|
Sada je: čet 25 lip, 2026 12:57 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: Trek pitanja
Skoro dvije TOS sezone sam odgledao, i još nijednom mu nije nitko rekao komandir. U prvoj sezoni je pogotovo to bio slučaj, kad je on na interkomu rekao 'mister Spock here'. Valjda mu kasnije u scenariju daju čin komandira, no dokle sam ja gledao, ima titulu mistera. 
|
| sub 23 srp, 2011 9:21 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Skoro dvije TOS sezone sam odgledao, i još nijednom mu nije nitko rekao komandir. U prvoj sezoni je pogotovo to bio slučaj, kad je on na interkomu rekao 'mister Spock here'. Valjda mu kasnije u scenariju daju čin komandira, no dokle sam ja gledao, ima titulu mistera. U TOS-u nose činove na rukavima, tako da se otpočetka može skužit što je Spock. http://memory-alpha.org/wiki/Starfleet_ ... rd_century
|
| sub 23 srp, 2011 9:28 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
A da, imaju na rukavima, al slabo se primjećuju. Ponekad ti činovi izgledaju pohabano, ko da im je majica (da ne kažem uniforma) prestara i previše puta isprana.
|
| sub 23 srp, 2011 9:30 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Miki je napisao/la: Skoro dvije TOS sezone sam odgledao, i još nijednom mu nije nitko rekao komandir. U prvoj sezoni je pogotovo to bio slučaj, kad je on na interkomu rekao 'mister Spock here'. Valjda mu kasnije u scenariju daju čin komandira, no dokle sam ja gledao, ima titulu mistera. U TOS-u nose činove na rukavima, tako da se otpočetka može skužit što je Spock. http://memory-alpha.org/wiki/Starfleet_ ... rd_centuryFrak. Ne kužim kako to vojnici mogu upamtit. Divim im se. Meni je sve to slično. 
| sub 23 srp, 2011 9:30 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: A da, imaju na rukavima, al slabo se primjećuju. Ponekad ti činovi izgledaju pohabano, ko da im je majica (da ne kažem uniforma) prestara i previše puta isprana. Istina. U ST-XI crte nisu zlatne nego srebrne, pa je puno bolji kontrast.
|
| sub 23 srp, 2011 9:33 pm |
|
 |
|
Cadet 4th year
Pridružen/a: čet 13 sij, 2011 7:38 pm Postovi: 43 Lokacija: Ogulin Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Nepoznato
|
 Warp skala - jeli ovo toćno
Bok,opet ja, evo možda ste čuli za sector 023,no ja sam tamo našao warp skalu,i zanima me jeli to toćno. http://free-zd.htnet.hr/shock-re/hvala
_________________ Leon
|
| sri 27 srp, 2011 8:44 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
E Dok kažu neki kurs, kak znaju kud taj kurs vodi? Primjerice Sulu kaže kurs (bezveze bubnem broj) 158-5, i sad svi znaju aha to je neki planet udaljen 18 ly. Ili kad Kim kaže da nešt dolazi iz smjera 100-125 i odmah Janeway zna da dolaze Kazonci na gang bang. Nekak sam mislio da prvi broj označava stupnjeve - 0 je skroz naprijed, 180 je skroz iza, ali to je samo jednodimenzionalno. Trebaju još barem dva broja. 
|
| pet 26 kol, 2011 4:35 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
@Leon, gdje na toj stranici si našao tu skalu? Koliko vidim, radi se o nekom davno napuštenom sajtu... A inače, mislim da smo o tome već pričali, ne postoji "službena" in-universe skala. Ima nekih koje su koliko toliko točne, ali su rađene na osnovi pretpostavki... Također, speed of plot u večini slučajeva pobija warp skalu  @Miki, brijem da je dovoljno samo 2 broja. Kao 2 okomite kružnice koje gdje se preklope - to je smjer kud treba ići 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 26 kol, 2011 4:56 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Bilo kakvo kretanje u trodimenzionalnom prostoru podrazumijeva tri dimenzije, tj. tri koordinate. Ne mogu zamisliti orijentiranje u 3D pomoću dvije kružnice.
Ajd da je jedna kružnica postavljena u horizontalnoj ravnini s brodom, a druga vertikalno. Pravac 125-5 bi dakle bio 125 stupnjeva u horizontalnoj ravnini, dakle otprilike u vojnom žargonu '4 o'clock', a 5 u vertikalnoj...hm...? U kojem pravcu bi se onda računalo i što bi se dobilo kad bi se to križalo?
Ili kak uopće postaviti te dvije kružnice?
Meni je nekak najlogičnije XYZ sustav, pa da onda kažu kak se brod nalazi na koordinatama 15-140-3 i već se može skužit. Otprilike.
|
| pet 26 kol, 2011 5:44 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Kurs je samo smjer, ne koordinate. Ti ne kažeš točku koju ciljaš nego pravac po kojem se krećeš.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pet 26 kol, 2011 7:32 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ajd neka netko tko se više u to objasni to s tehničke strane. Ne znam kako se to zove (možda mi podsvjesno ostalo iz fizike u srednjoj?  ), ali u glavi si mogu vizualizirati kako sa 2 kružnice dobiješ tu točku u koju se treba okrenuti brod, i s obzirom da je svemir veeeelik, na točno tom smjeru teško da se može naći više zvijezda. A 3. broj nije potreban, jer traži se samo smjer, ali ne i točna udaljenost (koju bi taj 3. broj predstavljao, i onda to ne bi bili stupnjevi nego svjetlosne godine ili šta već) To mi je sve skupa poprilično logično, za razliku od izračunavanja onih SG chevrona koji su me uvijek zbunjivali (kakav to "point of origin?!"  ), ali na sreću nisu tema ovog topica 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 26 kol, 2011 8:22 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Više manje to što Cviček kaže. Uz izuzetak priče o veličini svemira. To nije trenutno bitno za priču.
(sferni koordinatni sustav bez koordinate radijusa)
|
| pet 26 kol, 2011 11:09 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Pa kad se već priča o kordinatama, nije za zgoreg spomenuti i to  Nemam neki dojam o veličini svemira, ali ako netko da kurs i netko veli "ali to vodi u taj i taj sistem" pretpostavljam da mu prije toga kompjutor izbaci prvi sustav koji je na putanji, ignorirajući daljni pravac puta... 
|
| pet 26 kol, 2011 11:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Te njihove kurseve možeš gledati kao strane svijeta.
|
| sub 27 kol, 2011 12:33 am |
|
 |
|
anarho trekkie
|
To odgovaraš meni ili Mikiju? 
|
| sub 27 kol, 2011 12:48 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|