|
Sada je: pet 17 tra, 2026 9:02 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
 Re: Što ce biti 2012 godine?
Mimi Sky je napisao/la: Ej... 26. prosinca 2012. održavamo survival party na forumu! Tko je za?  oooooooo, piši i mene 
| pon 29 kol, 2011 3:12 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ant je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: Ok može, al samo u slučaju da na taj dan neidem van pit ili se sexat OK, znači Sov će biti tu. Hej, nemoj mi jinxat zadnji gešpric na ovom svijetu! No dobro, ak već moram mogu ja i pit, i sexat se i pisat po forumu. Jel važi?
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pon 29 kol, 2011 3:18 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mimi Sky je napisao/la: Ej... 26. prosinca 2012. održavamo survival party na forumu! Tko je za?  Orginalan plan mi je bio da se do tada obogatim i sredim si neko sklonište,... ali s obzirom da je to sve manje vjerojatnom, onda vam se mogu pridružiti u forumskom bdijenju... naravno ukoliko se ne dogodi scenarij da sva oprema bazirana na elektronici ne otkaže na taj dan 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 29 kol, 2011 3:20 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
može, pahuhljo! Sov, ovo se zove Survival party... to znači da ćeš preživjeti 21., 22. 23. i 24. prosinca 2012., a to znači da ćeš poslje toga još duuuugo živjeti... 25. prosinca 2012. je Božić! Na Božić ne možemo organizirati party. Zato je 26. Usput, sve studentice će biti doma, a mislim da te ostatak grada poznaje... Zato si dobrodošao! Ponesi šampanjac! Cvicek je napisao/la: Orginalan plan mi je bio da se do tada obogatim i sredim si neko sklonište,... ali s obzirom da je to sve manje vjerojatnom, onda vam se mogu pridružiti u forumskom bdijenju... naravno ukoliko se ne dogodi scenarij da sva oprema bazirana na elektronici ne otkaže na taj dan  Ej... Ozbiljni geekovi kao mi već imaju olovne kutije u koje će staviti sve svoje gadgete... Zar ti nemaš koju? 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pon 29 kol, 2011 3:25 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mimi Sky je napisao/la: Ej... Ozbiljni geekovi kao mi već imaju olovne kutije u koje će staviti sve svoje gadgete... Zar ti nemaš koju?  Znaš šta? Ovo je odlična ideja za komercijalizaciju! (osim ako već ne postoji, po običaju) Nabravimo neke kutijice pomalo obložene olovom, koje cool izgledaju (možda malo retro u fallout stilu) i prodajemo ih okolo - ako se ništa ne dogodi - imaš simpatični dekoracijski predmet, a ako se nešto dogodi - koja je vjerojatnost da ćeš mobitele i sve ostalo baš u to vrijeme držati u kutiji... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 29 kol, 2011 3:30 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
E, da! Nešto u stilu Lead box kit! A ako ih mi budemo pravili imati neke natpise po njima kao: Hello Kitty says "Goodbye!"Vidoviti milan je bio u pravu!Maje FTWOvo će biti loša noć, predosjećaaam!Edit: upravo sam se sjetila da trebam čuvati čepove kole... 
|
| pon 29 kol, 2011 3:38 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Nista posebno.. Mada licno voleo da od tog dana ljudi postanu bolji...dobro ne bas kao u ST-u ali barem 50% od toga bice nam sasvim dovoljno da ucino ovu nasu planetu i nas jedini dom boljim za zivot 
| sri 22 vel, 2012 9:52 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Šta velite na ovu želju za "kraj svijeta kakvog poznajemo"? 
|
| sub 01 ruj, 2012 12:40 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Nije mi smiješno pa ne kužim. Nešto njuejdžovski-kršćanski, boljitak čoečanstva. Fale požderani bankari na popisu. 
|
| sub 01 ruj, 2012 3:16 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Brijem da je poanta zamjena aktivacije na temelju straha (negativi), na onu temeljenju na ljubavi (tj. pozitivi), što i ima smisla, no moje predviđanje je i dalje ono za Kolaps, nakon kojeg će, nadam se, napredni elementi do tada dovoljno ojačati kako bi ono što nakon toga nastane bilo korak naprijed, a ne korak nazad...
|
| ned 02 ruj, 2012 6:53 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
Ta tvoja slika, cvicek...nije li to vec dugo jedna od prevladavajucih teorija?
