Sada je: uto 28 srp, 2026 3:26 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!) 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post Re: SGU: Sezona 2 - komentari (spoileri!)
Meni je bila dobra ova 12 epizoda, ali nikako ne mogu probaviti dvije stvari.

Rush je rekao Everetu da bi htio da ostane 10 ljudi uključujući njih dvojizu (znači, točno 10), ali kada dođe Rush iz budučnosti i ovi ga pitaju o tome, on kaže 10+2 što je 12 i što je različito od riječi "originalnog" Rusha.

I druga stvar je ta da su uspjeli sresti Destiny koji je doživio brodolom. Ako je se taj brodolom desio par sati prije nego što je "originalni" Destiny upozoren od strane Rusha iz tog brodolomnog Destiniya, kako onda sretnu taj brodolomni Destiny. Izgleda kao da je povukao ručno i samim time i vrijeme zaustavio.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

ned 20 ožu, 2011 7:33 pm
Profil ICQ
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
BrickTop je napisao/la:
Meni je bila dobra ova 12 epizoda, ali nikako ne mogu probaviti dvije stvari.

Rush je rekao Everetu da bi htio da ostane 10 ljudi uključujući njih dvojizu (znači, točno 10), ali kada dođe Rush iz budučnosti i ovi ga pitaju o tome, on kaže 10+2 što je 12 i što je različito od riječi "originalnog" Rusha.

I druga stvar je ta da su uspjeli sresti Destiny koji je doživio brodolom. Ako je se taj brodolom desio par sati prije nego što je "originalni" Destiny upozoren od strane Rusha iz tog brodolomnog Destiniya, kako onda sretnu taj brodolomni Destiny. Izgleda kao da je povukao ručno i samim time i vrijeme zaustavio.

Ne, rekao je dvanaest, uključujući nas dvoje, dakle 10 + 2.
I drugi Destiny nije ubrodolomljen, samo je teško oštečen i pada u zvijezdu.

ned 20 ožu, 2011 8:06 pm
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Epizoda je opet ne bas vrhunska ali interesantan rasplet u kojem se svijest ginn i amande perry vracaju u zivot ..bas me zanima oce li in nac tijela :mrgreen:

uto 29 ožu, 2011 4:23 pm
Make it so
Make it so

Slobodno su mogli jonasa ubacit u epizodu :mrgreen:

Nevolim ove price vezane uz ancient komunikacijsko kamenje ali ovaj put je cak ispalo dobro ..iako realno moglo je i bolje posebno s obzirom da je mckay bija u epizodi (smisno kako ono vidi eli-a ko sebe nekad) jer nekako mi se cini da uz preozbiljnog young-a ..on jednostavno nije dosa do izrazaja ..ko sta dođe do izrazaja sa sheppardom ..to jest njih dvojica imaju masu humoristicnih dijaloga a young je preozbiljan za takve dijaloge :(

No stvarno su ga zafrkali kod langaraca s tim minjanjem svijesti pomocu kamenja i sumljom da surađuju s lucian alience ...jos su i dobro prosil jer je sve prvoklasan diplomatski incident ..otmica ministra defacto ..ali smisno prije bi nekog zaminili s goauldom a sad zamine svijesti ..btw otkad nema goaulda a bome nit ancienta ili wraitha u osobnom obliku ..serija je izgubila na svojoj posebnosti ..nek vrate goaulde bar ako nemaju ideje za nista drugo :whatever:

Rush -evu pricu necu komentirat sad jer su mi komentari otisli taman dok san razmislja sta napisat za langarce i glavnu pricu ..no nije me se nit ova epizoda previse dojmila ..opet plesanje oko nicega :|

uto 05 tra, 2011 1:54 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
captain je napisao/la:
Citirat cu to :)
Ehm.. nisam to htio... u stvari mi se je i činilo dosta čudnim da na 2 foruma kvotamo iste stvari i raspravljamo isto... pitao sam se da li bi i kako ta 2 timelinea zakomplicirali eventualni različiti komentari s treće strane :mrgreen:
Enivej... možda se naknadno raspišem o tome... imam za komentirati nove epke ;) (a i možda, ako ima zainteresiranih, to oko "twin destiny paradoxa" se da odvojiti u novu temu :-k )

I BTW, brojevi epki!!! :deda: :mrgreen:

2x13 - Alliances
Ova epizoda možda nije onoliko dobra kao što su bile prethodne dvije. Kako sam već komentirao, jednostavno mi ne sjedaju najbolje takve vrsta epizoda koje se vrte oko prebacivanja svijesti preko onog kamenja.

