|
Sada je: pon 07 ruj, 2026 1:27 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
 Re: ENT (ni)je Trek?
a ne, ne, kakvo lockanje, ovaj topic još čeka T'Grelovu dizertaciju 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| uto 19 lis, 2010 6:56 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Dejanira je napisao/la: :zgrožen: a ne, ne, kakvo lockanje, ovaj topic još čeka T'Grelovu dizertaciju  Napisao ju je on još prije nekoliko mjeseci, ali si ju, čini se, prespavala. viewtopic.php?p=208277#p208277T'Grel je napisao/la: Miki je napisao/la: Pa onda sažmi sve argumente u dvije rečenice pa da se raziđemo ko ljudi. Pokušao sam ali me se ne sluša. Čemu onda da trošim riječi. Vidiš, nisi u pravu. Ne mogu govoriti za druge, ali ja sam sve tvoje argumente pozorno proučio, i zaključio kako oni ne dokazuju da ENT nije Trek, već samo idu u prilog mojoj teoriji da se ENT događa u alternativnom vremenskom pravcu, kao i zadnji Star Trek film.
|
| uto 19 lis, 2010 7:28 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Kako nešto alternativno, drugačije, može biti isto kao i ono ne-alternativno?
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| uto 19 lis, 2010 7:29 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
_Oz je napisao/la: Dejanira je napisao/la: :zgrožen: a ne, ne, kakvo lockanje, ovaj topic još čeka T'Grelovu dizertaciju  Napisao ju je on još prije nekoliko mjeseci, ali si ju, čini se, prespavala. Ma to je bio samo teaser Šta nije kasnije govorio kak će pogledat cijeli ent i zapisivat sve razloge zašto ent nije trek? 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
| uto 19 lis, 2010 7:31 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Grel je napisao/la: Kako nešto alternativno, drugačije, može biti isto kao i ono ne-alternativno? Pa nije ISTO, u tome i je stvar. Evo, još jednom da ponovim što već i ptice na grani znaju. U TNG epizodi "Parallels" Data objašnjava teoriju iz kvantne mehanike po kojoj postoji neograničen broj alternativnih realnosti. Mirror universe (onaj sa Terranskim carstvom) jedna je od tih alternativnih realnosti, i dio je Star Treka, nije li? U filmu First Contact, Picard i Borg promijenili su povijest i stvorili novi svemir u kojem se dogodio ENT, a u filmu ST XI, Romulanac Nero također je promijenio povijest. Evo i grafičkog pojašnjenja: 
|
| uto 19 lis, 2010 8:18 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Dejanira je napisao/la: _Oz je napisao/la: Dejanira je napisao/la: :zgrožen: a ne, ne, kakvo lockanje, ovaj topic još čeka T'Grelovu dizertaciju  Napisao ju je on još prije nekoliko mjeseci, ali si ju, čini se, prespavala. Ma to je bio samo teaser LOL viewtopic.php?p=212159#p212159...i moje objašnjenja zašto to što T'Grel napisao je... nije baš sasvim točno... ...tako da je dečko jednostavno potrošio sve riječi... ...a da na moje protuargumente replaya... više nije imao snage... ...(da je išo na Sljeme imao bi ) ... ili se jednstavno pomirio s činjenicom da je u raspravi... PORAŽEN... !!
| sri 20 lis, 2010 12:20 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ha, poražen! Ma kakvi... nikad poražen, nikad pobijeđen!
Sve će to doć na svoje... treba vremena da se sve to odgleda, zapiše, prepiše, detaljno pregleda i onda se sve to sruši kao neosnovano.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sri 20 lis, 2010 12:22 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
T'Grel je napisao/la: Ha, poražen! Ma kakvi... nikad poražen, nikad pobijeđen! ...sorry, ali na NI JEDAN moj komentar nisam dobio protu replay... znaći da se slažeš samnom... ili nemaš više što dodat...
...a nikad poražen i pobijeđen su situacije u tvojem imaginarnom Ent svijetu...  T'Grel je napisao/la: Sve će to doć na svoje... treba vremena da se sve to odgleda, zapiše, prepiše, detaljno pregleda i onda se sve to sruši kao neosnovano. ''treba vremena da se sve to odgleda'' ...mislim da nakon ovog citata, svaki komentar je suvišan...
...najprije si kopao jamu, pa zaboravio di je i sad se sam u nju uvalio... EPIC FAIL...
| sri 20 lis, 2010 2:31 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
_Oz je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Kako nešto alternativno, drugačije, može biti isto kao i ono ne-alternativno? Pa nije ISTO, u tome i je stvar. Evo, još jednom da ponovim što već i ptice na grani znaju. U TNG epizodi "Parallels" Data objašnjava teoriju iz kvantne mehanike po kojoj postoji neograničen broj alternativnih realnosti. Mirror universe (onaj sa Terranskim carstvom) jedna je od tih alternativnih realnosti, i dio je Star Treka, nije li? U filmu First Contact, Picard i Borg promijenili su povijest i stvorili novi svemir u kojem se dogodio ENT, a u filmu ST XI, Romulanac Nero također je promijenio povijest. Evo i grafičkog pojašnjenja:  ako sam dobro shvatio samo TOS i TNG su trek dok sve sto dolazi posle 2373 godine nije trek? dok ent po tvojoj teoriji nije trek vec reboot.
