
|
Znači sad dok god ne odgledam seriju do kraja, ne smijem čitati ovaj topic. Niste fora. Pogledao sam prvu epizodu 2.sezone i već sam zaintrigiran za dalje. 
|
| sub 24 ruj, 2011 11:45 am |
|
 |
|
bubica
|
shirajzl je napisao/la: Znači sad dok god ne odgledam seriju do kraja, ne smijem čitati ovaj topic. Niste fora. Ne brini, nećemo ovaj thread pretvorit u spoiler-tag orgije (kao što se bilo dogodilo u "Game of thrones" temi gdje je svojevremeno bilo više "crnila" od običnog teksta  ). OnTopic, jeste li znali da je Idris Elba (Stringer Bell) Englez? Ja nisam mogao vjerovat kad sam prvi put čuo. 
|
| sub 24 ruj, 2011 11:50 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
_Oz je napisao/la: OnTopic, jeste li znali da je Idris Elba (Stringer Bell) Englez? Ja nisam mogao vjerovat kad sam prvi put čuo.  Yap, a u posljednje vrijeme, kad ne glumi Heimdalla, ima i svoju britiš seriju - Luther. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sub 24 ruj, 2011 12:02 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|