Priča o napadu na "Homeworld Command" - zanimljiva mi je podudarnost, s obzirom na stanje u Svijetu, da je u ovoj epizodi bilo rušenja objekata u kojima su se našli likovi i pokušavali se izvući, plus radijacija i žrtvovanje u cilju sprečavanje još i veće katastrofe. Da je u sve bio ukombiniran i neki tsunami, bilo bi stvarno too much :)
Greer i Wray (ajme kombinacije :lol: ) nisu mislili da će se uspjeti vratiti na Destiny tako da kapa dolje na namjeru, ali isto tako i respect za požrtvovnost senatorice i znanstvenika.

Filozofska strana epizode - razgovori o tome da li bi se iz poruke "s početka svemira" moglo izvuči zaključak da je to bog - mi je najbolji dio epizode. U SFu volim propitkivanje takvih stvari koje te navedu na razmišljanje.
SG1 se bavio raskrinkavanjem lažnih bogova, dok SGU nagovješta mogućnost postojanja "stvoritelja" .... zanimljivo :thumbs2:

Sve u svemu okej epizoda... 7/10

I btw, Eli je Boy wonder a Rush Batman :lol:

2x14 - Hope
Vratila se Gin!!! :skok:
I Amanda Perry isto :)

Pomalo neobična epizoda u kojoj je prijenos svijesti putem kamenja opet jedna od glavnih okosnica radnje. Ajd, ovaj put me to nije smetalo.
Izgleda da nas tek čekaju daljnja saznanja kako to kamenje stvarno radi, i da li taj prijenos svijesti ima ikakve veze s onom kozmičkom porukom prema kojoj Destiny putuje...

Plot o Greeru i poklanjanju bubrega Valkeru je tako-tako.
Svidio mi se onaj trenutak kada Brody za "štimung" pušta Volkeru temu iz 2001. ("Tako je govorio Zaratustra") no kad Volkeru to ne svidi, hoće prekinuti no umjesto toga prebaci na neku "numa numa" pjesmu :lol:
Samo po sebi je ozbiljna situacija, nitko se na taj fail ne smije, no samo po sebi je smješno. Sviđa mi se takav tim "realističnijeg" SGU humora gdje nemaš osjećaj d agledaš humorističnu seriju.

Fora je nenadana pomoć koju je TJ na kraju dobila u vidu virtualne Amande.

2x15 - Seizure
Nakon twin destiny paradoxa, pa promišljanja o "voice of god", još jedna epizoda za promišljanje, ovaj puta o svijesti. što čovjeka čini čovjekom i kako na njega utječe "upload" u kompjutor.
Za razliku od Caprice i 200mb kvazipodataka, ovdje se radi o 900 terabajta podataka, što mi se čini kao realnija cifra...
Ne znam je li se ikome da raspravljati o takvim mogućnostima, zbrajati koliko podataka treba prebaciti (koliko molekula uopće sadrži mozak? :-k ), koje bi bile posljedice takvog prebacivanja svijesti, kao i uvijekprisutni element - gdje je duša, što je individualnost itd.

Na žalost izgleda da će se arc o tome za sada prekinuti, nakon što je eli bacio njihove "programe" u karantenu...

