|
Sada je: ned 03 svi, 2026 3:08 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Prvo gledanje Stargatea - spoiler alert -
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Prvo gledanje Stargatea *spoileri*
...zakaj ja imam feeling da ti sve epizode na googleu ili wikipediji gledaš ili si gledao... ??
...ajde nađi neki citat na njemačkom... iz SG1... 
| pet 23 tra, 2010 12:29 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: Prvo gledanje Stargatea *spoileri*
Miki je napisao/la: Stronghold - bila bi zelena epka da nije bilo opet patetičnosti sa Mitchellovim emotivnim zatezanjima i njegovim umirućim frendom. Još Mitchell usred javne bolnice ostavi alienski uređaj, tak da se njegov frend igra sa uspomenama  . Da nije bilo toga, bilo bi oke. Jedan od Baalovih klonova želi kontrolirati Jaffe tako da ispire mozak članovima vijeća. Malo pucačine potkraj i to je to. Meni je ova epizoda posebna u toliko jer baal priznaje kako goauldi nisu bas bogovi i cak teoretizira o tome sta je bog a sta i ne ..dobra mu je ona izjava o tome da mnogi goauldi viruju vlastitoj propagandi 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 29 tra, 2010 6:25 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: Prvo gledanje Stargatea - spoiler alert -
O bok! Evo nakon mjesec i pol nastavljam sa Stargateom. Stao sam na Missing - koju sam spomenuo u posljednjem osvrtu i stvarno to je epizoda zbog koje mi je dosado SGA  . Teylin narod je nestao i to je dobar zaplet, ali u biti nema zapleta. Teyla i doktorica plavuša se skrivaju po (gle čuda) šumovitom planetu, horda zamazanaca ih goni sa sjekirama (Danny Trejo ftw), obilje klišeja (ono cliffhanger višenje s mosta i gležanj), te obilje doktoričinog omajgadanja. Ak je znanstvenica u drugoj galaksiji, onda zna da su 'gadovi' u biti pravi gadovi koji su držali njen planet u ropstvu, tak da sveamerička uzrečica je preisforsana. Uglavnom, ovu epku sam gledao 5 puta. Ne zato jer je super, već pet puta sam je gledao pa stao, pa nastavio pa stao, pa nastavio... The Seer - Teyla trudna. Ne sjećam se da je imala ikakvog dečka. Od nikud stavljena podradnja valjda zato jer je R. Lutrell u stvarnosti bila trudna. Onaj Wraith (zbog mjesec i pol negledanja morao sam lupati glavom koji Wraiht jer svi sline slično) bi se udružio sa McKayem da haknu Replikatorski kod jer su Replikatori počeli tamanit ljude - hranu Replikatora. Bitna radnja, no nakon mjesec i pol negledanja bio sam zbunjen jer sam se konstantno morao podsjećati i premotavati tko što i gdje i kako. Plus ovaj vidovnjak. Vidi budućnost. Eh. Miller's Crossing - otmu McKaya i sestru da izliječe teško bolesnu curicu. Plemenitost pomiješana s očajem. Osrednjost epizode pomiješana sa osrednjošču. This Mortal Coil & Be All My Sins Remember'd & Spoils of War - ajde nisu direktno povezane 'to be continued' završecima, ali ipak postoji uzak kontinuitet. Prvo postoje Replikatori SGA ekipe kojima se ne sviđa što su, žele ascendati, pa daju pravim SGAovcima tehnologiju kojom mogu pratit sve Replikatorske brodove. Pa onda okupljanje dva zemaljska broda, par Wraithskih i par od one čobanke koju T'Rapavi voli, a meni nije nešt, i uslijedila je spektakularna bitka kojom su valjda okončali Replikatore tak da su im namagnetizirali nanite il tak nešt. Nekak mi se bitka učinila prekratkom. I nakon bitke, ovaj Wraith koji se poteže još od Kolyinog zatvora, odluče ga nazvati Todd  . Todd bi preuzeo kloniranje Wraitha tak da postane gazda, al ga preduhitre i SGA ga spašava. Teyla sa svojom trudnoćom dobiva još bolje mindfuck sposobnosti. Uglavnom vrlo dobar trio epizoda. Quarantine - pa zapravo ima jedna slična epka u DS9, ali i ovdje je dobra izvedba. Sva sreća da Teyla nije dobila trudove jer to bi bio klišej. Meredith McKay bi zaprosio curu, al se dogodi karantena, njega pukne klaustrofobija i na kraju odustane  . A baš se vidlo na curi da joj je žao. Glupi McKay. Al ajd.  