Sada je: ned 03 svi, 2026 3:39 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 91 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 SGU: sezona 1 - spoiler alert - 
Autor/ica Poruka
Kingslayer
Kingslayer

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Post Re: Stargate Universe
Navodno se pojavljuju elijeni. :zubo:

439

uto 06 tra, 2010 10:57 pm
Profil Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Naj Serija: ENT
dobra epizoda
bolja od predhodnih, taman se malo zakuvalo (:

sri 07 tra, 2010 10:31 pm
the Red Viper

Opis Stanja: ε > 0
fora epka.
doduse, podsjetila me kako je BSG imao hebene space fightove i kako mu stargate nije ni do koljena.

sri 07 tra, 2010 10:44 pm
Profil ICQ Web stranica
So Say We All

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Super epizoda, stižu Alieni, bit će nešto od te njihove avanture.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

sri 07 tra, 2010 10:49 pm
Profil ICQ
the Red Viper

da, sto se tice aliena, napokon malo zanimljivosti.
uz izuzetak asgarda do sada nismo imali neke ovako egzoticne rase.
podrzavam inicijativu.

(btw, ekipa s Destinya je presmjesno izgledala u onim alienskim kožnjacima. :mrgreen: )

e, da... i dak smo vec kod odjece...

najjace od svega mi je:
Rush biva isprebivan na pustinjskom planetu, ostavljen tamo da umre, potom otet od strane plavih CGI aliena, stavljen u tank s nekakvom vodom, mucen za informacije, spasen od strane Younga, a da bi na kraju sam uspio pobjeci u stilu komandosa spasivsi jos Chloe i nakon svega toga se uspije u sljedecoj sceni na Destinyu pojaviti u istoj onoj odjeci koju je nosio jos u Icarus bazi.

čet 08 tra, 2010 3:05 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

mnogo detalja si bacio, mogo si spojlerirat ;)
malo me SGU podsjeća na BSG, ima taj neki dark sajd štih :)

pet 09 tra, 2010 8:32 pm
Lieutenant
Lieutenant

Post Re: SGU - SEZONA 1 - komentari (uključeni spoileri)
s1e12
tko je gledo BSG ovo će ga asocirat na jednu epizodu

iako mi ovaj cjeli serijal vuče na bsg... ova epka je pljunuta

sub 10 tra, 2010 11:23 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

kao sto je trecina sg1 prekopirani trek... to kanda nisi primetila :roll:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

ned 11 tra, 2010 1:29 am
the Red Viper

malo BSGa nikad dosta.
ja zadovoljan. :mrgreen:

iako je ona operacija glupo pojednostavljena, na kraju bi ju cimpanza mogla izvesti. doduse, gdje smo u SF-u ikada vidjeli da se itko duze od epizode oporavljao od otvorene operacije... u biti... cekaj... da... BSG. :mrgreen:

ned 11 tra, 2010 1:44 am
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Post Re: SGU: sezona 1 - spoiler alert -
gotova sezona :)

ajmo ljudi dojmovi :)
meni se sviđa serija, djeluje perspektivno, iako kao svaka serija ima malo klimav start :)

pon 14 lip, 2010 12:58 am
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
No dakle vidim da niste baš oduševljeni novom SG serijom kao što sam to ja. Sezonu sam odgledao u otprilike 4 dana (za razliku od Atlantisa sa kojim sam muku mučio od dosade i klišeja). Apsolutno osvježen pristup franšizi, konstantna napetost, bogatstvo odnosa i konflikata među likovima, te povremeni okršaji sa alienima.

No prvo ono što mi upada u oči...

1. KAMERA - ne volim ovakve pijane snimatelje. Takav slobodan stil snimanja možda nekima podiže nivo napetosti ili tjeskobe, no meni je jednu noć izazvalo vrtoglavicu, jer sam to gledao u totalnom mraku. :roll:

2. ELI - nolajfer, odustao od faxa, nema posao, igra doma igrice, dok mu samohrana mater boluje od HIVa. I što se dogodi? Riješi zagonetku u igrici na internetu i otprave ga na drugi planet, pa onda i na drugi kraj svemira. I svi vide u njemu genijalca. I jest genijalac, no djeluje dosta nesigurno u svoje znanje, što može biti podstrijek za razvoj lika.

