| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Legendarni glumci i glumice
Budući većinu naših razgovora na forumu okupiraju oni manje-više poznati glumci, kao i glumci koji su trenutno aktualni, bilo bi zanimljivo otvoriti topic posvećen onim zapostavljenim modernim glumcima, epizodistima, ali i velikim zvijezdama iz zlatnog doba Hollywooda i sl., pa sam stoga ovaj topic jednostavno odlučio nazvati "Legendarni glumci i glumice". Tako mi sad na um bada baš jedna od većih zvijezda iz tog "zlatnog razdoblja" - Victor Mature - najpoznatiji po ulozi Samsona u biblijskom spektaklu "Samson i Dalila", ali i po ulozi roba Demetrija u spektaklima "Tunika" (sa Richardom Burtonom) i "Demetrije i gladijatori". Od nastupa u velikim spektaklima svakako treba spomenuti i one u "Egipćaninu" i "Hannibalu". Ipak, Mature je poznat i po nastupima u westernima, od kojih su svakako najupečatljiviji oni u klasiku "Moja draga Klementina" redatelja Johna Forda, te filmu o poglavici Ludom Konju - "Crazy Horse". Nakon nastupa u mnogobrojnim filmovima Mature se krajem 60-ih podosta povukao iz svijeta filma. Kasnije bi ponekad nastupio u nekom filmu i TV seriji, a njegovo posljednje pojavljivanje bilo je u TV ekranizaciji Samsona i Dalile iz 1984. godine, gdje je glumio Samsonova oca. Kasnije su se pojavile neke informacije kako će Mature glumiti u remakeu western klasika Red River, zajedno sa Sylesterom Stalloneom, no navedeni projekt nažalost nije proveden u djelo. Uistinu šteta jer bi baš bilo zanimljivo vidjeti Maturea i Stallonea, koji su i fizički donekle slični, a da ne spominjemo kako obojica dijele talijansko porijeklo.    
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| uto 21 pro, 2010 1:28 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
 Re: Legendarni glumci i glumice
| uto 21 pro, 2010 7:16 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
pravda za jamesdina 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| uto 21 pro, 2010 7:23 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
James Stewart, IMO #1 holivudski glumac svih vremena: 
|
| uto 21 pro, 2010 7:37 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Kako sam samo zaboravio na njega? 
| uto 21 pro, 2010 7:43 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Audrey Hepburn i Katharin Hepburn te judy garland
| uto 21 pro, 2010 8:25 pm |
|
 |
|
Častoljupka
Pridružen/a: uto 27 sij, 2009 1:19 pm Postovi: 6422 Lokacija: Cloud Ruler Temple Naj Serija: ENT Naj Film: ST: XI
|
 Lauren Bacall...prekrasna. *.*
_________________ You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling. This one appreciates the feeling of your human anus. Ant Nisam isprobavao tvoje tange, za ljubav Božju! _Oz Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov
|
| uto 21 pro, 2010 8:50 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Njega ste zaboravili? John Wayne  Frank Sinatra  Steve McQueen  James Dean  Elizabeth Taylor  Barbara Stanwyck  I meni ipak najdraži: Peter O'Toole  i Alec Guinness  Peter Ustinov  P.S. http://www.thegoldenyears.org/ 
| sri 22 pro, 2010 6:47 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
a on 
| sri 22 pro, 2010 6:49 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Eh sad... a on?  James Earl Jones
| sri 22 pro, 2010 6:55 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
ZABORAVILI STE ELVISA!
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sub 25 pro, 2010 10:56 pm |
|
 |
|
Number One
|
Hrčak je napisao/la: ZABORAVILI STE ELVISA! Pa stavi ti njegovu sliku!
| sub 25 pro, 2010 10:58 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Samo jednu?
Nemrem se odlučit koju.
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| sub 25 pro, 2010 11:06 pm |
|
 |
|
fluffy
|
Julie Andrews
| sub 25 pro, 2010 11:56 pm |
|
 |
|
Number One
|
Vidim da si gledala Marry Poppins? 
| ned 26 pro, 2010 2:58 pm |
|
 |
|