Ne bi bio on kad bi se oženio. Harmony - Sheppard i McKay prate srednjovjekovnu princezu do hrama da postane kraljica, a Đenaji je žele koknut. Predvidljiva završnica da je sestra kriva, no zabavno je bilo natezanje umišljene balavice princeze i Rodnija. Outcast - zapravo dosta nepotrebna epizoda. Čak ni pregorjeli dr. Lee nije podigao dojam. Ono, Sheppardu je umro stari, i na karminama on ide na zadatak hvatanja Replikatora na Zemlji. Ko da ne postoje drugi koji to mogu radit. Još pucanje u Replkatora je ko pucanje u Terminatora. Onog drugog tekućeg. Plus slowmotion skok u vodu. Viđeno. Već se polako približavam kraju i dalje ne vidim previše karaktera na likovima. Jest da je Sheppard nekakav poluzajebant i dosta ležeran, jest da je Teyla sklona tradiciji, jest da je Dex tihi i snažni borac. No i dalje je McKay najokarakteriziraniji lik serije, a odmah iza njega su mi najintrigantniji ... gle čuda ... Wraithovi Michael i Todd. A Carterica se pojavljuje u seriji samo da se pojavljuje. Od super znanstvenice i vojnikinje, pretvorili su je u birokratkinju. Korak unatrag za taj lik.
|
| ned 06 lip, 2010 11:04 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ova epizoda s asurancima je tako kataklizmicki epohalna ..pravi ancientsko - asuranski ambijent ..end of the world 
|
| ned 06 lip, 2010 11:25 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
banujte mikija p.s. i meni se svidja ta cobanka 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pon 07 lip, 2010 11:15 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Ti bi me opet bano Al kad mi nije nešt ta ženska. U cijelom Stargateu najbolje žene su mi Adria i doktorica Lam.  Ova čobanka je preočit tits&ass u kožnjaku. Trio - pa ono, zapeli su u rupi od nekakvog starog rudnika. Napeto i zanimljivo kako izaći van, no stvarno nebitno za širu radnju. Midway - Teal'C + Dex. Dva odlična ratnika, ne podnose se. Obojica šutljivi, no Teal'C je taj koji ima strpljivost na svojoj strani. Odlična epizoda puna akcije, malo i humora. Wraithi zauzimaju Midway postaju i SGC. Super da cijelo vrijeme još uvijek drže malog Waltera. The Kindred - dva dijela. U biti vrlo dobro ostvarenje; Michael si je izgradio vojsku mješanaca ljudi i Wraitha, posebni su po tome što ne moraju jesti. No oni su njemu potrošna roba, on želi uz njihovo topovsko meso vladati galaksijom...u tome ima dosta sličnosti sa Goa'Uldima i Orijima. I pronašli su klona Carsona doktora Škota  Duplu epizodu mi nije pokvarilo Michaelov mindfuck nad Teylom, niti prvo pojavljivanje Teylnog dečka koji neće imati preveliku ulogu. The Last Man - i onda useru kraj sezone sa još jednim i previše puta prežvakanim motivom mijenjanja vremenskog pravca jer je Michael sve živo rasturio, a SGA ekipa se raspala. I pazi sad: jedini način da se to promijeni jest da se Shepparda vrati 48000 godina u prošlost.  I dal ga holoMcKay vrati? U biti ne. Stavi ga u stâzu. Slijedeća scena: Sheppard se vratio na Atlantis u sadašnjosti. Apsolutno nepoveziva radnja koju zbog tih temporalnih tehnodrobljenja nisam ni pokušavao shvatiti. Search And Rescue - i posljednja sezona ne počinje predobro. Sheppard je nekako skužio gdje se nalazi Teyla. Kombinacija tempodrobljenja i mindfucka kao zaplet ne može biti dobar zaplet, iako je epka važna za radnju. Još je tu i scena porođaja što također mrzim. The Seed - od Kinseyeve i IOA-ove lutke do gazde u Atlantisu, eto Woolseya, dok je Carterica pozvana na Baalovo pogubljenje, i ujedno opozvana. Doktorica Keller ima patogen koji pretvara Atlantis u Wraithsku košnicu. Dobra radnja; kao klinac sam gledao jedan sličan anime horor sa identičnom radnjom. E i Captain; nikakvu apokaliptično-kataklizmičku atmosferu kod Asuranaca nisam doživio, iako si u par navrata je spomenuo. Došli su naši, rasturili ih i točka. Više apokalipse vidim oko Michaela. 
|
| uto 08 lip, 2010 9:24 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Steta za tebe  ... pravi apokalipticari su profinjeni i onako profesorski nastrojeni megalomani ..s kojima se moze lipo pricat ali znas da bi najradije rasturili i stukli ..tvoj nacin zivota i da ne preza od nicega..niam (on je tia rasturit ostale replikatore i njihov nacin zivota) ..oberoth i RepliCarter su bas takvi ..sad ova treca nije asuranka ali otprilike su to ..likovi koji djeluju slatkorijecivo a zafrkani su do bola ..plus sa asurancima ima i onih "long time ago " scena ..di je prikazano kako ih ancienti unistavaju a onda shvatis da ih nisu unistili i da imaju mega - giga grad i da su jos tu ..a s njima je jedino bia onaj slican osjecaj ko u reckoningu ..kad su replikaturi skoro unistili goaulde a anubis je bia bisan i namjerava unistit sav zivot u galaksiji ..s ori-ima i wraith-ima nije bilo takvog osjecaja ..nije bilo nista apokalipticno ..mislim kraj atlantisa je super i sve ..ali veci osjecaj apokalipticnosti su imali goauldi i asuranci nego naprimjer wraith ... dok ovi neasuranski replikatori su najbolji bili bas u reckoningu (zbog replicarter) ali inace i nisu bas bili strasni 
|
| uto 08 lip, 2010 11:57 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Zanimljivo. Kad mi se spomene apokalipsa, uvijek imam predodžbe kaosa, nasilja, bezizlaznosti i mraka. Asuranci, koliko god bili tehnološki napredni, bez McKayevog prtljanja po njihovom kodu, bi ostali pasivni, prtljajući sa svojim instrumentima, pripremajući napad protiv Wraitha za kojeg još uvijek nije došlo vrijeme (tako je Oberoth rekao). S druge strane Michael sa svojom GMO vojskom otima cijele narode i uništava ostale mi ostavlja bolji dojam kaotičnosti i nasilnosti; pogotovo time što nema nikakvog kompjuterskog programa koji ga upravlja, tako da je promišljeniji i nepredvidljiviji od Replikatora.
|
| sri 09 lip, 2010 6:49 am |
|
 |
|
Make it so
|
Michael nije tipicni wraith a i nekazen da nije apokaliptican  Iako moran naglasit da je sve osobni dozivljaj i da su meni Reckoning/Threads i Ova epizoda s asurancima ..najbolje po pitanju apokalipse 
|
| sri 09 lip, 2010 1:07 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Kako traje SP u nogometu, opet mi se smanjio ritam gledanja SGA-a. Broken Ties - Dex postaje Wraith štovatelj; posljedica prisilnog šopanja enzimima. Moglo je biti bolji zaplet za širu radnju, ovako je samo jednoepizodna zavrzlama koja je relativno brzo riješeno; i još mi je bilo zbunjujuće kad je Dex na čijoj strani, a kad je njegov kolega Tyre. No kao i u zadnjoj epki sa Tyreom, odlične scene tučnjave između Momoe i Dacascosa. The Daedalus Variations - opet ne previše oriđiđi radnja sa SF - skakanje između paralelnih stvarnosti... Ovi su zapeli na eksperimentalnom brodu koji to čini, i upadaju u nevolje. Brod nikako da rikne, napadaju ga nekakvi zomboliki borgovi, i prži se u orbiti sunca, al nikak da rikne. I opet, kao i u cijelom Stargateu...zemaljskim brodovima može samo jedna osoba upravljati. Ghost in the Machine - prvo sam mislio da je opet neoriđiđi radnja (bestjelesni entitet skakuće po kompjuteru), kad ono taj bestjelesni entitet je Weirka, tj. njena svijest. Zanemarit ću sav tehnobabl kojim su ovi 'renegade' Replikatori pokušali se uzdignuti, pa su zapeli u potprostoru; sam kraj je odličan... na prevaru su svi kroz Vrata poslani u svemir. Posljednja scena je najdirljivija; Weirka u tijelu koje nije njeno pluta u crnilu svemira, nakon svega što je prošla, a iza nje skupina Replikatora koje je prevarila. I ne mogu jedno drugom ništa jer su u vakuumu, no oni će ju promatrati sa krivnjom kroz neodređeno vrijeme. Čak i kad zaspu u tom smrzavajuće-lebdećem stadiju. Ultimativna žrtva Weirke. The Shrine - McKay ima parazita u glavi od čega dobiva nekakvog ubrzanog Alzheimera. Odlična gluma, dirljivo kako oboljeli postanu djetinjasto osjetljivi. I ponovno odlično nelinearno prikazivanje radnje. Whispers = Magla + Silazak + Noć živih mrtaca + bilo koji slešer trešer. Michaelovi neuspjeli pokusi drže ekipu u šahu. Ima i allgirl ekipa, no moraju prvo ubit najzgodniju vojnikušu.  Ezri Dax The Queen - Teyla glumi Wraith-kraljicu, a sve da bi se ispostavilo da Todd dođe na vlast među Wraithima. Epizoda vrlo slična i napeta kao onda kad je Jackson kao Yuov sluga išao na sastanak Goa'Ulda. Tracker - opaki mrga, a kad ono nježna duša i žrtva Wraitha drži Kellericu kao taokinju i vuče je da izliječi curicu. Oke radnja, mada predvidljiva.
