|
Sada je: sri 26 kol, 2026 3:14 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: ENT (ni)je Trek?
Istina je da svakim odlaskom u prošlost i na bilo koji način mjenjanjem prošlosti, taj vremenski pravac se "uništava" i promjenjeni zauzima mjesto prošlog... tako da realno mi niti ne znamo koji je originalni pravac kad znamo koliko je puta samo Janeway promjenila prošlost, Sisko je isto tako promjenio prošlost, a kako znamo i sam Picard je promjenio prošlost. Tako ako idemo tom logikom "originalni vremenski pravac" mi niti ne znamo koji je...
| čet 21 lis, 2010 11:36 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Suikotreki je napisao/la: Istina je da svakim odlaskom u prošlost i na bilo koji način mjenjanjem prošlosti, taj vremenski pravac se "uništava" i promjenjeni zauzima mjesto prošlog... Otkad je to istina?
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| čet 21 lis, 2010 11:56 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
The Boz je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Istina je da svakim odlaskom u prošlost i na bilo koji način mjenjanjem prošlosti, taj vremenski pravac se "uništava" i promjenjeni zauzima mjesto prošlog... Otkad je to istina? Od čet 21 lis, 2010 11:36 am
|
| čet 21 lis, 2010 12:20 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
_Oz je napisao/la: The Boz je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: Istina je da svakim odlaskom u prošlost i na bilo koji način mjenjanjem prošlosti, taj vremenski pravac se "uništava" i promjenjeni zauzima mjesto prošlog... Otkad je to istina? Od čet 21 lis, 2010 11:36 amHaha, ajme bacam se po podu od smijeha. A po čemu je sve što ti kažeš apsolutna istina za razliku od mojeg?
| čet 21 lis, 2010 2:32 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Dejanira je napisao/la: i jel se može ovo odvojit u novu temu, nekako nemam osjećaj da ću ovdje dobit imalo pametan odgovor  Možda bi najbolje bilo da Oz na temelju svojih teorija otvori novu temu baziranu na povratku borga u prošlost i mijenjanja cijelokupne povijesti, zamjeni "orginalnog" TOSA s novim TOSom i poništavanju TNGa i ostalih kronološki kasnijih serija... Ja bi otvorio al mi se ne da (treba kvalitetno sročiti uvodni post)
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 21 lis, 2010 2:37 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Možda bi najbolje bilo da Oz na temelju svojih teorija otvori novu temu baziranu na povratku borga u prošlost i mijenjanja cijelokupne povijesti, Ma joj, samo nam još i to treba... Te vremenske paradokse je najbolje ignorirat (tu se Đženevejka i ja slažemo)... Suikotreki je napisao/la: A po čemu je sve što ti kažeš apsolutna istina za razliku od mojeg? Gdje sam ja to svoja mišljenja nazivao apsolutnom istinom? Ja jednostavno prihvaćam zdravo za gotovo onu Danielsovu izjavu: "Vi na putovanje kroz vrijeme gledate kao da se radi o nekom romanu Julesa Vernea. U stvarnosti je ono mnogo kompliciranije i vi ga nikako ne biste mogli shvatiti." S tim u vidu, možemo pretpostaviti da mijenjanje prošlosti u nekim slučajevima rezultira stvaranjem alternativne stvarnosti, a u nekim mijenja postojeći vremenski pravac, a sve to ovisi o stotinama varijabli koje su previše složene da bi ih naš primitivni um uopće raspoznao, a kamo li shvatio.
|
| čet 21 lis, 2010 3:27 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
_Oz je napisao/la: Ja jednostavno prihvaćam zdravo za gotovo onu Danielsovu izjavu: "Vi na putovanje kroz vrijeme gledate kao da se radi o nekom romanu Julesa Vernea. U stvarnosti je ono mnogo kompliciranije i vi ga nikako ne biste mogli shvatiti."
S tim u vidu, možemo pretpostaviti da mijenjanje prošlosti u nekim slučajevima rezultira stvaranjem alternativne stvarnosti, a u nekim mijenja postojeći vremenski pravac, a sve to ovisi o stotinama varijabli koje su previše složene da bi ih naš primitivni um uopće raspoznao, a kamo li shvatio. Ok, onda se nećeš ljutit ako postavim sljedeće pitanje. Kakvi događaji mjenjaju postojeći vremenski pravac, a kakvi stvaraju nove? Sve dok se to ne razriješi sve ostalo su spekulacije...
| čet 21 lis, 2010 3:33 pm |
|
 |
|
bubica
|
Suikotreki je napisao/la: Kakvi događaji mjenjaju postojeći vremenski pravac, a kakvi stvaraju nove? Mislim da odgovor leži u onome: Citat: a sve to ovisi o stotinama varijabli koje su previše složene da bi ih naš primitivni um uopće raspoznao, a kamo li shvatio Dakle, moguće je da su u pitanju "sitnice" koje su previše suptilne da bi ih mi uopće zamijetili. Možda se radi o metodi putovanja kroz vrijeme. Borgovska sfera je stvorila nekakav temporalni vrtlog o kojem mi apsolutno ništa ne znamo, a Nero je u ST XI "crvenom materijom" stvorio nekakvu atipičnu crnu rupu o kojoj mi također ne znamo ništa. Suikotreki je napisao/la: Sve dok se to ne razriješi sve ostalo su spekulacije... Sve što nije potkrijepljeno kanonom spada pod čisto špekuliranje, a ono što je Daniels, iskusni vremenski agent, izjavio jest kanon. Pa ako on jednog Archera ne smatra sposobnim da shvati putovanje kroz vrijeme, kako bismo onda mi mogli shvatiti? Daniels je rekao još jednu zanimljivu stvar u trećoj sezoni: The Sphere Builders have the technology to examine multiple timelines.
|
| čet 21 lis, 2010 3:43 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
_Oz je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Možda bi najbolje bilo da Oz na temelju svojih teorija otvori novu temu baziranu na povratku borga u prošlost i mijenjanja cijelokupne povijesti, Ma joj, samo nam još i to treba... Te vremenske paradokse je najbolje ignorirat (tu se Đženevejka i ja slažemo)... Ne slažem se. Eto, sada se tu trekelja baš o tome i ostat će zakopano u pedesetim stranicama jedne "vrhunske" teme poput ove o tome da li je Ent trek (a da i ne govorimo o tome da su takve rasprave tu uglavnom offtopic) _Oz je napisao/la: Daniels je rekao još jednu zanimljivu stvar u trećoj sezoni: The Sphere Builders have the technology to examine multiple timelines. Ako sam dobro shvatio, oni su mogli proračunavati vjerojatnosti da kojim putem će se povijest kretati, i kako je us pomoć Danielsa Archer gurao prema povoljnijem ishodu za pobjedu spherebuildersa i Xindi reptila, tako su oni dobivali sve manje pozitivne proračune za ishod njihovog plana... Slično je bilo i sa Annoraxom (ili kak se već zvao) u Year of hell, koji je isto proračunavao vjerojatnosti i na temelju njih ponavljao povijest sa nešto drugačijim varijablama...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 21 lis, 2010 5:09 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
DEJANIRA
Uh!!1!! Pred...Predetermined...Predesti...Predeterministički paradoks.
Piki ode u prošlost, spriječi Borgove da asimiliraju Zemlju, i vrati se normalno u svoje vrijeme, jer tako nešto se trebalo dogoditi (kao i u SG1 pobuna u starom Egiptu protiv Goa'Ulda).
Zašto bi onda ENT bio neki drugi time line? Jer se nešto drugo dogodilo što je promjenilo time line. Zbilja nije bitno što. ENT je Trek. Prethodnik STXI. Ejmen.
|
| čet 21 lis, 2010 5:22 pm |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: Ako sam dobro shvatio, oni su mogli proračunavati vjerojatnosti da kojim putem će se povijest kretati, i kako je us pomoć Danielsa Archer gurao prema povoljnijem ishodu za pobjedu spherebuildersa i Xindi reptila, tako su oni dobivali sve manje pozitivne proračune za ishod njihovog plana... Pa dobro si shvatio, ali prema kvantnoj teoriji, sve što se može dogoditi, dogodi se. Dr.sc. je o tome pričao na Rikonu, sjećaš se? Evo doslovnog citata od Date iz epke Paralells: "I believe the quantum fissure is a fixed point across the space-time continuum. A 'keyhole' which intersects many other quantum realities. For any event there is an infinite number of possible outcomes. Our choices determine which outcome will follow. According to a theory, everything that can happen does happen in some other quantum reality."U toj epki smo de facto vidjeli "dokaz" te teorije (kad se na kraju ona gomila Enterpriseova iz različitih realnosti nađe na jednom mjestu), a u nekim smo drugim epkama (spomenuo si Annoraxa iz "Year of hell") vidjeli i "dokaze" da se jedan vremenski pravac može mijenjati bez stvaranja novih pravaca. Budući da i za jedno i za drugo postoje kanonski dokazi, nije li onda logično pretpostaviti ono što sam tipkao tamo gore? @ Miki - Predeterministički paradoks... Predestinacijski, kako već... To meni nema nikakvog smisla. Vratiš se u prošlost, ubiješ svog djeda dok je bio beba od godinu dana, ali još si tu! Kako to da nisi samo ispario, ako si time spriječio začeće vlastitog oca/majke, a time i svoje vlastito? BTW, vadiš primjer iz SG-a... Da, jer SG je "ozbiljan" SF... 
|
| čet 21 lis, 2010 5:32 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Prebanalan primjer ubijanja djeda. Posada Enterprisea-E nije ubila nijednog hjumana, osim onih koji su asimilirani.
|
| čet 21 lis, 2010 5:35 pm |
|
 |
|
bubica
|
Miki je napisao/la: :joj: Prebanalan primjer ubijanja djeda. Occamova britva, dude.
|
| čet 21 lis, 2010 5:37 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
_Oz je napisao/la: @ Miki - Predeterministički paradoks... Predestinacijski, kako već... To meni nema nikakvog smisla. Vratiš se u prošlost, ubiješ svog djeda dok je bio beba od godinu dana, ali još si tu! Kako to da nisi samo ispario, ako si time spriječio začeće vlastitog oca/majke, a time i svoje vlastito? :
Upravo si sam odgovorio na pitanje predestinacijskog paradoksa. Dakle, da vratiš se u prošlost, ubiješ svog djeda a samim time spriječiš rođenje svog oca/majke a samim time sebe. I s obzirom da "ne postojiš" ne možeš se vratit u prošlost kako bi ubio svog djeda. Ergo, on je ostao živ, a samim time i ti. Zato si teoretski i ostao živ i nisi samo ispario, i upravo je to zato paradoks.
| čet 21 lis, 2010 6:48 pm |
|
 |
|
bubica
|
Suikotreki je napisao/la: I s obzirom da "ne postojiš" ne možeš se vratit u prošlost kako bi ubio svog djeda. Ovime si zapravo rekao kako je putovanje u prošlost nemoguće. 
|
| čet 21 lis, 2010 7:48 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|