Pojavio se je i McKay, u podradnji oko još jednog pokušaja nazivanja Destinyja od strane SGC...
Fora su bila "prepucavanja" između Elija i njega, i Eli ga je par puta sasvim dobro "spustio" :thumbs2: :mrgreen:

Dobra je fora "e ajd dotakni taj kamen!" :lolsmjeh:
No nakon faila i internacionalnog incidenta nakon što su zaj**ali saveznike, pitanje je kako će se sve to razvijati.... i da li ćemo dobiti i 3. ekipu na Destiny prije završetka sezone (i serije :( )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

čet 14 tra, 2011 4:58 pm
Lieutenant
Lieutenant

Naj Serija: ENT
a s2e16? :P

pet 15 tra, 2011 1:25 am
Make it so
Make it so

Iman dojam da ce serija zavrsit dobro 8)

Najnovija epizoda mi je mozda najbolja u ciloj seriji i nit u jednom momentu mi nije bila dosadna :thumbs2:

Uglavnom oni dronovi su nekako pratili destiny a bizeci od njih je brod dosa do planeta na kojem zive potomci s onog drugog destiny-a (podsjeca me sve na jednu DS9 epizodu) ..sviđa mi se da je nesto o drugom destiny-u objasnjeno ..no ti potomci nisu s tog planeta nego su se u ekspediciji nasli na ovom planetu a drugi je planet njihov planet ..to jest planet na kojem su se nasli njihovi pretci s destiny-a ..a da stvar bude jos kompliciranija taj je planet politicki podiljen i pod stalnin seizmickin aktivnostima ..btw zanimljivo mi je bilo kad se ekipa prepirala oko imena planeta i oko imena drzava na planeti ..rush -rushia :lolsmjeh:

Dronovi su uspili naci i ode destiny ..tako da se sve odigralo na nacin u kojem je eli prvo zapea na planeti a onda je ipak smislia nacin kako pozvat brod bez da ga dronovi otkriju .ipak najbolje mi je u epizodi bilo od cile te price ..konstantna misterija oko svega ..jednostavno i ono cekanje zakljucka i onaj kraj u kojem nalaze na unisteni planet novus pa sve zavrsava i ostavlja gledatelja napetin ...epizoda mi je stvarno pasala ..zato iman taj osjecaj da ce serija zavrsit ipak na zanimljiv nacin :-k

uto 19 tra, 2011 1:59 pm
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
2x16 - The Hunt
Krenula ekipa na lov i na kraju postali lovina... pomalo klišeizirano :P
Epizoda nije toliko dobra kao prijašnjih nekoliko, ali sasvim okej "filler". Teško da će se moćiu nadmašiti epizodu "Time" iz prve sezone, niti ona druga epizoda "Cloverdale" koja im sliči.

Konačno su i ex-Lucijanci dobili priliku da se iskažu i postanu skoro-pa-ravnopravni članovi away misije...

Brodyjevo zamrzavanje u stasis pod je komični dio epizode :mrgreen:
I vjerojatno će u budućnosti informacija korsno poslužiti i navesti Elija da prizna što se dogodilo :)
Iako, ono Rushovo smješkanje.... :-k nije eksplicitno izrečeno, ali moguće je da je znao šta se događa i spojio davanje lekcija Eliju i Brodyju sa isprobavanjem stasis pod-ova :mrgreen:

Kraj je pomalo neočekivano "trekerski" sa mirnim rješenjem konflikta kad ono stvorenje skuži da su ljudi inteligentni.
Makar, malo mi je čudno da bi inteligentnija životinja baš po korištenju vatre shvatila da su ljudi inteligentni, s obzirom da ona ne koristi vatru :-k

I tako, sve se sretno završilo, a Destiny nastavlja svoje putovanje ostavljajući za sobom miris pečene srnetine :njami:

2x17 - Common Descent
Dobra epizoda, makar jako sliči DS9 "Children of Time" epizodi, a po nekim elementima i na VOY "The 37's" i još neke epizode...

Ima i gomilu smiješnih situacija. Za Rusha neki misle da je demon :mrgreen: , Futura neke u ovim krajevima ne bi podsjetila samo na font :) ), "Land of Young" zanimljivo zvuči :) ali najbolja od svih provala je definitivno Rushia :lolsmjeh:
I neka onda netko opet kaže da u SGU nema humora :beee:
Po ko zna koji puta se ponavlja- IMA GA! Samo je drugačiji od onog u SG1 i SGA, i meni osobno puno bolji.