3. MINDFUCK - toga ima u obilju. Prvenstveno zbog komunikacijskog kamenja pomoću kojeg dolazi do zamjene umova između nekoga na Destinyju i nekoga tko u Pentagonu 'dežura' za paru tom kamenu. Pa onda osoba u tuđem tijelu se prežderava, obloče i seksa, što mi je prerazvratno čak i za SF, pogotovo u slučaju lezbe Wrayke, čija cura se mazi sa više žena koje eto imaju njenu curu u tuđem tijelu. :shock:

4. AMBIJENT - odličan. U skladu sa mračnom radnjom i pomračenim likovima, ambijent broda je klaustrofobičan, zamračen i prljav. Odličan soundtrack: cijelo vrijeme nekakva mračna ambijentala što obožavam, te odlična ona uvodna melodija sa distorziranom violinom, te uvodna špica koja je kratka i upečatljiva. Jedini bed glazbi je što ubace poneku pop-rock sladunjavu sapunicu, obično potkraj epke.

5. LIKOVI - zbog ovoga mi je serija odlična. Umjesto dosadašnjeg principa 4-5 good guysa koji idu od planeta do planeta i doživljavaju kojekakve dogodovštine, ovdje ima 10ak likova, svaki sa svojim problemima i ambicijama, ljubavnim trokutima i četverokutima, te svađama i tučnjavama. Prava sapunica za neke, za neke druge poput mene, odličan poligon za razvoj likova. Stoga većina epizoda se više posvetila razvoju likova kroz mindfuck doživljaje na Zemlji, kroz konflikte na Destinyju, ili kroz poneki retrospektivan isječak.

6. VRATA - kako prolazi franšiza, svaka iduća vrata izgledaju modernije, iako su ona u Milky Wayu, dakle iz SG1, najmlađa, a samim time i trebala bi biti najnaprednija. Umjesto toga, Milky Way vrata zvuče kao da se pokreće neka stara turbina, a kad se simbol zaključa, zvuči kao da se mačevi ukrste. Pegaz vrata pak zvuče ko neki federi koji iskaču po svuda, i zanimljivo, brže pozivaju od onih u Milky Wayu. I ništa se ne vrti osim malo svjetala. Ova na Destinyju izgledaju najmodernije, vrata se uberkulerski vrte uz ponešto zanimljivih zvukova nalik kotrljanju kamena. A najstarija su.

7. POČETAK - tu bi se zapravo osvrnuo na početak serije, tj od trenutka kad je napadnuta baza Icarus. Zbog nestabilnosti i niza tehnodrobljenja, nije bilo sigurno nazvati Zemlju da se pobjegne. Pa mogli su nazvati bilo koji nenaseljeni planet kojih ima u Milky Way galaksiji, i odande otići na Zemlju. Umjesto toga, ambiciozni Rush je uputio hrpu ljudi u nepoznato. I još su pritom uzeli hrpu torbi u kojima su: olovke, papir, mikroskop, oružje, par litara vode, osnovna medicinska oprema, očito i kondomi i tamponi i depilatori i toaletni papir jer se problemi o izostanku istih ne spominju, kao i višemjesečna količina onog praha za jedenje.

No dakle...

Air, Air, Air - baš kao što je spomenuto u ovoj temi, odličan start. Napetost od početka, panika, strah od nepoznatog, vojska koja želi stabilizirati situaciju među ljudima; te nelinearno prikazivanje prijašnjih događaja. Treći dio mi je slabiji zbog dosta monotonog pješačenja po pustinji, no opet, naziru se odnosi među likovima koji neće biti bajni. Ujedno mi nije baš jasno kako torba pijeska može opskrbit brod kisikom al ajde.

Darkness - tu se vidi da počinje netipična radnja za SG, jer se svako malo pojavi neki snimak osoblja koji imaju pokoju riječ za reći u Kino. Ujedno počinju trzavice između Younga i Rusha.

