|
Sada je: ned 09 kol, 2026 12:52 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pet 16 sij, 2009 12:01 pm Postovi: 218 Lokacija: ..nekoć Gama, sada druga galaxija.. Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: II Opis Stanja: ..daleko. Koje si vrste?: ..vorta?
|
 Re: Malcolm Reed
..bit onog britanskog (i australskog, i JARskog) izgovora je da se -r na kraju sloga ne izgovara. Zato je Malcolm uvik govori 'tak@ za Tucker, Troi uvik izgovara taj dočetni -r, virojatno bi ona kazala 'takr.. Ono čudno u njezinon izgovoru je britanski vokalizam; Amer bi uvik kaza kjen, ken za I can, ili ke:nt za can't, no Troi bi k@n, ka:nt.. Troi uvik trpa taj a (ka' englezi) di bi Amer e.
..ontop: Malcolm mi je drag jer je originalan, ajde.

Soap Trek Deep Place Nine
|
| sub 25 ruj, 2010 3:23 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Malcolm Reed mi nekako nije ,,čovjek univerzuma" u smislu da nije osobito znatiželjan prema drugim vrstama i svjetovima, ali zanimljiv je kao individualac, zatvoren, ali i prilično ,,na zemlji" (što se, dakako, uklapa u njegov posao). Također, čini mi se da je imao najviše dvojbi u seriji. Tu mislim na osobne dvojbe, jer bi se inače ovo moglo proglasiti smiješnim u odnosu na, primjerice, kapetana Archera. Morao se boriti protiv svoje nesigurnosti, ali i, rekla bih, ratobornosti te odlučiti kome će biti odan.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| sub 25 ruj, 2010 3:47 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Nije da mi se sviđa engleski naglasak, al Malcolm mi je ok lik te mi ne smeta previše taj njegov naglasak Inače, ja kad pričam s nekim strancem na engleskom onda koristim američki naglasak, jer je jednostavno lakši i bolje zvuči
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sub 25 ruj, 2010 3:50 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
To je zato jer gledaš previše američkih serija i filmova.
Al najjači Malcolm mi je u Twilight epki gdje ima bradu i brkove. Izgleda stvarno kao jedan tough madafaka, iako sjedi za konzolom i tiska gumbiće.
|
| sub 25 ruj, 2010 7:25 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Miki je napisao/la: To je zato jer gledaš previše američkih serija i filmova.
Al najjači Malcolm mi je u Twilight epki gdje ima bradu i brkove. Izgleda stvarno kao jedan tough madafaka, iako sjedi za konzolom i tiska gumbiće. correct me if I'm wrong, al ne postoji treći naglasak, već postoje samo ta dva tj. američki i engleski E sad, druga je stvar ak se tebi više sviđa engleski naglasak. Meni se ne sviđa i ne volim kad izgovaraju can kao kan, can't kao kan't, fast kao fast, body kao bodi... Ipak mi puno bolje zvuči kad se to izgovara ken, ken't, fest, badi... Zato mi Trip naprimjer ima puno bolji naglasak od Malcolma
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| sub 25 ruj, 2010 7:52 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Sovereign X je napisao/la: Miki je napisao/la: To je zato jer gledaš previše američkih serija i filmova.
Al najjači Malcolm mi je u Twilight epki gdje ima bradu i brkove. Izgleda stvarno kao jedan tough madafaka, iako sjedi za konzolom i tiska gumbiće. correct me if I'm wrong, al ne postoji treći naglasak, već postoje samo ta dva tj. američki i engleski E sad, druga je stvar ak se tebi više sviđa engleski naglasak. Meni se ne sviđa i ne volim kad izgovaraju can kao kan, can't kao kan't, fast kao fast, body kao bodi... Ipak mi puno bolje zvuči kad se to izgovara ken, ken't, fest, badi... Zato mi Trip naprimjer ima puno bolji naglasak od Malcolma Sorry Sov, ali pod brojem jedan postoji puno više od dva naglaska engleskog. Tako da postoji i "slavenski" naglasak engleskog koji većina slavena imaju... tako da ti definitivno nemaš američki naglasak engleskog... već kao i većina nas slavenski...
| sub 25 ruj, 2010 9:02 pm |
|
 |
|
Overlord
|
Suikotreki je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: Miki je napisao/la: To je zato jer gledaš previše američkih serija i filmova.
Al najjači Malcolm mi je u Twilight epki gdje ima bradu i brkove. Izgleda stvarno kao jedan tough madafaka, iako sjedi za konzolom i tiska gumbiće. correct me if I'm wrong, al ne postoji treći naglasak, već postoje samo ta dva tj. američki i engleski E sad, druga je stvar ak se tebi više sviđa engleski naglasak. Meni se ne sviđa i ne volim kad izgovaraju can kao kan, can't kao kan't, fast kao fast, body kao bodi... Ipak mi puno bolje zvuči kad se to izgovara ken, ken't, fest, badi... Zato mi Trip naprimjer ima puno bolji naglasak od Malcolma Sorry Sov, ali pod brojem jedan postoji puno više od dva naglaska engleskog. Tako da postoji i "slavenski" naglasak engleskog koji većina slavena imaju... tako da ti definitivno nemaš američki naglasak engleskog... već kao i većina nas slavenski... Istina, al ja sam govorio o dva glavna iliti osnovna narječja