|
| pon 21 lip, 2010 9:43 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
isto sam prokomentarisao kao i ti kad sam gledao epizodu gde McKay pod uticajem onog parazita oboleva... stvarno fantasticna gluma... bio sam ukocen kad sam ga gledao.
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| sri 23 lip, 2010 2:32 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Midway epka. Zaboravio kultni dijalog dva najpričljivija lika franšize. Ronon: You say that a lot. Teal'C: What? Ronon: Teal'C: I haven't noticed... Jep, Hewlett je zbilja dobar glumac, a i sasvim solidna je Hewlettova sestra za koju sam tek neki dan skužio da se radi o bratu i sestri u stvarnom životu kao i u seriji. A seriju sam dokrajčio. I nisam zadovoljan isto kao i sa SG1. First Contact & The Lost Tribe - Čim je Daniel Jackson u igri, mora biti dobro. Bar u početku kad je bilo pitanje skrivenog laboratorija i opet pomalo indianađounskovkih zagonetki sa svjetiljkama. No nastavak mi je osrednji. Odmetnuti Asgardi u turbo odijelima su spremni ugroziti cijelu galaksiju zbog svojih planova, pa tu mi ulijeće dosta neuvjerljivo i patetično-klišeizirano moraliziranje Jacksona 'how can you do this' govor. Dodaj još tome i ponovo pojavljivanje Putnika, gdje ama baš sve žene dobro izgledaju (ušminkane sisate i u kožnjaku), a radi se o kulturi svemirskih nomada. I na kraju onaj tehnobabl prolaženja kroz planet uz pomoć poluraspadnutog broda... Outsiders - još jedan preplašen planet na kojem postoji preplašeno selo. Tu se pak malo moralizira oko predaje izbjeglica Wraithima, ali sve unutar razina nedramatike. Inquisition - osnovala se Koalicija planeta ljudi Pegaz galaksije, i prva agenda je paranoično suditi SGA ekipi kroz jednu nepotrebnu retrospektivnu epizodu. Rasplet: birokrat Woolsey ponudi zaštitu Koaliciji. Ko da to nisu dosad radili. The Prodigal - Michael i njegovi puleni zauzimaju Atlantis. Posljednja dobra epizoda. I tu se najbolje vidi Michaelova zaslijepljena osvetoljubivost. Remnants - mindfuck. Nešto kao TNG Inner Light gdje zaboravljeni komad tehnologije treba podsjetiti na postojanje neke rase, no čim se ubacio vječno iritantni Kolya u ružnoj Đenaj uniformi, to je bilo to što je presudilo. To i preočite vizije Woolseya. Jedino što valja jest to što se Zelenka prikazao McKayu i šopao mu ego. Brain Storm - i još jedna predvidljiva i patetična epizoda. Skup najvećih umova Zemlje, svi pompozni i egomanijaci, dođe do sranja, predvidljivo Rodney sve popravi uz off-the-scale razinu tehnodrobljenja. I onda niotkud Kellerica ispali 'I love you' Rodneyu. Nit je bilo kemije kod njih, niti će je biti do kraja serije. Rodneyu je bolje pasala ona vrckava botaničarka. Ne volim Kellericu jer previše se omajgada a i podsjeća me na bivšu.Infection - i ovo je ok epka. Nastavak onog genetičkog prtljanja po Wraithima, važno za globalnu radnju serije, no ne previše napeto, iako se radi o zamračenom i klaustrofobičnom brodu koji se raspada i zombi alieni žele požderati sve pred sobom. Nije napeto jer je već viđeno više puta kroz franšizu. Identity - ne znam čemu recikliranje radnje SG1. Ista mašina koja je šutnula Jacksona i Valu u drugu galaksiju je sad šutnula umove Kellerice i neke bandituše. Viđeno i mindfuck. Stvarno loše. Iako je kraj bitching: taman se vratila u svoje tijelo da bude ubijena ta bandituša. Vegas - paralelna stvarnost u kojoj se Sheppard uklapa u stereotipe detektiva-propalica Charlesa Bukowskog, Todd je polulud, a Vegasom harači Wraith koji sluša Marilyna Mansona i karta sa mafijom. CSI + Sopranos + bla. Bilo mi je zakon vidjeti glumce iz Sopranosa, al sve ostalo je nepotrebno; kao i soundtrack Johnnyja Casha, industrial rocka, te kaubojskih usnih harmonika. Enemy At The Gates - i onda ponovna reciklaža radnje SG1, gdje je prva sezona završila doslovce identično kao zadnja sezona SGA. Nešto se dogodi u alternativnom svemiru, alieni napadaju Zemlju, ekipa dođe kroz Vrata na alienskom brodu, i raznesu ga iznutra sa nuklearkom. Starno bezvezan završetak serije. Još Zelenka niotkud iščupa novu metodu putovanja koja je pun kufer riskantna al dovuče Atlantis direkt na Zemlju, i svi su sretno živjeli sa pogledom na San Francisco. I niotkud se ona teta sa konzole nabacuje Rononu. Šta reć dakle o Atlantisu? Dobra radnja. Wraithi u cjelini su odlično odrađeni kao vrsta; upoznaje se njihova fizionomija i običaji; sve paralelno sa time je povezano sa Wraithima: Replikatori, Genii, Hoffanska kuga, Michaelovi hibridi... Likovi? Slabi. Rachel Lutrell je studirala Shakespeara. No njen lik Tayle ima karaktera kao kartonska kutija. Sheppard isto je slab, iako tu i tamo nabaci pokoju foru. Dex i Rodni su ok. Gazde Atlantisa nismo uopće upoznali: Weirka je ostavila sve za sobom da bi na kraju završila plutajući svemirom, no o njoj karakterno se ništa ne dozna. Carterica se pojavila samo da se pojavi. Woolsey je imao par pomaka od zadrtog birokrata prema svom legendarnom liku EMH Doktoru, no nije smjelo biti preočite sličnosti. Carson Doktor Škot je isto plitak, Kellerica neuvjerljiva sa omajgadanjem, a Ford je još u prvoj sezoni otpisan. Od sporednih likova je Zelenka najbolji. I Michael. I Todd. Ostali nula bodova. SG1 je kombinirao SF sa vojnim filmovima, komedijom, avanturom, misterijima, političkim intrigama... SGA je 'samo' SF. Svaki pokušaj odlaska u ostale žanrove se pokazao neuspješnim. I globalna radnja je ostala nedovršena: konačno micanje Wraitha iz radnje. Atlantis je došao na Zemlju, nema više energije u ZPMovima, ne može se održati obećanje Koaliciji, Wraithi i dalje luduju po galaksiji. I GDJE JE KINSEY NESTAO??? Očekivao sam bar tu neke tragove gdje bi mogao nestati, al tog senatora sa Goauldom u glavi nema nakon teleportacije sa teretnog broda tamo još u osmoj sezoni SG1... Prelazim na SGU. OGameru. tebi je trebalo 10 dana, meni 13 tjedana da odgledam seriju 
|
| ned 27 lip, 2010 11:17 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Imas preslabo misljenje o atlantisu steta ...jer seriji jedino sta fali je jos bar dvi sezone 
|
| ned 27 lip, 2010 11:21 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Pa serija je ok, al da mi zastane dah i da jedva čekam idući nastavak...to ne. Previše ima klišeja i predvidljivosti, a premalo one čari koju je SG1 imao u prvih 5 sezona.
|
| ned 27 lip, 2010 11:37 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Ima ..samo sta ipak neslazem sa da su likovi losi , posebno sheppard ...on i Rodney su meni osobno najbolji 
|
| ned 27 lip, 2010 11:39 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|