Light - tu već počinje žešća drama jer dolazi do tombole tko odlazi a tko ostaje na brodu koji će se zabit u zvijezdu. Odlično i vrlo emotivno, i već u petoj epizodi dolazi do takve dramatike što je veliki plus.

Water - pored bogatstva likova, nužne su paralelne radnje za njihov razvoj. Pješčane bube cmrču svu vodu.

Earth - a jadni Eli muku muči sa emotivno nestavilnom Chloe. Dakle bez neke pretjerane radnje u tim epkama, ali odnosi likova su mi odlični.

Time - i onda dođe jedna 'zasebna' epizoda koju nisam shvatio zbog temporalnog drobljenja koliko su zapravo puta otišli na taj planet na kojem obolijevaju, a po noći ih napadaju gadna gmizava stvorenja. Odlične scene kad uđu u Chloe, pa je rasparaju. Bokte krvavo. :shock:

Life - nastavak solidne sapunice. Wreyka je lezba. Ovaj jedan vojnik počinje ludit.

Justice - i onda najmračnija epizoda u SG franšizi. Namjerno ostavljanje Rusha na pustinjskom planetu. Young se sukobljavao previše puta sa njim, a ni Rush nije igrao pošteno i bome je ovo totalno pomračenje i uvod u antiheroje, nešto što u književnosti i u filmu volim.

Space - SURRENDER. Krako i jasno od aliena. Postavljeno je pitanje u ovoj temi zašto su alieni tako olako pustili Rusha i Chloe. Pa zato jer se Destiny pripremao za skok u FTL, i jer su stavili uređaj za praćenje na Rusha.

Divided - vrhunac dramatike zbog pokušaja svojevrsnog državnog udara na brodu. Dvije sukobljene strane se ne mogu dogovoriti tko će voditi brod, a alieni ih napadaju. Opet, totalno pomračenje likova. =P~ =D>

Faith - i napokon jedan šumovit planet na sreću bez srednjovjekovnih seljaka. Neki bi ostali na tom planetu, neki im to ne daju. Misterij je ostalo čiji je to planet, te tko je izgradio onaj jumbo obelisk.

Human - nešto slabija epka zbog iritantne violine koja stalno cvili i zbog Elija koji bi istraživao podzemni labirint sa divovskim paucima, a brod ode za par sati. I dođe do sranja. Al upoznajemo Rusha u vrijeme umiranja njegove žene, pa to donekle spašava epku.

Lost - i kako volim dok se radnja niže kroz epke u epku =D> \:D/ . Ekipa bježi sa planeta na planet ne bi li se vratila na brod, a samo su trebali ostati na istom planetu ko Greer i vratili bi se bez toliko problema. Kul je ono ogromno čudovište na maglovitom planetu.

Sabotage - nastavak Wraykine lezbo akcije, ovaj put u tijelu invalidke. Malo Rushovog karakteriziranja što se tiče romantike, al ne želi on to.

Pain - meni jedina loša epizoda sezone. Ono, imaju neke krpelje od kojih im se priviđa. Previše puta viđeno to sa halucinacijama.

Subversion - Lucienski Savez je ostao dosta toga dužan još iz SG1. Sad malo duža napetost sa njima. Telfordu je mozak ispran pa im je sve izlajao o Destinyju, Rush puno riskira da ode tamo u Telfordovom tijelu (mindfuck, al ajde...). Young opet pokazuje mračnu stranu tako da uguši Telforda u Rushovom tijelu, al to je bilo potrebno da Telford dođe k sebi.

Incursion - i onda Lucienci dođu kroz vrata, a Young ih ne želi pogušiti jer imaju Telforda. Pa ono, u prethodnoj epki je oživljavanje nakon gušenja upalilo, nema razloga da i tu ne upali. Al eto, Young je odlučio drugačije pa je došlo do sranja, ubojstva, ranjavanja i talačkih situacija koje se protežu do iduće sezone. TJ je gadno ranjena, Young je spreman za streljanje, Eli mijesi svoje salo trčeći po brodu, Greer i Scott su ostali vani.

Čeka se jesen i nastavak serije.

