|
Sada je: pet 21 kol, 2026 3:46 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
 Re: Što trenutno čitate?
Cvicek je napisao/la: Da li bi se u prirodi znala njome koristiti da nađeš najbrži put od točke A do B, i u svakom trenutku znala pokazati gdje se nalaziš i gdje je sjever?  Vrlo vjerojatno da kad bih imala sa sobom geološki čekić i kompas s onim nekim čudima (plohom sa stupnjevima) za mjerenje smjera pružanja stijena. Hidrološla karta bi isto pomogla radi točnog orijentiranja, kao nadopuna. 
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| pon 14 vel, 2011 7:02 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
Probajte malo pročitati Formule ljubavi... knjiga jednog od velikih učitelja transakcijske analize na našim prostorima...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| uto 15 vel, 2011 1:51 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Za potencijalne čitatelje bi bilo korisno da si naveo i ime autora, kao i 2-3 rečenice svog viđenja knjige 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 15 vel, 2011 2:29 am |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: pet 04 vel, 2011 10:11 pm Postovi: 396 Lokacija: Zg Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Ocampa/Klingon
|
_________________ Shakespeare: How can a man so young have eyes so old? The Doctor: I do a lot of reading.
|
| čet 17 vel, 2011 12:37 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Neeeeeee! Mislio sam sa imam "1984." u svojoj kolekciji. Ipak nemam.  A baš sam si mislio dok se dojmovi 'ozbiljnih' knjiga sliježu, malo čitati nekakav SF u kojem se bave društvom, (anti)utopijama, propagandom i sl... Možda da probam s Aldous Huxley: "Divni novi Svijet" 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 22 vel, 2011 11:00 pm |
|
 |
|
Commander
|
Cvicek je napisao/la: A baš sam si mislio dok se dojmovi 'ozbiljnih' knjiga sliježu, malo čitati nekakav SF u kojem se bave društvom, (anti)utopijama, propagandom i sl... Vidiš, sad je vrijeme da se zaletiš do knjižnice i pročitaš neku od ovih knjiga: "Priča o B", "Ishmael", "Moj Ishmael" od Daniela Quinna.  Cvicek je napisao/la: Neeeeeee! Mislio sam sa imam "1984." u svojoj kolekciji. Ipak nemam.   Zanimljiva slučajnost. Upravo je to omiljena knjiga moje nove cimerice (koja, BTW, voli SF i fantasy  ). Mene sram... nisam ju još pročitala, ali jako želim... valjda se to računa...  Još malo spojlera o "The Seeds of Time" (Windham) Jedna priča se završila vrlo gadnim kanibalizmom (čija predvodnica je bila trudna žena)... I naravno da sam ju ja čitala prije spavanja. I naravno da sam nakon toga spavala s upaljenim svjetlom (sori, planetu Zemljo). Ali za veliko čudno nisam imala nikakvu noćnu moru. 
|
| sri 23 vel, 2011 1:09 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Fevre Dream. Do sada tek stota stranica. Za sada jeben.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sri 23 vel, 2011 1:23 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
The Boz je napisao/la: Fevre Dream. Do sada tek stota stranica. Za sada jeben. Bilo je i vrijeme...  Uživaj! 

|
| sri 23 vel, 2011 1:24 am |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
MOĆ SADAŠNJEG TRENUTKA Autor: Eckhart Tolle
Da bismo se upustili u putovanje sa ovom knjigom, za sobom moramo ostaviti analitički um i njegovo lažno stvoreno ja, odnosno naš ego. Na to izazovno putovanje, Eckhart Tolle vodi nas jednostavnim i razumljivim jezikom kroz pitanja i odgovore. Ako smo sposobni biti potpuno prisutni u Sadašnjem trenutku i sve činiti u sadašnjosti, ako smo sposobni osjetiti stvarnost takvih pojava kao što su unutarnje tjelo, predaja, opuštanje, otvorit ćemo se preobražavajućem iskustvu Moći sadašnjeg trenutka.
Knjiga je super... a sve je počelo iz depresije i smijanja sebi u lice dok se gledao u ogledalo... slatka knjiga...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| čet 24 vel, 2011 3:16 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
dašo je napisao/la: Da bismo se upustili u putovanje sa ovom knjigom, za sobom moramo ostaviti analitički um kako bogohulno! Kategoricki odbijam!
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 24 vel, 2011 3:21 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ego nije lažno stvoreno ja, i nije tvorevina analitičkog dijela uma.
|
| čet 24 vel, 2011 3:22 am |
|
 |
|
dr.med.
|
hhhh... pročitajte malo knjigu... u redu je ne složiti... štoviše autor na to i poziva...
EDIT: dio iz knjige... Otkud tvrdnja da smo ovisni o razmišljanju?
Otud što ste se poistovjetili s njim, a to znači da osjećaj vlastitog ja crpite iz sadržaja i aktivnosti uma. Zato što vjerujete da biste prestali postojati kad biste prestali razmišljati. Tijekom odrastanja stvarate mentalnu sliku o tome tko ste, utemeljenu na osobnim i kulturalnim uvjetovanjima. To fantomsko ja možemo nazvati egom. Ono se sastoji od umne aktivnosti, a održava se isključivo neprestanim razmišljanjem. Pojam ega različitim ljudima označava različite stvari, ali ja ovdje njime označavam lažno ja, stvoreno nesvjesnim poistovjećenjem s umom. Sadašnji trenutak za ego jedva da postoji. Važnima smatra samo prošlost i budućnost. To potpuno iskrivljavanje istine objašnjava činjenicu potpune neučinkovitosti uma u kontekstu ega. Ego se neprestano bavi oživljavanjem prošlosti, jer, tko ste bez prošlosti? Neprestano se projicira u budućnost kako bi se pobrinuo za opstanak i ondje pronašao nekakvu vrstu oslobođenja i ispunjenja. Ego kaže: "Jednoga dana, kad bude ovako ili onako, kad se nešto dogodi, tada ću biti dobro, bit ću sretan i miran." Čak i onda kad se čini da je ego zaokupljen sadašnjošću, on ne vidi sadašnjost: potpuno je pogrešno zapaža jer promatra očima prošlosti. Ili je svodi na sredstvo za postizanje nekakva cilja koji uvijek leži u budućnosti u koju se um projicira. Promatrajte svoj um i vidjet ćete da tako djeluje. Sadašnji trenutak čuva ključ oslobođenja. Ali sadašnji trenutak ne možete pronaći sve dok ste potpuno poistovjećeni s umom.
|
| čet 24 vel, 2011 3:29 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Cekaj, ako se netko ne slaze s definicijom pojma kakvog onda smisla ima rasprava o doticnom pojmu? (ne da ja imam pojma o cemu se ovdje radi, al ajde...  )
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| čet 24 vel, 2011 3:29 am |
|
 |
|
dr.med.
|
ja sam komentirao kako autor poziva na to da zadržite svoje mišljenje iako je suprotno od njegovog iskustva... a poziva i da ga promijenite ako želite...
|
| čet 24 vel, 2011 3:32 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Svakako smatram da je dobra ideja čitati knjige koje te tjeraju da razmišljaš, čak i ako se u konačnici ne slažeš sa knjigom. Ja sam samo napominjao da je, po Freudu, Ego taj koji je autor samosvjesti i analitike, a ne da je produkt ičega, i ni po čemu nije lažan ili "umjetno stvoren".
|
| čet 24 vel, 2011 3:37 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|