|
| sub 25 ruj, 2010 9:05 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Točkica je napisao/la: Također, čini mi se da je imao najviše dvojbi u seriji. Tu mislim na osobne dvojbe, jer bi se inače ovo moglo proglasiti smiješnim u odnosu na, primjerice, kapetana Archera. Morao se boriti protiv svoje nesigurnosti, ali i, rekla bih, ratobornosti te odlučiti kome će biti odan. ...pa mislim da je čak Hoshi imala više dvojbi... ...a Malcom mi je ko neki gerilac... ...a s druge strane ko razmaženi tinager...
...lik koji mi uopće nije sjeo...Sovereign X je napisao/la: Istina, al ja sam govorio o dva glavna iliti osnovna narječja [color=#40BFFF]...mislio si valjda na britanski i amerčki... ...no di bi svrstao Škotski engleski... ne zvuće baš slično ni jednom od ovih dvoje... ...a Malcomov mi govor ne smeta...
| ned 26 ruj, 2010 10:29 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Sovereign X je napisao/la: Istina, al ja sam govorio o dva glavna iliti osnovna narječja Joj offtopica... Po čemu su american english i british english glavni ili osnovni? Opet, po filmovima i serijama koje gledaš. A Osčrelijen Ingliš? A Đameka Ingliš? A Sko'land Ingliš? A Afrikaans? De čuti Sov, samo se brukaš. 
|
| ned 26 ruj, 2010 12:43 pm |
|
 |
|
Overlord
|
Gle, ja sam govorio za razliku između britanskog i američkog i naveo zašto mi je američki naglasak bolji (i ne, nije to zbog američkih filmova serija, već primarno zato što nije iritantan ko britanski)
BTW ono što sam govorio za can/can't, fast, body i sl. je tak kak sam rekao, tj. ne postoji neka treća vrsta izgovora istih riječi osim ken/ken't ili kan/kan't, fest ili fast, bodi ili badi i sl.
End Aj nou ju ken't pruv mi vrong in dis kejs

|
| ned 26 ruj, 2010 1:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Britanski engleski ima naglasaka i narjecja vise nego hrvatski naprimjer a i puno je veci jezik ..nemozes onaj nekakav royal english kakav se asocira s britanskom aristokracijom uspoređivat naprimjer sa irskim engleskim ..skotskim engleskim ... pa cak i sa engleskim u londonskim kvartovima ..uostalom reci mi dal te engleski iz patuljka i mucki podsjeca na reed-ov engleski ? Tako da generalno tesko da je to sta ti govoris da je britanski je u nekom vecem postotku govor cilog otocja ..e pa ista je stvar s americkim engleskim .. koji ima nevjerojatno nerazumljivih naglasaka ...za nepovirovat a ovo sta mi cujemo je valjda nekakav govor malo veceg dila populacije ..uostalom svi oni hispanosi i latini ..talijani ..njemci sta zive po new yorku govore drugacije ..nema tu nekog prevelikog standarda 
_________________ Surviving the new decade
|
| ned 26 ruj, 2010 11:10 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pet 16 sij, 2009 12:01 pm Postovi: 218 Lokacija: ..nekoć Gama, sada druga galaxija.. Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: II Opis Stanja: ..daleko. Koje si vrste?: ..vorta?
|
Miki je napisao/la: Sovereign X je napisao/la: Istina, al ja sam govorio o dva glavna iliti osnovna narječja Joj offtopica... Po čemu su american english i british english glavni ili osnovni? Opet, po filmovima i serijama koje gledaš. A Osčrelijen Ingliš? A Đameka Ingliš? A Sko'land Ingliš? A Afrikaans? De čuti Sov, samo se brukaš.  ..aafrikans je pojednostavljeni nizozemski, nizozemskih kolonistov (Buri) u JARu. ..i da, engleski je užasno raznolik, no u osnovi, ako se izgovara ili ne to dočetno slogovno -r; rhotic english (američki i škotski, irski?) i non-rhotic (sve ostale zemlje). A to su još varijante standardnog jezika - velike razlike u izgovoru, ali uz ipak malo svog posebnog rječnika. To se dade lako skopčati ako se pogleda pokoja serija iz tih zemalj.. Ali u UK (pogotovo Škotska, svojevrsni jezik Scots) postoje u osnovi engleske inačice sa čudnin izgovorima, sa puno puno ne-engleskih riči i sa ne-engleskin gramatičkin konstrukcijan.. To san neki dan gleda u wikipediji.

Soap Trek Deep Place Nine
|
| uto 28 ruj, 2010 9:48 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|