|
Sada je: pon 31 kol, 2026 12:02 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 2x20 - Horizon
2x20 - Horizon
|
| uto 08 lip, 2010 5:28 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x20 - Horizon
Okey epizoda a upalo mi je u uho nesto sta cu sad citirat sa memory alphe ..to jest onaj razgovor travis-a i malcolma-a Citat: Mayweather and Reed's conversation about allowing families to live aboard Starfleet starships, and Reed's subsequent comment that a ship's psychologist would be necessary, is a reference to Star Trek: The Next Generation and the USS Enterprise-D, which showed both regular family life aboard a Starfleet vessel and the role of a ship's counselor in detail. Slicnu referencu su imali i u vezi holodoktora Travis ima osjecaj krivnje jer se nije cua s ocem dugo a ovaj je umra ..sasvim razumljiv osjecaj ..nazalost po njega brat mu je ljut zbog toga i pomalo se svađaju ..to jest svađali su se sve dok ih nije napalo drugi put ..malo mi je zao travis-a jer je ima najbolju namjeru za odmorit se sa svojima a na kraju mu umra otac Prica s tpol i filmom je super ..prvo je sve cinila da neide gledat film a onda na kraju kaze da ce ga preporucit sovalu ..ko poucnu stvar vezanu uz ljudski strah od nepoznatog ..al stvarno ljudi imaju naviku da se boje nepoznatog ..no sumljam da je to bas pozitivno za sovalovo misljenje o ljudima ..dobit ce jos jednu predrasudu 7
_________________ Surviving the new decade
|
| uto 08 lip, 2010 6:15 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
joj, mene su živcirale one suze koje su mu tekle niz lice iako je bestežinsko stanje... nda... uglavnom...ok mi je bila epka...jedna solidna 8, i mislim da je tpol na kraju se malo osvećivala njima zbog toga sto su je tjerali na film....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sri 09 lip, 2010 1:13 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Da, te bestežinske suze i ponovo traljava gluma Montgomeryja kvare epku, inače meni odličnu epku. Nastavak one priče iz Fortunate Son epke, gdje se vidi to nepovjerenje posada teretnjaka spram promjena koje donose veći, brži i jači brodovi; promjena zbog kojih će oni ostati bez posla. Nije baš da bi se trebali previše brinuti jer to je ipak vesela budućnost gdje je posao više-manje zagarantiran; no ipak Travis je uvidio da od života na teretnjaku neće biti puno kruha, niti je sigurno; pa se odlučio na život u Floti, što je obitelji ravno izdaji, jer napušta njihov način života. Pa se onda radnja uglavnom vrti oko te problematike napuštanja obitelji i odlaska svojim putem.
Devetka.
|
| sri 09 lip, 2010 6:38 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
dašo je napisao/la: joj, mene su živcirale one suze koje su mu tekle niz lice iako je bestežinsko stanje...
Pa ovdje uopče nije riječ o bestežinskom stanju već o promjeni djelovanja umjetne gravitacije , takozvani "sweet spot" što je Travis spomenuo i u Broken Bow-u. Dakle nije da nema gravitacije na tom "sweet spot-u" broda već da grafitacija drugačije dijeluje...
| sri 09 lip, 2010 1:19 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Donekle je zanimljivo gledati taj mini arc o posadama teretnjaka i njihovim problemima i razmišljanjima o budućnosti, no to uvijek za sobom donosi i veću Travisovu minutažu pa ne ispadne nešto specijalno...
Posade tih teretnjaka su malo previše zabrinute da će im posao propasti, uvijek će biti potrebno imati i teretne brodove, samo što će biti puno brži, pa će im se samo donekle promjeniti način života - putovati će brže pa put neće trajati godinama nego puno kraće, ali s druge strane, moći će trgovati s udaljenijim planetima... A i uvijek će biti dovoljno onih koji neće proći SF akademiju da odu na jedan od tih par NX brodova, pa će se moći želju za svemirom ostvariti barem tako da budu posada teretnjaka...
I Travisov buraz je imao zadrte stavove, i nepovjerenje prema starfleetu i onome što on donosi, ali neki strahovi su i bili opravdani. Recimo Travisove napredne preinake koje je odbio - šta će se dogoditi ako se pokvare a Travisa više neće biti u blizini da ih popravi?
Dat ću 7 iako mi epizoda i nije baš nešto specijalno...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sri 09 lip, 2010 3:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
odlična epka ....travisa napokon vidimo u glavnoj ulozi..ova epizoda može dobro potvrditi da je anthony montgomery dobar glumac...inače to sa njegovim ocem i saznavanjem je bilo dirljivo...njegov obiteljski brod horizon prevozi teret ali eto suočavaju se sa raznim problemima kao i ostali ....jedna od tih najveći prijetnji su ti gusari koji žele njihov teret no na sreću dolaskom travisa horizonov teret je bio spašen....lijepo je bilo vidjeti razvoj obiteljskih događanja kod travisa..brat koji je zamijenio preminulog oca...i koji je kritizirao travisa i nije mu se svidjelo što radi nadogradnju na brodu no kasnije je sve ispalo ok između njih dvojice i naravno njihova majka koja je imala razumijevanja za obadvojicu..... 10 
|
| čet 10 lip, 2010 2:56 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
alfa_Q je napisao/la: odlična epka ....travisa napokon vidimo u glavnoj ulozi..ova epizoda može dobro potvrditi da je anthony montgomery dobar glumac... ...pa ovaj... bude on zastupljen u prve dvije sezone sasvim dovoljno... ...ima koji smiješni komentar... ...a najbolji mi je kad sjedi naopako u prostoriji bez gravitacije...
...inaće meni epizoda baš i nije nešto... ja dao 7...
| pon 14 lip, 2010 4:32 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Evo napokon je i Travis dobio priliku iskazati se , i iako je imao male nesuglasice sa jednim od članova obitelji na teretnjaku, ipak im je uspješno pomogao da se obrane od pljačkaša
I da, captain je dobro uočio referencu za buduće brodske psihologe
Ocjena 7
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sri 30 lip, 2010 4:29 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|