|
Sada je: ned 30 kol, 2026 10:37 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
 2x14 - Stigma
| čet 27 svi, 2010 6:21 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x14 - Stigma
Komican je dio sa phloxovom zenom ..tripom i denobulanskim vezama ali prava prica u epizodi je ona o diskriminaciji unutar vulkanske populacije ..to jest diskriminacija onih koji se sluze spajanjem umova ..to jest ode su vulkanci ispali extremno zadrti i pokvareni jer uistinu ako netko ovladava spajanjem uma a cak nit nije zarazen bolescu koju ima tpol ...zasto mu sputavat zivot i karijeru ? Doktor koji je pomoga tpol nit je bio zarazen a nit nesposoban ..nit emocionalno sputan ali opet je kaznjen jer pripada određenoj skupini ljudi ..po meni cisti rasizam ili telepatofobija ..vulkanci u 22 stoljecu mi uopce ne odgovaraju i nisu nit sjena onih kasnijih vulkanaca ..to jest izgleda da elita provodi svojevrsnu dogmatizaciju drustva ...podsjecaju me na voth doktrinu  9
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 27 svi, 2010 6:23 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Ova mi se epizoda jako sviđa, u drugoj su sezoni same dobre epizode!  Priča o T'Polinoj bolesti razotkriva nesnošljivost i rigorozan režim na Vulkanu. Smatram kako je T'Pol druženje s ljudima malo pomoglo da bude tolerantnija. Također mi je zanimljiva priča o Phloxovoj ženi jer se i tu radi o kulturološkim razlikama, jedino je ta priča zabavna, a ova o T'Pol potiče na ozbiljno razmišljanje. Dajem deset.
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 27 svi, 2010 6:58 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Pa dajem osmicu. Nakon svih ispodprosječnih podbačaja od epizoda, ova se čini kao remek djelo. T'Pol je stigmatizirana kao prestupnica jer je prisustvovala mind-meldu što je teški prekršaj na Vulkanu, a prisilno mindmeldanje je sramota. Čudna situacija, gotovo mi vuče na silovanje i žrtve silovanja, iako to nije ista stvar (iako je mindmeld mindfuck). Dosta ok priča, al pišem po sjećanju jer danas nisam gledao, no znam da Vulkanci i dalje ispadaju licemjerni snobovi koji poput konja sa onim vizirima pa vide samo ono što je ispred njih.
Priča sa Phloxovom ženom je histerija , ono očekuješ da Phlox požuri u naručje svojoj ženi, kad ono malo se ponjuškaju i kak si kaj; a dugo se nisu vidjeli. To je strpljenje. Još Phlox chilla dok ona bari Tripa.
|
| čet 27 svi, 2010 9:23 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Phlox je car ,a Denobulanski su nešto novo u što bi se Trip uklopio .....8
|
| pet 28 svi, 2010 5:31 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
dobra epka....dajem 8... phlox i njegove žene..još kada trip njemu dođe da se požali da ga njegova žena uhodi i trip očekuje da će biti on ljut kada ono dotur mu kaže.."ti si na gubitku"..he..he iskoristi priliku... t pol je ostala na ent-u i nisu je opozvali .lijepo je bilo vidjeti archera kako mu je stalo do svoje prve časnice... 
|
| pet 28 svi, 2010 12:39 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
joj kako mi je jako bilo ono sa tripom i phloxovom ženom...  njemu tako neugodno da se cak žalio i samom phloxu...a ovome sve to smiješno...ono na kraju je bilo fora kada je rekao "ah ti ljudi" ...Tpol skoro odletjela sa Enta ali naravno sve se to riješilo na kraju 8
| pet 28 svi, 2010 4:15 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Interesantna epka - dat ću joj 9-ku
Trip je upao u neugodnu situaciju, jer mu se jedna od Phloxovih žena počela upucavat, a ovaj ne zna šta da napravi , pa onda još kad je to rekao Phloxu, a ovaj se nije ništa začudio i još mu rekao da ne zna što propušta, onda se Trip još više zbunio
S druge strane Vulkanci su me razočarali. Stalno nešto spočitavaju ljudima, a oni sami rade diskriminaciju dijela svoje rase, koja je totalno nepravedna i neosnovana No tu se T'Pol pokazala daleko tolerantnija nego što sam očekivao te odlučila ne iskoristit dokaze u svoju koristit kako bi obranila i zauzela se za te diskriminirane Vulkance koje koriste mind-meld
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 03 lip, 2010 7:33 pm |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 8 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|