Uvijek sam razmisljala kako bi bilo bas kul da bude tako.
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| ned 02 ruj, 2012 7:06 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Nekako mi se čini da autor slike odveć pesimistično gleda na sadašnje vrijeme i spas od takvog stanja traži u promjeni datuma. I dalje mislim da Maje nisu imali prilike dalje voditi kalendar jer im je civilizacija propala. Svjetski problemi nisu rješivi izmjenom razdoblja. Također, ne vjerujem da može nastupiti razdoblje bez bolestî. Ljudsko su tijelo i duša nesavršeni i podložni oboljenjima. Priroda radi pogreške. Bolest nije proizvod naopake svijesti. Zapravo, stanje u današnjoj zapadnoj civilizaciji podsjeća me na helenizam (nakon kojeg je, dakako, grčka civilizacija propala). S jedne strane procvat znanosti - s druge strane procvat i praznovjerja, s jedne strane individualizam, s druge strane globalizacija i uniformiranost, nesigurnost pojedinačne sudbine i slabljenje povezanosti sa zajednicom, slabljenje službene religije, nepovjerenje u vlastitu civilizaciju (u helenizmu je bilo popularno mišljenje da je istočnjačka filozofija bolja od grčke jer je trajnija i ne mijenja se, za razliku od grčke koja je u to vrijeme bila podložna stalnim promjenama), miješanje svih kultura bez dubljeg poznavanja ijedne i slično. Proširilo se kršćanstvo pa je jedna od prevladavajućih teorija bila da će Isus po drugi put sići na Zemlju i ispraviti sve nepravde, odvojiti žito od kukolja i pravedne poslati u Božje kraljevstvo pa ga neki još čekaju. Tada su ljudi zapravo mislili da će se to vrlo brzo dogoditi, ali, eto, nije. Ali da je manje-više nestao svijet kakav su tadašnji ljudi poznavali, jest. Možda je iracionalno očekivanje spasenja simptom propasti civilizacije? 
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| pon 03 ruj, 2012 3:55 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
|
Kad počinju prijave za party 21. 12.? 
|
| pon 03 ruj, 2012 6:13 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Je**mu već 2 tjedna odgađam da odgovorim na ovo... Točkica je napisao/la: Zapravo, stanje u današnjoj zapadnoj civilizaciji podsjeća me na helenizam (nakon kojeg je, dakako, grčka civilizacija propala). S jedne strane procvat znanosti - s druge strane procvat i praznovjerja, s jedne strane individualizam, s druge strane globalizacija i uniformiranost, nesigurnost pojedinačne sudbine i slabljenje povezanosti sa zajednicom, slabljenje službene religije, nepovjerenje u vlastitu civilizaciju (u helenizmu je bilo popularno mišljenje da je istočnjačka filozofija bolja od grčke jer je trajnija i ne mijenja se, za razliku od grčke koja je u to vrijeme bila podložna stalnim promjenama), miješanje svih kultura bez dubljeg poznavanja ijedne i slično. Proširilo se kršćanstvo pa je jedna od prevladavajućih teorija bila da će Isus po drugi put sići na Zemlju i ispraviti sve nepravde, odvojiti žito od kukolja i pravedne poslati u Božje kraljevstvo pa ga neki još čekaju. Tada su ljudi zapravo mislili da će se to vrlo brzo dogoditi, ali, eto, nije. Ali da je manje-više nestao svijet kakav su tadašnji ljudi poznavali, jest. Možda je iracionalno očekivanje spasenja simptom propasti civilizacije?  Kvotam u cijelosti jer ovo je jedan od najboljih komentara koje sam do sada imao prilike pročitati na ovom forumu. U mojim očima si nadmašila većinu članova Osobno ne bih tako napisao, ni razmišljao unutar takvog "settinga" (usporedba s kolapsom helenske kulture) no istodobno se slažem s napisanim, orginalnim promišljanjem. Ako mogu pitati - da li je to tvoje mišljenje proizašlo iz proučavanja helenizma, ili ti je taj dan netko nešto slično ispričao ili si pročitala sličan članak? Ako je u pitanju ovo prvo, onda još jednom - svaka čast! No glede ovog drugog: Točkica je napisao/la: Također, ne vjerujem da