Možda je ova epizoda malo previše "epska" (na temelju zduplanog Destinyja je nastala civilizacija koja se broji u milijunima ljudi i ima i svoje kolonije) no s obzirom da se serija ukida, drago mi je kad ima što manje "filler" epizoda među ovih par preostalih.
Također lijepo pokazuje kuda bi razlike između Youngovih i Rushevih pogleda na stvari mogle dovesti... :deda:

Dronovi... ajd oni bi bili nešto ko replikatori u SG1 i SGA, bezveze bi bilo da su i za SGU ponovno krenuli smišljati "njihovu" verziju replikatora :)

Najveći minus u epizodi mi je uništenje Stargatea na planetu.
Kako je već i ranije rečeno, vrata mogu izdžati ko zna kakve kataklizme, eksplozije C4 i tome slično, a sada ih osakati jedan jedini pogodak iz drona :scratch:

Nije mi najbolja epizoda SGU do sada, ima ih nekoliko koje joj konkuriraju, no svakako mi je pri vrhu :thumbs2:

Na kraju dolaze na ostatke uništene civilizacije... i očigledno je da će se arc nastaviti...
Pitao sam se da li droneovi imaju još kakve veze s Novusima, da su možda oni izmislili droneove koji su im uništili civilizaciju, no s obzirom na netaknute zgrade, to više nije previše izgledno...

Za kraj mi ostaje još jedno pitanje - za što je Chloe i Wray poslužilo to rozo voće za koje su se smijuljile kad su ga spominjale, s obzirom da su naglasile da im nije bilo baš jestivo. Ima li negdje slika tog voća? :mrgreen:

captain je napisao/la:
Uglavnom oni dronovi su nekako pratili destiny a bizeci od njih je brod dosa do planeta na kojem zive potomci s onog drugog destiny-a (podsjeca me sve na jednu DS9 epizodu)
Poprilično sam siguran da misliš na "Children of Time", meni je to sinulo već nakon par minuta radnje s "Novusima"

captain je napisao/la:
...epizoda mi je stvarno pasala ..zato iman taj osjecaj da ce serija zavrsit ipak na zanimljiv nacin :-k
Zar si do sada sumnjao?! :o :smrc:

No ajd, bolje ikad nego nikad :mrgreen:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 20 tra, 2011 12:47 pm
Make it so
Make it so

Da ..radi se o toj epizodi , no dobro si zamjetia i slicnost sa voyagerovom epizodom "The 37's" ..ova je nekako poput hibrida te dvi epizode :mrgreen: :sesir2:

Citat:
Zar si do sada sumnjao?

Itekako san sumlja ali pozitivno me iznenadila ova epizoda :thumbs2:

sri 20 tra, 2011 2:14 pm
Make it so
Make it so

Ponovno jedna dosta dobra epizoda :thumbs2:

Dronovi cekaju destiny kod svakog pogodnog sunca za punjenje energije i tako sprijecavaju da brod obnovi rezerve energije , sta eli-a motivira na odvazan plan za punjenje energije u divovskoj zvijezdi di je to jako opasno

Pomalo jednostavan zaplet ali dosta dobro odrađen jos s obzirom da je u dvi razdvojene price stalno nesto bilo prikazivano a da je bilo dinamicno ..nikako staticno

Uglavnom vecina se posade osim troje koji su nosili svemirska odijela ..evakuiralo na planet na kojem se nalazi unisteni ljudski grad i prema svemu sudeci unistili su ih alieni u potrazi za tehnologijom (kako ovo borgovski djeluje :mrgreen: )

Kako je epizoda prolazila saznali smo da su ti alieni zapravo isti dronovi koji napadaju destiny ..da stvari jos budu interesantnije sve vodi prema zakljucku da su i taj grad izgradili potomci posade s destiny-a