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| sri 20 lis, 2010 3:32 pm |
|
 |
|
bubica
|
OGamer je napisao/la: nije trek vec reboot. Zašto ne bi moglo biti oboje? 
|
| sri 20 lis, 2010 3:38 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
_Oz je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Kako nešto alternativno, drugačije, može biti isto kao i ono ne-alternativno? Pa nije ISTO, u tome i je stvar. Evo, još jednom da ponovim što već i ptice na grani znaju. U TNG epizodi "Parallels" Data objašnjava teoriju iz kvantne mehanike po kojoj postoji neograničen broj alternativnih realnosti. Mirror universe (onaj sa Terranskim carstvom) jedna je od tih alternativnih realnosti, i dio je Star Treka, nije li? U filmu First Contact, Picard i Borg promijenili su povijest i stvorili novi svemir u kojem se dogodio ENT, a u filmu ST XI, Romulanac Nero također je promijenio povijest. Znači li to da Riker i Troi koje vidimo u "These Are the Voyages" nisu "originalni" Riker i Troi iz TNG-a?  Ako da, zašto vas onda toliko ljuti što je ovdje Riker stariji nego u "The Pegasus"?  U ovoj "paralelnoj stvarnosti" (po tvojoj teoriji) gdje se odvija radnja ENT-a Riker je u vrijeme Pegasusa jednostavno mogao biti stariji...
| sri 20 lis, 2010 4:07 pm |
|
 |
|
bubica
|
Suikotreki je napisao/la: Znači li to da Riker i Troi koje vidimo u "These Are the Voyages" nisu "originalni" Riker i Troi iz TNG-a? Nije li to HEBENO OČITO? Suikotreki je napisao/la: U ovoj "paralelnoj stvarnosti" (po tvojoj teoriji) gdje se odvija radnja ENT-a Riker je u vrijeme Pegasusa jednostavno mogao biti stariji... Samo pod uvjetom da se događaji iz te epizode odvijaju 15 godina kasnije nego u TNG-u, da je Enterprise-D još uvijek čitav itd... No moje mišljenje o TATV-u znaš, za mene se ta epizoda nije dogodila. Ja na nju gledam kao na nekakv fan fiction, tipa Star Trek: New Voyages
|
| sri 20 lis, 2010 4:24 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
|
_Oz je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Kako nešto alternativno, drugačije, može biti isto kao i ono ne-alternativno? Pa nije ISTO, u tome i je stvar. Evo, još jednom da ponovim što već i ptice na grani znaju. U TNG epizodi "Parallels" Data objašnjava teoriju iz kvantne mehanike po kojoj postoji neograničen broj alternativnih realnosti. Mirror universe (onaj sa Terranskim carstvom) jedna je od tih alternativnih realnosti, i dio je Star Treka, nije li? U filmu First Contact, Picard i Borg promijenili su povijest i stvorili novi svemir u kojem se dogodio ENT, a u filmu ST XI, Romulanac Nero također je promijenio povijest. Evo i grafičkog pojašnjenja:  meni ovo baš i nije jasno ok, kuzim ovo sa vracanjem u proslost, stvaranjem svemira bla bla... ali... erm... kad su se picard & co. vratili nazad u 2373. godinu... gdje su se točno vratili? u onaj originalni svemir ili u novi svemir (s entom)? 
Sv. Augustin (354-430)
|
| sri 20 lis, 2010 9:20 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Vratili su se u neki zbrda-zdola svemir u kojem Riker ne kuži da bi proizvođači ketracela-bijelog nekim slučajem mogli biti bad guysi (insurrection); u neki zbrda-zdola svemir u kojem je Janeway admiralka (Nemesis).
|
| sri 20 lis, 2010 10:19 pm |
|
 |
|
mindfrelling bloodsucker
|
Ok, ako se Picard vratio u neki drugi svemir, a ne onaj originalni... Što je bilo s Picardom iz tog drugog svemira? mislim, u tom drugom svemiru, jean luc može isto bit kapetan enterprisea, ali može bit i čistač ulica... a možda se tamo nije ni rodio... a šta sa picardom u originalnom svemiru? zar je samo... nestao? isto tako... ako se vratio u originalni svemir... čemu onda cijela frka koja se javlja u hrpi tih time travel epki? ono, ne smijemo se umiješat jer ćemo promijeniti budućnost? i jel se može ovo odvojit u novu temu, nekako nemam osjećaj da ću ovdje dobit imalo pametan odgovor  a i nije baš on topic 
Sv. Augustin (354-430)
|
| sri 20 lis, 2010 11:24 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|