može nastupiti razdoblje bez bolestî. Ljudsko su tijelo i duša nesavršeni i podložni oboljenjima. Priroda radi pogreške. S ovime se ne bih složio u potpunosti. Istina je da se bolest ne može sasvim iskorijeniti, no može se svesti na puno manju mjeru nego je to sada. Recimo kriminal, nesreće, bolesti i sl. bi se u naprednijem svijetu mogle jako smanjiti. Danas stotine milijuna ljudi nemaju pristup pitkoj vodi, umiru od gladi i oboljevaju od bolesti koje se veoma lako mogu spriječiti (a proizvod su neimaštine odnosno nedostatka hrane, čiste vode i života u nehigijenskim uvjetima). To se može eliminirati. Slično je i za današnju industriju hrane koja donosi nove bolesti koje nekada nisu postojale... Isto vrijedi i za kriminal koji je u velikoj večini slučajeva proizvod neimaštine i socijalne nejednakosti. Kada bi svi ljudi imali zadovoljene svoje potrebe (hrana, voda, krov nad glavom itd) i ne bi bilo velikih razlika u svijetu u kojem ljudi rade za opće dobro a ne iz pohlepe, individualističkih ciljeva, društvo koje nije okrenuto materijalizmu, društvenom darvinizmu, zadovoljenju nametnutih želja umjesto stvarnih potreba,.. ili kako god to već želiš opisati) tada bi se iskorijenilo veliki % kriminala (npr 95% al nemoj me uzeti za riječ  ). Ljudi ne bi imali potrebu krasti ako svi imaju imaju isto pravo korištenja dobara. Ovih nekoliko postotaka koji preostaju su proizvod genetike i drugih utjecaja iz okoline i oni bi se isto mogli smanjiti (npr. neki loši geni koji uzrokuju agresivu ili bolesti se ne aktiviraju ukoliko se osoba nalazi u povoljnom okruženju) I dalje bi ljudi tu i tamo oboljevali i umirali od bolesti, našlo bi se ljudi koje bi se moralo zatvoriti jer predstavljaju opasnost za druge (nešto ko Suder iz Voyagera  ), ali to bi se veoma rijetko događalo... i resursi koji se sad koriste za forsanje luksuza, ratove, suzbijanje kriminala, granice i gomilu drugih nepotrebnih stvari - bi se mogli preusmjeriti za liječenje istih ili barem suzbijanje posljedica tj. reduciranje štete na minimum... I dalje bi ljudi imali problema koje trebaju rješavati, postojala bi patnja, ali kako je ono McCoy rekao - malo atnje je dobro za dušu  Točkica je napisao/la: Bolest nije proizvod naopake svijesti. Jesi li sigurna u to? Današnje društveno uređenje je često pogubno po psihičko zdravlje ljudi (ako u tom smislu misliš na "naopaku svijest"?) i iz toga onda mogu nastati i bolesti tj. fizička manifestacija iste. No to opet ulazi u područje društvene patologije o kojoj sam već tipkao i preklapa se s ovime što sam već gore napisao...
|
| čet 20 ruj, 2012 2:01 am |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Slažem se da se bolesti koje su posljedica loše higijene i nedostupnosti onog što je ljudima potrebno mogu iskorijeniti. Čula sam nekakve tvrdnje da su bolesti posljedica pogrešnog mišljenja, da je sve u glavi i slično. Na to sam mislila pod naopakom sviješću. Jedno je psihičko zdravlje, a drugo psihička dobrobit, po mom mišljenju. Stres, nesigurnost, nezaposlenost, oskudica, besperspektivna budućnost, pretjerano zanemarivanje nematerijalnih vrijednosti i slično, pogubno utječu na psihičku dobrobit, ali ne čine ljude i psihički bolesnima, čini mi se. ,,Samo'' žalosnima, ogorčenima, srditima, živčanima i slično. Usporedila sam današnju zapadnu civilizaciju s helenizmom slušajući kolegij ,,Grčka književnost helenističkog i carskog razdoblja''. Nisam čula da bi tko već to uspoređivao (iako vjerojatno jest, sumnjam da je moguće biti baš jedini kojemu je nešto palo na pamet). Naime, i ono je bila neka vrsta globalizacije koja je obuhvaćala čitav tada poznati svijet, u kojem su se događale slične promjene i u kojem su se ljudi mogli slično osjećati.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 20 ruj, 2012 2:30 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|