|
Sada je: sri 09 ruj, 2026 8:20 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
1x01 - Broken Bow, Part I
1x01 - Broken Bow, Part I
| Autor/ica |
Poruka |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
 Re: 1x01 - Broken Bow, Part I
Cmd Data je napisao/la: Gorn11 je napisao/la: Razocaranje veliko nakon vojagerovog finala. Jedinica Kaj?...daj molim vas koji ne volite bas ENT previse da ne glasate ovdje jer vidim da ce padat same jedinice na epke, i to dobre epke...pogotovo za Broken Bow koji je najbolji pilot u cijelom treku... cista desetka...  Slabiji je od Caretakera i Emissaryja ... Jednostavno ne upoznavamo kako treba likove a akcija je nekako preishitrena ....
|
| pet 02 tra, 2010 9:58 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
9 Gorn11 je napisao/la: Razocaranje veliko nakon vojagerovog finala. Jedinica Tebi je Voy finale dobro  9 ocjena meni odlican pocetak najbolje serije !
| pet 02 tra, 2010 1:41 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
jednostavno genijalan početak...nije moglo bolje...Archer i posada napokon su tu...a onaj početak sami kako sulibani ganjaju onoga klingonca predobro...kako ih je natjero unutra u onaj toranj i onak opalio i ćao..a tek onaj farmer koji je upucao klingonca ona fazor sačmarica..he..he...e lijepo je bilo vidjet kapetana kad je bio mali sa njegovim ocem...tek onda kad je došao Archer gdje je bio onaj klingonac i oni vulkanci kako su raspravljali da to nije za ljude još da se upliću a Archer odmah onak direktno...tko ste vi da nam naređujete i spriječavate...eh dobro ih je otpilio....malo ti vulkanci svojom arogancijom idu na živce no ipak oni su bolje upoznati sa ostalim vrstama u svemiru pa su htjeli bolje pripremit ljude.... lijep govor Zeframa....eh da kako su se zezali malo sa T pol...archer i trip...a tek..ma ne smijem zaboravit Porthosa..malo biće od palube  ....eh tek kad je ušla t pol pa je namirisala maloga porthosa a on onak bulji kao da želi reći..daj ohladi stara jednostavno predobar početak svega je bilo akcije,,,humora..jakih dijaloga i ocjena...naravno 10 ko kuća 
|
| pet 02 tra, 2010 2:58 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Porthos je uz tockicu zivotinjska ikona star treka 
_________________ Surviving the new decade
|
| pet 02 tra, 2010 3:09 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
captain je napisao/la: Porthos je uz tockicu zivotinjska ikona star treka  taman tako captain 
|
| pet 02 tra, 2010 3:56 pm |
|
 |
|
Ensign
Pridružen/a: uto 26 sij, 2010 2:35 am Postovi: 87 Naj Serija: VOY Naj Film: ST: II
|
4 od 1 je napisao/la: 9 Gorn11 je napisao/la: Razocaranje veliko nakon vojagerovog finala. Jedinica Tebi je Voy finale dobro  9 ocjena meni odlican pocetak najbolje serije ! Pa deset puta je bolje od ove epizode. Zapravo uopce ne svacam po kojoj je logici ova epizoda boja???
|
| pet 02 tra, 2010 5:33 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Pogledao sinoć na kompu epizodu. Za početak ću reći da mi svi malo čudno izgledaju, ne znam zašto. Možda frizure ili takvo što trivijalno, pošto ih bolje pamtim sa kraja serije...
Epizoda kao uvod, jako dobra. OK, mogla bi možda biti i malo bolja, no kao što su mnogi već naveli, obično uvodne epizode i nisu naj, pošto je ekipa još nova, svi se upoznavaju, uhodavaju...
Jedna stvar koja mi je sada odmah zasmetala, a nije je bilo kod prvog gledanja Enterprisea je future guy. Mislim, OK je on i taj koncept, ali spoznaja da to neće biti nikako riješeno, smeta mi malo.
Ali ni to nije neki razlog da se ne opustim i uživam u seriji. Dakle, početak jako dobar. Ocjena? A negdje između 8 i 9. Hmmm, ajde, neka bude osmica za početak.
489

|
| pet 02 tra, 2010 5:53 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
ocjena 9 a vas dvoje koji ste dali jedinicu, bolje vam je da se predomislite ili ću vas progoniti na forumu i u snu... 
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 03 tra, 2010 9:14 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
nevalja mi ova epizoda, pogotovo nakon sto sam sad pogledao Voyager do kraja.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 04 tra, 2010 11:59 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: čet 01 tra, 2010 3:54 pm Postovi: 11 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact
|
kao prvo, moje misljenje da je ovo glasanje ocjenjivanje a pogotovo kometiranje prvog i drugog djela JEDNE epizode....u najmanju ruku glupavo. pogotovo jer nisu klifhengeri, ono zamisljeni su kao cjelina, snimani su kao cjelina i pustani su (u velikoj vecini) kao cjelina. Tako da cu komentirat za broken bow ovdje. moja ocjena je 9. mislim da je odlicna epizoda i pravi uvod u seriju. Kemije ima vise nego u bilo kojem drugom uvodu(po meni) i mislim da bi đin bio jako zadovoljan, jer je to talno u duhu treka. bezveze je uspoređivat finale sa pocetkom, jer sva finala su bolja od otvaranja. toliko zasada... 
| pon 05 tra, 2010 7:01 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
BlueDragon je napisao/la: bezveze je uspoređivat finale sa pocetkom, jer sva finala su bolja od otvaranja.
Osim u ENTu 
|
| pon 05 tra, 2010 4:37 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: čet 01 tra, 2010 3:54 pm Postovi: 11 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact
|
u svakoj sali ima nesto istine 
| pon 05 tra, 2010 5:57 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
9 Mogao je biti bolji, ali ispalo je sasvim solidno. Caretaker mi je malo bolji, Emmisary mi je tu negdje, dok me se Farpoint i početak TOSa (koji bi to pilot bio ako se Cage ne računa?) nisu toliko dojmili. Vidi se da je napravljen na nešto drugačiji način nego druge serije, što i nije čudno jer se radnja događa prije drugih serija... a ko smijem reći, bilo bi zanimljivo kako bi taj koncept prošao kao SF serija koja nije "Based on ST by G.R" (naime, prve dvije sezone ni ne nose prefiks "Star Trek") Zanimljivo je da je velika pozornost posvećena utjecaju Vulkanaca na rano ljudsko istraživanje svemira. Drugačiji su nego Vulkanci u kasnijim serijama (kako su ih ono Klingonci nazvali - "intellectual puppets of Federation" u 4. filmu.) Donekle je razumljiv takav stav Vulkanaca, jer ljudi i ne znaju šta ih sve čeka tokom istraživanja svemira, i još uvijek to nisu oni ljudi iz TOSa nadalje, koji su se naučili interplanetarnoj diplomaciji i svemu ostalome... Tek su prevazišli materijalne prepreke (glad, bolest, neravnopravnost) no još ih čeka dug put prema onome što volimo nazivati "Ubermoral" Također, Federacija ne postoji, i u slučaju rata bi Zemljani na**bali jer imaju tek nekolicinu letjelica, od kojih se najmodernija ne može nositi ni sa onimsulibanskim "sondama"... Od smješnijih stvari, dobar je komentar da Archer ne bi dopustio ni teleportaciju svog psa (s obzirom na rečeno u ST11  ) Zanimljiv je način na koji je Archer nagovorio Hoshi da im se pridruži Sada kada Ent gledam po drugi put, lakše je pratiti te prve epizode, jer već znam tko je koji lik... na prvom gledanju mi je trebalo par epizoda za to... Miki je napisao/la: usuđujem se reći da reboot franšize počinje ovom epizodom. Picard je rekao kako je prvi kontakt između Federacije i Klingonaca doveo do desetljeća ratova; ovdje to neće biti slučaj, tako da od starta imamo drugačiju situaciju. Da, time i Ozova teorija da reboot počinje sa First Contactom (čime je prva rebootana epizoda upravo Broken Boy) ima dosta smisla. Tj. da je Borg (koji se spomene i u ENTu) odlaskom u prošlost stvorio novi timeline...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 05 tra, 2010 6:25 pm |
|
 |
|
Trekkie
Pridružen/a: pet 02 tra, 2010 9:33 pm Postovi: 4 Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact
|
Dajem 8 za cjelokupan dojam. Uvodne scene su mi izvrsne, sve do saniteta. Vulkanci su mi tako odlično bahati, baš su mi išli na živce. S druge strane, ono u sanitetu mi je prekaubojski. T'Pol mi nikako ne sjeda ( ni prije ni sada). Muzika na uvodnoj špici mi je totalno koma (ocjena 0), sve nešto premekano, kao da se ne radi o ST. Ostalo je OK, više- manje. Baš mi je drago da imate ove ST ankete. Dugo se bavim mišlju kako bih trebala sve ST uradke ocijeniti i sastaviti neki svoj Best of da ne moram svaki puta napikavati. Iako i napikavanje ima svojih čari  .
|
| pon 05 tra, 2010 6:35 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|