Super mi je kad je netko cita o planu da se svi auti odvezu iz grada kako bi ih dronovi vatali ..i tako dali mogucnost onima ostalima iz tog grada da se evakuiraju i da zato nema vozila u gradu ..jer su odvezeni zbog distrakcije

Taj izlet na planet s ljudskim tragovima ..je zavrsija sritno ko i punjenje s gorivom destiny-a ...ali i u tom punjenju goriva je bilo napeto s obzirom da je lisa park oslipila i umalo umrla jer je brod zatvoria odijeljak u kojem je spasavala biljke iz vrta ..koje posada koristi za prehranu ..a taj odijeljak nije bas nesto puno zasticen pa je doslo i do proboja trupa tamo :|

Na kraju imamo poput nekakvog zatisja pred buru ..s obziron da san gleda najavu za zadnju epizodu ..znan da ce bure itekako bit :mrgreen:

uto 03 svi, 2011 2:18 pm
Lieutenant
Lieutenant

taman nakon 3 jebene epizode, dolazi zadnja (cak me strah da ce bit klifhenger)
i tuljani gase seriju nazalost... jest da je pocela mlako i traljavo, ali kako odmice postaje sve bolja :)

uto 03 svi, 2011 10:43 pm
Make it so
Make it so

Zadnja epizoda sa dronovima u ciloj galaksiji i sa posadom koja ide u hibernaciju da bi mogla doc do druge galaksije bez trosenja resursa koje nemaju i eli koji ostaje van hibernacije ..je sasvim dobra ali je serija kompletno nedovrsena i lose odrađena :(

Prvo previse su koristili kamenje i sve je presapunicasto ali da se sad ne ponavljan po stoti put samo cu nabrojat sta je nedovrseno i lose odrađeno :

Ko su zapravo dronovi iz zadnje galaksije ?

Zasto su unistili ursinije ?

Ko su plavi alieni i zasto ih je zanimala chloe ?

O kakvoj se inteligenciji nastaloj u pocetku svemira ..zapravo radi ?

Di su zavrsili svi potomci one posade destinya koja je zavrsila u proslosti ?

Ni na jedno od ovih pitanja nije dan odgovor i serija je ispala totalni promasaj za mene ...to jest ja mislim da je promasaj a i mnogi ce se slozit samnom :(

uto 10 svi, 2011 1:13 pm
Lieutenant
Lieutenant

Ko su zapravo dronovi iz zadnje galaksije ?
kreirani od nepoznate rase da traze svu tehnologiju koja nije njihova i da ju uniste

Zasto su unistili ursinije ?
zato sto su bili alien technology

Ko su plavi alieni i zasto ih je zanimala chloe ?
nije ih zanimala cloe ves destny, ovo je receno barem 200x

O kakvoj se inteligenciji nastaloj u pocetku svemira ..zapravo radi ?
ovo je trebalo bit detaljnije razjasnjeno u nastavku serijala...

Di su zavrsili svi potomci one posade destinya koja je zavrsila u proslosti ?
da i mene ovo zanima, ja sam mislio da ce bit jedna cijela epizoda s njima, kako ih istrpavaju na novi planet i kako ce im ovi pomoc fixat brod malo..

al realno zadnja epizoda je mogla bit 3 epizode ukupno, posebno se to vidi kad su krenuli na onaj planet sa shutlom i kad odma sljedeci trenutak dockaju nazad...

sri 11 svi, 2011 4:02 pm
Make it so
Make it so

Koje nepoznate rase ?

Ostaje to pitanje ..no dobro ako i je odgovoreno na to sta si ti naznacija , opet je vise pitanja nego odgovora

Plavi alieni su dobili kakve informacije o destinyu i sta ce in to ?

Ursinija su se prebrzo rijesili ..serija je puna rupa i nedovrsenosti i to je odgovor na sve minuse u njoj (plus sta je velika sapunica ..puno zujanja ni zasto)

čet 12 svi, 2011 1:28 am
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Djeco...gdje su vam komentari prve polovice sezone? :-s

ned 15 svi, 2011 1:18 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: