Evo jednog ne previše pretencioznog reporta

Na put sam krenuo samo sa Sovx-om. SM i Suiki su imali neke... komplikacije u posljednji trenutak
Da za početak spomenem da smo ovaj puta i pogodili pravi ulaz u Rijeku i našli zgradu filozofskog od prve.
Sljedeće godine vjerojatno će biti u novom kampusu FF-a tako da ni tada neće nedostajati avantura po Rijeci
Predavanja...
Bio sam na 4 ... dovoljno

Predavanje o Fan fictionu by Ivana Delač
Simpatično predavanje, saznao sam nešto više o povijesti i vrstama istog

Pa od Žiljaka o Yu fantastici i filmu "Čudotvorni mač".
Nisam imao pojma ni o tom filmu a niti o fantastici u ex-Yu... a usput više saznao i o partizanskim filmovima i njihovom prisvajanju drugih filmskih žanrova. Trebam jednom nabaviti taj film pa da vidim voc d big dijl s babom i glavom

Mirkovo predavanje o policijskoj brutalnosti u SFu je kraju imalo zaključak da tako nešto skoro i ne postoji jer se totalitarni i militaristički režimi ne računaju
Kratko, solidno predavanje i podsječanje na neke filmove, pogotovo Robocopa kojeg je Maxx više puta tokom predavanja spomenuo
Mirko je prije samog predavanja komentirao "Najbolje godine" ... no to je Oz najavio komentirati u svom reportu pa mu neću spoilati njegov report

I predavanje od Horvatića o Svemiru prije i poslije velikog praska...
Manje više slično ko i druga njegova predavanja... tehnikalije ne kužim previše, dok sam za .. hm... teološki/duhovni/kakavveć aspekt svega toga čuo puno više na predavanjima od Paara (plus neki dokumentarci)

Horvatić je od ta 4 koje sam gledao privukao vidljivo najviše ljudi na predavanje....
On JE solidan predavač (koji će možda jednog dana zamjeniti legende poput Korlevića ili Paara) ali mislim da posjećenost još više pokazuje kako na malim konovima predavači nadrljaju ako imaju predavanja u ranijim terminima. Također je raspored za neka predavanja bilo šaltan za po nekoliko sati naprijed - nazad (recimo za Mirkovo i Delačino predavanje) pa je vjerojatno i to imalo utjecaja na njihovu slabiju posjećenost.
Kvizovi...
Guess the horror by Pahuljica & Vesna
Kako čujem, po rezultatima sam bio sam među najlošijima.... no za to krivim sjedenje u prvom redu, dok je iza ekipa masovno prepisivala

Bio je i kviz "Guess the hottie" na kojem je Oz totalno rulao
Osvojio je knjigu, plakat i najbitnije - slavu da se od svih natjecatelja (a fakat ih je bilo puno) baš on najbolje kuži u prepoznavanje ne samo ženskih, već i muških komada
Ne sjećam se je li na kraju prepoznao i sliku koja je prikazivala gola muška prsa bez da se vidi glava glumca
U svakom slučaju - čestitke

Na "Lust Scenes" kvizu nitko od "naših" nije sudjelovao.. ne sjećam se tko je na kraju pobjedio...
Moram spomenuti da slika na projektoru i nije bila baš naj kvalitete, pa nije bilo lako pogoditi sve scene u tim "pogodi ***" kvizovima.

Sexy igru "Oglaf Survival" (ključne riječi: mistress, prijaviti su se mogli samo punoljetni)
Dašo je sudjelovao, i kako čujem imao raznorazne zgode sa gospodaricom, pa njemu prepuštam da opiše što se događalo u igri

Pictionary

Boardgameanje

Pahuljica the gate master

Eto, Rikon ko Rikon

Teško mi je ocijeniti je li mi po sadržaju bolji ovaj ili prošlogodišnji... što se mene tiče bilo je solidno.
Plus je što se na kraju ipak okupilo nešto ekipe iz udruge/foruma pa smo se cijelo vrijeme družili i zabavljali i meni je bilo sasvim okej

Od zgoda...
SovereignX je u neko doba u petak navečer došao i objavio da je bacajući dvije D8 kockice da bi se dobila finalna cijena upravo šankerici platio čašu bambusa 34 kune
Dok nam je to pričao, došao je Ant koji izjavljujući kako se na šanku naveliko priča o mladiću koji je napravio taj poduhvat.
Kako je to bilo moguće, kakve veze s time imaju kineski znakovi i na koje načine je Sov na kraju nadonkadio štetu, prepuštam njemu da opiše

U subotu navečer sam se zapričao s jednom neobičnom djevojkom koja je na spomen trekija krenula kritizirati nekog tamo lika na Istrakonu kojeg je vidjela da sjedi nasred dvorane s maramom na glavi i nekim čudnim kartama, i koji je poslao neke svoje minione da za rukav vuku ljude da dođu na gatanje
U to sam vidio da dašo prolazi hodnikom, pa sam ga pozvao da nam se pridruži u raspravi.
Bilo je zabavno
Poslije se je još kritiziralo sve i svašta, od Freuda pa do samog Rikona

ili komentara tipa "on je trekki, ne zna on svirati gitaru,......... ups, ipak zna

"
Ima nešto simpatično u pripitim curama koje vole podj**avati i prepucavati se oko svega, ali na nekakav simpatičniji način koji na kraju završi okej, a ne s plačem ili svađom. Uz "34" s ovog Rikona će mi poprilično u sjećanju ostati scena dotične djevojke sa borbenim smotuljkom (posterom

) u rukama kojeg koristi bolje od bilo kojeg dirigenta ili LARP-era
Bilo je tu i nekih preglasnih ljudi koji su istjerani sa kvizova, noćni igrokaz ispred ulaza na kon, komentiranja velečasnog suca na Horvatićevom predavanju, spominjanja osoba sa ili bez karaktera i tome slično... ali bude već netko drugi o tome pisao,... ili će se bar komentirati na pivama

I da - na zadnjem katu se je moglo spavati u vrečama za spavanje i nije bilo preranog buđenja, što je također poboljšalo doživljaj kona. Nije bilo potrebe plačati skupi smještaj niti se gnjaviti s putovanjem do spavaonica

Najneumorniji konaši u nedjelju ujutro

I raznorazne druge slike.... za vas dvoje koji nemate facebook profil