Dakle nema previše radnje niti uzbuđenja pa su neki razočarani, no meni je upravo ta posvećenost likovima veliki plus koji daje likovima razlog da reagiraju na određeni način u određenim situacijama; za razliku od prethodnih SG serija gdje se sve svodilo na mušketirsko 'svi za jednog, jedan za sve' ponašanje. Dakle ima više varijacija.

Najviše iskra frca između Younga i Rusha. Rusha ne zanima što drugi misle, Young želi znati što svatko misli, Wreyka se drži po strani i čeka kome se prikloniti. Ljubavni četverokut nepouzdani Eli + potresena Chloe + kurviš Scott + sisata Jamesica isto na momente daje napetost među likovima mada u manjoj mjeri.

Uglavnom serija ima potencijala. Meni je ova prva sezona bolja od cjelokupnog Atlantisa.

pet 02 srp, 2010 6:35 pm
Lieutenant
Lieutenant

nešt mislim da su pegaz vrata novija od milki way, jer kad su gradili onaj trans glactic brige, McKay je reko da su morali posebno programirati da se pegaz vrata neotvore svaki puta, jer su uvjek preuzimala primat spam milkiway vratima...

inače za neke stavi mi se sviđa tvoje razmišljanje, al malo previše volit dramatiziranje s likovima...

pon 05 srp, 2010 10:24 pm
MINDFVCK

Ja mislim da su Pegaz vrata starija jer u SGA je bilo rečeno da su iz Pegaza otišli u Milky Way bježeći pred Wraithima, pa onda tamo su napravili svoju mrežu vrata... To gledam više ovako logički, a ne Rodneyasto tehnobabbleasto...

SGU Vrata imaju zajeban sistem - pravocrtan. Kako je brod išao, tako je postavljao vrata. Dok si na jednom planetu, moš samo na planet koji je slijedeći ili prethodni u tom nizu Vrata; nema biranja bilo kojih kao u ove dvije serije. I to je dobro, kao što je prikazano u epki Lost; morali su slijediti lanac tih Vrata da dođu do broda.

pon 05 srp, 2010 11:08 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Miki je napisao/la:
Ja mislim da su Pegaz vrata starija jer u SGA je bilo rečeno da su iz Pegaza otišli u Milky Way bježeći pred Wraithima, pa onda tamo su napravili svoju mrežu vrata... To gledam više ovako logički, a ne Rodneyasto tehnobabbleasto...

Wrong...Ancientsi su se odselili iz naše galaksije u Pegasus galaksiju prije nekoliko milijuna godina, nakon kuge kojom su ih zarazili Oriji (Dakara device etc.) - riječ je o manjem dijelu, jer ih je dosta umrlo, a velkiki dio je i ascendao. To je vidljivo iz prve scene u SGA. Potom su se naselili na Lantei, u Pegasus galaksiji, gdje su razvili svoju civilizaciju. Međutim, tmao su naletjeli na onog Iratus kukca, koji je inficirao neke od Ancetsa i, kombinirajući svoj i anicientski DNK, stvorio Wratihe. Potom je uslijedio rat, opsada Atlantisa i sl. Opsada je okončana prije 10.000 godina, kada su preostali Anicentsi (Lanteani), potopili Atlantis i vratili se Vratima na Zemlju koju su napustili milijunima godina prije. Tamo su zatekli ljude iz kamenog doba, no odlučili su se skloniti iz tokova povijesti. Neki su vjerojatno pomagali ljudima, prerušeni (možda i u borbi protiv Goa'ulda), neki su ascendali, a neki su, kao Merlin, ascendali, pa descendali, kako bi stvorio oružje za borbu protiv Orija.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

uto 06 srp, 2010 7:40 am
Profil Web stranica
MINDFVCK

E rispekt Miro :thumbs2: :thumbs2: :thumbs2:

Sažeo si kompletnu radnju sa Drevnima, trakavicu koju su rastegnuli kroz seriju i pol. Budući da sam Atlantis gledao dosta sporadično i nezainteresirano, ovo je lijepo skresano u par rečenica. :hail:

uto 06 srp, 2010 11:00 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 91 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: