|
Sada je: ned 30 kol, 2026 11:26 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
2x05 - A Night in Sickbay
| Autor/ica |
Poruka |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
| čet 13 svi, 2010 6:12 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 2x05 - A Night in Sickbay
Masu neozbiljna epizoda je ova s portosom i pisanjem po svetom drvu a onda i portosovim oboljevanjem i archerovom mukom sa svime time ..ali ipak ima dosta humoristicnoga poput onog zafrkavanja u vezi tpol ..pa onih jezicnih lapsuza isto u vezi tpol ..i jos ono lovanje sismisa po brodu ...archer ocito obozava svog malog psica Doduse istina je da se zivotinje uvuku pod kozu i da ih ljudi vole ali ipak je malo bia ko dite archer ..svejedno ispalo je dosta simpaticno 7
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 13 svi, 2010 6:13 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
LOL, evo i te epizode... Već sam negdje drugdje priložio statistike koje pokazuju da je ova epizoda jedan od razloga propasti serijala, točnije da je otjerala gledatelje kao ni jedna druga prije i nakon nje...
Hm, da, ocjena 1.
|
| čet 13 svi, 2010 7:03 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Obožavam ovu epizodu... Baš mi je simpatična baš zbog te svoje neozbiljnosti... Radnja je gotovo nikakva ali mi je smiješno, zanimljivo i fascinatno kako se u ovoj epizodi Archer ponašao totalno ne tipično za starfleet kapetana kakve kasnije vidimo... Ništa mu drugo nije bilo važno, ni brod ni međudiplomatski incident... samo njegov četveronožni čupavac. I najbolji Archerov citat u nastavku. "I'll tell you one thing, Subcommander: if anything happens to Porthos, I'll be the one watering their Alvera trees!" Jedino se s jedinom stvari moram složiti s Archerom, a ta da su se ovi Kreetassani fakat ponašali malo previše arogantno i snobistički s tim cjepidlačenjem oko poštivanja njihovih običaja... Željeli su da se posada Enterprisea prema njima ponaša kulturno i s poštovanjem a ni oni sami to nisu radili... Kad bi se sve alienske rase tako ponašale uopče nebi ni bilo diplomatskih odnosa. Ocjena 9 _Oz je napisao/la: LOL, evo i te epizode... Već sam negdje drugdje priložio statistike koje pokazuju da je ova epizoda jedan od razloga propasti serijala, točnije da je otjerala gledatelje kao ni jedna druga prije i nakon nje... Hm, da, ocjena 1. Da sramotno je to što se Archer ponašao kao običan čovjek od krvi i mesa s svim svojim manama... a ne kao božanska nepogrešiva bića poput Picarda. 
| čet 13 svi, 2010 7:32 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Suikotreki je napisao/la: Da sramotno je to što se Archer ponašao kao običan čovjek od krvi i mesa s svim svojim manama... a ne kao božanska nepogrešiva bića poput Picarda.  Nije ni čudo da ENT-ovci gube rat od TNG-ovaca kad kapituliraju tako lako. 
|
| čet 13 svi, 2010 7:34 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| pet 14 svi, 2010 1:40 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Tko može shvatiti ozbiljno seriju u kojoj je kapetanu važniji pas od broda, misije, diplomatskog incidenta itd.? Ako je nekima ovo super epizoda, u redu, ali nemojte se čuditi i vrijeđati ljude uspoređivajući ih s Rai samo zato što misle da je epizoda katastrofa. Suikotreki je napisao/la: Da sramotno je to što se Archer ponašao kao običan čovjek od krvi i mesa s svim svojim manama... a ne kao božanska nepogrešiva bića poput Picarda.  Čovjek od krvi i mesa, da, ali sve ima svoje granice. Biti kapetan znači puno odgovornosti i odricanja, a ako je Archeru to previše trebao je ići u male vezilje, a ne kapetane svemirskih brodova.
|
| pet 14 svi, 2010 9:25 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pet 14 svi, 2010 1:50 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Osim par smiješnih scena tipa: Phloxov dugi jezik, hvatanje šišmiša, Archerovi lapsusi u razgovoru s T'Pol, ova epka mi je totalni očaj i to pogotovo zbog stavljanja važnosti cucka ispred broda i prijateljstva s drugom rasom
Zbog navedenih smiješnih scena, dajem 3 na kredit
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 14 svi, 2010 2:23 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
vidim da ovdje ima rasprave oko toga kako je porthos važniji od ..diplomacije i sl. stvari.. osobno mi se svidjela epizoda(a kako i ne bi kad su mi u središtu porthos i archer)...no o tome kako pas je "upropastio" kontakt sa onima .o tome bi se dalo raspravljat...no na koji način je posvećena epizoda kroz sami sentiment archera prema porthosu je odlično napravljena..da li je trebao reći ono kao -ako se dogodi išta porthosu vidjet će oni još šta ih čeka-...no to je sasvim normalna pojava jedne osobe kojemu je stalo do svoga psa koji mu je kao član obitelji...nekome je to smiješno ili nelogično zašto archeru je toliko stalo do porthosa odnosno što ga stavlja u prvi plan u ovome slučaju..no tko nije imao ljubimca ili se brinuo za njega.odnosno ako nije doživio da ga to malo biće poput psa ili mačke ili dr. može usrećiti ..izmamiti osmijeh...onda i ne može shvatiti koliko životinja u ovom slučaju porthos može značiti nekome...evo meni je osobno se desila stvar da mi je nedavno nastradao(uginuo) mačak Čarli kojeg je udarilo auto odmah pokraj moje kuće( i to po prvi put da je otišao dalje od svoga dvorišta)..i bio sam ljut...tužan..i sve se misliš pa koje mogo takvo nešto da napravi.....jer kad se navikneš na takvo stvorenje onda ti ono i znači nešto dobro u životu... uglavnom ja upotpunosti razumijem archera i koga briga tamo za neku diplomaciji ..neka tradicionalna pozdravljanja i sl..kad je upitanju život nekoga do koga ti je stalo.... 10
|
| pet 14 svi, 2010 3:06 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Ja dajem devetku. Pa šta onda ak se Porthos popišao na njihovo drvo, pa ti Kretasanci su uobraženi sa svojim svetim i presvetim običajima, osjetljivi su ko turbokatolici sa odstupanjem od uhodanog, pa bilo što drugačije se doima kao svetogrđe. Ne znam uopće zašto se Archer trudio oko njih.
Picard se trudio oko onih kukcolikih aliena koje nismo nikad vidjeli, pa je otišao chillat uz Dixona Hilla u holodeku; Archer se barem brinuo za ono što mu je bitno: Porthos, Archerov najbolji frend; a ak nije u dobrim odnosima sa Kretasancima zbog zapišanog drva i 'orgijanja' u menzi, onda neka tako i bude; jedna rasa više-manje.
Meni je ova epka bila zabavna i nema smisla se posrat po njoj zato jer je upropašten 'drugi kontakt'. Iako, trebalo bi se posrat po njoj, ne zbog toga što je upropastila ENT kao seriju, kao što je rekao Oz, već zato što nakon nje počinje čitav niz osrednjih do katastrofalnih epizoda koje su pokopale seriju sa niskom popularnošću i nizom klišeja.
|
| pet 14 svi, 2010 3:09 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Gle, da je u pitanju bio član posade, ili cura/žena to bi potpuno razumio, ali pas, sorry to ne razumijem Ja isto tako volim životinje te imam kućne ljubimce (psa, mačka i patuljastog kunića) i sve je to ok, al nebi riskirao da se zbog njih naprimjer posvađam s prijateljem/prijateljicom, ekipom ili curom pogotovo A ovdje se nije radilo samo o prijateljstvu s drugom rasom već i Archerovom brodu te mislim da bi mu ko kapetanu bar trebalo do njega stat, ako do ničeg drugog
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| pet 14 svi, 2010 3:12 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
alfa_Q je napisao/la: vidim da ovdje ima rasprave oko toga kako je porthos važniji od ..diplomacije i sl. stvari.. osobno mi se svidjela epizoda(a kako i ne bi kad su mi u središtu porthos i archer)...no o tome kako pas je "upropastio" kontakt sa onima .o tome bi se dalo raspravljat...no na koji način je posvećena epizoda kroz sami sentiment archera prema porthosu je odlično napravljena..da li je trebao reći ono kao -ako se dogodi išta porthosu vidjet će oni još šta ih čeka-...no to je sasvim normalna pojava jedne osobe kojemu je stalo do svoga psa koji mu je kao član obitelji...nekome je to smiješno ili nelogično zašto archeru je toliko stalo do porthosa odnosno što ga stavlja u prvi plan u ovome slučaju..no tko nije imao ljubimca ili se brinuo za njega.odnosno ako nije doživio da ga to malo biće poput psa ili mačke ili dr. može usrećiti ..izmamiti osmijeh...onda i ne može shvatiti koliko životinja u ovom slučaju porthos može značiti nekome...evo meni je osobno se desila stvar da mi je nedavno nastradao(uginuo) mačak Čarli kojeg je udarilo auto odmah pokraj moje kuće( i to po prvi put da je otišao dalje od svoga dvorišta)..i bio sam ljut...tužan..i sve se misliš pa koje mogo takvo nešto da napravi.....jer kad se navikneš na takvo stvorenje onda ti ono i znači nešto dobro u životu... uglavnom ja upotpunosti razumijem archera i koga briga tamo za neku diplomaciji ..neka tradicionalna pozdravljanja i sl..kad je upitanju život nekoga do koga ti je stalo.... 10 E hvala ti! Napokon da netko razumije koja je bit ovog nastavka...
| pet 14 svi, 2010 3:13 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Ali kako tebi nije jasno... da bilo tko tko je normalna osoba u takvoj situaciji kad mu prijeti da će izgubit nekog tko mu je važan da mu tad ništa drugo nije važno, da mu je sve drugo sporedno... Porthos Archeru nije bio "običan pas", on je njemu bio njegov frend, netko tko je s njim bio cijeli život... pa naravno da mu je stalo do njega, i naravno da mu je on tad bio najvažniji... A naposljetku sami ti Katarijanci ili kako se već zovu su uvrijedili Archera kad nisu se udostojili čak ni reći da ne povede svog psa s sobom... i sve bi bilo riješeno... No neee, njima je jedino važno da ljudi poštuju njihove običaje, ali dali su oni poštovali ljudske običaje? Dali su oni bili pristojni prema ljudima??
| pet 14 svi, 2010 3:19 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Ljudi moji pa riječ je o kapetanu prvog broda koji istražuje duboki Svemir i uspostavlja kontakt s vrstama, a ne o običnom čovjeku! Svaka profesija ima svoj križ, a mjesto kapetana Flote je takvo da tu nema mjesta sentimentalnostima. Ili jesi ili nisi za to. Pa Picard se odricao ljubavi, tj. žena zbog svog posla jer je shvaćao o čemu je riječ. Isto tako, jedina stvar koju neću zaboravit iz FF-a je onaj razgovor Kirka, Spocka i Bonesa na onom kampiranju; kako kapetan zna da će umrijeti sam itd.
Nitko ne kaže da čovjek ne može postati jako privržen svom kućnom ljubimcu, ali prioriteti se moraju znati ako si na takvom položaju koji je značajan za cijelo čovječanstvo, a Archer na takvom položaju i jest.
|
| pet 14 svi, 2010 3:22 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|